Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
De amúgy is mind1 ha jobb teljesitmény nyújt a fx6300 a 6 magjával mint a kis 2 magosod😀!
és úgye írtad hogy kevesebbet fogyaszt😃 igen ezt aláírom😃 de fx6300 az 6 magos a i3 meg kemény 2 magal büszkélkedhet😀!
elég relativ dolgot hoztál itt fel😀!
OEM verziót kerestem mint ahogy a teesetedben garanciával együtt😀!
első találat😀 : 24000ft😀 i3 durván kerekitve 4 ezer ft al drágább😲!!!!!
Nem *** meg egyébb helyről kell vásárólni és hopp 10 ezreket sporol meg az ember😉!
Ph-ról vásárólni? proceszort?O_o hát ne haragudj de ilyet senkinek ne ajánlj használtan proceszort,HDD,Ram-ot soha az életben nem vennék nem tudom ki volt a gazdája és ellőte mit müvelt velük még a személyest is kétszer átgondolnám!
Amúgy amit linkeltél persze lehet lejjebb ragadni az árát ez amd-nél is fent áll😉 de én minőségi alaplapot választotam mellé mint intel mint amd oldalról ami egy árban megáll😀!
10 ezres alaplapot amd alá is tehetek és hopp megint csak esett az árból😀 és már bő 30 ezer allat van😀!
egyébként meg én egy helyről szoktam rendelni nem 3 boltból külön mindent mert a posta már igen csak megnyomná ha csak kéthelyről is rendelsz most mondok 1500 at a futárra mert annyi szokott lenni akkor is már plusz 3000 ft adodik hozzá és már ott is van a 15 ezernél😀
A képpel csak magadat égeted mert mint látod dirt 3 nál
1920x1080 ba a max fps pl már magasabb mint minden felbontásnál
min fps nél meg 1 fpsel többet teljesit😀!
De a teszt megint egy hülyeség mivel a dirt 3 nem kezeli jól a 2+ magos procikat és azért szerepel csak jól az "I3"!
Igen kevesebbet fogyaszt de a teljesitményén is meglátszik főleg most hogy már a minimumból is kezd kiesni a nagy cimeknél pl Watch Dogs és olyan érzésem van hogy ez GTA5 és egyébb cimeknél is megfog esni 😀!
Gondolkodj és ne csinálj 1 hülyéből 100 at😀
és megnézném hogy azt a 7870-et hol is hajtja ki😊
Mindenki vegyen i3 marha jó processzor annyit eszik mint egy zseblámpa többet spórolhatsz vele mint a hűtőgépeden, PH-n olyan olcsón az ára mint egy szendvics sütő nem baj ha oem tálcás proci , esetleg csak 1 év garancia van rajta, kit érdekel, best buy.
De majd ha nem úgy fut valami rajta ahogy szeretnétek, esetleg kevés lesz a 2mag (ami ugye nem történhet meg) akkor majd Kunghoz menjetek sírni.
Intel Core i3 3220 BOX (S1155) processzor 27.750 Ft
ASRock B75M-GL (s1155) 13.890 Ft
[LINK]
[LINK]
Köszii a választ!😀
egyébként ha ph ról nézném az amd még mindig olcsobb lenne😊
De adatlapod alapján csak magadat akarod nyugtatni hogy jó vételt csináltál😆
Asrock B75M R2.0 alaplap 15200 ft
össz:48200 ft
AMD FX-6300 processzor27700 ft
Asrock 980DE3/U3S3 alaplap 14900 ft
össz:42600ft
Nézz szét PH-n mennyiért megy az Fx 6300, aztán gyere oktass mester ! 😂
i3-3220 OC: 3,5 GHz
FX-6300 OC: 4,8 GHz
gyenesmartin: hidd el, hogy 45 fps-el tökéletesen lehet játszani, ugyanis nekem a Battlefield 4 multiplayer beta FULL HD felbontáson nem ment ez alá.
Aztán, meg hogy többet fogyaszt. A nap 24 órájában gondolom nem fog senki játszani így meg csak minimális különbség van.
De a legjobb vétel akkor is a használt i5 lesz.
Tégy meg egy szívességet, és
Sezx, Kung, egy Core 2-es is elég még a mai napig a legtöbb játékhoz kompromisszumokkal, én is meglepődtem, pl a 2012-es Medal Of Honor Warfighter milyen szépen ment a régi gépemen egy 3ghz-es C2D és egy 9800gtx+ mellett.
OFF vége.
mi meg azt próbáljuk veled megértetni hogy az fx6300 jobb vétel lehet mint az i3 3220, édes mindegy hogy az i3 elég ha másik akár csak egy picivel is de jobb.
Csak emlékeztető ként elmondanám, hogy 2011-ben mikor a Core i3-2100 3.1GHz egy-két ezerrel volt olcsóbb mint a AMD Phenom II X4 955(ugyan úgy mint most az i3 3220 és az FX 6300) és játékok alatt ugyan úgy a játszható szintet teljesítette.. Akkor is a Core i3-2100 3.1GHz ajánlottam az átlagfelhasználónak. Persze voltak olyanok akik ugyan úgy mint most nevetségesnek tartották, mivel azt állították, hogy 1 év és semmit nem fog érni a 2 magos Core i3-2100 3.1GHz-es, a Phenom II X4 955 lesz a favorit a 4 maggal. Ehhez képest ha jól megnézzük, nem igen mondható ez e, mivel 2013-at írunk és még mindig a 2 magos Core i3 nem mondhatni elavultnak sőt még az árát is jobban tartja mint a Phenom II X4 955 . Szóval aki most el szeretné adni, hogy vegyen egy erősebb procit, az megnézheti az árakat. Egy Phenom II X4 955BE 15k-ért nem kel el, mondanom sem kel, hogy ez elég rossz üzlet volt anno. Ellenben az Intel Core i3-2100 (3M Cache, 3.10 GHz) procival amit 19-20k-ért árulnak de 18k-ért elkapkodnak még a PH-n is(na vajon miért?). Nos még mindig ésszerűnek tartom Oliverda cikkében azt az állítást, hogy "1920x1080-hoz és a fölé elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges"
[LINK]
Kung engem nem zavar,mert Spoiler!
Batman eredmények:
- két mag és HT: minimum 8, maximum 159, avarge 83 fps
- hat mag: minimum 52, maximum 221, avarge 130
F1 2013 eredmények:
- két mag és HT: minimum 42, avarge 53 fps
- hat mag: minimum 78, avarge 98
Azt hiszem ez magáért beszél. Ha valakinek van egy erősebb vga-ja, akkor az alá azért nem árt a kellő erővel bíró proci is.
Most tuti az jön hogy minek 50 fps, elég a 30 is. Lehet hogy van aki nem veszi észre a különbséget, de szerintem igen is van némi eltérés mondjuk ha 30 vagy ha 60 fps-el játszik az illető.
Ha lehet így fogalmazni, egy cseppet inkább intel párti vagyok cpu-terén, de akkor is inkább az fx6300-at javasolnám én is az i3-as szemben. Azt nem írom le hogy miért, jó páran megtették már előttem.
Tiszában vagyok azzal is hogy két játék alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de most csak ezek vannak feltelepítve.
Inkább csak azért csináltam meg ezt a kis mini tesztet, hogy mégis lássam mennyire elég az a két mag. Nekem nem lenne elég, azt már látom, de az én vagyok.
Szólottam, uff. 😀
Hiba fogyaszt annyit az i3 mint egy zseblámpa, mára már látszik hogy merre megyünk és nem alaptalan hogy több mag kell 2-nél(hiába Ht had ismételjem önmagam),
konklúzió hogy ha nem telik i5-re fx6300 vegyél mert jó ár/érték arányú cpu és jobban jársz vele mint az i3-mal.
Kár erőlködni, neki i3-a van, úgyhogy az a király és legyőzhetetlen!
A másik meg csúnya lenne ha az AMD csúcsprociját annyira megközelítené az Intel "belépő szintű" procija.
Az az igazság Kung h. neked sz.tem azért teljesít annyira a géped mert marha jó a VGA-d.
[LINK]
itt fx 8350 vs i7 3770k van de kiemelem a lényeget:
2 proci nagyon közel van egymáshoz ez a videóbol kiderül, ezért nem értem miért kell i3mat hasonlítani hozzá.
ezekkel az adatokkal nem amd vs intel háborút akarok indítani, de ha bármelyik intelest meg kérdezed azt mondja hogy az fx6300 és fx8320 versenyképes termék a palettából.
[LINK]
[LINK]
Reincarnation: elhiheted, hogy nem veszel észre semmi különbséget, ugyanolyan szépen akadás mentesen játszok a Crysis 3-al full-hd-ben az i3-al, mint akárki más az FX 8350-el. Annyi a különbség, hogy az fps mutató nekem csak 40 fps-t mutat, az FX 8350-el pedig 50 fpst-t. De azt a többség tudja, hogy 30 fps-nél vagy fölötte, mindegy, hogy milyen brutális procid van.
[LINK]
örülök hogy elfut a gépeden, ami első sorban nem a cpud-nak köszönhető, tudom hogy nagyon oda vagy i3ért stb.stb de valójában a tahit le-s vgadnak köszönheted hát még fullhdban játszasz ahol a cpu ereje nem jön ki és még mindig beta a bf4 ami szvsz grafra mint a bf3 ugyhogy már csak ezért sem alapozok rá.
Érdemes megnézni egy egy crysis3ban hol van az i3 3220 az fx6300képest, mindjárt látszik a különbség hogy az 2mag kevés lesz amint végre írnak olyan játékokat amik ki is használját a 6,8 magot, és abban a szerncsében vagyunk hogy a konzolokban is 8 mag lesz így remélhetőleg ez a portokban is vissza köszön majd.
De persze a proci nem minden mert kell hozzá olyan gép is ami be is fogadja! 😀
Nálam is a toronyház ledőlésekor zuhan az fps 45-re, de itt stabil a 45 fps.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
különböző eredményket kapnak az emberek ugyanaz vagy szinte hasonló konfiggal is.
Majd amikor megjelenik alapozhattok rá.
kb még semmi lényegi grafikai elem nincs benne (értsed u.a mint a bf3), és ez rossz példa valahol mivel kiindulva frostbite 2 motorból ami ugye a bf3 alatt pörög hát igen csak jobban szereti a több magot, ugyhogy én fx 6300 vennék az i3 helyett mert pont itt biztos hogy jobban jársz fx-el.