Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vkristof01 avatar
Tényleg, erről a "nem adódik össze a VRAM" dologról, én is szívesen hallanék bővebben, most, hogy engem is érint...

(link is elég ha tudtok olyan oldalt ahol az SLI működését bőven kifejtik, nem baj ha nem magyar)
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
beersee
Ha a kereted engedi akkor ajánlott vétel.
0
0
0
0
PC GAMER_91 avatar
Kihajtja. De elég egy i5 is hozzá.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
i7 4790 kihajt egy gtx 980at?
0
0
0
0
no avatar
nem adódik össze a VRAM crossfire-ben vagy SLI-ben sem.
0
0
0
0
bazsi213 avatar
hello van 2 db powercolor radeon hd 6950 2 gb ddr5/256 bit es vga croos fire be kotve nem 4 gb os nak kellene leniuk ? mert csak 2 gb ot ir minden monitort felismer 12 db osszresen vga-n kent 6
0
0
0
0
ShaDo_OW avatar
550W Chieftec CTG 550 80p
0
0
0
0
szilard1976 avatar
NecroShade:Milyen tápod van?
0
0
0
0
ShaDo_OW avatar
Hello. Beleraktam egy hd7870est a gépbe, végébe beledugtam a 2db 6pines kábelt, de valami nem jo... a kártyán forog a hutés, de képet nem ad és az alaplap sem csipog. Kezdő vagyok a témában. A 6pines kábel egy Y kábel, aminek van egy 8 és pines vége. a 4pines vége be van dugva az alaplapba. Help pls
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
Bombardier Novak: Ebírja a tápegységed az R9 280,viszont a proci kevés lesz hozzá.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Elvileg elégnek kéne lennie a tápnak.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Már megoldótott azóta. Elektronikusan elkuldték.
Amúgy szlovákiában lakok, ezért nem fogok magyar oldalról rendelni.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Jó lenne tudni, hogy mi a konfig többi része.
0
0
0
0
PC GAMER_91 avatar
proStar😆 szerintem Iponnál vette. Ott szoktak játékkulcsokat osztogatni a vásárolt cucc mellé. Mindenképp hívd fel őket és kérdezd meg,hogy ilyenkor mivan. 😃
0
0
0
0
proStarxd avatar
Póstára mentem be érte és úgy fizettem.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha előre utalással fizettél (házhoz szállítás), akkor csak elektronikus számlát kapsz (PCX-nél legalábbis így van). A kódról nem tudok nyilatkozni.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Az hogy lehet, hogy megjött ma a GTX 960 és nincs hozzá semmi papír.
Csak az volt ráragasztva az elejére, hogy honnan kültdték és kinek.
De benne sincs semmi garanciás vagy ahol rá van írva az ár meg stb...
És a witcher 3-as kulcs sincs benne sehol?
Ilyenkor mi a teendő?
Felkell őket hívnom és megbeszélni?
Nem is értem, hogy ilyen hogyan fordulhat elő... 😠
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Hát, a 980Ti az majd a 390x-re lesz válasz, de mivel az csak júniusban jön, így reális a szeptemberi indítás.
0
0
0
0
no avatar
MaTpr0F: én nem tudom,de gondolom akkor hozza majd ki amikor kijön a AMD 3xx-es szériája.
bassus16:én is valami hasonlóra gondoltam 😀
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Most? Én úgy olvastam, hogy szeptemberben lesz a 980Ti rajt.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Szerintem eltűnik a GTX előírás és új néven lesznek mint az ATI-nál a HD széria eltűnt és lett AMD R7 és R9 széria. 😃 Majd meglátjuk nekem mondjuk tetszik a GTX név remélem valami jót találnak ki. 😀
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok😀
Elég fura kérdés ugrott fel bennem,most fog kijönni nemsokára az AMD 3xx-es sorozata.erre az nVidia mit fog reagálni?Mármint nem indítanak egy új szériát?Értem én ,hogy most fog kijönni a 980ti meg egyebek,de ezután mi lesz?
0
0
0
0
Sipos G avatar
Dani46 : ÉS akkor mi van ha FX-et veszel használtan, de ezen szerintem nem itt kéne vitázni.
0
0
0
0
psandor avatar
értem, hát csak gondoltam megkérdezem 😆
0
0
0
0
RIbeni avatar
psandor: Az a VGA játékra már alkalmatlan, igazából mindegy, hogy integrált, vagy HD 2600, bár egy újabb integrált szerintem erősebb is. Emlékszem én ezzel a VGA-val Crysis 1-gyel diavetítést néztem...
0
0
0
0
psandor avatar
gépembe érdemes lenne belerakni egy ATi Radeon HD 2600 Pro VGA-t?
később majd lesz csere, csak az lenne a kérdés, hogy az integrálttól jobb lenne?
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Luiboy: ... 9pt, de nem is azt mondtam, hogy van olyan jó az FX mint a 3770k, csak, hogy nekem elég volt ez a szint – és nem okozott gondot az OC.

Ha használt Intelt vennék az két Xeon lenne, procit nem játékra választok...

Valóban zárjuk az OFFot! 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
De az se igaz hogy drágább,lehet venni használtan 50-60 ér i7 et,aki képes kiadni új fx re 50 et az ugyan úgy tudna venni i7-et is igaz használtat na és?proci vagy működik vagy nem,nem fog tönkremenni,szóval az hogy i7-e van vkinek az nem azt jelenti hogy pénzes,csak körbe nézett lehet olyan áron i7-et is venni!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
vkristof01

Kérdem én és akkor mi van ha a 3770-et is 4.4GHz járatják ?

Akkor hol lesz az FX ? Én is AMD-ről váltottam és akkor döbbentem meg amikor a "kis" I5 2500K alapórajelen (3,3GHz) lealázta az FX-et ami 4,4GHz-n ment.

Szóval tesztek ide tesztek oda én a tényeknek és a tapasztalatnak hiszek, és én azt tapasztaltam hogy az AMD nem egy kategória az intel procikkal.
Mondhatjátok hogy de az intel mien drága......
Akkor csak azt tudom monndani hogy venni kel egy I7 920-at használtan kb 10k és hozzá egy lapot kb 20K és megint csak nincs olyan AMD proci ami azt a teljesítményt hozná mint az az ezeréves proci és még nem beszéltünk arról hogy az I7 920-ak is igen tuningbarátok 😀

És ezzel be is fejezem az OFF-ot
Ez a topik a VGA-k ról szól nem a procikrol 😀
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Én az FXet render feladatok miatt vettem anno, mert egy kevés OC-val annyit megy mint egy 3770k, viszont – nem mintha különösebben adnék a szintetikus tesztekre, kivéve a következőt – az meglepő, hogy a 9590 4,7ghz-en 7,85pt Cinebench alatt, az enyém 4,4en 7,5pt... szóval megint csak az órajelet kéne emelni, hogy ott legyek mint az új széria? Ez azért vicces.

Jaa, és mi a baj azzal ha valaki vesz egy komoly kártyát fullhd-ra? Szerintem is 60FPS fölött az igazi, az meg alap, hogy kimaxoljuk a grafikát 😆
0
0
0
0
Dani46 avatar
Azért próbáld ki 1x egy i7-el😃
Sok fx védő volt már itt,aztán vmi kapcsán cseréltek,és akkor jött hogy húú vazzeg nem gondoltam volna,i7 be még senki nem csalódott sztem!
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Ezeken a állóképi statisztikai videókon mosolygok.. 😆
Könyörgöm, ott a videó, lehet látni mennyivel jobb egy 5960X a FarCry 4 alatt, mint az FX9590.
Ott nem bevágott eredményeket látsz, hanem valójában játék alatt mit teljesít.
Természetesen jobb az 5960X, de milyen árral? Amennyivel drágább, annyival nem teljesít jobban.
És, ha a Titan X 5960X-el nem sok különbséget produkált, akkor a 4790K-val még annyit sem produkálna.
De lehet nálam van "limit" 😆
0
0
0
0
Dani46 avatar

Amugy 5960x semmivel se jobb játékok alatt mint egy úgymond olcsó i7 sőt előfordul hogy a kis tesó a jobb!
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Dani46:
És mennyivel lenne jobb, ha az 5960X sem teljesít egetrengetően sokkal jobban?
0
0
0
0
Dani46 avatar
Hülyeség nézni mer egyáltalán nem működik alatta az sli,vagy a játék hibájából,vagy kivan kapcsolva,amúgy senki nem mondta 5960x vegyél,egy i7 4770-4790 sokkal jobb választás!
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Látom sok a hozzáértő, akkor javaslom ezt megnézni viszonyításnak, a beállítások ugyanazok, mint az FX procinál, csak ez az intel proci minimum 300k-ba kerül, és be van építve Titan X sli-be:

Ez a konfigja és mennyivel is teljesített jobban a Titan X (esetleg a 2db) ?

Intel Core i7 5960X EXTREME EDITION @ 4.10 ghz

EVGA X99 CLASSIFIED

ASUS Xonar Phoebus Sound Card

2X EVGA GEFORCE GTX TITAN X SLI

PC POWER & COOLING SILENCER MK III 1200W

16GB DDR4 G.SKILL RIPJAWS DDR4 2666

CORSAIR H105 HYDRO SERIES LIQUID COOLER

2X SAMSUNG 840 PRO SERIES SSD IN 512GB RAID-0

SAMSUNG 840 PRO SERIES SSD 512GB

NZXT PHANTOM SERIES 820

3TB Western Digital Caviar Black Edtion 7200 rpm

ACER B326HK 4K UHD MONITOR

ASUS Xonar Phoebus Sound Card

ASUS DRW-BLACK SATA 24X DVD BURNER
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Ez jó! 😃 Fx egy TitanX mellé.
Hát látszik ész nem jár a pénzhez. És akárhogy nézem rohadtul limitel a Titan mellett.
Szinte fáj látnom amikor egy ilyen dicső kártya egy ilyen "felhasználóhoz" kerül.
0
0
0
0
Dani46 avatar
5 év mulva sehol se lesz,megveheted hardverapron 60ér😃
Legyen neki nem azért,jó látni ilyen vga-kat,lehet nem csak játékra használja...!
0
0
0
0
Dani46 avatar
Aha,de akkor hol a logika?kiadsz 170-180 rongyal többet,hogy full hd be játszhass,mintha a 980 gyenge lenne,ésszerű döntés😃
De igaz sok ember van akik úgy vagdalóznak 100 ezrekkel észre se veszik,mer mind1😃
0
0
0
0
Dani46 avatar
350 ezres vga val nem full hd-be játszanék,arra ottvan fele ennyi pénzért a 980 bőven tökéletes,még sok is!
0
0
0
0
szilard1976 avatar
Itt ki van hajtva a Titan X
0
0
0
0
Dani46 avatar
Gratulálok full hd-ba full értelmetlen kártya,4k hoz meg még mindig gyik.....Farok hosszabbításra jó!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Dani: Az a VGA limit, amit írsz. Csak ugye azt egy TitanX-el nehéz elérni FHD-ban...
0
0
0
0
Dani46 avatar
Miért nincs limit?össze vissza beleugrál 70-80% ba a vga hát mi ez ha nem limit?egy normális intel procival a vga használat 99% megse moccan,20-30% al kevesebb fps-t kapsz!Látom van pénz lovéra,vettél volna i7-et mellé,jobban illene hozzá!
0
0
0
0
vkristof01 avatar
danee23: Megnéztem a CPU kihasználást Dying Light alatt, maximálisan igazolja mit mondasz. Első mag 100%, a többi 30%, GPU szintén lent van.

csuz-li: 4.4Ghz-en már lényegesen a 8350-es fölött van a 8320, de teszt jól néz ki, remélem nem lesz gond normális játékok alatt.

Egyébként úgy áll a dolog, hogy GTX 690-esre váltok, egy jó barátomnál első kézből tapasztalhattam a CF viselkedését és nem nyűgözött le. Procit nem terveztem mostanában váltani de majd meglátjuk, lényeg, hogy a kártya hasítson. Újabb egymagos nV kártyára ami hozza szintet sajna nincs keretem.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Pedig tényleg limitel az fx a high end kártyáknál már 1 gpu-val is.
Nem légből kapom, volt fx8350-em.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció