Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DarthRoni avatar
ezt gyorsan rávágtad 😃 bármelyik lappal lehet amiben 880G+SB850 van? és mindegyikkel lehet olyat h csak az egyik letiltott magot nyitom ?
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:
almos írta:
Legjobb természeteen a 880G+SB850,de mindegyik jóféle. Ezek a északi-ás déli-hidak,ill. chipset számozása.

igen azt tudom melyik micsoda, csak nagyon érdekel, mi a különbség köztük, és mivel jobb vagy rosszabb az egyik mint a másik 😀

ezzel a lappal lehet magot nyitni és órajelet húzni?
[url]http://www.lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=11046&back=ALAPLAP[/url]

Lehet
0
0
0
0
DarthRoni avatar
almos írta:
Legjobb természeteen a 880G+SB850,de mindegyik jóféle. Ezek a északi-ás déli-hidak,ill. chipset számozása.

igen azt tudom melyik micsoda, csak nagyon érdekel, mi a különbség köztük, és mivel jobb vagy rosszabb az egyik mint a másik 😀

ezzel a lappal lehet magot nyitni és órajelet húzni?
[url]http://www.lingvin.hu/index.php?termekdesc_id=11046&back=ALAPLAP[/url]
0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
DarthRoni avatar
sokat számít hogy 880G+SB850 vagy 880G+SB710 vagy 870+SB850, miben különböznek ezek a párosítások, és melyik a legjobb?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
kakas írta:
DarthRoni írta:
akkor jó, hát sztem azért 6-ba veri a 14 ezres ASUS alaplapom 😀

Ha kérdezhetem,minek veszel új alaplapot?

mert például a PCI slotok nem működnek, és az alaplapi hangkari is kezd besz.rni, amit meg tudnék oldani garanciával, de a másik, hogy nem valami tuningbarát, én pedig szeretném majd húzni a procim

és már jobban megéri a DDR3, váltani szeretnék
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:

Ha kérdezhetem,minek veszel új alaplapot?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
DarthRoni írta:
Tesla GoD írta:
AsRock-nál mostanság kb úgy van, hogy az olcsó hányadék színűek az szarok, amik már emberien néznek ki, és kicsit többet kell értük fizetni, már a normális kategóriába esnek

hát nem hiszem h a szín szerint van nekik beskálázva h a barna szar, a kék már tűrhető, a fekete meg űber király 😆 és amit én nézegetek az melyikbe tartozik?
úgy értem hogy amiket ilyen színesen gyártanak(piros-sárga a ram, narancs-zöld a PCI-X kék a PCI lila a SATA, az alap meg barna) azok általában olcsók, és leginkább esős időbe jók a fejed fölé, amit te néztél, az 1 normálisabb modell
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Tesla GoD írta:
AsRock-nál mostanság kb úgy van, hogy az olcsó hányadék színűek az szarok, amik már emberien néznek ki, és kicsit többet kell értük fizetni, már a normális kategóriába esnek

hát nem hiszem h a szín szerint van nekik beskálázva h a barna szar, a kék már tűrhető, a fekete meg űber király 😆 és amit én nézegetek az melyikbe tartozik?
0
0
0
0
kakas avatar
A mostani 1156-1366 platformra összekapta magát egy kicsit az Asrock,nemrossz,de messze nem a legjobb még mindig!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
0
0
0
0
DarthRoni avatar
kakas írta:
DarthRoni írta:
de miért van bajotok az AsRockal?? lécci fejtsétek már ki, mivel rosszab mint az ASUS vagy a gigabyte??

mert ilyen alaplapot ennyiért nem biztos h kapok gigabyte-ban

Régen sokszor leéget,rengeteg kompatibilitási hiba volt,nem ismerte fel a videókártyákat....

én viszont nem 5 évvel korábban akarok venni, hanem most 2010-ben 😃 kit érdekel ha régen baja volt ha most már jó? és mostanság mivel rosszabb mint az ASUS vagy Gigabyte?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Nagyon gyenge LayOut (magyarán hulladék hűtés) inkább az AsRock, azzal tuti a magnyitás. 😉
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:
de miért van bajotok az AsRockal?? lécci fejtsétek már ki, mivel rosszab mint az ASUS vagy a gigabyte??

Régen sokszor leéget,rengeteg kompatibilitási hiba volt,nem ismerte fel a videókártyákat....
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tessék itt egy jobb fajta MSI [url]http://global.msi.eu/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=171&prod_no=2057[/url], kb egy árban vannak...
0
0
0
0
DarthRoni avatar

0
0
0
0
Feki1991 avatar
Nem rossz. A kitűzött elvárásaidnak megfelelő. 😀
0
0
0
0
kakas avatar
DarthRoni írta:
nem, nem, egyetlen egy GTX 460-at szeretnék beleültetni😀 de most találtam egy jónak tűnőt árban is és tudásban is
[LINK]
szerinted?😀

Nemrossz,de én azt mondom,hogy Asrockot sose vegyél,még ha a mostani alaplapjai jók,akkor se! Inkább Gigabyte vagy MSI fele nézz..
0
0
0
0
DarthRoni avatar
nem, nem, egyetlen egy GTX 460-at szeretnék beleültetni😀 de most találtam egy jónak tűnőt árban is és tudásban is
[LINK]
szerinted?😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
DarthRoni írta:
Sziasztok, szakértő urak, segítséget kérek...

nem részletezem, az a lényeg h elegem van a mostani laplapomból, és ahogy lesz elég pénzem, sztem lecserélem, kérlek segítsetek, ajánljatok alaplapokat, amik megfelelnek ezeknek a kritériumoknak:

-Max 20-25 ezer forint legyen
-DDR3 1333 min támogatás
-AMD Phenom II x2 550-et tudjon 3 magosítani
-jól lehessen vele húzni a processzort

és hát az alap dolgok, PCI-E x16, PCI csatik és barátaik, ha valami fontosat kihagytam, írjátok le 😀

kérlek ajánljatok jó deszkákat, mert én nem vagyok szakértő, kérem a segítségeteket, köszönöm 😀

Üdv

Több VGA-s megoldásban gondolkozol? Ha igen nV vagy ATI?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, szakértő urak, segítséget kérek...

nem részletezem, az a lényeg h elegem van a mostani laplapomból, és ahogy lesz elég pénzem, sztem lecserélem, kérlek segítsetek, ajánljatok alaplapokat, amik megfelelnek ezeknek a kritériumoknak:

-Max 20-25 ezer forint legyen
-DDR3 1333 min támogatás
-AMD Phenom II x2 550-et tudjon 3 magosítani
-jól lehessen vele húzni a processzort

és hát az alap dolgok, PCI-E x16, PCI csatik és barátaik, ha valami fontosat kihagytam, írjátok le 😀

kérlek ajánljatok jó deszkákat, mert én nem vagyok szakértő, kérem a segítségeteket, köszönöm 😀

Üdv

nekem ez nagyon tetszik, szerintetek? [LINK]
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
bele lehet tenni, de inkább régebbi darabokat, az erősebbek általában 2 helyet foglalnak, és a középső két slot meg csak x8-as(azt hogy a másik 2 CFX-nél is x16 os módba megy-e, azt nem tudom)
looserking írta:
veszel 4 darab vékynat pl asus en210 silent akk az tuti elfér 😃

AMD chipset nem tudja vezérelni az SLI-t
0
0
0
0
kadam01 avatar
Mert ilyenem van ... elvileg 4 db vidikarit bele lehet tenni... ha belefér egyáltalán 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
kadam01 írta:
Ismeri ezt valaki? Gigabyte ga-ma790fx-dq6
Miért kérded?
0
0
0
0
kadam01 avatar
Ismeri ezt valaki? Gigabyte ga-ma790fx-dq6
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Kösz kösz mindenkinek, szerintem inkább megvárom az új AMD9xx chipsetet, aztán majd akkor váltok. 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
[url]http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=b6R5QXWNOAJzwcUx&templete=2[/url]
Specifications->Expansion Slots
2 x PCIe 2.0 x16 (single @ x8; dual @ x8/x8 mode)
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hitoshi írta:
Van egyáltalán olyan AM3 foglalatú alaplap, ami tud Nvidia SLI-t, jó a hűtése, és elfogadható áron kapható? mondjuk max 30e FT-ért ?

ASUS M4N82 Deluxe (egy rossz szavam sincs (már) rá) s ASUS M4N98TD EVO a 2 közti különbség hogy a Deluxe-nak jobb a hűtése s 3 VGA-t is rápakolhatsz viszont az EVO DDRIII-mas.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
de az M4N75TD x8 as módban fut csak 2 VGA-val, és a chipsetje is régebbi
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Tesla GoD írta:
ASUS M4N98TD EVO 32k körül van, nem ismerem az nVidia chipsetes lapokat, de ez korrektnek tűnik ennyiért

ez tényleg jó lap😀 én is ilyet vennék ha SLI-t akarnék, egy időben akartam is, de nincs annyi pénzem h SLI-t vegyek meg tápot is hozzá 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ASUS M4N98TD EVO 32k körül van, nem ismerem az nVidia chipsetes lapokat, de ez korrektnek tűnik ennyiért
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Van egyáltalán olyan AM3 foglalatú alaplap, ami tud Nvidia SLI-t, jó a hűtése, és elfogadható áron kapható? mondjuk max 30e FT-ért ?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
A 775-ön van a lényeg vagyis akár egy Core 2 Extreme-t is belepakolhatsz. 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
looserking írta:
köszi hitoshi és oylat sok helyen lehet kapni ? 😎

Micro ATX-s deszkát bárhol kapsz. 😀 annyi a különbség a sima ATX-től, hogy kisebb, nem sokkal de láthatóan kisebb
0
0
0
0
Hitoshi avatar
akkor inkább micro ATX kéne neked, nem MINI ITX, a mini ITX az úgy képzeld el, hogy van egy alaplap és abba bele van integrálva a processzor, 1 memória foglalat, 1 pci foglalat, és a drágább modelleknél tudsz esetleg procit vagy VGA-t is bele rakni, de ez nem gépezésre való, hanem HTPC-hez fejlesztették ki, max fel raksz rá egy op rendszert, és maximum tudsz vele Filmeket nézni, a TV-re dugva + netezni. Ami neked kell az Micro ATX lesz 😉
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ezeket az alkatrészeket újonnan téll nem lehet már kapni, szal 20 000 körül szerezhetsz egy használtat, vagy vehetsz egy modernebb alkatrészekből állót (pl itt a light nevű[LINK])50 000 környékén, de ennél olcsóbban nem nagyon kapsz
0
0
0
0
kakas avatar
looserking írta:
komplett pc-t csak alaplapot nemtom mi legyen mert vezsek 1 et kb 10k ért és abba rakok uccokat és már oyal 60k környékén lyukadok ki :S

Ajánlom Cooley,eladó gépét,ha persze még árulja😃
0
0
0
0
gibdj avatar
Nem tudom milyen gépigénye van az olyan típusú játékoknak, de ha 60 körül akarsz gépet, akkor érdemesebb használtban gondolkodni. Ha pedig újonnan akarsz, akkor nagyon minimál VGA fér bele.
0
0
0
0
gibdj avatar
Mire akarod használni?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
akkor keress valami eladó használt gépet, ilyen alkatrészeket boltba nem nagyon találni már, ellenben olyan 20 körül teljes gépet kaphatsz
0
0
0
0
gibdj avatar
Most akkor te komplett gépet akarsz? Nem csak alaplapot? Vagy mi a szösz?
0
0
0
0
gibdj avatar
looserking írta:
nem valami keméynet 2.0ghz 1 magos proci 64mb vga de akk már jobbi kféle 1-2gb ram windows 7 maitt sata1 winyó sata dvd író

és ezt minél oclsóbban 😃

1. Processzor típusa?
2. VGA típusa (akkor tényleg agp-s)?
3. Memória típusa?
0
0
0
0
gibdj avatar
alaplapok és h ezek közt mi a különbség valaki elárulná ? oylasmi kéne h agp 2.0ghz procinak elég foglalat meg 64mb vga és 1gb ram

Használtan fogsz tudni csak venni.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
miniITX-et nem is nagyon árulnak magában, ha megmondod milyen alkatrészeket tennél bele, akkor nézek lapot
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ezek az alaplap méreteit jelentik, ATX az általános
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
amit korábban említettél, az MSI 870A-G54 pont jó lenne
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
mennyit szánnál rá, esetleg van vmi extra tulajdonság amire igényt tartanál rajta?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Quadgame94 írta:
.MSI 770-C45 alaplap
.AMD Phenom II X2 550
.2GB 1333MHz DDR3
.GeForce GT240 1GB
.500GB winchester
.GABA 450W fekete ház
.DVD író Dual Layer
.Integrált hangkártya
.Integrált hálózati kártya
.AMD 770 chipset
.Windows 7 támogatás
.DirectX 10 támogatás
.PCI-Express 16x

ez 107000eFT ezzel lehet 4 magosítani igaz?? 2 alkatrészt lehet változtatni +vga és jobb táp de melyik pls help ja és chiplandon van...

hát én 60 ezerből vettem ilyet, csak nem GT240 hanem GT220 van az enyémben....
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
.MSI 770-C45 alaplap
.AMD Phenom II X2 550
.2GB 1333MHz DDR3
.GeForce GT240 1GB
.500GB winchester
.GABA 450W fekete ház
.DVD író Dual Layer
.Integrált hangkártya
.Integrált hálózati kártya
.AMD 770 chipset
.Windows 7 támogatás
.DirectX 10 támogatás
.PCI-Express 16x

ez 107000eFT ezzel lehet 4 magosítani igaz?? 2 alkatrészt lehet változtatni +vga és jobb táp de melyik pls help ja és chiplandon van...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció