Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
beci9405 avatar
nincs fent a mostani gépem mert ugy volt h eladom és ezért levettem, de sajna nincs vevő a gépre, a mostani haverom laptopja igaz még nem vette meg de fel raktam hogy lássa hogy hány %-ot mutatnak a játékok 😀 szóval válasz: igen az van!!!!
0
0
0
0
no avatar
q9400?
biztos annyi?
mert a géped nél nem az van....
0
0
0
0
beci9405 avatar
Q9400 2,66GHz-es CPU-t probálok felhúzni 3,4GHz-re Corsair A70 hűtővel hogyan kezdjek hozzá ?? 😀 soha az életben nem tuningoltam még procit!! 😀
0
0
0
0
Lacee000 avatar
Nem tudom valahogy megemelni a Videokártyám memóriaórajelét(vagy csak mondjátok hogy kell húzni a videokártyát a proci az megvan h kell... ?
😆
0
0
0
0
Osynho avatar
WackoSheep:
Letesztelted IBT-vel, Prime-al, vagy valamivel azt az OC-t?
0
0
0
0
Cooley avatar
WackoSheep írta:
Húzás után oylan a rendszer mintha még lassabb lenne ez miért van???

Előfordulhat, hogy nem teljesen stabil a processzor, és becsúszik pár számítási hiba, ilyenkor ugye újra kell számolnia, ami miatt jóval lassabb lehet, mint húzás előtt. Adj egy kis plusz feszültséget a procinak.
0
0
0
0
Rolando avatar
szerintetek spórolással hamarább megtudnám szerezni az új procit?
0
0
0
0
cseszka avatar
HD 6850-et meddig lehet huzni?775mhz az alp,memo meg 1000mhz,gpu-t max 850mhz-ig engedi katalist.
0
0
0
0
Kalamona avatar
Egy teszt alapján az athlon minden konvertálás és hasonlóban győzött. De játékokban 4 et próbáltak i 2 ben phenom győzött kettőben athlon.
0
0
0
0
hnemaria avatar
játékra phenom, egyéb másra athlon..
0
0
0
0
Rolando avatar
melyik a jobb proci athlon II x4-es vagy phenom II x2-es?
0
0
0
0
Osynho avatar
Szerintem nem igazán. Ez egy elég régi nvidia chipset. Nem ismerem ezeket, de több, mint valószínű, hogy nem tud unlockolni. Ezen felül a HT3.0-at (5200MT/s) HT1.0(2000 MT/s)-ra redukálja, ami azért számít. 😕
0
0
0
0
Rolando avatar
az alaplapom jó lenne?
0
0
0
0
Osynho avatar
tibeee:
Nincs 2 egyforma processzor, amit tovább bonyolít, hogy a gép többi része is más és más, így nem igazán lehet megmondani, hogy nálad hogy fog viselkedni a feszültség emelésével. Amennyiben egy adott feszültségen instabil (és ezt nem a többi hardver, beállítás okozza), akkor segít a fesz emelése.

Először is derítsd ki, hogy mi a processzorod VID feszültsége. Ez a gyárilag beállított alap érték, amin működnie kell. Ez nem mindig pontos érték, alulfeszelve is működhet a cpu, vagy alapfeszen, de tuningolva. Ezt az értéket be is állítanám a biosban, nem hagynám autón, mert ilyenkor össze vissza emelgeti az értékeket az alaplap (persze ez típusfüggő is).

Tuningnál, amint elérted a határt, (alapfeszen instabillá vált) érdemes kicsit emelni a feszültségen, majd újra tesztelni, hogy stabil-e. Aztán, ha kell több póver, újra órajel emelés és újra feszültség utánaállítás (meg persze a többi bios beállítás finomhangolása). Ezután újabb tesztelés szükséges. Jó kis játék. 😀 Egy idő után ismerni fogod, a gépedet, procidat, rájössz hogy viselkedik az egyes beállítások mellett.
60fok rendes terhelés mellett nem sok.

