Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Power limit: 20 (alapból:0)
Core Clock:1050 (alapból:925)
Memory Clock:1500 (alapból:1400)
max kihasználtság mellett 50-60 fokos
Azt szeretném kérdezni, hogy így lehet-e valami baja?
[LINK]
Ha figyelmesen elolvastad a kérdését rájöhetnél, hogy mit kérdezett.
Nem azt kérdezte, hogy melyik kártya erősebb. Gtx Titan x jóval erősebb...😆
És nyilván újabb game-ek és benchmarkok kihasználják az új architektúra által nyújtott előnyöket.
De ez nem vonatkozik univerzálissan mindenre.
Egy több éves game lehet erre teljessen imunis is.
És ott a nyers sebesség jön ki, és én olyan karikat írtam amik minden szempontból erősebbek, ha pedig olyan dolgokat futtatsz rajtuk ami újabb architektúrára is optimalizálva van a különbség jelentős lesz.
(Arról nem is beszélve hogy mikor mondjuk a 6870 tesztelték valószinű lassab mem/cput használtak esetleg régebbi oprendszert, de nem írtad oda mien teszt így ezt nem tudhatom)
Viszont ami egyértelműen jobb a 6870nél az Geforce 760 illetve Radeon 270!
Választ előre is köszönöm! 😀
[LINK]
A fenti videó kártya tulajdonosa leszek a jövőhét folyamán. Kérdésem az lenne hogy 2db 6 pin van a VGA-án. Nekem a tápomon van egy 6pin+2pin csati. Elég a 8 pin? Vagy tegyek be egy 6pines táp kábelt pluszba? És akkor 2db 6 pin csatival megy. Másik kérdésem a jelenlegi rendszeremet a gtx 960-al ki tudja szólgálni a Be quiet 450w 80plus-os minőségi táp egységem? Nem akarok tuningolni. A házba 3db 12 cm cooler master venti megy, egy dvd író és egy HDD van benne. Elég lesz a táp?
[LINK]
[LINK]
Köszönöm a válaszokat.
Szoval akkor le kellene cserelnem a karit egy titan x re vagy akar 2 re ? Vagy varjam meg esetleg a 980 ti ? Vagy hogyan erjem el 4k ultran a laza 60 fps t? Esetleg a 980 melle egy titan x lsi be ? Gondolom az nem megy nem egyforma a gpu
Ha vége lesz, akkor lesz lavina majd és aztán kiírja, hogy Prologue completed.
Ha kiérsz a nyílt vidékre ott azért szépen meg esik az fps.
Milyen prológust?
A GTX980 SLI vagy tri SLI-be kötve nem elég 4K-hoz ultra beállításokkal...Sajnos kevés a 4GB VRAM.. A teljesítménye meglenne, csak a VRAM kevés..
Nézd meg mennyi Vram-ot használ bekapcsolt a 8MSAA-val és Triple Bufferrel:
Már jobb a helyzet 4K-n, ha ezeket kikapcsolod és : SMAA-ra állítod, Tripla Buffer off (viszont ez már nem teljesen ULTRA beállítás):
Végső konklúzió: a mai játékokhoz 2-3szor erősebb kártya kellene, azt a tiedből nem bírod már kihúzni, inkább ne kockáztasd a kártyád stabilitását, hagyd ahogy van, hosszabb ideig fog élni.
ár/teljesítményt nézve szerintem az FX, de ha van még egy kevés pénzed, az i5 is belefér szerintem.
Mit gondoltok i5 4670 vagy fx 8320 legyen?
Ugyan úgy Watch dogsnál vagy GTA IV-nél. Mind a 3-nál kb. 50-60%-on megy a karim.
Azért van mert optimalizálatlanok? Vagy ott kevés a procim a vga-nak?
Far Cry 4-nél nincs ilyen gond ott 97-98%-on megy a kari.
Crysis 3-nál sincs gond, CoD AW-nél se, Roguenál se stb...
Miért lehet? Mert idegesítő tud lenni.