Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
volga avatar
ha meg 750 felett van..elkezd pöttyözni 3d-ben.
Csinálok egy oprendszer cserét.De ha így is szórakozik akkor kimosom egy kis ultrás vízben 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
volga írta:
Van hűtés bőven.Csak akkor melegszik agyon ha 750 mhz jár.
Ha visszaveszem,nincs semmi baj.

ha fentebb? vagy egy minimálisat húzz visza
0
0
0
0
cspeter avatar
Sziasztok! Az Lc power márkájú tápegység az gyenge minőség szerintetek? Csak azért mert olvastam vhol hogy a gyenge minőségű táp akadályozza a cpu túlhajtást.
Vélemény?
0
0
0
0
volga avatar
Van hűtés bőven.Csak akkor melegszik agyon ha 750 mhz jár.
Ha visszaveszem,nincs semmi baj.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
volga írta:
Üdv mindenkinek😀
Adott egy 4670 vga. Alapórajel 750 mhz. Ha így üzemel a gpu..akkor nagyon melegszik és kidob minden játékból vpu recovery üzenettel.
Most oda jutottam hogy levettem 700mhz.ra. Így minden jól megy,nincs semmi fagyás vagy hibaüzenet.Valakinek van ötlete hogy mi lehet a gond?

tulmelegszik.... vedd le a hűtő bukolatot ha van ha nincs akkor a gyári ventit és tegyél rá egy nagyobbat
0
0
0
0
volga avatar
Üdv mindenkinek😀
Adott egy 4670 vga. Alapórajel 750 mhz. Ha így üzemel a gpu..akkor nagyon melegszik és kidob minden játékból vpu recovery üzenettel.
Most oda jutottam hogy levettem 700mhz.ra. Így minden jól megy,nincs semmi fagyás vagy hibaüzenet.Valakinek van ötlete hogy mi lehet a gond?
0
0
0
0
no avatar
sziasztok szeretném ha megnéznétek a tervezett gépemet http://www.gepigeny.hu/usercomp.php?comp=42546

és mondjátok el a véleményeiteket és tanácsaitokat
0
0
0
0
JackFeryll avatar
2500K tulajdonosok !

Mi a legmagasabb órajel amivel még stabilan megy a procitok feszemelés nélkül ?

E mellet hány fokon milyen hűtővel? (load)
0
0
0
0
kaldyka avatar
Cooley írta:
kaldyka írta:
Cooley írta:
kaldyka írta:
Cooley írta:
cseszka írta:
A phenomok jobbak mint az athlonok,vagyis nagyobbak a gyorsitótárak,L1,L2 a Phenomokban van L3 as gyorsitótár is,valamint a Black edition egy jelzés miszerint azok izmosabb procik.Itt egy alaplap is,ez kb 18000Ft ezzel lehet is magot oldani.
http://winwin.rs/-mb-am3-770-msi-870-c45.66.html?productId=33195

Nincs minden Phenomban L3, és a BE nem azt jelenti, hogy izmosabb, hanem szorzózármentes.

kaldyka írta:
kaldyka írta:
Synda írta:
Kaldyka,az a proci ha jó tudom 4 magosítható,jó választás,(ha kicsit többet rászánsz,AMD Phenom II X2 555 Black Edition///18k)alaplapot valami mást,Asus,Gigabyte,Msi.

Köszönöm

És végül is abban az AMD Phenom II X2 555 Black Edition-ban mi a jobb?

Az a jobb benne, hogy kis szerencsével feloldhatsz 2 magot, és lesz belőle egy B55 procid, ami gyakolatilag megegyezik egy X4 955-tel.

és az a processzor ugyanúgy belemegy olyan alaplapba, mint amilyenbe az athlon II X2 260?
és elég hozzá a 400W-os táp (ati radeon hd5670 mellett)?

Persze.

a környékemen egy boltban AMD Phenom II 560 3,3GHz Black Edition -t találtam
azzal is ugyanígy van az erőssége, teljesítménye, és ahoz is ugyanúgy elég az a táp?

Ha az 555-höz hasonlítjuk, akkor annyi a különbség, hogy ez 100MHz-cel magasabb órajelen megy, amúgy ugyan az. 😀

Köszönöm
Bocs hogy ilyen sokat kérdeztem, csak nem nagyon tudom hogy mik a különbségek
És mégegyszer is köszönöm a türelme(tek)d es a válaszo(tok)d
0
0
0
0
Cooley avatar
kaldyka írta:
Cooley írta:
kaldyka írta:
Cooley írta:
cseszka írta:
A phenomok jobbak mint az athlonok,vagyis nagyobbak a gyorsitótárak,L1,L2 a Phenomokban van L3 as gyorsitótár is,valamint a Black edition egy jelzés miszerint azok izmosabb procik.Itt egy alaplap is,ez kb 18000Ft ezzel lehet is magot oldani.

Nincs minden Phenomban L3, és a BE nem azt jelenti, hogy izmosabb, hanem szorzózármentes.

kaldyka írta:
kaldyka írta:
Synda írta:
Kaldyka,az a proci ha jó tudom 4 magosítható,jó választás,(ha kicsit többet rászánsz,AMD Phenom II X2 555 Black Edition///18k)alaplapot valami mást,Asus,Gigabyte,Msi.

Köszönöm

Az a jobb benne, hogy kis szerencsével feloldhatsz 2 magot, és lesz belőle egy B55 procid, ami gyakolatilag megegyezik egy X4 955-tel.

és az a processzor ugyanúgy belemegy olyan alaplapba, mint amilyenbe az athlon II X2 260?

Persze.

azzal is ugyanígy van az erőssége, teljesítménye, és ahoz is ugyanúgy elég az a táp?

Ha az 555-höz hasonlítjuk, akkor annyi a különbség, hogy ez 100MHz-cel magasabb órajelen megy, amúgy ugyan az. 😀
0
0
0
0
kaldyka avatar
Cooley írta:
kaldyka írta:
Cooley írta:
cseszka írta:

kaldyka írta:
kaldyka írta:
Synda írta:

Köszönöm

Persze.

0
0
0
0
Cooley avatar
kaldyka írta:
Cooley írta:
cseszka írta:

kaldyka írta:
kaldyka írta:
Synda írta:

Köszönöm

Persze.
0
0
0
0
kaldyka avatar
Cooley írta:
cseszka írta:

kaldyka írta:
kaldyka írta:
Synda írta:

Köszönöm

0
0
0
0
niteforce avatar
80 mm a venti rajta, de szerintem rakhatsz ra egy 120asat is
0
0
0
0
no avatar
Egy CM HYPER 212 Plus-hoz hány mm átmérőjű ventit adnak? Mert vennék rá még egyet?

Szerintetek érdemes lenne-e a procimhoz egy Noctua NH-U9B SE2-t venni? mert ugye magfeloldás után egyik mag hőfokát se követhetjük szoftveresen vagy szerintetek elég lenne egy CM Hyper 212+? mert szeretnék még húzni a procin. Beférne a Noctua a házamba?
0
0
0
0
Cooley avatar
cseszka írta:
Kössz az infot cooley,okosabb lettem megent ey picivel.😉

Egyébként nem tévedtél sokat az L3-mal, mert csak a Phenom X4 8xx-ban nincs L3, és senki sem érti, hogy akkor miért kapott Phenom nevet. 😂
0
0
0
0
cseszka avatar
Kössz az infot cooley,okosabb lettem megent ey picivel.😉
0
0
0
0
Cooley avatar
cseszka írta:

kaldyka írta:
kaldyka írta:
Synda írta:

Köszönöm

0
0
0
0
cseszka avatar
0
0
0
0
kaldyka avatar
kaldyka írta:
Synda írta:

Köszönöm

0
0
0
0
kaldyka avatar
Synda írta:

Köszönöm
0
0
0
0
kaldyka avatar
Sziasztok
azzal a kérdéssel fordulok hozzátok hogy az ASRock M3N78 alaplap és az AMD Athlon II. X2 260 3.2 GHz processzor jól működik-e?
vagyis hogy elég megbízható, gyors, tartós és rendesen viszi-e a játékokat (megfelelő videókártya és ram mellett)?
vagy ha valakinek ilyenje van, akkor mit tapasztalt rajta?
most szeretnék tuningolni 1 magról 2-re, és szeretnék lehetőleg biztosra menni
ezt az alaplapot meg a procit egy boltban ajánlották, és direkt úgy kérdeztem hogy játékra szeretném. szóval ha ilyet vennék azzal lenne gond később, vagy könnyedén vinné a játékot és hardveresen sem lenne vele baj?
előre köszönöm a segítséget
0
0
0
0
no avatar
gainward kártyát milyen progival lehet húzni? nvidia
válaszokat a profilomhoz kérném. Köszi!! 😃
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Jó,de igazából nem vágom hogy mit kéne csinálnom, én csak megkérdeztem... majd keresek valakit aki ért hozzá, vagy majd valaki elmagyarázza 😆 Nem akarom elcseszni a procimat....
0
0
0
0
Lizard avatar
Koppy96 írta:
Ha a procimat 2.9Ghz-ről 3.3Ghz-re akarom húzni ahoz kell új hűtés ?

Megpróbálhatod gyári hűtővel is mivel valószínűleg fesz emelés nélkül vinni foglya így nem várható komolyabb hőmérséklet emelkedés!
Prime95-öt futass le!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Mivel AMD-d van így ajánlatos. Ha Intel procid lenne, akkor nem feltétlenül kellene, mert azok nem melegszenek annyira. Nekem 2,8-ról van 3,35-re húzva, és 54-55 fok max a proci, gyári hűtővel. 😃
0
0
0
0
gisti avatar
hát nem ártana neki ha nem akkarod ki dobni a procit
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Ha a procimat 2.9Ghz-ről 3.3Ghz-re akarom húzni ahoz kell új hűtés ?
0
0
0
0
Cooley avatar
Rolando írta:
Olvastam olyat hogy lehet magot nyitni.De nem tom hogy lehetne-e az én Athlon II x2 240-es procival olyat olvastam hogy az 5000-esen lehet magot nyitni csak nemtom h az enyémen lehetne-e?pls segítsetek hamár 1 magot lehetne nyitni már akkor is megérné
[LINK] itt olvastam

Valamit elírtak a cikkben, mert nincs olyan, hogy Athlon II X2 5000 csak Athlon 64. Az Athlon II X2-ket meg nem lehet feloldani, szóval a tiéddel sajnos nem lehet.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Rolando írta:
Olvastam olyat hogy lehet magot nyitni.De nem tom hogy lehetne-e az én Athlon II x2 240-es procival olyat olvastam hogy az 5000-esen lehet magot nyitni csak nemtom h az enyémen lehetne-e?pls segítsetek hamár 1 magot lehetne nyitni már akkor is megérné
[LINK] itt olvastam

tutommal a phenomot és a 3 magos athlont lehet
0
0
0
0
Rolando avatar
[LINK] itt olvastam
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
CoRe írta:
Szerenték még húzni a a procimon, de a gyári hűtő nem lenne elég, kinéztem egy CM Hyper TX3-at, mi a véleményetek róla?

anyi pénzért a leges legjobb választás.... egy szellős házba nem is kell rá + hűtő. Nekem is olyan az alaplapom hogy ha rátennék egy olyan hűtőt akkor a táp, a 2 ledes FAN és a VGA is hűti (hűtené)
0
0
0
0
no avatar
Szerenték még húzni a a procimon, de a gyári hűtő nem lenne elég, kinéztem egy CM Hyper TX3-at, mi a véleményetek róla?
0
0
0
0
TomiMan avatar
tasiadam írta:
https://www.hardwareoc.hu/upload/articles/271_Cell1.jpg

itt van! ilyet keress...... a CPU FSB helyére írj be mindig egy picivel nagyobb számot és utánna nézd meg.

Hello

Köszi a segítséget! Hewletes BOIS-om van és megtudtam hogy ezzel nem lehet húzni semmit. Csak a CPU FAN sebességét. FAIL.
Nah azért még 1szer köszi😕
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
a megfővés nem arra értem hogy bumm és oda van a memória hanem hogy ha sikerül akkor instabil lesz....

Ha instabil lesz, akkor eleve nem sikerült. 😂 Amúgy te vagy az első, aki a "megfő" kifejezést az instabilitásra használja. 😆
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
a megfővés nem arra értem hogy bumm és oda van a memória hanem hogy ha sikerül akkor instabil lesz....
0
0
0
0
Cooley avatar
futopeter97 írta:
Sziasztok!
Valaki el tudná magyarázni hogyan lehet egy CL9-es RAM-ot CL7-re tuningolni? Azt olvastam lehetséges, de a módját nem találtam meg.

Meg nem fő, attól nem kell tartanod. 😀 Lehetséges, ha ahhoz megfelelő deszkád van. Akkor a bios-ban meg kell keresni a memória beállításokat, nálam pl cell menu->advanced dram configuration vagy valami hasonló(american megatrends). De kizártnak tartom, hogy órajelcsökkentés nélkül akármennyi fesszel is működőképes lenne. Játékokban az időzítés nem olyan fontos, inkább az órajel legyen magasabb. 😀 Az én moduljaim 1333MHz CL6-osak XMP-vel 1,6V-on, de mivel AMD rendszerem van 1,5V-on megy 1333MHz CL7-en gyárilag, de manuálisan még 1,7V-on is instabil volt az XMP-s időzítésekkel...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
futopeter97 írta:
Sziasztok!
Valaki el tudná magyarázni hogyan lehet egy CL9-es RAM-ot CL7-re tuningolni? Azt olvastam lehetséges, de a módját nem találtam meg.

lehet hogy öszejön de mellékelten lehet hogy meg is fő a gép
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
https://www.hardwareoc.hu/upload/articles/271_Cell1.jpg

itt van! ilyet keress...... a CPU FSB helyére írj be mindig egy picivel nagyobb számot és utánna nézd meg.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
https://www.hardwareoc.hu/upload/articles/271_BIOS.jpghttps://www.hardwareoc.hu/upload/articles/271_AdvBIOS.jpg

talán itt lenne... nekem G31 chipem van.....
0
0
0
0
TomiMan avatar
Nem, ilyen nem volt, csinaltam képeket, de nem tom feltolteni 😊Ha megmondjátok hoy kell felrakom. Tom ott van lent h kép megjelenítése URL címről.. de hogy?
Majd talan abbol tudtok mondani vmit...
0
0
0
0
TomiMan avatar
Köszi nem nagyon volt ilyen de megnézem....
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem tudom, hogy milyen Bios-od van, de itt van kép:

https://www.pcstats.com/articleimages/201001/GBTp55ud6_bios3.jpg
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
TomiMan írta:
tasiadam írta:
TomiMan írta:
Hello

Az lenne a kérdésem hogy az alaplapom bírná-e a tuningot az E2160-mal. Néztem teszteket elvileg An example of this would be the overclocking capabilities of these new E2140 and E2160 processors. The E2160 was able to reach a stable 3.4GHz on the ASUS P5N-E SLI ezt tudja. Én azért ennyire nem akarom huzni max olyan 2,2 2,4-re nem akarom hogy megfőjjön. Ja és néztem a BIOS-t ott hol lehet húzni a procit? Nem nagyon matattam nem akartam elállítani semmit. Előre is köszi a válaszokat😆

az a proci 2,6GHZ--n sem fő meg,
amúgy elsőnek a biosba enabledre kel tenni a tuningot utánna pedig jöhet az FSB növelése....

Na már megpróbáltam volna ma is de nem tom hogy hol kell enabledre
rakni a tunungot. végignéztem mindent de konkrétan olyan hogy "Tuning" nincs.😲😊

Nem is tuning néven kell keresni a Bios-ban! 😉
0
0
0
0
TomiMan avatar
tasiadam írta:
TomiMan írta:
Hello

Az lenne a kérdésem hogy az alaplapom bírná-e a tuningot az E2160-mal. Néztem teszteket elvileg An example of this would be the overclocking capabilities of these new E2140 and E2160 processors. The E2160 was able to reach a stable 3.4GHz on the ASUS P5N-E SLI ezt tudja. Én azért ennyire nem akarom huzni max olyan 2,2 2,4-re nem akarom hogy megfőjjön. Ja és néztem a BIOS-t ott hol lehet húzni a procit? Nem nagyon matattam nem akartam elállítani semmit. Előre is köszi a válaszokat😆

az a proci 2,6GHZ--n sem fő meg,
amúgy elsőnek a biosba enabledre kel tenni a tuningot utánna pedig jöhet az FSB növelése....

Na már megpróbáltam volna ma is de nem tom hogy hol kell enabledre
rakni a tunungot. végignéztem mindent de konkrétan olyan hogy "Tuning" nincs.😲😊
0
0
0
0
TomiMan avatar
Okés majd holnap megpróbálom húzni egy kicsit😀
0
0
0
0