Rolando:
Minimum 710-es déli híd kell hozzá. Amennyiben hibásak a letiltott magok, úgy persze lehetnek fagyások, stb. Jobb bios-oknál külön-külön lehet állítani a magok feloldását, így pl 1 hibás magnál még vígan mehet a másik 3.
0
0
0
0
Rolando avatar
Szisztok egy Phenom II xIIes procit bármilyen alaplapon lehet unlockolni?És ha sikerül megnyitni havernak akkor lehetnek pl. képi hibák,fagyások vagy ilyesmik?
0
0
0
0
no avatar
Akk lehet inkább hagyom😕
Mert, ha már 60 fok fölé megy az már úgysem jó😀
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Én se de szerintem hagyd a feszt emelést vagyha mégis adol neki akk csak nagyon kicsit!!!
0
0
0
0
no avatar
Az jó lenne😜
[LINK]
Am csak ezt találtam, de nem tudtam semmit sem kihámozni belőle😶
+ itt vki azt írja, h a max ideális az 1,4v😜
[LINK]
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Tovább tudod húzni a procit...
0
0
0
0
no avatar
És jobb lesz vmivel, ha emelem a feszt?
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Tönkre mehet a proci.... nekem pl.fagyások,képi hibák,újraindulások ez utóbbi szerintem a táp miatt volt de feszt nélkül semmi hasonló hiba nincs.
H mikor elég azt nem tom de ha adsz neki akk nagyon keveset...
0
0
0
0
no avatar
Nem tom, megnézem!
Ha megtaláltam írok!😜
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Meg kellene nézned, hogy elvileg mennyit bír a procid. A gyártó honlapján nincs rajta esetleg? 😜
0
0
0
0
no avatar
Ok, de mi lehet, ha túl sokat adok neki?
És azt honnan tudom, h mikor elég?
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Én annyi feszt adtam neki h alig akart elindulni😆 ha csinálod akk óvatosan !!!
0
0
0
0
no avatar
1 kérdés:
Ha állítanék a CPU fesz.-en, akk mivel lenne jobb, és mennyivel lehetne feljebb venni?
Most auto-n van!😜
Előre is kösz a segítséget!
0
0
0
0
foxbet avatar
Hogy ne birná minimum egy 500 Mhz-t ezen tudnál is húzni
0
0
0
0
XDmanXD avatar
nekem 1 kérdésem lenne hogy az alaplapom birná-e a tuningot ? 😕 előre is kösszi a válaszokat
0
0
0
0
cspeter avatar
Kösz a tanácsokat!😀
A héten veszek pasztát és megnézem segít-e.
Két éves a gép, nem is gondoltam hogy baj lehet vele.
0
0
0
0
almos avatar
cspeter írta:
Akkor elbújok szégyenembe.😀
Lehet hogy újra kéne pasztázni?

Egy újrapasztázás sokat segithet,nálam volt,hogy 15-20 fokot is hozott.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem már másfél éve nincs! 😆
0
0
0
0
cspeter avatar
Akkor elbújok szégyenembe.😀
Lehet hogy újra kéne pasztázni?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem most 25%-os OC-val megy a proci. Bár most van rajta egy normális hűtő is! 😜
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
7% OC mellett 71 fok? 😲

Nekem gyárihűtővel 20 %-os Oc mellett se volt 71 fok. 😀

A 7%-os OC ráadásul nem ér semmit se.
0
0
0
0
cspeter avatar
WackoSheep írta:
akKOR IS magasabb lesz a CPU hőmérséklete ha csak emelk + feszt ne adok neki????

Ha az fsb-t emeled de nem kap plusz feszültséget akkor is emelkedik a hőmérséklet egy kicsit. Legalábbis nálam picit melegebb lett a proci.
Azt szokták mondani hogy fesz. emelés nélkül általában bírja a gyári hűtő.
Azért egy Core temp-et vagy valami progit tegyél fel és figyeld a hőmérsékletet. Nálam 7% oc. mellett 71fok a max.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sanchez
Szinte biztos. A többi már nem alapon múlik.
0
0
0
0
Sanchez avatar
Sziasztok! Az alaplapom támogatná a megfeloldást? Típus: Asus M4N68T-M
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
WackoSheep írta:
Elegem van akárhova írok kérdezezek vmit szarnak rá és nem válaszolnak akkor nem tudomm mi a ***nak van a fórum vagy mondjátok emg h takarod a ***be és ne kérdezz emrt ugysem válaszolunk már az is jobb lenne de ez már ***ott idegesító!!!

Nem kell így kiborulni, ha nem kapsz rögtön válazt. vagy jobbb lenne, ha rögtön választ kaőnál, de az nem lenne jó, és ezzel esetleg kár keletkezik a gépedben? 😀 Szerintem megéri várni egy kicsit. De akár írhastz a profilokhoz is, például Cooley profiljához, ő eléggé vágja a dolgokat, ő lehet hogy tud segíteni! 😉

Szerintem cseréld le az avidat, mert könnyen repülhetsz innen! 😉
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
WackoSheep írta:
Arra kíváncsi leszek de ez már nem az 1. nem a2. alkalom soval azért idegesítettem fel magam!
ez egy fórum, nem helpdesk, vagy szervíz, ha erre jár valaki, aki tud segíteni, és akar, akkor segít, ha valaki nem tud, de van kérdése, vagy másnak tud válaszolni, akkor pedig kihagy téged, és mással foglalkozik, én is elolvastam amit írtál, de semmi érdemleges nem jutott eszembe, így nem válaszoltam😀
nah átolvastam még1x, nem látom át teljesen a dolgot, de akkor tedd autora, és teszteld a rendszer stabilitását, szakszerűbb tippem nincs
0
0
0
0
Adam996 avatar
WackoSheep írta:
Elegem van akárhova írok kérdezezek vmit szarnak rá és nem válaszolnak akkor nem tudomm mi a ***nak van a fórum vagy mondjátok emg h takarod a ***be és ne kérdezz emrt ugysem válaszolunk már az is jobb lenne de ez már ***ott idegesító!!!

Nyugi... ha valaki tud segíteni úgy is fog nem kell 3óra múlva már röktön választ várni vár 2napot....
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem tokeletes hozza a gyari huto, meg egy kis + orajel is van rajta. nem sokat dob a homersekletere.
0
0
0
0
Sanchez avatar
A hűtésről mit gondolsz?A gyári tökéletesen megfelelne neki magfeloldás után?Vagy ettől nem nagyon melegszik?
0
0
0
0
niteforce avatar
egyszeru dolog, a procit nem teheti tonkre, max nem jo a feloldani kivant mag, es akkor nem indul az OS, vissza lehet allitani.
En 4 magositottam, semmi extra, van egy erosebb procim kevesebb penzert 😃
0
0
0
0
Sanchez avatar
Sziasztok!
Mostanában olvasgattam, erről a magfeloldásról.Ti mit gondoltok róla?Tönkre lehet tenni a procit?Ha valaki már csinálta, kérem írjon le egy-két véleményt, hogy milyen lett.Előre is köszönöm!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
http://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=38093
lol 😃
0
0
0
0
FBalint avatar
Szerintetek megpróbáljak egy kis feszültség növelést? Úgy menni fog rendesen?
0
0
0
0
hnemaria avatar
enabled, nemtudom hogy neked hogy van, de nekem amikor enablen van akkor alatta kijöna 4 mag és lehet kapcsolgatni öket :S rakd enablere, és valahol keresd meg amivel egyesével is lehet kapcsolgatni a magokat 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
akkor semelyiket. 😃 kene minden magnak lenni kulon bekapcsolasnak, kikapcsolasnak.
Cooley orulni fog ennek az ujabb asrock sztorinak 😃😃😃😃
0
0
0
0
FBalint avatar
És még egy kérdés. Asrock lapban csak all core-t, enable-t, és disable-t tudok beállítani. Melyiket nyomjam?
0
0
0
0
aaron_ avatar
Futtass le egy tesztet (pl prime), de valószínű valóban nem jó az egyik mag.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció