Sziasztok, gyerekek csináltam egy gyors tesztet a saját gépemről!
Na, szóval a teszt alatt a Battlefield Bad Company 2 futott 1-órán keresztül, grafikai beálltások 1920x1080 minden szűrő makszon és ugye persze minden high-on!
Processzor: 53°C
Alaplap: 36°C
Videó kártya: 60°C
Fps: 60-110ig
Ez a teszt azért készült mert könnyes búcsút veszek ettől rendszertől holnap meglesz az AMD Phenom II X6 1100T 3.30GHz AM3 BOX Black Edition, FSP Aurum Gold 750W, KINGSTON 8192MB DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/8G, 2darab THERMALTAKE AF0032, 1db THERMALTAKE AF0046!
Hello
Nem tudjátok az miért van hogy amikor elindítom a FurMark nevű progit egy idő után lefagy a gép,pedig nem is melegszik fel nagyon Pl.:Az előbb elindítottam felment 50 fokig és lefagyott.
komorszabi írta:
Szerintetek ha megfordítom a hátul kifelé fújó ventilátort hogy befelé fújjon milyenek lesznek az eredmények?
rosszabb az biztos nem véletlen találták ezt így ki.
De most én is kérdeznék egy AMD athlon2 X4 645 3,1ghz-nek menyi lehet az előírt sztenderd maximum hőmérséklete? És az ajánlott üzemi hőmérséklete? Minimum maximum érdekelne.
Hát ezek az értékek sokak de nagyon. A procid 74 foknál van beállitva hogy a gép magát kikapcsolja 45nm-nél ez tényleg sok max 65 nek kell lenni-e terhelés alatt. a GPu nak még elnézem ezt de azért ez is sok neki.
És az sok hogy terhelés nélkül (nem tudom mi számít terhelésnek az hogy a cod4 multival játszotam full alap beállitáson 640*480 low 60 Mhz) a Gpu 91 a Cpu 57 és magonként 69
akos328 írta:
Azt nem tudom h a meleg h terjed a gépben, de 70-80 fok környékén nem károsodnak a kondik?, például az én VGA-mon is a borda mellett rögtön ott van pár kondenzátor, és 70-80°C mellett nem történik semmi?
Mert apámnál van jó pár alaplap aminek felrobbantak, kipukkantak a kondik, azt nem tudom hány foknál, de sztem vmi ilyen környékén lehet, mert 100-200 fokot viszont nehezen képzelek el, vagy akk mitől pukkanhatnak ki?
Azok gondolom jó régi lapok. Minden normális új cuccra szilárdelektrolitos kondi kerül sokkal sokkal több az élettartama és sokkal jobb a hőtűrése mint a sima gagyi kondinak.
A vga-nak semmi baja nem lesz, 100 fok felett is működőképes. A környezetet meg nem hiszem, hogy annyira érintené, mivel eloszlik a hőleadás + mire az alkatrészekhez ér a meleg, lehül a levegő. Ezen kívül egy rendesen szellőző házban nem gond a melegedő hardver. Főleg, ha az nem csúcskategóriás.
Nem is kimondottan a CPU-ra gondoltam, hanem amint írtam is a VGA-ra legfőképp, de engem ilyen magas hőmérsékleten, nem is éppen az aktuális eszköz érdekel hanem a környezete. én a VGA-n is a nyákot féltem h ne legyen magas a hőm, fogalmam sincs miből van, és hogy az hogy viselkedik ekkora hőfoknál, enyire mélyre nem ástam még bele magam. A CPU-nál is a tok, vagy nem tudom. Mondjuk engem annyira nem érint a CPU-mivel 35- fok főlé még 1x sem ment.
Minden kondenzátor fárad és egy idő múlva púposodnak. Főleg, ha nem a mai hiperszuper szilárd elektrolitos fajták. Ezen a helyzeten csak ront a rossz minőségű táp által generált ingadozó feszültség.
Az, hogy a proci hány fokos, ilyen szempontból irreleváns, mivel messze van a kondiktól, a cooler, meg elvezeti a hőt.
Azt nem tudom h a meleg h terjed a gépben, de 70-80 fok környékén nem károsodnak a kondik?, például az én VGA-mon is a borda mellett rögtön ott van pár kondenzátor, és 70-80°C mellett nem történik semmi?
Mert apámnál van jó pár alaplap aminek felrobbantak, kipukkantak a kondik, azt nem tudom hány foknál, de sztem vmi ilyen környékén lehet, mert 100-200 fokot viszont nehezen képzelek el, vagy akk mitől pukkanhatnak ki?
A processzor magoknál(amik nekem vannak) mennyitől számít magasnak a hőmérséklet? 50-53 fok között speedfan a magok mellett egy tüzet jelez, nem tom, azért-e hogy ez már kritikus.
Hát, pl kapcsold be a gépet, várd meg minden progi felfut(pl: nod32,msn,skype) utána indisd el a feladatkezelőtt és nézd meg, hogy menyit használ a gép ramból és a cpu-ból.
Az lehet, hogy túlmelegedés miatt kikapcsol a vga. de nem kell veni semit bele,h a van sima szobai venti, vedd le a gép oldalát és rakd elé az keveri majd a levegőt 😀
Az a helyzet hogy ezzel a 8400 Gs el még az mw2 is elmegy fullon akadás nélkül de mostanában szarakszik az egész gép néha a monitor is elmegy és ki kel huzni és újra bedugni mert azt érzékeli hogy nincs bekapcsolva a gép és én nem értek hogyan kell ventilátort rakni a gépbe és nem akkarok itt kokányolni és addig nemveszek bele semmit míg nem tudom mi a baja de nem tudok rájönni mert mindenki más mond:S
0423mark írta:
Pl ha full lowon cod4 multizok akkor 112 celsius fokos a videó kártya és ez a probléma régóta fent áll nem lehet hogy már kisült és azért akadozik minden?
Nekem is 8400GS-em volt és nekem is nagyon melegedett! Furemark alatt öszeomlott 😀 de a cod4 ment medium grafon akadás nélkül és azért a játék közben sem értem el a 100C+ ot, esetleg rakj ventit a gép oldalához 😀
Pl ha full lowon cod4 multizok akkor 112 celsius fokos a videó kártya és ez a probléma régóta fent áll nem lehet hogy már kisült és azért akadozik minden?
hát igazából a tetejéről beáramló levegőt a CPU venti elkavarja hátra fele, az sztem eddig se ért el a VGA-ig, azzal h levetted nem változtattad meg a légáramlást. De ha hűvösebb ha rajta van az oldala akk tedd vissza😃
Na, szóval a teszt alatt a Battlefield Bad Company 2 futott 1-órán keresztül, grafikai beálltások 1920x1080 minden szűrő makszon és ugye persze minden high-on!
Processzor: 53°C
Alaplap: 36°C
Videó kártya: 60°C
Fps: 60-110ig
Ez a teszt azért készült mert könnyes búcsút veszek ettől rendszertől holnap meglesz az AMD Phenom II X6 1100T 3.30GHz AM3 BOX Black Edition, FSP Aurum Gold 750W, KINGSTON 8192MB DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/8G, 2darab THERMALTAKE AF0032, 1db THERMALTAKE AF0046!
Amúgy az eredmények multiplayer-ben mértek!
Nem tudjátok az miért van hogy amikor elindítom a FurMark nevű progit egy idő után lefagy a gép,pedig nem is melegszik fel nagyon Pl.:Az előbb elindítottam felment 50 fokig és lefagyott.
Szerintetek ha megfordítom a hátul kifelé fújó ventilátort hogy befelé fújjon milyenek lesznek az eredmények?
rosszabb az biztos nem véletlen találták ezt így ki.
De most én is kérdeznék egy AMD athlon2 X4 645 3,1ghz-nek menyi lehet az előírt sztenderd maximum hőmérséklete? És az ajánlott üzemi hőmérséklete? Minimum maximum érdekelne.
az normális ha a GPU 70 fokos ? a CPU 43 a Core-ok 50 fok átlagban a Videokártyám hűtése zavar. megoldás ? elég nagy hűtés van rajta
Azok gondolom jó régi lapok. Minden normális új cuccra szilárdelektrolitos kondi kerül sokkal sokkal több az élettartama és sokkal jobb a hőtűrése mint a sima gagyi kondinak.
Az, hogy a proci hány fokos, ilyen szempontból irreleváns, mivel messze van a kondiktól, a cooler, meg elvezeti a hőt.
De most melyik játék akadozik? mert ha a cod multi az lehet a nettől is
Nekem is 8400GS-em volt és nekem is nagyon melegedett! Furemark alatt öszeomlott 😀 de a cod4 ment medium grafon akadás nélkül és azért a játék közben sem értem el a 100C+ ot, esetleg rakj ventit a gép oldalához 😀
Igen a gépem kb 3-4 éves és akkor lehet hogy ezért szagatt minden játék
Nincs kizárva! 😆
Hát kb 1-1.5 órája fejeztem be a cod négyet de azzal is kb 1 orát játszotam 640*480 low 60 mhz beállitáson akkor ez rossz?
Pasztázzad újra.Vagy hűtőcser mivel lehet már tönkrementek a ventik mert leszolgálták az idejüket(ez csak akkor érvényes ha a géped régi).
de alapon már elég rossz eredmény. sőt már nagyon rossz