Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
danee23 avatar
Stresszteszteld, először 15percig, majd ha úgy jó és nem akarod tovább húzni akár órákig is. Ha okés minden akkor rendben lesz. Hőfok teljessen rendben van. Általában kibírják 100fok körült is, de 80-90nél nem ajánlatos feljebb engedni. Ha valahol megtalálod a grafikus mag max. üzemi hőmérsékletét abból vonj le 10-15 fokot és ha azon belül maradsz rendben lesz.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha stabil akkor nem. a hőfok kiváló.
0
0
0
0
KERKO avatar
Sziasztok msi afterburnerrel felhúztam az r7 265x dual x-es kártyámat így:
Power limit: 20 (alapból:0)
Core Clock:1050 (alapból:925)
Memory Clock:1500 (alapból:1400)

max kihasználtság mellett 50-60 fokos
Azt szeretném kérdezni, hogy így lehet-e valami baja?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
danee23: Igen vannak játékok ahol a Radeon jobban teljesít, de mint a teszt mutatja közel azonos teljesítményt nyújtanak, 1-2 Fps eltérésen szvsz kár vitázni. 😉
0
0
0
0
danee23 avatar
Értem, nem kell kioktatni. Én meg azt mondtam hogy lehet hogy van olyan szcenárió ahol a GTX 750 gyengébb, és ez mellett most is kiállok. Attól függetlenül hogy teljessen legit a teszt, és nagyrészt igazolja amit mondasz.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Tessék teljes teszt...

[LINK]

Ha figyelmesen elolvastad a kérdését rájöhetnél, hogy mit kérdezett.
Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy a jelenlegi HD6870-em melyik kártyával van kb. egy szinten

Nem azt kérdezte, hogy melyik kártya erősebb. Gtx Titan x jóval erősebb...😆
0
0
0
0
danee23 avatar
Nem tudom honnan szedted ezt, vagy hogy ez milyen teszt, de aláírom biztos van olyan szcenárió ahol a GTX 750 jobban muzsikál.
És nyilván újabb game-ek és benchmarkok kihasználják az új architektúra által nyújtott előnyöket.
De ez nem vonatkozik univerzálissan mindenre.
Egy több éves game lehet erre teljessen imunis is.
És ott a nyers sebesség jön ki, és én olyan karikat írtam amik minden szempontból erősebbek, ha pedig olyan dolgokat futtatsz rajtuk ami újabb architektúrára is optimalizálva van a különbség jelentős lesz.
(Arról nem is beszélve hogy mikor mondjuk a 6870 tesztelték valószinű lassab mem/cput használtak esetleg régebbi oprendszert, de nem írtad oda mien teszt így ezt nem tudhatom)
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Csak mert valószínű, hogy az új géppel a jobb játékoknál kevés lesz a VGA, akkor 760-tól felfelé lesz majd érdemes váltannom.
0
0
0
0
danee23 avatar
Szerintem GTX 750 nincs ott, a 260X stímmel.
Viszont ami egyértelműen jobb a 6870nél az Geforce 760 illetve Radeon 270!
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
DarthRoni: R7 260X, GTX 750 szint.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok! Mostanság kicsit lemaradtam az új VGA-król, így nem vagyok teljesen tisztában a legújabb generáció képességeivel. Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy a jelenlegi HD6870-em melyik kártyával van kb. egy szinten az új AMD illetve GeForce generációból?
Választ előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Bombraider1 : a táp elég lesz hozzá, de fontos hogy 2x6pin legyen. tehát venned kjell majd egy molex-6pin átalakítót. ha ez meglesz, bőven elég lesz hozzá a tápod.
0
0
0
0
no avatar
Köszi a válaszokat, nekem megéri a 4K miatt ennyi pazarolni (grafika), esetleg valaki tudna ajánlani egy monitort 40 col környékén 4k felbontással 100-150 ezer között?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

[LINK]

A fenti videó kártya tulajdonosa leszek a jövőhét folyamán. Kérdésem az lenne hogy 2db 6 pin van a VGA-án. Nekem a tápomon van egy 6pin+2pin csati. Elég a 8 pin? Vagy tegyek be egy 6pines táp kábelt pluszba? És akkor 2db 6 pin csatival megy. Másik kérdésem a jelenlegi rendszeremet a gtx 960-al ki tudja szólgálni a Be quiet 450w 80plus-os minőségi táp egységem? Nem akarok tuningolni. A házba 3db 12 cm cooler master venti megy, egy dvd író és egy HDD van benne. Elég lesz a táp?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem a 4k-nak még nem jött el az ideje nálunk. Én még várnék vele kb. 5 évet. Addigra már jobban el fog terjedni, s nem lesz hozzá minden alkatrész milliós tétel. Azért a full low 30 fps nem túl jó 4k-ban. PC-n a cél a 60 fps (legalábbis nekem).
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem nem érdemes ennyi mindent beáldozni a 4k végett... vegyél valami uhd monitort, ha mindenképp erre alapoznál, de a jelenlegi konfigod fullhd mellé elég csak... ahogy írtam is már... i5+lap meg erősebb vga akkor lehet 4k...
0
0
0
0
no avatar
Szóval a mostani játékok már nem mennének 4K-ban lowon fx6300-al sem? (nekem teljesen jó a 30fps full low élsimítás off téma is)
0
0
0
0
no avatar
tucanagabor: a mai címek alatt mint Witcher 3, Gta V, Crew és még sorolhatnám a mostani konfig hogyan teljesítene 4K alatt? low az meg lenne, vagy az se? (amd fx 6300, amd sapphire 7950oc, 16gb ram)
0
0
0
0
no avatar
Köszi ismét 😃 ömm jól látom, hogy a hitman 280X alatt 35 fps? 4K felbontással, ultra beállításokkal, 4X élsimítással????? mert a 7950em is képes lenne HASONLÓ (25-30) fps-re nem?
0
0
0
0
Bronson avatar
hát kompromisszumokkal, de a legtöbb játék már futtatható azzal. esetleg 2k monitorokat nézz, az is egy opció...

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Köszi a választ, egy olyan kérdésem lenne még, hogy I5+AMD 290X + 4K felbontás, úgy mennének a játékok legalább low-n? vagy teljesen felejtős még jelen helyzetben még a low is?
0
0
0
0
Bronson avatar
4khoz sli alap (most a csúcskártyákat ne vegyük...) drága mulatság még a 4k, fullhd-ban is kifog sok mai játék a gépeken... először is a procit kéne fejleszteni, utána a vga-t... én a helyedben leváltam intel platformra... i5+deszka és akkor már a jövőben csak a vga-t kéne fejleszteni! 😉
0
0
0
0
no avatar
Köszi, és a másik hozzászólásodban említetted, hogy ezzel a konfiggal ne, szerinted mit lenne érdemes vennem? 120ezer áll naggyából a rendelkezésre az újításra. Egy Amd 290x? vagy proceszzort?
0
0
0
0
Bronson avatar
Hdmi-n és displayporton tudja a 4k felbontást, dvi van lekorlátozva 2560x1600-ra.

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy AMD Sapphire 7950 OC-val belehet-e állítani 4K-s felbontást ha rendelkezek 4K-s monitorral? vagy max 2560x1600-ast? mert pár helyen láttam 4K-st (mint maximum) és 2560x1600-ast is (mint maximum).
Köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
GregUSA avatar
rambustibi78:
Szoval akkor le kellene cserelnem a karit egy titan x re vagy akar 2 re ? Vagy varjam meg esetleg a 980 ti ? Vagy hogyan erjem el 4k ultran a laza 60 fps t? Esetleg a 980 melle egy titan x lsi be ? Gondolom az nem megy nem egyforma a gpu
0
0
0
0
proStarxd avatar
Csináltad a videót, az a prologue volt.
Ha vége lesz, akkor lesz lavina majd és aztán kiírja, hogy Prologue completed.
Ha kiérsz a nyílt vidékre ott azért szépen meg esik az fps.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
proStar😆:
Milyen prológust?
0
0
0
0
proStarxd avatar
rambustibi: Ha befejezed a prologuet, akkor még kb. -10 fps. 😀
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
GregUSA:
A GTX980 SLI vagy tri SLI-be kötve nem elég 4K-hoz ultra beállításokkal...Sajnos kevés a 4GB VRAM.. A teljesítménye meglenne, csak a VRAM kevés..
Nézd meg mennyi Vram-ot használ bekapcsolt a 8MSAA-val és Triple Bufferrel:

Már jobb a helyzet 4K-n, ha ezeket kikapcsolod és : SMAA-ra állítod, Tripla Buffer off (viszont ez már nem teljesen ULTRA beállítás):
0
0
0
0
no avatar
Helótok.nekem lenne egy olyan kérdésem,hogy sokat számit az 1 kártyánál,hogy mennyi bit-es?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Értem. Köszönöm a választ!
0
0
0
0
danee23 avatar
Nem. Értsd pl. 4-5 éves középkategóriás kártyáknak is pl 192/336 cuda magjuk van(gts450 gtx 460) a tiédnek meg 96. Szóval még azonos órajel mellett is legalább 2-3x gyengébb, ezt nem hozhatod be órajelemeléssel, mert az max 10-20%. A másik hogy nyilván a drágább kártyákba a jobban sikerült lapok kerülnek, amik azonos terhelés mellett kevesebbet fogyasztanak, kisebb feszültségen képesek működni, ami azt is jelenti egyben hogy jobban tuningolhatóak, valamint drágább kártyákon sokszor egyedi hűtés van, ami szintén jobban tuningolhatóvá teszi őket.

Végső konklúzió: a mai játékokhoz 2-3szor erősebb kártya kellene, azt a tiedből nem bírod már kihúzni, inkább ne kockáztasd a kártyád stabilitását, hagyd ahogy van, hosszabb ideig fog élni.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok! Gainward GT 630-as kártyánál érdemes lenne húzni az órajeleket? Kis teljesítmény növekedés észrevehető lenne?
0
0
0
0
Kehbya avatar
H3AD5HOT: Az a 165w fogyasztás reálisabb 185~190w-nak 😀
0
0
0
0
no avatar
proStar😆:
ár/teljesítményt nézve szerintem az FX, de ha van még egy kevés pénzed, az i5 is belefér szerintem.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Rendben köszönöm. Csak arra tudtam gondolni én is. Egy darabig még ki bírom csak a GTA V menjen jól és használja ki 100%-osan. 😀
Mit gondoltok i5 4670 vagy fx 8320 legyen?
0
0
0
0
GregUSA avatar
nem csak 4k felbontasban szeretnem tolni a jatekokat es ha lehet a 60 fps ultran ne legyen gond ez a cel!!
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
GregUSA: 3 untig elég, hacsak nem pontrekordokat akarsz döntögetni.😉
0
0
0
0
GregUSA avatar
szoval az en comfigom elbir igy ahogy van akar 4 et is ?
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
GregUSA: Simán elbír még 4-et is,a gtx 980 nem fogyaszt sokat csak 165 wattot.
0
0
0
0
GregUSA avatar
a kerdesem az lenne h egy 1000w os tap elbir 2 gtx 980 at esetleg harmat?
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
proStar😆: Cpu limited van.
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
Szerintem kevés a proci mivel nekem se hajtja ki a 4 magos fx a hd 7950-et
0
0
0
0
proStarxd avatar
És a többi játéknál? A vidikari nem megy azoknál amiket leírtam 50-60%-nál feljebb.
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
proStar😆 : A wot nem használja ki a több magos procikat,ezért megy olyan rosszul amd processzorokal mivel azok gyengék egy szálon.Intel procik sokkal jobban teljesítenek wot alatt.
0
0
0
0
proStarxd avatar
A problémám az lenne, hogy teszteltem pl. a WoTot és maxon csak kb. 30-35 FPS-em van.
Ugyan úgy Watch dogsnál vagy GTA IV-nél. Mind a 3-nál kb. 50-60%-on megy a karim.
Azért van mert optimalizálatlanok? Vagy ott kevés a procim a vga-nak?
Far Cry 4-nél nincs ilyen gond ott 97-98%-on megy a kari.
Crysis 3-nál sincs gond, CoD AW-nél se, Roguenál se stb...
Miért lehet? Mert idegesítő tud lenni.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció