Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A kérdés ugye az volt, hogy az fx-8320 elég-e az SLI hez. Erre linkeltem a tesztet, hogy láthatóan elég, ugyanis az a közhiedelem, hogy nem elég, sőt egyesek szerint a jobb kártyákhoz SLI nélkül is kevés, csak ugye a tesztek és tapasztalatok nem ezt mutatják. Bár pont 8320-al nem találtam iylet, de le is vezettem, hogy szerintem elég lesz az is hozzá. Egyébként FHD-ban is elég az a proci. Én is FHD-ban játszom és a 270-el hatalmas VGA limitem van, játéktól függően 30-60% a processzorterhelés, tehát a processzorban még bőven van tartalék úgy, hogy Hight-ra van Ultra helyett állítva minden játék a VGA miatt.
A natív 4K felbontás 4096 × 2160 és amit linkeltél tesztet az 3840 × 2160 ( UHD ) felbontáson készült.
[LINK]
Márpedig az fx-8350 és az fx-8320 között játékok alatt nincs olyan nagy különbség. Mondjuk amúgy is kb 10%-al gyengébb, de játékoknál ennél jóval kisebb a különbség. Szóval kb annyi különbség lesz az fx 8350 és az fx 8320 között, mint a 8350 és az i7-4770K között. Az az 1-2 fps meg nem sokat számít.
Amd-ből SLI-hez legalább 9370 vagy 9590 kell, 8320 az sajnos már kevés..
Mivel hogy vannak olyan jó gémek mint a Dying Light ahol Nvidia tesztje alapján egy 4.8GHzre felhúzott i7re volt szükség ahhoz hogy maximális látótávolság mellett szabad tereken is 30 fps fölött maradj egy gtx980al esélyes hogy vannak olyan játékok/forgatókönyvek ahol cpu limitbe akadsz.
Viszont DX12-vel az egész elvileg változni fog, sokkal kevesebb erőforrást fog igényelni a grafika, vidkarik maguknak is kiadhatnak rajzolási parancsokat, és jobb lesz a többmagos procik támogatása.
Prohardveren keress rá grafikus API illetve directx 12 témákra ha érdekel.
Olyan lesz, majdnem, mint egy R9 280X, csak több mint fele annyi fogyasztással.
(HD 7970 egy R9 280), (HD 7970 Ghz Ed. egy R9 280X) csak az utóbbik újabbak.
De egyszer(valamikor...😆😉úgyis lessz egy 4sli-s is >D
és nem egy shadow of mordort akarok tolni... csak hogy bejöjjön eggyáltalán a kép 😀
(meg ugye rákérdek biztos ami biztos 😜)
lehet csatlakoztatni egy pcie 3.0-ba?
OriginalGranpa: Négymagos processzorral mindenképp előbbre lennél.
A 4gb vram meg felesleges,csak parasztvakítás.
4K
Található valamerre neten valamiféle videókártya lista? Teljesítményben ki hol helyezkedik el 😀
Egy Tahitis HD 7870 kis overclockingel csodákra képes 😃 Ez már CGN fajta kari a régi HD5XXX széria nem tudja 😃 Szerintem mindenképp HD 7870 ! 😀