Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
piero86, valóban valamit nagyon elnéztem. Hmmm. Így kb egálban vannak az evga sc 245, a strix 250.
Eredetileg a sima 980-ban gondolkoztam, de a 980ti jobb befektetésnek tűnik.
r9 270 184 watt terhelve
gtx 750 ti 141 watt nah ennyit TDP ről 😀
És a kettő kártya közt van 25-30% teljesítmény különbség ez játékfüggő.
Esetleg egy-egy top 3 listát kérhetnék tőletek ebben a 40-50 ezres keretben,ami azt takarja hogy processzor teljes kihajtása G3258 4.5 visza fele vga-t is, fogyasztás, teljesítmény, kinézet támogatás, driver 😃
és ezek alapján fogom eldönteni mit rendelek 😀
Pixx : http://gepigeny.hu/gpu/compare/radeon-r9-270-vs-geforce-gtx-750-ti 😃 150W & 60W
Szóval egyrészt a 750Ti egy nagyon jó kártya, kifejezetten kimagasló ár-érték aránnyal szerintem. Gyártóból én MSI-t szeretem, bár azért ők a Gaming sorozatban is eljátsszák, hogy egy kis kliensszoftverrel növelhető a VGA órajele, amit azzal az egyszerű trükkel érnek el, hogy alapból kisebb az órajel, mint a többi gyártónál... (Szóval nem gond, csak csúnya marketinges átverés, amit azért nem szeretünk)
Nekem a Gigabyte-vel még nem volt gondom, de abból főleg alaplapot szoktam venni, bár volt egy 630-as Nvidia-m tőlük és azzal nem volt gond, ám ennél több tapasztalatom nincs vele.
Ha gyártók között válogatnék VGA-t, akkor ASUS, avgy MSI. nekem az EVGA kicsit túlárazottnak tűnik.
ha viszont a 40-50 e Ft-os árat nézem, akkor abból már láttam ASUS r9-270, sőt 270X-et, ami eleve erősebb a 750Ti-nél és az sem mellékes, hogy az első generációs Maxwell-eknek elég gyatra a DX12-es támogatása, ellentétben a 270-el.
de igen ha használt cucc is jó akkor szoktak lenni gtx 760-ak 40-50 ezer között 1,5-2 év garival.
Pixx: Tudom hogy Radeon szériákban ebben az ár kategóriában van 256 bit 2 Gb ddr 5 stb stb
de azok esznek is dupla annyit mint a geforce társai ebben az ár kategóriában
viszont keret 40-50k közt van se több se kevesebb 😀
GIGABYTE - márkával csak rossz tapasztalataim vannak mint nekem mint közeli barátaimnak is, vga és alaplap terén tehát azt a márkát hanyagolnám 😃 viszont
ami után olvasgattam és nem papírból vannak és top 3 márka vga-ban geforce felől: ASUS, MSI , EVGA ezek érdekelnének ténylegesen és azért írtam 750 ti szériákat mert legtöbb teszt alapján ezekkel párosítják az oc G3258 procikat. 😃
GIGABYTE GeForce GTX 950 OC 2GB 47 875 Ft-tól
Vagy ha az amd is megfelel akkor
ASUS Radeon R9 270X DirectCU II 45 720 Ft-tól
Nekem MSI Gaming-ből volt egy a kezemben, de gondolom, az akkor nem releváns.
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/asus/geforce-gtx-750-ti-oc-2gb-gddr5-128bit-pci-e-gtx750ti-oc-2gd5-p219409982/
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/asus/geforce-gtx-750-ti-strix-2gb-gddr5-128bit-pci-e-strix-gtx750ti-oc-2gd5-p242756665/#termek-leiras
valaki tudna információt a következő videokártyáról!?
nvidia gtx 960m
Ez ddr3 vagy ddr5 van szerelve!?
AMD-ben nem gondolkozok egyáltalán. AMD-m volt régebebn, de most GF-re áltam át és mit ne mondjak megvagyok elégedve vele. Egyelőre nem tervezek vissza váltani.
Zoli73: tapasztalatok? Nem tudom te milyen felbontásban hajtod, de ahogy írtam nálam most a 4k a cél. 1080p-ben most is vígan elvagyok.
A 780-anasom is el-el vinné játékokat 4k-ban (habár már nem ultran)
Mennyire lenne jó választás egy gtx 980 ti?
Gondolkozok sli-n is, de azt max később, de lehet megérné inkább várni hátha jön addig valami ütösebb kártya a gf-től?
Öcsém videókártya csere előtt áll. Jelenleg egy Asus 7770 DCU Top-ot hajt, de kezd kevés lenni az ereje számára. GTX960-as kártyákat nézegetem neki. Valakinek van véleménye ezekkel kapcsolatban?
Én meg vagyok elégedve az Asus kártyámmal, mondjuk az enyémen nincs is gyári OC, raktam rá én annyit, amit még elbír.
Jah, és hogy mi számít jobban játékoknál? Az hogy 2GB-os legyen a kártya, vagy hogy inkább GDDR5-ös de 1GB-os? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat 😀 (Nem zavarok többet 😆😉
Melyiket vennétek inkább?
r7 370 vagy r9 270 esetleg r7 265?
Igen közel állnak egymáshoz ahogy nézegettem, mind árban és teljesítményben.
Melyik gyártótól érdemesebb nézni?
[LINK]