Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
biztos annyi?
mert a géped nél nem az van....
😆
Letesztelted IBT-vel, Prime-al, vagy valamivel azt az OC-t?
Húzás után oylan a rendszer mintha még lassabb lenne ez miért van???
Előfordulhat, hogy nem teljesen stabil a processzor, és becsúszik pár számítási hiba, ilyenkor ugye újra kell számolnia, ami miatt jóval lassabb lehet, mint húzás előtt. Adj egy kis plusz feszültséget a procinak.
Nincs 2 egyforma processzor, amit tovább bonyolít, hogy a gép többi része is más és más, így nem igazán lehet megmondani, hogy nálad hogy fog viselkedni a feszültség emelésével. Amennyiben egy adott feszültségen instabil (és ezt nem a többi hardver, beállítás okozza), akkor segít a fesz emelése.
Először is derítsd ki, hogy mi a processzorod VID feszültsége. Ez a gyárilag beállított alap érték, amin működnie kell. Ez nem mindig pontos érték, alulfeszelve is működhet a cpu, vagy alapfeszen, de tuningolva. Ezt az értéket be is állítanám a biosban, nem hagynám autón, mert ilyenkor össze vissza emelgeti az értékeket az alaplap (persze ez típusfüggő is).
Tuningnál, amint elérted a határt, (alapfeszen instabillá vált) érdemes kicsit emelni a feszültségen, majd újra tesztelni, hogy stabil-e. Aztán, ha kell több póver, újra órajel emelés és újra feszültség utánaállítás (meg persze a többi bios beállítás finomhangolása). Ezután újabb tesztelés szükséges. Jó kis játék. 😀 Egy idő után ismerni fogod, a gépedet, procidat, rájössz hogy viselkedik az egyes beállítások mellett.
60fok rendes terhelés mellett nem sok.
Rolando:
Minimum 710-es déli híd kell hozzá. Amennyiben hibásak a letiltott magok, úgy persze lehetnek fagyások, stb. Jobb bios-oknál külön-külön lehet állítani a magok feloldását, így pl 1 hibás magnál még vígan mehet a másik 3.
Mert, ha már 60 fok fölé megy az már úgysem jó😀
[LINK]
Am csak ezt találtam, de nem tudtam semmit sem kihámozni belőle😶
+ itt vki azt írja, h a max ideális az 1,4v😜
[LINK]
H mikor elég azt nem tom de ha adsz neki akk nagyon keveset...
Ha megtaláltam írok!😜
És azt honnan tudom, h mikor elég?
Ha állítanék a CPU fesz.-en, akk mivel lenne jobb, és mennyivel lehetne feljebb venni?
Most auto-n van!😜
Előre is kösz a segítséget!
A héten veszek pasztát és megnézem segít-e.
Két éves a gép, nem is gondoltam hogy baj lehet vele.
Akkor elbújok szégyenembe.😀
Lehet hogy újra kéne pasztázni?
Egy újrapasztázás sokat segithet,nálam volt,hogy 15-20 fokot is hozott.
Lehet hogy újra kéne pasztázni?
Nekem gyárihűtővel 20 %-os Oc mellett se volt 71 fok. 😀
A 7%-os OC ráadásul nem ér semmit se.
akKOR IS magasabb lesz a CPU hőmérséklete ha csak emelk + feszt ne adok neki????
Ha az fsb-t emeled de nem kap plusz feszültséget akkor is emelkedik a hőmérséklet egy kicsit. Legalábbis nálam picit melegebb lett a proci.
Azt szokták mondani hogy fesz. emelés nélkül általában bírja a gyári hűtő.
Azért egy Core temp-et vagy valami progit tegyél fel és figyeld a hőmérsékletet. Nálam 7% oc. mellett 71fok a max.
Szinte biztos. A többi már nem alapon múlik.
Elegem van akárhova írok kérdezezek vmit szarnak rá és nem válaszolnak akkor nem tudomm mi a ***nak van a fórum vagy mondjátok emg h takarod a ***be és ne kérdezz emrt ugysem válaszolunk már az is jobb lenne de ez már ***ott idegesító!!!
Nem kell így kiborulni, ha nem kapsz rögtön válazt. vagy jobbb lenne, ha rögtön választ kaőnál, de az nem lenne jó, és ezzel esetleg kár keletkezik a gépedben? 😀 Szerintem megéri várni egy kicsit. De akár írhastz a profilokhoz is, például Cooley profiljához, ő eléggé vágja a dolgokat, ő lehet hogy tud segíteni! 😉
Szerintem cseréld le az avidat, mert könnyen repülhetsz innen! 😉
Arra kíváncsi leszek de ez már nem az 1. nem a2. alkalom soval azért idegesítettem fel magam!
nah átolvastam még1x, nem látom át teljesen a dolgot, de akkor tedd autora, és teszteld a rendszer stabilitását, szakszerűbb tippem nincs
Elegem van akárhova írok kérdezezek vmit szarnak rá és nem válaszolnak akkor nem tudomm mi a ***nak van a fórum vagy mondjátok emg h takarod a ***be és ne kérdezz emrt ugysem válaszolunk már az is jobb lenne de ez már ***ott idegesító!!!
Nyugi... ha valaki tud segíteni úgy is fog nem kell 3óra múlva már röktön választ várni vár 2napot....
En 4 magositottam, semmi extra, van egy erosebb procim kevesebb penzert 😃
Mostanában olvasgattam, erről a magfeloldásról.Ti mit gondoltok róla?Tönkre lehet tenni a procit?Ha valaki már csinálta, kérem írjon le egy-két véleményt, hogy milyen lett.Előre is köszönöm!
lol 😃
Cooley orulni fog ennek az ujabb asrock sztorinak 😃😃😃😃