Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kung avatar
Balage89: Battlefield 4-hez, FULL HD-ben bőven jó egy Core i3-3220 (3M Cache, 3.30 GHz) is, csak kell egy erősebb videokártya, ezt tapasztalatból mondom, nálam 45 fps alá nem ment a Battlefield 4 multiplayer beta. A Watch Dogs-hoz majd meglátjuk, de nem hinném, hogy megfogná a Core i3-3220-at.
0
0
0
0
Balage89 avatar
Dafuqq89: Sz.tem ez függ sokmindentől pl.: (milyen videokarid van, újonnan vagy használtan szeretnéd venni, mennyi a kereted stb.) de sz.tem egy FX-6300 bőven jó játékra ráadásul sokkal olcsóbb az i7-nél, de egy i5 is bőven megteszi, bár lehet BF4-hez vagy Watch Dogs-hoz kell az i7, bár nem hiszem.
0
0
0
0
no avatar
szerintem intel pentium i7 nem létezik.

mond meg mennyi a keret azt érvelünk neked szivesen😀
0
0
0
0
no avatar
Melyik i7 ? mennyiért ? Magszám ennél az összehasonlításnál nem mérvadó, Intel magonként 2x erősebb + HT.😆
0
0
0
0
no avatar
AMD FX-6300 3.5GHz AM3+ (6 magos) Vagy Intel Pentium i7 (4 magos)
játékra kéne..Szerintetek?Érveljetek is.
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
http://www.***/catalog.php?product_id=249862 itt van újonnan csak OEM-es és ha jól tudom az nem tartalmaz gyári hűtőt:/
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Egyik legerősebb processzora a 775-s foglalatnak.
Újonnan már nem kapsz, nem gyártják viszont használtan hozzá tudsz jutni 😉
A foglalat eléggé elavult mára, szerintem már tényleg nincs értelme sokat belefektetni, már inkább gyűjteni kell egy AM3+ vagy legalább egy 1155-re 😜 AM3+-t már elég olcsón össze tudsz venni hardveraprón, és hozni fogja azt a teljesítményt amit egy Q9650 is tudna! 😀
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
Core 2 Quad Q9650 mi a véleményetek erről a processzoról??
és tudnátok linkel ahonnan újonnan tudnák venni
0
0
0
0
Roger98 avatar
Norczy60 : Köszönöm a választ! Én is az FX-6300-ast néztem pár napja, és elég jó ár/érték arányban van szerintem, alig drágább az FX-4300-asnál.
0
0
0
0
Dani46 avatar
i7 4770 nek mi a maximális hőmérséklete?hol lehet ilyet megnézni?
0
0
0
0
Norczy avatar
Talán az AMD FX-4300 (4 mag), vagy AMD FX-6300 (6 mag). Utóbbi 27-29k körül.
0
0
0
0
Roger98 avatar
Sziasztok!
Nem vagyok túl jártas a témában, ezért kérdezem meg, hogy melyik a legjobb processzor ami kb 25 ezer Ft körül kijön? (lehetőleg 4 vagy több mag 😃 )
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
aha értem,akkor még +-ba hütőt is kell hozzá venni?:S
0
0
0
0
kung avatar
Roolikeh16: OEM verzió (Tray): a processzor egy műanyag tartó dobozban érkezik, nincs hozzá más semmi. Dobozos verzió (BOX): a processzor egy műanyag tartó dobozban érkezik, van hozzá gyári hűtő.
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
mit jelent az hogy OEM-es pl a processzor?
0
0
0
0
Frost82 avatar
Sziasztok szakik!

Kérdésem hogy jelelegi konfigomban mekkora változást hozna egy x4 965? Megérné cserélni vagy menjek tovább FX 6300ig. Azért nem mind1 mert ugyebár 965 már 16-18e-ből megoldható, 6300 meg 26-7+...
0
0
0
0
no avatar
+1 Mellesleg, a vak is látja, hogy 7970 mellett a fogyasztás 315w... Aki nem tuningol 10k-ért minőségi tápot vehet, 400w-os kiszerelésben, tuningosok meg vegyenek 13k-ért.😆

Ja kung, azért nincs CPU limited, mert GPU limited van...😜
0
0
0
0
Cooley avatar
kung: Ki nem szarja le a fogyasztást?? És ha játékokról van szó, nyilván fontosabb szempont a jövőben megjelenő játékok (itt lesz jó, hogy másfélszer erősebb legalább 6 szálon dolgozó számításigényes feladatokban, aztán mondhatod, hogy 55W-ot eszik az i3, ha az volt a kérdés, hogy melyik jobb játékra), és ez esetben pláne jobb a 6300. Mindegy, tényleg nem vitázom veled...
0
0
0
0
kung avatar
Reincarnation: ha nem számít a kiadott összeg, akkor egészen más a felállás.

Cooley: bármelyik hiteles tesztet megnézed a Core i3-3240 nem gyengébb az FX 6300-nél játékok alatt, viszont az FX 6300 jóval többet fogyaszt. Mondhatod, hogy komoly számításigényes, legalább 6 szálon is dolgozó programok alatt az FX-6300 bő másfélszer erősebb, de a kérdést amit feltett szabyy az így szolt "INTEL Core i3-3240 vagy AMD FX-6300 jobb játékra?" Én viszont egy szóval sem mondtam, hogy az FX 6300 gyenge lenne. Csak annyit állítottam, hogy "Core i3-3240, FULL-HD-ben bármelyik új vagy régi játéknak tökéletesen megfelel, ha van mellette egy erős videokártya." Nos nekem nem kell érvelni, mert ott a hiteles tesztek bebizonyítják (szerintem Oliverdanak teljesen hiteles a tesztje).

[LINK]
[LINK]
[LINK]

Amit merek garantálni, hogy az i3 3220-as. A Battlefield 4 béta, többjátékos módja is hozta a minimum 45 fpst FULL-HD-ben, és a processzor kihasználtsága folyamatosan 80% körül mozgott. A Battlefield 4 béta viszont egy új játék. Készítettem egy pár képet, hogy hiteles legyen.

[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Kung: nem akarok beszállni a vitába mert szerintem ez a sok amit rád nyomnak, de van alapja.

Szerintem azért fight-olnak veled állandóan mert van egy kérdés fx6300 vs i3 3240?
és kutyát nem érdekli milyen lap kell alá, mennyit fogyaszt stb.. csak az hogy melyik jobb játékra.

Off:
Azt értjük hogy a te helyzetedbe megérte az i3, neked azok a szempontok fontosabbak, én is megtudom mondani miért van fx 6100 még ha csak a szr bullos kivitel is, és hidd el jó vétel volt abban helyzetben,fogyasztásról meg annyit hogy tul vannak feszelve nekem alap feszen megy 4ghz-t, de még így is aláírom hogy többet fogyaszt mint az intel ez így is van de ha vilany számlán akarsz spórolni akkor A+++ hűtőt vegyél ne 55w tdp-s procit.
0
0
0
0
Cooley avatar
kung: Akkor ajánlom, hogy nézz meg más teszteket is. 😉 A prohardveres tesztek elég vérszegények. Minden esetre a komoly számításigényes, legalább 6 szálon is dolgozó programok alatt az FX-6300 bő másfélszer erősebb, mint akármelyik i3. És azt ne mondd már nekem, hogy plusz 40-50W miatt komolyabb táp kell. 😃 A tuningot úgy állítod be, mintha negatívum lenne, de az csak plusz az i3 felett. Neked egyáltalán nem kötelező sem jobb tápot, sem jobb lapot venned. Pláne, hogy a legalja 970-es lapokkal is simán lehet tuningolni, és így sem lesz a többletfogyasztás több 80-90W-nál, pláne nem játékokban. És még egyszer hangsúlyozom, ez is egy olyan dolog, amivel csak többet tud egy FX.
Azon meg külön jót nevettem, hogy "Core i3-3240 viszont egy kicsit combosabb". 😆 Ember! 100MHz-cel van magasabb órajele, az nem sok vizet zavar...
Mindegy, én a veled való vitát most le is zárom. Azt hiszel, amit akarsz, a te bajod, ha el vagy tévedve, csak légy oly szíves a saját hülyeségeidtől másokat kímélj meg! Köszi!
Ja, és egy jó tanács, ne akarj vitázni - nagyon szarul érvelsz, ez nem neked való.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha Full HD felbontás mellett játszol 1 kártyás rendszerrel, akkor semmiképpen!
0
0
0
0
kung avatar
Synda Rebirth: először is "kinek nem inge nem veszi magára", másodszor nekem is i3 van és egyenlőre még nem tapasztaltam proci limitet FULL-HD-ben, egyik új játék alatt sem, pedig az enyém csak i3 3220-as. A Battlefield 4 béta, többjátékos módja is hozta a minimum 45 fpst, és a processzor kihasználtsága folyamatosan 80% körül mozgott. Core i3-3240 viszont egy kicsit combosabb, itt sem lenne rosszabb a helyzet.

Cooley: igen elolvastam, és utána számoltam, hogy mégis melyik éri meg jobban. Mit kellene még tudni az FX 6300-ról? Amit tudunk, hogy jóval többet fogyaszt mint egy Core i3-3240 3M Cache, 3.40 GHz 55 W, és semmivel sem gyengébb az i3-as. Az igaz, hogy a Core i3-3240-es 650ft-al többe kerül, de ez nem olyan nagy összeg . Ha az FX 6300 tuningolni szeretnéd akkor kell neki egy komolyabb hűtő ami 8-10k körül mozog és egy komolyabb alaplap, ami megint csak 20k-30k körül mozog. A tápról sem feledkezzünk meg, abból is erősebb kell mint az i3-hoz. Ha ezeket mind összeszámolod akkor elgondolkodtató, hogy megéri ennyi pénzt kiadni az FX 6300 összeállításért, ha jóval kevesebb összegből egy ugyanolyan erős, kevesebbet fogyasztó i3 összeállítást meg tudsz venni. Igen ajánlom az i3-at mert eddig csak jó tapasztalataim vannak, nem csak a hasamra ütök és ajánlgatok. Nem értem, hogy ez miért zavar?

[LINK]

[LINK]

[LINK]

https://kepfeltoltes.hu/131006/fx_watt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
no avatar
Más oka lehet...Idézek a profiljából: " Szeretek másokon segíteni, még akkor is ha ez némely okoskodót zavar ( némely" alatt valószínű minket ért 😂😉 ", szerintem mindez szívből jön , cejetetből segít, pedig ésszel kéne gondolkodni, és észérvek mellett javasolni.😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Synda Rebirth: Valószínűleg el sem olvasta. Szimplán neki i3 van, úgyhogy mindenkinek azt ajánlja anélkül, hogy ismerné a másik oldal termékeit... 😀
0
0
0
0
no avatar
😆 Teszt végére lehet elálmosodott...😜

"Az FX-6300 szerintünk már egy lényegesen jobban pozicionált darab, ráadásul alig drágább, 32 000 forint környékén már megvásárolható. Ezzel még mindig az i3-ak árkategóriájában van, melyeknél viszont már gyorsabb, bár ezzel együtt jóval többet is fogyaszt. Aki 30 000 forint környékén gondolkozik, annak egy megfontolandó, sőt ajánlott választás is lehet az FX-6300."
0
0
0
0
Cooley avatar
kung: FHD-n előbb lesz procilimited i3-mal, mint egy FX-6300-zal. 😉
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Reincarnation:+1. FX 6300 a jobb választás szerintem is.
0
0
0
0
kung avatar
szabyy: Core i3-3240, FULL-HD-ben bármelyik új vagy régi játéknak tökéletesen megfelel, ha van mellette egy erős videokártya.

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Játék függő intel 1szálon erősebb így főleg régi játékokban jobb lehet, azonban több szálon kevés az új játékokhoz ott fx6300 a nyerő, szvsz 6300.
0
0
0
0
szabyy avatar
INTEL Core i3-3240 bagy AMD FX-6300 jobb játékra?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jó ára van és jó a teljesítménye.
0
0
0
0
Adam819 avatar
Amd fx-6300 prociról vélemények?
0
0
0
0
Tekki avatar
nem is akartam de erről nem is tudtam 😆
0
0
0
0
Tekki avatar
AMD FX-9370 processzor vélemények?? 😆
0
0
0
0
Nitram1 avatar
de ha neki renderelésre kell akkor jobb ha inkább procibol vesz jobbat nem 😉 ?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem az i5 4670k bőven jó. Az árkülönbségből meg nyugodtan vehetsz egy erősebb kártyát.
0
0
0
0
Tekki avatar
Na már tényleg nem tudom hogy melyik proci kell 😆
0
0
0
0
Nitram1 avatar
még egyenlőre nem érzem ugy de szerintem ha ugy is érezném akkor is egy erősebb kari fog kelleni amit már biztos hogy nem veszek
hát most ami van nekem 4720 re van huzva és a turboja meg 4820mhz
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem ne vegyél. Úgy érzed játékok alatt, hogy kéne erősebb?
0
0
0
0
Nitram1 avatar
érdemes lenne venni egy 6/8 magosat? vagy jó igy ez a konfig ahogy van?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tekki: i5-4670k és a 3770k és 4670k közti összeget meg fektesd erősebb vgaba vagy sddbe, házba, procihűtőbe szerintem.

Nitram1: Mivel Rev 3.0 a lapod
https://kepfeltoltes.hu/130912/DSC00977_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
így ezeket:[LINK]
pl FX 6300 és ahhoz bios frissítés sem szükséges ha nem FD biosod van hanem csak FB.
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Az alaplapom mely FX szériákat támogatja a 6 és a 8 magosok közül? 😀 valaki leirná lécci! elöre is köszönöm
0
0
0
0
Tekki avatar
Sziasztóóók! Na szerintetek Intel Core i5-4670K avagy Intel Core i7-3770K?? 😃 Gameplayekre vidi feltöltésekre és modellezésekre lenne 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Oldalsó venti nélkül beférne szinte bármelyik ha nem lennének magas ramjaid. Cooler Master Hyper T4 vagy Thermalright Macho 120 vagy Scythe Ashura vagy Thermalrgiht Macho. Egy tuningképtelen processzorra egy Coolermaster Hyper T4 is teljesen jó lesz szerintem. Csak oldalsó venti nélkül fér be.
0
0
0
0
bEEgin avatar
Sziasztok! A processzoromhoz milyen hűtést ajánlanátok?
0
0
0
0
ImAxRap avatar
Köszi a tippeket! Én is úgy látom, hogy ez a kis 660 elég erős kártya! Egyébként most vásároltam, szóval nem tervezek egy új vételt. 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció