Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zelcsi avatar
ogre077: az 5970 jóval erősebb, igaz az egy 2 magos gpu! http://www.anandtech.com/bench/product/587?vs=548
0
0
0
0
ogre077 avatar
Hali! Na most mejk a erörebb 5970 vagy 7870 thx elöre a választ.
0
0
0
0
mathejocy avatar
A procid amúgy sem tudja a 3.0-át.Nem fogsz észrevenni semmi különbséget egyébként.
0
0
0
0
no avatar
Ha egy PCIe 3.0 videokártyát 2.0-s slotba teszek az mekkora teljesítmény csökkenéssel jár? 😀
Esetleg lehet valamilyen átalakítót szerezni?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Olvastam pár tesztet a G3258 vs I3 4150-ről SLI illetve CF használatakor.
Kamu volt az egész.lemértem én is.Azonos órajelen is megette a 3258 az i3 4150-et.Áhhh,nem marketing az egész.
Vicc ez a számtek ipar.
0
0
0
0
BRYAN007 avatar
mindenesetre köszönöm😀
0
0
0
0
Bronson avatar
mivel új és bontatlan, ezért tényleg jó vétel! bár a 6 hónap garancia nem valami sok...
0
0
0
0
BRYAN007 avatar
http://www.hardwaredepo.hu/?1883,sapphire-hd-6970-2gb-gddr5-dual-x-pci-e-videokartya ezen gondolkozom Véleményetek?
0
0
0
0
no avatar
elgondolkoztattál,de jó nekem így 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Pont a GPU túlhajtása hozza a legtöbbet. Ne akarom rád erőltetni, de ha nem feszeled túl semmi baja nem lesz.
0
0
0
0
no avatar
nem szeretném húzni,nem értek hozzá,meg úgy tudom,hogy a gpu-t felesleges húzni,nem ad sok +fps-t,de azért köszi 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Hajtsd túl, Gpu 1300MHz, memó 1500Mhz, ezeket lazán viszi, viszont feszt kell hozzá emelned, ha bizonytalan vagy szívesen segítek. PÜ ! 😉
0
0
0
0
no avatar
nem akarok videó kártyát venni,nincs rá keret sajna,csak ezt szeretném a legjobban kihasználni,de köszönöm a segítséget aki tegnap este segített,neked is Genesis1919 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Nem, ha túlhajtod max +15% teljesítményt még kifacsarhatsz belőle, de lényegesen jobb teljesítményhez erősebb kártya kell. Gtx 660 vagy Hd 7870 ezeket használtan viszonylag olcsón (30-35k) megveheted. 2x gyorsabbak mint a jelenlegi.

Szerk: Majdnem elfelejtettem, új zászlóshajó érkezett, 3072 Shader Units, 8 milliárd tranyó 😲, igazi egy GPU-s szörny, ára is szörnyű. 😆
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
gondolom azt nem lehet megoldani,hogy kisebb felbontáson is 100%-on mennyen nagyobb fps reményében.😞
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
bazsa918: Minél nagyobb a felbontás annál jobban terheled a GPU-t.
0
0
0
0
no avatar
rendben 😃
Felmentem bf4-re gyorsan megnézni,hogyan is megy ez a dolog,és a VGA sose volt 100%on amikor 1366x768-ban volt,60-70% körül volt 40fps-t produkálva,feltettem FHD-ba(DSR) és ott volt csak 100% a kihasználtáság persze valamennyivel kevesebb fps-em is volt.A processzor tényleg nem ment fel sose 100%-ra egyik mag sem.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
bazsa918
Látom nagyon komolyra vetted az írásom hangsúlyát, ne tedd 😃
0
0
0
0
ddkk22 avatar
bazsa918
Írta Genesis1919 hogy monitorozd ki, a programot is leírta.
0
0
0
0
no avatar
ezzel tisztában vagyok,de van valami módja ennek,hogy honnan tudjam,vagy csak simán tudjátok,hogy melyik kártya milyen erős?
Genesis1919:köszönöm a választ😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
bazsa918: Msi afterburner, monitorozod a Gpu és Cpu használatot, ha a Gpu 100% terhelése mellett a CPU csak pl 70% pörög akkor GPU limited van és fordítva. 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok😀
Honnan tudom,hogy esetleg GPU vagy CPU limitem van-e?😀
0
0
0
0
Final avatar
Bronson:Tápom: KOLINK CHS-450
Genesis1919: Köszi! Majd utánanézek! 😀
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: Azon kívül, hogy kiforgatod a szavaim semmi érvel sem támasztod alá a mondandódat. Ha tudnád értelmezni a leírtakat, talán megértenéd mit miért írtam, de megint a vasaló szindróma... Taps ! 😆

Final: Sapphire Radeon R9 270X Dual-X 2GB : 51k
0
0
0
0
Bronson avatar
pontosan milyen tápod van?
0
0
0
0
Final avatar
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem videokártya ügyben, mert most akarok összerakni egy "gamer" gépet, és olyan videokártyát keresek, ami bírná a gyűrődést. 30-40-50 ezret költenék rá!
Gépem:
http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=130921&sub=usercomp&co..
+450W -os táp.
(kisgépházas gép, ha ez számít valamit)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis: Ismét túltoltad. (ha már fanokról beszélgetünk... 😀 )
Szó nem volt itt arról, hogy melyik a jobb kártya. A cikk sem erről szól és az én megjegyzésem sem. Részletesen is kifejtettem, hátha leesik. Erre te egy támogatási táblázat kapcsán is kihozod az alapvetésedet, miszerint az AMD a kanyarban sincs semelyik gyártóhoz képest, ráadásul kétszer egymás után. Gratulálok! 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Kicsit fapadosabb reklám, mint mondjuk "Ez az eszköz alkalmas színes kép megjelenítésére" 😆
Amúgy mindkettő gyártónak vannak nagyon jó kártyái. A legerősebb kártyát nyilván az tudja kifejleszteni, akinek több erőforrása van rá. (Bár ez már elhangzott)
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
csuz-li: Nagyon melléfogtál, számtalan AMD kártyám volt, lehet következő is az lesz. Gyerkőc születéséig mániákus gépfejlesztésben éltem, évente 2x teljesen megújult a gép, szorozd meg 15-el megkapod a számot, ennek fele legalább ATI (akkoriban így hívták) volt. De, hogy megnyugtassalak, gyerek gépébe 7870 van. 😉 Nem kell félteni az Nv-t, 10x több tőkével rendelkezik mint az AMD, ha szorul a hurok rá 1 hónapra kiadnak egy jóval erősebbet. 😀 Mi mit támogat meg csak táblázat formájában létezik, én is mondhatnám, hogy 3 LaFerrari áll a garázsban, mikor megkérnek, hogy "vigyél el egy körre" azt felelném, vicceltem...😂 Utóbbi években sajnos az AMD csak ígérget, azt bárki tud, fejleszteni sem kell csak ígérgetni, fanok megeszik. Ettől függetlenül nem gyártanak rossz GPU-t, csak kevesebb hamis marketinggel kéne fűszerezni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Genesis: látom, te nagyon utálod az AMD-t. Azért ne vegyél már minden olyan bejegyzést személyed elleni támadásnak, ami nem az AMD mérföldes lemaradásáról szól...
Kicsit túlreagálod ezeket a dolgokat. PL sem a cikkben, sem az én hozzászólásomban szó nem volt az AMD fölényéről.
A megjegyzésem arról, hogy az Nvidiának nincs szerencséje arra vonatkozott, hogy tudtommal egyrészt szeretik a fejlesztők a Mantlet, ami GCN architektúrára van kiélezve. Ha jól tudom a most megjelenő Battlefield: Hardline és később a Star Citizen is támogatja. Másrészt az OpenCL-t fejlesztő csapat is Vulkan API néven Mantle alapú grafikus API-t készít, ami szintén a GCN architektúrára épül. És ehhez jött még a cikk arról, hogy míg a már meglévő AMD kártyák natívan támogatják a dx 12 ismert funkcióit, addig szerencsétlen Nvidiának a már meglévő kártyái vagy csak részben, vagy emulálva tudják ezt teljesíteni. Ami ugye azt jelenti, hogy nem valami szerencsések, hiszen ez üzleti szempontból nem épp jó hír számukra. A legtöbb felhasználónak ugyan mindegy, hogy mi hogyan fut a gépén, ha az működik, márpedig biztos vagyok abban, hogy az Nvidia driverekkel pótolni fogja a hiányosságokat, csakhogy az nekik plusz munka és plusz kiadás, ami nem épp egy versenyelőny. Na ezért írtam, hogy rájuk jár a rúd.
Szóval nem gondolom, hogy itt behozhatatlan AMD fölény lenne, csak azt, hogy az Nvidia mostanában nem túl szerencsés és ezért nekik sok pénzükbe és munkájukba fog kerülni az új grafikus API-k bevezetése, ellentétben a konkurenciával.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Mikorra várható az első tényleges dx12-es játék, szvsz legkorábban év vége és mikorra fog elterjedni, talán 2017 végére. Addig mindkét gyártó bőven fog fejleszteni, kiadnak 3-4 új szériát. Dx 11 előtt is AMD fölényről szóltak a hírek mi lett belőle, semmi. Emlékeim szerint volt egy Mantle nevű csodafegyver, abból mi lett ? 😊 Árak mára kiegyenlítődtek, régen drágább volt az Nv, mára azonos áron gyorsabb terméket ad... 😉 Amíg nincsenek tesztek, fölényről kár vitázni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Úgy látszik, hogy az Nvidia-nak nincs túl nagy szerencséje ezekkel az új grafikus API-kal.
[LINK]
0
0
0
0
SuperPuma avatar
OriginalGrandpa: Elvileg mindkettőnek mennie kell. (Nálam az 5770 megy 945ös chip mellett is.)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Arbalest: Nem. Teljesen más a két kártya.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
5770-t vedd fele a fogyasztása, teljesítmény azonos. 😉
0
0
0
0
Bronson avatar
mindkettő belemehet, tápod ugyan nem nagy durranás...
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
HD4870 vagy 5770 menne Asus P5B lapban 500W-os táppal?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
psandor: Gyerek gépébe pont 4150 van. Hd 7870Ghz gpu limites, Gtx 670 is limites. Próbáltam R9 280x-el úgyszintén zenész. Tudtommal Gtx 970 még megy neki. 😉
0
0
0
0
psandor avatar
vagy esetleg ehhez az i3-4150 hez egy használt gtx570 vagy 580?
valamelyiket ki bírná hajtani? 😃
0
0
0
0
FoLey avatar
Egy használt garis 290-es is megérné.
0
0
0
0
FoLey avatar
psandor Itt egy teszt videó 2 kártyáról,döntsd el.Ugyan kb. hasonló a teljesítményük.

Itt egy teszt PH!-n.
[LINK]
0
0
0
0
FoLey avatar
OriginalGrandpa Használtan keresel? Mennyiért mennek ezek? Egy kicsivel talán egy GTX 560 Ti-t is tudsz venni 20k alatt vagy ATI HD 6850,HD 5850-est vagy GTX 460 1GB változatban.

Amúgy 2 közül GTX 550 Ti-re teszem a voksom.
0
0
0
0
FoLey avatar
OriginalGrandpa Felesleges GT 620-ról GT 630-ra váltani,kicsit gyűjtesz rá és akár használtan sokkal erősebb vga-t is tudsz venni,de ha újonnan akarsz akkor többet kell rááldozni.
Így minimális gyorsulásod lenne.
0
0
0
0
Rolee0614 avatar
2db nem ugyanolyan márkájú VGa egyik gigabyte másik mondjuk sapphire tud e CF-ben működni?
0
0
0
0
Bronson avatar
újat vennél? ha igen, akkor annak az árából használtan nézz jobbat!
0
0
0
0
Puffin avatar
szerintem teljesen felesleges a váltás
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció