én meg nyáron. Ha nyáron bezárnám az ajót ablakot bekapcsolnák egy proci/vga terhelő programot fél óra múlva durván 5-7 fokkal emelném meg a szoba hőmérsékletét. Volt olyan hogy haverom kiépett a szobából és majd szét röhögte magát én is kiléptem és olyan hideg volt hogy fáztam bent meg dőlt rólam a víz
lent van az oldala, sőt, az ilyen meghajtó feletti kis takaróizék, nem tudom a nevüket, azok is ki vannak pattintva : D
meg hátul a lemezkéket kintebb hajlítgattam : D
Nem vagyok annyira érzékeny a zajra. 😀 Először nekem is furcsa volt, mert egy ventilátor se volt benne. a mostaniakat a régi 8 éves gépemből rippeltem ki. 😃
Osynho írta: niteforce:
nincsmit. Persze, hogy lassabban megy kisebb feszültségen, ez a lényege! 😀 Használhatod a kivezetést persze, de akkor azon is 5V lesz.
niteforce írta:
megcsináltam, egyszerűen megfordítottam a kábeld, le kellett vágnom a csücskéből a dugó műanyagjából hogy beférjen, de megy, és halk is szóval így jó lesz, köszi a tanácsot 😀
amúgy ez olyan hogy amit elfogyaszt molexet, azt visszaadja így kivezetésként. azt lehet használni még?
kvio1 írta:
sziasztok! ventit hova érdemes rakni egy házban? Mert elég meleg van odabent és csak egy gyári venti van benne. A házamba lehet rakni oldalra, felülre, hátulra,alulra előre azt nem tudom.
Ahol csak van hely. 😃
és ha veszek egy ventit akkor azt hova tegyem? mert ami van most egy az felülre van rakva.
veszel 1-2-3 ventit, berakod elore oldalra hatulra. Ajanloma Coolink SWiF2 -t, az arctic cooling f12 t . De amiluen van a boltban eppen az is jo lesz 😃 ha ilyen ventik nincsenek a boltban, arra figyelj hogy a a venti RPM je ne legyen tobb 1200-1400 nal, kulomben orrditani fog.
És azt h lehet megoldani h az egyik befelé fújja a levegőt a másik meg kifele fújja? Amiket ajánlottál az 3 vagy 4 pines? Mert nekem az alplapon van egy 3 pin. A táphoz meg már nem tudom rakni mert nincs mihez csatlakoztatni.
megcsináltam, egyszerűen megfordítottam a kábeld, le kellett vágnom a csücskéből a dugó műanyagjából hogy beférjen, de megy, és halk is szóval így jó lesz, köszi a tanácsot 😀
amúgy ez olyan hogy amit elfogyaszt molexet, azt visszaadja így kivezetésként. azt lehet használni még?
VAn több leírás a neten, keress rá. Nem jó ***ni, mert akkor lehetnek gubancok. 😀 Amúgy nem bonyolult. Én 7V-os átalakítást is csináltam, bár állítólag nem túl jó ez a megoldás, de nekem eddig megy. 😜
Hát cseréld fel a molexben a pineket, pontosabban a 12V helyére menjen az 5V.
[LINK]
A piros az 5V, a sárga a 12V, a két középső fekete meg a föld. Ahol eddig a sárga ment, oda tedd a pirosat + a mellette lévő feketét
hnemaria írta:
nem tudom 😆 lehet hogy a propellert lehet megforditani de passz 😆 nekem van a gepbe coolink swif2 , ami olyan halk hogy szo szerint nincs semmi hangja, van egy cooler master ami orrdit, egy enermax everest, ami szepen halkan megy, es egy masik cooler master ami meg visit 😆 cooler mastert nem ajanlom, enermax draga 😆 joejt 😀
Pedig van hangja szélhangja van. nekem három van és engem nagyon zavar le is vannak szabályozva
hnemaria írta:
nem tudom 😆 lehet hogy a propellert lehet megforditani de passz 😆 nekem van a gepbe coolink swif2 , ami olyan halk hogy szo szerint nincs semmi hangja, van egy cooler master ami orrdit, egy enermax everest, ami szepen halkan megy, es egy masik cooler master ami meg visit 😆 cooler mastert nem ajanlom, enermax draga 😆 joejt 😀
Nekem egy ilyen van ---> [url]http://sugocomp.hu/index.php?pg=termekek&kat_id=29&gyarto_id=17&csoport=Rendszer[/url]
Meg szombaton vettem egy ilyent ---> [url]http://sugocomp.hu/index.php?pg=termekinfo&item_id=3330[/url] Csak kéken világítós volt, így most világít a házam! 😃 De nem rossz! 😀
hát én nem tudom én anno amikor azt akartam hogy kifele fújjon a venti megfordítottam 😆 és kifelé fújt 😀 esetleg lehet van olyan venti ami direkt kefelé fúj de ehhez annyira nem értek sorry majd cooley megmondja 😀 😃
kvio1 írta:
sziasztok! ventit hova érdemes rakni egy házban? Mert elég meleg van odabent és csak egy gyári venti van benne. A házamba lehet rakni oldalra, felülre, hátulra,alulra előre azt nem tudom.
Ahol csak van hely. 😃
és ha veszek egy ventit akkor azt hova tegyem? mert ami van most egy az felülre van rakva.
veszel 1-2-3 ventit, berakod elore oldalra hatulra. Ajanloma Coolink SWiF2 -t, az arctic cooling f12 t . De amiluen van a boltban eppen az is jo lesz 😃 ha ilyen ventik nincsenek a boltban, arra figyelj hogy a a venti RPM je ne legyen tobb 1200-1400 nal, kulomben orrditani fog.
kvio1 írta:
Ahol csak van hely. 😃
kvio1 írta:
sziasztok! ventit hova érdemes rakni egy házban? Mert elég meleg van odabent és csak egy gyári venti van benne. A házamba lehet rakni oldalra, felülre, hátulra,alulra előre azt nem tudom. És milyen ventit tudtok ajánlani? ami olcsó ,jó minőségű és csendes
Kmisi99 írta:
nos az az ideális ha elől be hátul ki felül ki oldalt be alul be fúj persze nem muszály mindenhova
Ha esetleg még vennél ventit a sima arctic f12 őt ajánlom nagyon olcsó és nagyon jó!
Az utolsó kérdésedre nem egészen értem a választ. De egy venti 1-2w ot fogyaszt szóval nyugodtan rádughatod ha attól félsz hogy leterheli
Nem a leterheléstől félek! Nem értek az ilyen kábeles cuccokhoz, és inkább megkérdeztem, hogy jól-e gondolom!
nos az az ideális ha elől be hátul ki felül ki oldalt be alul be fúj persze nem muszály mindenhova
Ha esetleg még vennél ventit a sima arctic f12 őt ajánlom nagyon olcsó és nagyon jó!
Az utolsó kérdésedre nem egészen értem a választ. De egy venti 1-2w ot fogyaszt szóval nyugodtan rádughatod ha attól félsz hogy leterheli
szia 😀
tegyél egyet oldalra befele, egyet előre befele, egyet hátulra kifele.
igen, ha nincs szabad venti csatlakozo az alaplapon, nyugodtan kösd rá arra a kábelre, erre találták ki 😀
a videokártya hőfoka normális 😀 nekem 4 ventis házban ujrapasztázva ennl több, sőt van amelyik 100 felé is felmegy 😀
Hogyan helyezzem el a gépemben a ventilátorokat? Úgy hogy hatékony legyen!
Lehet egyet oldalra rakni, ami pont a procira fújná a levegőt. Meg lehet egyet hátulra rakni! Meg egy egyet előre lent, de az nem jó! Az úgy a vidikari felé fújná a levegőt, vagy szívná. Nagyon bezsúfolt, rossz elrendezésű a ház!
Befelé fújja a levegőt vagy kifelé?
A vidikari 53-54 fokos böngészés, normál állapotban, játék közben elérte már a 76-ot is! Ez normális?
Még egy kérdés!
Tegnap ami ventilátort vettem azon van egy ilyen csatlakozó is ---> [LINK]
Ez belemegy ebbe? --->[LINK] Ez tápból jön ki, és az egyik fele még be van kötve a dvd íróhoz. Meg van mégegy ilyen kábel az meg a merevlemezhez van kötve,de az egy másik kábel! Erre is rálehet kötni a ventit vagy inkább ne?
meg hátul a lemezkéket kintebb hajlítgattam : D
Nem vagyok annyira érzékeny a zajra. 😀 Először nekem is furcsa volt, mert egy ventilátor se volt benne. a mostaniakat a régi 8 éves gépemből rippeltem ki. 😃
több ezres hűtőkre nekem nincs lóvém, meg a ház is talicska, nem valami szellős.
Én nem bírnám engem nagyon irritál az ha hallom a gép működését.
én is azt akartam hogy minél csendesebb legyen, de hát nem tudok minden passzívan tartani.
Nem tudom, hogy tudtok így megmaradni a gépeitek előtt... 😊😀
van egy 7 centis ventim, ami 5 ezret pörög 😆
turbinaszintű hang ..😆
én rákötném a motorom gyújtásrendszerére utánna beletenném a szűrőházba hátha lesz egy kis turbo hatása 😆 mert ahogy húzom a gázt úgy adja az áramot
Nem tudom, hogy tudtok így megmaradni a gépeitek előtt... 😊😀
van egy 7 centis ventim, ami 5 ezret pörög 😆
turbinaszintű hang ..😆
niteforce:
nincsmit. Persze, hogy lassabban megy kisebb feszültségen, ez a lényege! 😀 Használhatod a kivezetést persze, de akkor azon is 5V lesz.
kvio1:
Persze, létezik ilyen átalakító.
[LINK]
és az az 5 v az optikai meghatjónak jó?
ez aztán a praktikus szellőztetés😃
kvio olyanra gondolsz, ami molex csatira alakít, vagy hogy?
olyanra gondoltam amire rá lehet kötni ezt a hűtőt:COOLER ARCTIC F12
ez aztán a praktikus szellőztetés😃
kvio olyanra gondolsz, ami molex csatira alakít, vagy hogy?
kvio1:
Persze, létezik ilyen átalakító.
[LINK]
és ugyan olyan gyorsan megy?
Ahol csak van hely. 😃
És azt h lehet megoldani h az egyik befelé fújja a levegőt a másik meg kifele fújja? Amiket ajánlottál az 3 vagy 4 pines? Mert nekem az alplapon van egy 3 pin. A táphoz meg már nem tudom rakni mert nincs mihez csatlakoztatni.
[LINK]
A piros az 5V, a sárga a 12V, a két középső fekete meg a föld. Ahol eddig a sárga ment, oda tedd a pirosat + a mellette lévő feketét
1900RPM? 😃 az már hajszárító. Még a Xilence 1500-át is sokallom. Engem 1000 felett zavar egy 12es venti hangja. :S
nekem a 9cm-es 2600on pörög a procin, a többi 8as pedig 2500
Pedig van hangja szélhangja van. nekem három van és engem nagyon zavar le is vannak szabályozva
Nekem egy ilyen van ---> [url]http://sugocomp.hu/index.php?pg=termekek&kat_id=29&gyarto_id=17&csoport=Rendszer[/url]
Meg szombaton vettem egy ilyent ---> [url]http://sugocomp.hu/index.php?pg=termekinfo&item_id=3330[/url] Csak kéken világítós volt, így most világít a házam! 😃 De nem rossz! 😀
Igen, kifelé fúj az a vanti.
Köszönöm! 😀
[url]http://sugocomp.hu/index.php?pg=termekinfo&item_id=5221[/url]
Vagy hülye vagyok?😀
Ahol csak van hely. 😃
Ahol csak van hely. 😃
Ahol csak van hely. 😃
Nem a leterheléstől félek! Nem értek az ilyen kábeles cuccokhoz, és inkább megkérdeztem, hogy jól-e gondolom!
Köszönöm szépen a válaszokat! 😀
tegyél egyet oldalra befele, egyet előre befele, egyet hátulra kifele.
igen, ha nincs szabad venti csatlakozo az alaplapon, nyugodtan kösd rá arra a kábelre, erre találták ki 😀
a videokártya hőfoka normális 😀 nekem 4 ventis házban ujrapasztázva ennl több, sőt van amelyik 100 felé is felmegy 😀
Lehet egyet oldalra rakni, ami pont a procira fújná a levegőt. Meg lehet egyet hátulra rakni! Meg egy egyet előre lent, de az nem jó! Az úgy a vidikari felé fújná a levegőt, vagy szívná. Nagyon bezsúfolt, rossz elrendezésű a ház!
Befelé fújja a levegőt vagy kifelé?
A vidikari 53-54 fokos böngészés, normál állapotban, játék közben elérte már a 76-ot is! Ez normális?
Még egy kérdés!
Tegnap ami ventilátort vettem azon van egy ilyen csatlakozó is ---> [LINK]
Ez belemegy ebbe? --->[LINK] Ez tápból jön ki, és az egyik fele még be van kötve a dvd íróhoz. Meg van mégegy ilyen kábel az meg a merevlemezhez van kötve,de az egy másik kábel! Erre is rálehet kötni a ventit vagy inkább ne?
Köszönöm szépen a válaszokat!