Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Például micro atx vagy itx ház esetén. Mert nincs olyan normális am3+ os alaplap ami kisebb, mint ATX.
Én is ilyenen filózok, hogy kéne egyik ismerősöm gépét fejleszteni. Esetleg lehetne FM2+ os alaplapot abból van micro atx. De AM3+ nál csak max 760g-s chipsetűt láttam. Bulldozernél még talán el is menne, de Visheránál. Így maradt az FM2 és az 1150.
Esetleg lehetne házat venni, de annyi pluszból már kitelne egy i5-ös is.
Ez nem gond majd belejössz idővel hidd el😀 olvass jó sokat utána a témában és csak lesni fogsz hogy hetek allat mennyi mindent megfogsz érteni😀
Az akkori játékok a 2 magot támogatták és nem a 4 vagy 6 magosokat nem tudot velük mit kezdeni igy maga a teljesitményt is visszavetette a béka segge alá!
Egy mai tesztet megnéznénk a i3 jóval alacsonyabb helyen kapna helyet!
Most az hogy észrevetted hogy a kártya nagy lett volna a gépház méretéhez ez nem nyomos indok akárhogy nézem ha a felszereltség jó a igazi noobság az lett volna hogy amd-alaplaphoz intel procit ajánlotak volna de ez nem történt meg😀!
Felejtsd el ezt a segitek mindenkinek mert szeretek és értek hozzá dolgot mert nem megy neked:/
Javaslom neked tanuljunk informatikát az alapoktól 1 és 2 köttetet ha kiolvastad végig gyakoroltad majd beszélgethetünk
Synda Rebirth: még szerencse, hogy Barlangi Troll visszatért, mert különben Talmacsi jól megjárta volna a gépvásárlással!😂
egyébként az amd proceszorok is úgyanúgy viszik az összes mai játékot mint az intel 😀
Intel Core i5 3470 /// 44k
MSI B75MA-P45 /// 16k
Össz: 60k
vagy
Fx 6300 /// 27k
MSI 970A-G46 /// 20k
Össz: 47k
Esetleg használtan nézz, én 20k-ért vettem olyan procit.😆
Amúgy Intel Core i5 3470_44k össze vissza üti a C2Q társát. 😜
csak az akkori játékok nem használtak nagyon 2 magnál többet igy alúl teljesitet és hátráltatta akkor a fx procikat
Srácok! Teljesen félre értelmezitek az egészet. Sehol nem állítottam, hogy az i3 jobb lenne mint az FX-6300.
akkor nincs semmi probléma a probléma ott van hogy valaki rákérdez fx6300 vagy i3 3220 akkor azt mondod i3.
akkor most mit értünk félre?
És nem elég az újabb játékokra! ott van pl a watch dogs meg egyébb és nem is olcsóbb mindenből lehet egyszer kifogni egy olcsobbat!
[LINK]
Nehogy már, négyen - öten tőlem kérjétek számon Oliverda tesztjének eredményeit.Azt amit a PH tesztben láttok, hogy jobban szerepel játékok alatt az i3 azt nem én állítottam, hanem Oliverda, ha netán nem egyezik a véleményetek, akkor panaszkodjatok neki.
[LINK]
azért mondtam ezt ne hogy ebbe kössön bele kung barátom😀!
ÉS igen az allata lévőkben mint igazad van😀 cska hát a tesztek nem azt mutatják mert a teszteket nem frissitik sajnos és azok a tesztek bizony mint a i3 ra tesznek mert úgye azok még 2 magosra épültek és még csak szóban forgo volt 2 magnál több és updatel a játékokat sem frissiteték ezért van ez igy hogy régebbi gépeken néha jobban megy a régebbi játék mint az újjakon😀
Kezdjük ott, hogy nem a proci hajtja ki a videokártyát. Legfeljebb CPU limit lehet, amikor a CPU nem képes a saját feladatait olyan gyorsan kiszámolni, mint a GPU a magáét. Ez azonban nagyban játék- és beállításfüggő. Elég könnyen elő lehet idézni GPU limitet egy i3 + 7870 párossal az újabb játékokban. Szó nincs arról, hogy az i3 gyenge lenne. Szimplán az a probléma, hogy kung meggyőződése, hogy az i3 jobb, mint pl. az FX-6300, csak azért, mert fele annyit fogyaszt - ami ~40-50W különbséget tesz ki, és amit számítógéphasználó emberek 99.9%-a le sem szar - és a hardveraprón van egy gyerek, aki 5eFt-tal olcsóbban adja OEM kiszerelésben, 1 év garanciával, és nem hajlandó tudomást venni arról, hogy a 6300 bizony erősebb. Persze itt-ott, főleg régebbi játékokban jobban teljesít az i3, mert a magonkénti teljesítménye nagyobb, de az összes modern program/játék illetve multitasking esetében már bőven az FX a jobb. Viszont teljesen felesleges emiatt koptatni a billentyűzetet, mert soha a büdös életben nem fogja felfogni, mert ő i3-at vett, és nincs az az isten, hogy annál lehetne akár jobb vétel is. Ha épp FX-6300-at tudott volna 5eFt-tal olcsóbban, és azt vesz, akkor most az lenne a szent és sérthetetlen...
sajnálom de elkell hogy szomoritsalak :/ nem hajtja ki a kártyád kb 40% bent marad a kártyádba:/!
az baj hog itt vagyunk 4, vagy 5en és kevesek vagyunk ellened, ez a vicc.
és a 7870 et se hajtja ki szóval kis gamernek se jó😀
1:a webshop határozattlan ideig szünetel igy nincs konkurencia😀!
kaizinger: én azért nem ide raktam ki, mert a modik megkértek, hogy ne rakjam ide ki, mert szabályellenes. Ezért küldtem priváton.
Szia. Parancsolj.
Én is innen vettem a cuccaimat.
Tel: 06-20/520-4893
Mail/Msn: lec23@freemail.hu
http://kepfeltolt...es.hu_.jpg
A PH link szabalyzat szerint privatban mehet es szerintem epp ideje lenne abba hagyni a marakodast!
Ja! Es Synda NŐ amire nagyon buszke vagyok! Hajra Synda! 😀