Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
én meg nyáron. Ha nyáron bezárnám az ajót ablakot bekapcsolnák egy proci/vga terhelő programot fél óra múlva durván 5-7 fokkal emelném meg a szoba hőmérsékletét. Volt olyan hogy haverom kiépett a szobából és majd szét röhögte magát én is kiléptem és olyan hideg volt hogy fáztam bent meg dőlt rólam a víz
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Hát én télen a gépemmel fűtöm be a szobámat! 😂
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
3 az f12 pwm nek van 4 pines
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! COOLER ARCTIC F12 ennek a ventinek milyen a csatlakozója? 3 v 4pines?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
lent van az oldala, sőt, az ilyen meghajtó feletti kis takaróizék, nem tudom a nevüket, azok is ki vannak pattintva : D
meg hátul a lemezkéket kintebb hajlítgattam : D
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Le kell venni az oldallapot aztán szellős lesz. 😃

Nem vagyok annyira érzékeny a zajra. 😀 Először nekem is furcsa volt, mert egy ventilátor se volt benne. a mostaniakat a régi 8 éves gépemből rippeltem ki. 😃
0
0
0
0
spleenszuru avatar
engem nem nagyon izgat, inkább legyen hangos, minthogy megfőjön..
több ezres hűtőkre nekem nincs lóvém, meg a ház is talicska, nem valami szellős.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kmisi99 írta:
Én nem bírnám engem nagyon irritál az ha hallom a gép működését.

én is azt akartam hogy minél csendesebb legyen, de hát nem tudok minden passzívan tartani.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
spleenszuru írta:
Osynho írta:
Nem tudom, hogy tudtok így megmaradni a gépeitek előtt... 😊😀

van egy 7 centis ventim, ami 5 ezret pörög 😆
turbinaszintű hang ..😆

én rákötném a motorom gyújtásrendszerére utánna beletenném a szűrőházba hátha lesz egy kis turbo hatása 😆 mert ahogy húzom a gázt úgy adja az áramot
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én nem bírnám engem nagyon irritál az ha hallom a gép működését.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ki lehet bírni. Igz, hogy lentről is lehet hallani, hogy meg a gép, de leginkább este. 😃
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Osynho írta:

van egy 7 centis ventim, ami 5 ezret pörög 😆
turbinaszintű hang ..😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Osynho írta:
niteforce:
nincsmit. Persze, hogy lassabban megy kisebb feszültségen, ez a lényege! 😀 Használhatod a kivezetést persze, de akkor azon is 5V lesz.

kvio1:
Persze, létezik ilyen átalakító.
[LINK]

és az az 5 v az optikai meghatjónak jó?
0
0
0
0
kvio1 avatar
akos328 írta:
https://www.vicclap.hu/static/media/201108/pic102187.jpg

ez aztán a praktikus szellőztetés😃

kvio olyanra gondolsz, ami molex csatira alakít, vagy hogy?

olyanra gondoltam amire rá lehet kötni ezt a hűtőt:COOLER ARCTIC F12
0
0
0
0
akos328 avatar
https://www.vicclap.hu/static/media/201108/pic102187.jpg

ez aztán a praktikus szellőztetés😃

kvio olyanra gondolsz, ami molex csatira alakít, vagy hogy?
0
0
0
0
Osynho avatar
niteforce:
nincsmit. Persze, hogy lassabban megy kisebb feszültségen, ez a lényege! 😀 Használhatod a kivezetést persze, de akkor azon is 5V lesz.

kvio1:
Persze, létezik ilyen átalakító.
[LINK]
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! A táphoz lehet venni olyan kábelt amivel hozzá lehet csatlakoztatni a házventiket?
0
0
0
0
niteforce avatar
nem, szemmel láthatóan lassabb 😀 és a ledek is halványabbak rajta.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
megcsináltam, egyszerűen megfordítottam a kábeld, le kellett vágnom a csücskéből a dugó műanyagjából hogy beférjen, de megy, és halk is szóval így jó lesz, köszi a tanácsot 😀

amúgy ez olyan hogy amit elfogyaszt molexet, azt visszaadja így kivezetésként. azt lehet használni még?

és ugyan olyan gyorsan megy?
0
0
0
0
kvio1 avatar
hnemaria írta:
kvio1 írta:
Cooley írta:
kvio1 írta:
sziasztok! ventit hova érdemes rakni egy házban? Mert elég meleg van odabent és csak egy gyári venti van benne. A házamba lehet rakni oldalra, felülre, hátulra,alulra előre azt nem tudom.

Ahol csak van hely. 😃

és ha veszek egy ventit akkor azt hova tegyem? mert ami van most egy az felülre van rakva.
veszel 1-2-3 ventit, berakod elore oldalra hatulra. Ajanloma Coolink SWiF2 -t, az arctic cooling f12 t . De amiluen van a boltban eppen az is jo lesz 😃 ha ilyen ventik nincsenek a boltban, arra figyelj hogy a a venti RPM je ne legyen tobb 1200-1400 nal, kulomben orrditani fog.

És azt h lehet megoldani h az egyik befelé fújja a levegőt a másik meg kifele fújja? Amiket ajánlottál az 3 vagy 4 pines? Mert nekem az alplapon van egy 3 pin. A táphoz meg már nem tudom rakni mert nincs mihez csatlakoztatni.
0
0
0
0
niteforce avatar
megcsináltam, egyszerűen megfordítottam a kábeld, le kellett vágnom a csücskéből a dugó műanyagjából hogy beférjen, de megy, és halk is szóval így jó lesz, köszi a tanácsot 😀

amúgy ez olyan hogy amit elfogyaszt molexet, azt visszaadja így kivezetésként. azt lehet használni még?
0
0
0
0
Osynho avatar
VAn több leírás a neten, keress rá. Nem jó ***ni, mert akkor lehetnek gubancok. 😀 Amúgy nem bonyolult. Én 7V-os átalakítást is csináltam, bár állítólag nem túl jó ez a megoldás, de nekem eddig megy. 😜
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát cseréld fel a molexben a pineket, pontosabban a 12V helyére menjen az 5V.
[LINK]
A piros az 5V, a sárga a 12V, a két középső fekete meg a föld. Ahol eddig a sárga ment, oda tedd a pirosat + a mellette lévő feketét
0
0
0
0
niteforce avatar
a procihűtőt cserélni fogom, a 12 cm-es az elég hangos, de nem tudom szabályozni mert molexes.
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem a 12 cm-es TT az 1800-at forog, a 8 cm-es coolink swif 1100-at, a gtyári amd pedig 6000-ret 😃😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nekem a 12 centisek kb 700 on a 20 centisek meg kb 600 on mennek
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem az egyik 8-as 3100, a másik 3000. 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Osynho írta:
1900RPM? 😃 az már hajszárító. Még a Xilence 1500-át is sokallom. Engem 1000 felett zavar egy 12es venti hangja. :S

nekem a 9cm-es 2600on pörög a procin, a többi 8as pedig 2500
0
0
0
0
Osynho avatar
1900RPM? 😃 az már hajszárító. Még a Xilence 1500-át is sokallom. Engem 1000 felett zavar egy 12es venti hangja. :S
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hnemaria írta:
nem tudom 😆 lehet hogy a propellert lehet megforditani de passz 😆 nekem van a gepbe coolink swif2 , ami olyan halk hogy szo szerint nincs semmi hangja, van egy cooler master ami orrdit, egy enermax everest, ami szepen halkan megy, es egy masik cooler master ami meg visit 😆 cooler mastert nem ajanlom, enermax draga 😆 joejt 😀

Pedig van hangja szélhangja van. nekem három van és engem nagyon zavar le is vannak szabályozva
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
hnemaria írta:
nem tudom 😆 lehet hogy a propellert lehet megforditani de passz 😆 nekem van a gepbe coolink swif2 , ami olyan halk hogy szo szerint nincs semmi hangja, van egy cooler master ami orrdit, egy enermax everest, ami szepen halkan megy, es egy masik cooler master ami meg visit 😆 cooler mastert nem ajanlom, enermax draga 😆 joejt 😀

Nekem egy ilyen van ---> [url]http://sugocomp.hu/index.php?pg=termekek&kat_id=29&gyarto_id=17&csoport=Rendszer[/url]

Meg szombaton vettem egy ilyent ---> [url]http://sugocomp.hu/index.php?pg=termekinfo&item_id=3330[/url] Csak kéken világítós volt, így most világít a házam! 😃 De nem rossz! 😀

Osynho írta:
Igen, kifelé fúj az a vanti.

Köszönöm! 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Igen, kifelé fúj az a vanti.
0
0
0
0
matyosowski avatar
hát én nem tudom én anno amikor azt akartam hogy kifele fújjon a venti megfordítottam 😆 és kifelé fújt 😀 esetleg lehet van olyan venti ami direkt kefelé fúj de ehhez annyira nem értek sorry majd cooley megmondja 😀 😃
0
0
0
0
hnemaria avatar
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Ezt csak úgy lehet berakni hogy kifelé fújja a levegőt?
[url]http://sugocomp.hu/index.php?pg=termekinfo&item_id=5221[/url]

Vagy hülye vagyok?😀
0
0
0
0
hnemaria avatar
kvio1 írta:
Cooley írta:
kvio1 írta:
sziasztok! ventit hova érdemes rakni egy házban? Mert elég meleg van odabent és csak egy gyári venti van benne. A házamba lehet rakni oldalra, felülre, hátulra,alulra előre azt nem tudom.

Ahol csak van hely. 😃

és ha veszek egy ventit akkor azt hova tegyem? mert ami van most egy az felülre van rakva.
veszel 1-2-3 ventit, berakod elore oldalra hatulra. Ajanloma Coolink SWiF2 -t, az arctic cooling f12 t . De amiluen van a boltban eppen az is jo lesz 😃 ha ilyen ventik nincsenek a boltban, arra figyelj hogy a a venti RPM je ne legyen tobb 1200-1400 nal, kulomben orrditani fog.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Cooley írta:
kvio1 írta:

Ahol csak van hely. 😃

0
0
0
0
Cooley avatar
kvio1 írta:

Ahol csak van hely. 😃
0
0
0
0
kvio1 avatar
sziasztok! ventit hova érdemes rakni egy házban? Mert elég meleg van odabent és csak egy gyári venti van benne. A házamba lehet rakni oldalra, felülre, hátulra,alulra előre azt nem tudom. És milyen ventit tudtok ajánlani? ami olcsó ,jó minőségű és csendes
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! 😀

Kmisi99 írta:
nos az az ideális ha elől be hátul ki felül ki oldalt be alul be fúj persze nem muszály mindenhova
Ha esetleg még vennél ventit a sima arctic f12 őt ajánlom nagyon olcsó és nagyon jó!
Az utolsó kérdésedre nem egészen értem a választ. De egy venti 1-2w ot fogyaszt szóval nyugodtan rádughatod ha attól félsz hogy leterheli

Nem a leterheléstől félek! Nem értek az ilyen kábeles cuccokhoz, és inkább megkérdeztem, hogy jól-e gondolom!

Köszönöm szépen a válaszokat! 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
nos az az ideális ha elől be hátul ki felül ki oldalt be alul be fúj persze nem muszály mindenhova
Ha esetleg még vennél ventit a sima arctic f12 őt ajánlom nagyon olcsó és nagyon jó!
Az utolsó kérdésedre nem egészen értem a választ. De egy venti 1-2w ot fogyaszt szóval nyugodtan rádughatod ha attól félsz hogy leterheli
0
0
0
0
no avatar
bőven jó, az a hőfok, én az "extra hűvös, és halk" GPUm-mal kapok 85°C-ot és a ventilátorok maxon pörögnek majdnem 😀
0
0
0
0
hnemaria avatar
szia 😀
tegyél egyet oldalra befele, egyet előre befele, egyet hátulra kifele.
igen, ha nincs szabad venti csatlakozo az alaplapon, nyugodtan kösd rá arra a kábelre, erre találták ki 😀

a videokártya hőfoka normális 😀 nekem 4 ventis házban ujrapasztázva ennl több, sőt van amelyik 100 felé is felmegy 😀
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Hogyan helyezzem el a gépemben a ventilátorokat? Úgy hogy hatékony legyen!
Lehet egyet oldalra rakni, ami pont a procira fújná a levegőt. Meg lehet egyet hátulra rakni! Meg egy egyet előre lent, de az nem jó! Az úgy a vidikari felé fújná a levegőt, vagy szívná. Nagyon bezsúfolt, rossz elrendezésű a ház!

Befelé fújja a levegőt vagy kifelé?

A vidikari 53-54 fokos böngészés, normál állapotban, játék közben elérte már a 76-ot is! Ez normális?

Még egy kérdés!

Tegnap ami ventilátort vettem azon van egy ilyen csatlakozó is ---> [LINK]

Ez belemegy ebbe? --->[LINK] Ez tápból jön ki, és az egyik fele még be van kötve a dvd íróhoz. Meg van mégegy ilyen kábel az meg a merevlemezhez van kötve,de az egy másik kábel! Erre is rálehet kötni a ventit vagy inkább ne?

Köszönöm szépen a válaszokat!
0
0
0
0
no avatar
Arra énis rájöttem, csakhogy úgy nem mennek, mivel nem hajlandó elindulni 😀 még a POST-on sem jut túl.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció