Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Esetleg lehet valamilyen átalakítót szerezni?
Kamu volt az egész.lemértem én is.Azonos órajelen is megette a 3258 az i3 4150-et.Áhhh,nem marketing az egész.
Vicc ez a számtek ipar.
Szerk: Majdnem elfelejtettem, új zászlóshajó érkezett, 3072 Shader Units, 8 milliárd tranyó 😲, igazi egy GPU-s szörny, ára is szörnyű. 😆
[LINK]
Felmentem bf4-re gyorsan megnézni,hogyan is megy ez a dolog,és a VGA sose volt 100%on amikor 1366x768-ban volt,60-70% körül volt 40fps-t produkálva,feltettem FHD-ba(DSR) és ott volt csak 100% a kihasználtáság persze valamennyivel kevesebb fps-em is volt.A processzor tényleg nem ment fel sose 100%-ra egyik mag sem.
Látom nagyon komolyra vetted az írásom hangsúlyát, ne tedd 😃
Írta Genesis1919 hogy monitorozd ki, a programot is leírta.
Genesis1919:köszönöm a választ😀
Honnan tudom,hogy esetleg GPU vagy CPU limitem van-e?😀
Genesis1919: Köszi! Majd utánanézek! 😀
Final: Sapphire Radeon R9 270X Dual-X 2GB : 51k
Gépem:
http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=130921&sub=usercomp&co..
+450W -os táp.
(kisgépházas gép, ha ez számít valamit)
Szó nem volt itt arról, hogy melyik a jobb kártya. A cikk sem erről szól és az én megjegyzésem sem. Részletesen is kifejtettem, hátha leesik. Erre te egy támogatási táblázat kapcsán is kihozod az alapvetésedet, miszerint az AMD a kanyarban sincs semelyik gyártóhoz képest, ráadásul kétszer egymás után. Gratulálok! 😃
Amúgy mindkettő gyártónak vannak nagyon jó kártyái. A legerősebb kártyát nyilván az tudja kifejleszteni, akinek több erőforrása van rá. (Bár ez már elhangzott)
Kicsit túlreagálod ezeket a dolgokat. PL sem a cikkben, sem az én hozzászólásomban szó nem volt az AMD fölényéről.
A megjegyzésem arról, hogy az Nvidiának nincs szerencséje arra vonatkozott, hogy tudtommal egyrészt szeretik a fejlesztők a Mantlet, ami GCN architektúrára van kiélezve. Ha jól tudom a most megjelenő Battlefield: Hardline és később a Star Citizen is támogatja. Másrészt az OpenCL-t fejlesztő csapat is Vulkan API néven Mantle alapú grafikus API-t készít, ami szintén a GCN architektúrára épül. És ehhez jött még a cikk arról, hogy míg a már meglévő AMD kártyák natívan támogatják a dx 12 ismert funkcióit, addig szerencsétlen Nvidiának a már meglévő kártyái vagy csak részben, vagy emulálva tudják ezt teljesíteni. Ami ugye azt jelenti, hogy nem valami szerencsések, hiszen ez üzleti szempontból nem épp jó hír számukra. A legtöbb felhasználónak ugyan mindegy, hogy mi hogyan fut a gépén, ha az működik, márpedig biztos vagyok abban, hogy az Nvidia driverekkel pótolni fogja a hiányosságokat, csakhogy az nekik plusz munka és plusz kiadás, ami nem épp egy versenyelőny. Na ezért írtam, hogy rájuk jár a rúd.
Szóval nem gondolom, hogy itt behozhatatlan AMD fölény lenne, csak azt, hogy az Nvidia mostanában nem túl szerencsés és ezért nekik sok pénzükbe és munkájukba fog kerülni az új grafikus API-k bevezetése, ellentétben a konkurenciával.
[LINK]
valamelyiket ki bírná hajtani? 😃
Itt egy teszt PH!-n.
[LINK]
Amúgy 2 közül GTX 550 Ti-re teszem a voksom.
Így minimális gyorsulásod lenne.