Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Patrik91 avatar
Most már ***om kivan a tuninggal!
Nemhiszem h 1 szaros procit nemlehet 2.5ghznél tovább húzni!😞
0
0
0
0
niteforce avatar
3 magot is probald meg, ha az sem megyen, akkor maradjon a 2
0
0
0
0
FBalint avatar
Egy Phenom II X2 B.E. 555.
0
0
0
0
niteforce avatar
lehet. hasznald inabb 2 vagy 3 magosan nem tudom milyen proci
0
0
0
0
FBalint avatar
Nem rosszak a magok, mert a windows elindul, minden szuper, a cpu-z is Phenom II X4 B55-t ír ki, a Split Second pedig eddig működött, most visszaállítottam a magokat, így már nem jön kék halál. Lehet, hogy akkor csak 1 mag jó?
0
0
0
0
niteforce avatar
rakd vissza a magot, lehet hogy tenyleg rossz. vagy durvan virusos vagy szar a game.
0
0
0
0
FBalint avatar
Helló!
Feloldottam a processzoromat négymagosra, minden jól működik, de ha elindítok egy játékot (konkrétan a split/secondot indítottam el) akkor a menü befagy, a windows kiírja hogy a Split second executable működése leállt, aztán pár másodperc múlva kékhalállal kikapcsol.

Mit csináljak!?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
foxbet írta:
ASrock alaplappal egyik ügyfelemnek az Athlon II x2 260-át sikerült felhúznom úgy nagyából 15%-al azaz 3,2ről 3.68 GHz-ra.
Az lenne a kérdésem hogy ugyan ekkora GHz emelést el lehet végezni egy 3-4-6 magos AMD-n?

a legdrágább alaplappal meg a legjobb hűtővel addig amíg engedi az FSB szerintem, de úgysem bírná a kis proci
0
0
0
0
foxbet avatar
ASrock alaplappal egyik ügyfelemnek az Athlon II x2 260-át sikerült felhúznom úgy nagyából 15%-al azaz 3,2ről 3.68 GHz-ra.
Az lenne a kérdésem hogy ugyan ekkora GHz emelést el lehet végezni egy 3-4-6 magos AMD-n?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Tesla GoD írta:
tasiadam írta:
Tesla GoD írta:
Tesla GoD írta:
gacso írta:
ok kösz😃 akkor csak a Phenom-okban lehet magot feloldani?😃
az AMD jelenlegi palettája 3 alapra épül, van a Regor 2 mag, rbből van az Ath II X2 és a Sempron, van a Deneb, 4 mag L3 cache, Ath II X3 X4 Ph II X2 X3 X4 épül rá, az utsó a Thuban, 6 mag L3 cache Turbo Core, a Ph II X4 960, X6 épül rá
értelem szerűen a felsorot procikat az előttük lévő alap modellig lehet max unlocolni, szal Athlon II X3 ban már van 4 mag, jó esteben L3 cache is

elvileg megszünnek a 6 magosok de kijönnek a 4 magosra tákolt 6 magosok amiket ugyan úgy fel lehet oldani de lesz turbo benne
ez most kicsit homályos, de ahogy kiveszem Zosma kódnevű procikra gondolsz, mint a 960as

prohardveren vagy iponon van/volt hogy 6 magos phenomok 4 agon azért hogy legyen turbo core vagy mi benne... fel is lehet oldani
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tasiadam írta:
Tesla GoD írta:
Tesla GoD írta:
gacso írta:
az AMD jelenlegi palettája 3 alapra épül, van a Regor 2 mag, rbből van az Ath II X2 és a Sempron, van a Deneb, 4 mag L3 cache, Ath II X3 X4 Ph II X2 X3 X4 épül rá, az utsó a Thuban, 6 mag L3 cache Turbo Core, a Ph II X4 960, X6 épül rá
értelem szerűen a felsorot procikat az előttük lévő alap modellig lehet max unlocolni, szal Athlon II X3 ban már van 4 mag, jó esteben L3 cache is

elvileg megszünnek a 6 magosok de kijönnek a 4 magosra tákolt 6 magosok amiket ugyan úgy fel lehet oldani de lesz turbo benne
ez most kicsit homályos, de ahogy kiveszem Zosma kódnevű procikra gondolsz, mint a 960as
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Tesla GoD írta:
Tesla GoD írta:
gacso írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Tesla GoD írta:
gacso írta:
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gacso írta:

3 magos athlonba is de olyan lesz mintha egy L3 tár nélküli phenom
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
gacso írta:
0
0
0
0
gacso avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
gacso írta:
Tesla GoD írta:
gacso írta:
szerintetek meddig lehet húzni egy AMD Athlon II X2 250-t gyári hűtővel?😃és egy új hűtővel?😃
nem melegszik túlzottan, szóval sokáig, az más kérdés, hogy mire kell olyan proci. amúgy meg a gyári hűtő is új😂 ha más hűtőre gondolsz, akkor azt hűtője válogatja, de sztem már egy olcsóval is el lehet érni a 4-4.2 GHz es maximumot, amit ezek a Ath-Ph II szériák tudnak

kösz😃és magot lehet rajta feloldani?😃
közbe már válaszoltam😂
0
0
0
0
gacso avatar
Tesla GoD írta:
gacso írta:
szerintetek meddig lehet húzni egy AMD Athlon II X2 250-t gyári hűtővel?😃és egy új hűtővel?😃
nem melegszik túlzottan, szóval sokáig, az más kérdés, hogy mire kell olyan proci. amúgy meg a gyári hűtő is új😂 ha más hűtőre gondolsz, akkor azt hűtője válogatja, de sztem már egy olcsóval is el lehet érni a 4-4.2 GHz es maximumot, amit ezek a Ath-Ph II szériák tudnak

kösz😃és magot lehet rajta feloldani?😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
gacso írta:
szerintetek meddig lehet húzni egy AMD Athlon II X2 250-t gyári hűtővel?😃és egy új hűtővel?😃ja és ezen lehet magot feloldani? és ha lehet akkor mennyit?😃
Nem lehet rajta magot oldani, ezeket 2 maggal gyártják L3 cache nélkül
0
0
0
0
gacso avatar
szerintetek meddig lehet húzni egy AMD Athlon II X2 250-t gyári hűtővel?😃és egy új hűtővel?😃ja és ezen lehet magot feloldani? és ha lehet akkor mennyit?😃
0
0
0
0
grafi97 avatar
nem tudom, de talán jó helye lesz itt a kérdésemnek.😜 szval..
a Phenom II X4 B55 és a Phenom II X4 955 ugyan az nem?
csak az X4 B55, X2 555-ből unlockolt nem?

szerk.: visszaolvastam pár oldalt, megvan a válasz.😆😃
0
0
0
0
IQfigther avatar
Synda írta:
IQfigther írta:
nem tunningoltam semmit alap orajel 3.3ghz volt az i5 2500k-mon és most valamiért 1.6ghz en fut 😆 hozzá se nyultam nem tudjátok mi baja lehet?😢

UI.:HELP ME!!!

Valószínű energiatakarékos módba kapcsolt,nyugi ha kell hozza a 3.3Ghz-et.😉

Megijedtem azthitem szervizbe kell vinni és anyi neki még 1 honapos sincs a gép.

Megnyugodtam köszönöm a segitséget!
0
0
0
0
IQfigther avatar
nem tunningoltam semmit alap orajel 3.3ghz volt az i5 2500k-mon és most valamiért 1.6ghz en fut 😆 hozzá se nyultam nem tudjátok mi baja lehet?😢

UI.:HELP ME!!!
0
0
0
0
FBalint avatar
Sziasztok! Kérdezőgép lettem...
AMD Phenom II X2 555 3.20GHz BOX Black Edition-t ha 4 magosítok akkor kell hozzá külön hűtő?
0
0
0
0
overclocker avatar
az igen 😀 nekem annyit már biztos nem bírna 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
overclocker írta:
ezt itt megosztom veletek, az én pici AMD Athlon II X2 250-es procim, gyári hűtéssel, felhúztam 3.6GHZ-ig, és nem megy max terhelés alatt sem, 45-50 fok fölé 😀

hát az a 0,6ghz pedig egy pár fokot adna rá, mondjuk nekem sem megy 60 fölé ezzel a hűtéssel 3,8GHZ-n pedig 2,8 az alap
0
0
0
0
overclocker avatar
ezt itt megosztom veletek, az én pici AMD Athlon II X2 250-es procim, gyári hűtéssel, felhúztam 3.6GHZ-ig, és nem megy max terhelés alatt sem, 45-50 fok fölé 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
matolcsidav írta:
hali az én jelenlegi négy magosomat meddig és milyen hűtéssel?

olyan 3,3-3,4ig max 3,5ig valami álló hűtéssel csinálld
0
0
0
0
no avatar
hali az én jelenlegi négy magosomat meddig és milyen hűtéssel?
0
0
0
0
PA2ZZi avatar
Köszi mindenkinek a választ 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Downloader írta:
Sziasztok! Még soha nem csináltam ilyet, most először próbáltam meg.
Adott a Core2 Quad 2.5GHz-s processzor, amit 2.55GHz-re sikerült max felhúzni BIOSból, de akkor is már eléggé pörgött, és hangosabb volt a hűtő. Milyen hűtőt ajánlotok, és azzal kb. mennyire lehetne felhúzni, vagy egyáltalán: melyik a legnagyobb frekvencia amelyre akárhogy is de fel lehetne húzni?

Előre is köszi a választ! 😀

Hyper TX3 3000Mhz-ig
Ha nagyobbat akarsz akkor Corsair A70 3300Mhz
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Az everest pedig azt írja a procinál g max.órajel 3000mhz , na mind1 50k ból már öszelehet dobni egy fain alaplapot+procit 😀
0
0
0
0
Adam996 avatar
FBalint írta:
Sziasztok!
A "géptermemben" van egy Bátyámé (terv) nevű gép.
Abban lehetne a procit 4 magosítani?

Ja lehet 😃
0
0
0
0
FBalint avatar
Sziasztok!
A "géptermemben" van egy Bátyámé (terv) nevű gép.
Abban lehetne a procit 4 magosítani?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Normál esetben szerintem 3 GHz-ig fel lehet húzni, mert az kb. 20%-os OC.
0
0
0
0
PA2ZZi avatar
Sziasztok! Még soha nem csináltam ilyet, most először próbáltam meg.
Adott a Core2 Quad 2.5GHz-s processzor, amit 2.55GHz-re sikerült max felhúzni BIOSból, de akkor is már eléggé pörgött, és hangosabb volt a hűtő. Milyen hűtőt ajánlotok, és azzal kb. mennyire lehetne felhúzni, vagy egyáltalán: melyik a legnagyobb frekvencia amelyre akárhogy is de fel lehetne húzni?

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
nekem 3,5GHZnél 3 nap után megfő a bios és elkezd bootolni mint egy barom.... de nem ál lle ezért procit ki procit be és megint 2,8GHZ-n megy... kéne egy bios frissítés
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem is 3,5 a max (3478)
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ez érdekes, mert nekem se engedi 3,5-nél tovább húzni a procit pedig, akkor még csak 1336 körül van az fsb, pedig 1600 mhz-ig bírnia kéne.

Ráadásul láttam procimat, hogy valaki már 4 ghz-ig felhúzta.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
nekem is csaj a 218-at birja, 219-nel mar nem indul. Valaki tudja mitol?

van az alaplapnak egy fsb limit... szerintem elérte
0
0
0
0
hnemaria avatar
szerintem csak a szorzót kéne álitani :S
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem is csaj a 218-at birja, 219-nel mar nem indul. Valaki tudja mitol?
0
0
0
0
cspeter avatar
Az én procim is ezt csinálja athlon X2 5600+. 14.5x200 alap órajel, de ha 220 fölé emelem akkor se kép se hang. sokat agyaltam már hogy mi okozhatja de nem tom. Lehet hogy ennyit bír.😕
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Van egy AMD X2 4200+as procim rajta egy 12centis Zalman hűtő
Alapon a proci 2200mhz-en jár(11x220), és ha felhúzom kb.2541mhz-ig (11x231) adok neki egy kis feszt és az újraindítás után nemindul a monitor!
Sztem a proci többre is képes mint 2.5ghz!!
Szerintetek eddig bírja a proci???
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
fesz emelés nélkül és ez RV535-ös mag
0
0
0
0
Adam996 avatar
Nekem is a gpu alapórajele 775MHz most meg megy 875MHz-n tökéletesen 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hát az szar ügy ha pöttyöz a gyári felet...
nekem 580rol 700ra simány megy vagy még 750-re is
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció