Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kvio1 avatar
Kalamona írta:
magába a venti be nem tudod becsavarni? nah ilyet nem láttam. ki sincs lyukasztva? Nem sokszor cseréltem ventit de azok mind használata készek voltak.

már tudom hogy kell a ventibe rakni a csavart ilyet se láttam még. akkor h rakjam h befelé fújja a levegőt? mert nem nagyon értem.
0
0
0
0
Kalamona avatar
magába a venti be nem tudod becsavarni? nah ilyet nem láttam. ki sincs lyukasztva? Nem sokszor cseréltem ventit de azok mind használata készek voltak.
0
0
0
0
kvio1 avatar
[quote][b]Kalamona írta:[/b]
ahova a vinyót rakod ott becsúsztatod a ventit alulra. másik oldalrol. az előlap felől meg a 4 csavart becsavarozod. Így az kintről szívja a levegőt befelé.

de minek csavarjam be a csavart ha nem tudom a ventibe csavarni?
0
0
0
0
Kalamona avatar
ahova a vinyót rakod ott becsúsztatod a ventit alulra. másik oldalrol. az előlap felől meg a 4 csavart becsavarozod. Így az kintről szívja a levegőt befelé.

lumosnina: Nagyon durva. Én biztos félteném a rendszerem. Nem lehet hogy a ventik idő után meghalnak hisz a folyadék mozgatására nagyobb eő kel mint a levegőhöz. De nem tudom honnan lehet szerezni. Kell valami tuningos fórumnál érdeklődni. Azok mindent tudnak.

Az előbb szóltam, hogy ne írj egymás után kétszer, hanem szerkeszd egybe!!!

Bocsi nem figyeltem a szerkesztésre. sok mindent csinálok. És nem mindenre figyelek oda 100% ban. bocs nem fordul elő még egyszer
0
0
0
0
lumosnina avatar
Nem gyenge mi? Gondolkodom egy ilyenben! Csak olyan olajat honnan szerezzek?😂
0
0
0
0
kvio1 avatar
Kalamona írta:
jaja néztem. Az alaplapba nem tudod csatlakoztatni? mert akkor az alaplap kezelési útmutató tud ott segiteni olyat keres hogy valami fan kis fehér csatlakozó

tudom de akkor se tudom oda csavarozni a gépházhoz akkor minek adtak hozzá négy csavart ha nem is tudom becsavarni nem értem.
0
0
0
0
Kalamona avatar
jaja néztem. Az alaplapba nem tudod csatlakoztatni? mert akkor az alaplap kezelési útmutató tud ott segiteni olyat keres hogy valami fan kis fehér csatlakozó

lumosnina: nah neee ez azért durva.

Legközelebb szerkeszd egybe! 😀
0
0
0
0
lumosnina avatar
[movie=youtube]PtufuXLvOok&feature=mh_lolz&list=FLyjRoiNb47NuEXR8cgzc5kQ[/movie]

Így is lehet hűteni! 😀
0
0
0
0
kvio1 avatar
Kalamona írta:
Nah hasonlóan szereld be előre szed le az első előlapot. és a hátsót leutánozva betudod szerelni szerintem,

de a ventibe nem tudom h hova csavarozzam. http://logout.hu/dl/upc/2010-02/99041_fanacf12pwm_s.thumb.jpg ez az a venti
0
0
0
0
Kalamona avatar
Nah hasonlóan szereld be előre szed le az első előlapot. és a hátsót leutánozva betudod szerelni szerintem,
0
0
0
0
kvio1 avatar
Kalamona írta:
gondolom a ház hűtését akarod vele megoldani akkor hátul kell lenie egy 12 cm átmérőjű helynek a házban. kívülről rakod be a csavart és a venti meg bent legyen a házon belül. Ha nincs ekkora rás hátul akkor lehet túl nagy ventit vetél. Milyen házad van?

Megnézem milyen házad van. Abba bele kell mennie. De hátul eleve kel hogy legyen egy venit. Ha előre akarod rakni akkor le kel szedni az előlapot. Egyszerűen alányúlsz mint egy csajnak megkeresed a lukat és belenyúlsz magad felé húzod. 😂És utána ugyan úgy mint az előzőnél. kintről be a csavarokat belül legyen a venti.

CoolerMaster Elite 370 tudom h van hely hátul van is egy venti ott.
0
0
0
0
Kalamona avatar
gondolom a ház hűtését akarod vele megoldani akkor hátul kell lenie egy 12 cm átmérőjű helynek a házban. kívülről rakod be a csavart és a venti meg bent legyen a házon belül. Ha nincs ekkora rás hátul akkor lehet túl nagy ventit vetél. Milyen házad van?

Megnézem milyen házad van. Abba bele kell mennie. De hátul eleve kel hogy legyen egy venit. Ha előre akarod rakni akkor le kel szedni az előlapot. Egyszerűen alányúlsz mint egy csajnak megkeresed a lukat és belenyúlsz magad felé húzod. 😂És utána ugyan úgy mint az előzőnél. kintről be a csavarokat belül legyen a venti.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! vettem egy arctic cooling f12 pro pwm ventit és nem tudom berakni a gépbe. Kaptam hozzá négy csavart de nem tudom hova csavarjam mert nem látom a helyét. Valaki segítsen!
0
0
0
0
akos328 avatar
lehet h csak a gigabyte-nél van, (alaplapomról beszélek) amikor ez volt, én azt csinálhattam a RAM-okal amit akartam, azokba nem bírtam életet lehetni, csak sípolt.
Az elemet is kivettem, semmi, a könyvébe találtam egy CLR_cmos vackot azt kelett jumperelni, és csak akkor állt vissza BIOS alapra. persze mindet áramtalanítás után, és mondoam legutóbbi orvosolta csak a problémát.
0
0
0
0
foxbet avatar
akos328 írta:
kicsit off leszek, bocsi, de felkell tennem ezt a kérdést.
Procit nem iskerült húznom, de memóriát azt próbáltam, kicsit feljebb húztam, de vmi nem tetszett neki, és a bootolásig elsem jutottam, tehát a BIOS-ba főként nem tudtam volna belépni, hogy visszaállítsam. Mondom CPU-nál nem tudom ez hogy van, de sztem ott is uygan aza helyzet. Amikor bekapcsoltam, rögötn elkezdtett sípolni, ha a CPU-nál van gond sztem ugyan ez a helyzet, vagy nem?

Kiveszed a ramot a gépből majd vissza rakod. ÉS akkor viszaál az alap értelmezett értékekre minden ami rammal kapcsolatos beállítás. Ugyan ez van a cpu-nál ha felhúzod és majd kiveszed a foglalatból akkor visszaáll az alaporajel re és a többi cpu beállítás is alapértelmezetté változik.
0
0
0
0
akos328 avatar
kicsit off leszek, bocsi, de felkell tennem ezt a kérdést.
Procit nem iskerült húznom, de memóriát azt próbáltam, kicsit feljebb húztam, de vmi nem tetszett neki, és a bootolásig elsem jutottam, tehát a BIOS-ba főként nem tudtam volna belépni, hogy visszaállítsam. Mondom CPU-nál nem tudom ez hogy van, de sztem ott is uygan aza helyzet. Amikor bekapcsoltam, rögötn elkezdtett sípolni, ha a CPU-nál van gond sztem ugyan ez a helyzet, vagy nem?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hnemaria írta:
ha a feszultsegen nem alitasz es nincs szorzozar a procin nyomd fel egybol 2200 ra. Volton ne allits. Max nem indul majd el a gep, es lejebveszed 😃 enis felraktam mar enyemet 10 GHz ra, de nemindult ez a vacak 😆 ezert viszavattem.. De varj meg egy ket hozzaszolast nemiattam fustold ki a geped 😆

😆DD 10GHZ
0
0
0
0
hnemaria avatar
ha a feszultsegen nem alitasz es nincs szorzozar a procin nyomd fel egybol 2200 ra. Volton ne allits. Max nem indul majd el a gep, es lejebveszed 😃 enis felraktam mar enyemet 10 GHz ra, de nemindult ez a vacak 😆 ezert viszavattem.. De varj meg egy ket hozzaszolast nemiattam fustold ki a geped 😆
0
0
0
0
komorszabi avatar
Hello kvetkező lene a kérdésem:
Van egy AMD Athlon xp 2.2-es processzorom ami csak 1.8GHZ megy felakarom húzni 2200 ra de nem tudom hogy csak szépen óvatosan kell vagy egyből mehet 2200-on,meg hogy ilyenkor állítani kell a feszültségen?Elrőre is köszi a válaszokat
0
0
0
0
Zergi0 avatar
Nekem terhelés alatt mind 2 50-55 C° 😃 tehát akk nem kell félnem hogy túlmelegszik igaz ha nagy a terhelés van hangja .
0
0
0
0
foxbet avatar
Devis írta:
foxbet én csak az optimálisat mondtam nem azt h ennyit bírnak max

Rendben igazad van, csak én kiegészítettem.
0
0
0
0
niteforce avatar
foxbet írta:
Pc-ben elég érdekes hogy 102 fokos mert azt könnyeb hütenni mint alaptopot.

laptopban volt 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem is volt 102 fok a dual core, bár csak azért, mert enm tettem vissza jól a gyári hűtőt! 😃 Mondjuk ezt a bios-nál mutatta. 😃
0
0
0
0
Devis avatar
foxbet én csak az optimálisat mondtam nem azt h ennyit bírnak max
0
0
0
0
foxbet avatar
Pc-ben elég érdekes hogy 102 fokos mert azt könnyeb hütenni mint alaptopot.
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem régi core 2-es lapimba volt 102 fokos a proci 😃😃
0
0
0
0
foxbet avatar
a procik meg a vga többet is kibirnak hisz ez első HP laptopoknak amiben core 2 duó volt 45nm 90 fokon járt terhelés alatt mega core 2 quad okat is láttam ekkorra hőfokon a vga nál meg 100 fok a kritikus határ
0
0
0
0
Devis avatar
proci: 60-nál tovább nem nagyon kéne mennie
vga: 70
0
0
0
0
Zergi0 avatar
Melyik az a hőfok amikor aggódni kell ? Processzorra meg a videó kártyákra gondolok . Például vegyétek az enyémeket : AMD Athlon II 640 x4 3Ghz
ATI HD 5670 1GB DDR3
0
0
0
0
matyosowski avatar
szerintem maradj annyiban hogy amíg megy a gép kit izgat hogy hány fokos. De am ha nagyon zavar a dolog akkor szerintem a 2 között van valahol olyan 55 a max. Nem hinném hogy 59 re felmenne nekem is volt pentium Dm és nem volt sose 60 fokos.

(amikor meghalt az alaplapom akkor az everest a celeron D 331 es procimat 85 °-ra az biosban lévő hőérzékelő 101°C ra mondta a procit, persze ez nem volt igaz csak behülyült a lap 😆 )
0
0
0
0
komorszabi avatar
Na ezt mostmár végképp nem értem:az asus pc probe 59 fokot mutat az everest Ultimata Edition 50 fokot és a Speedfan is 50 fokot mostmár összezavarodtam hogy mélyk a pontos😞
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
pl everest ultimate edition és a core temp is kiírja a hőmérsékleteket
0
0
0
0
komorszabi avatar
Kmisi99 írta:
vagypedig tölts még le progit. Amúgy az egyik lehet magokat a másik meg magát a procit méri

oké de mégis milyet?
0
0
0
0
niteforce avatar
az asus PC probe az nagyon pontos és jó progi 😀 nekem az bevált 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
vagypedig tölts még le progit. Amúgy az egyik lehet magokat a másik meg magát a procit méri
0
0
0
0
Devis avatar
akkor az asusnak higgyél, saját lapjáról már csak pontos adatot tud megadni 😃
0
0
0
0
komorszabi avatar
Devis írta:
speedfan szokott össze-vissza irogatni

De nekem a Speedfan tök jól működik nem írosgat össze vissza csak kíváncsiságnól töltöttem le az Asus Pc Proeb-ot
0
0
0
0
Devis avatar
speedfan szokott össze-vissza irogatni
0
0
0
0
komorszabi avatar
Hello egy kérdésem lenne:A SpeedFan 4.44 azt mutassa hogy 50 fokos a proci az Asus Pc Probe pedig 59-et most akkor melyik az igazi????????
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
WackoSheep írta:
Miért melegszik a CPU hogya csak siman netezek meg explorerezek? 😲

Az a pentium D egy kazán. De takarítsd ki a procihűtőt és esetleg szerezz be pár gépházventit rögtön érezhető lesz a különbség főleg a takarítás miatt.
0
0
0
0
stalker41 avatar
szerintem bekapcsolás után általában melegszik míg be nem áll egy hőmérséklet tartományba de attól is változhat hogy napközben nő vagy csökken a környezet hőmérséklete
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Nekem is felmegy 43-ról 48-ra! Pedig én már letiltottam minden beépülő modult!

Machopoker közben meg kihasználja 25%-ban a procit! Ez van!
0
0
0
0
hnemaria avatar
mert aram megy benne 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
én a laptopomon akartam a fűtéscsövet átvezetni 😆, játék alatt, durván 80-90°c is felment, billentyűzeten keresztül égette a kezemet.
0
0
0
0
hnemaria avatar
😆😆 télen nekem is meglesz a fűtés. nálam is bemelegit kicsit ha terhelem 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció