Milyen alaplapot vegyek?

Szerző: dave500, 2009. May 18., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
richie900812 avatar
Gigabyte GA-880GMA- UD2H vagy ASROCK 870 Extreme3???már csak ez a kérdés 😃😃
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
az AM2 foglalat nem kompatibilis az AM3 vagy az AM2+al?
0
0
0
0
niteforce avatar
richie900812 írta:
eddig nekem is asrock lapjaim voltak.most ki szeretnék próbálni vmi újat,és a giga mellett döntöttem.😀

nekem sose ment tonkre 1 sem, en mar szivesebben vennek asrock-ot mint asust.
0
0
0
0
richie900812 avatar
eddig nekem is asrock lapjaim voltak.most ki szeretnék próbálni vmi újat,és a giga mellett döntöttem.😀
0
0
0
0
Osynho avatar
és még felsncs már látványba se készitve egy tuning-ra... alaplapon és tápon nemszabad sporolni...

Milyen látvány kell a tuninghoz? 😂 Ezek az új asrock lapok nagyon is szépen mennek tuningban.
Amúgy szerintem pl ez nincs elmaradva látványban sem:
[LINK]
Pont az a lényeg, hogy egy újabb Asrock lap nem spórolás!
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Osynho írta:
Jah, csak sok tekintetben messze jobb, mint egy Asus, pl bios, szolgáltatások,és mindezt elérhető áron. Az olcsó Asus lapok ehhez képest sehol sincsenek. Persze, 50zerért kapsz már menő lapot, de az engem nem érdekelne...
A kövi deszkám több, mint valószínű, hogy Asrock lesz, pl a P67-es deszkáik nagyon jók lettek! 😀

Hát tetudod de nem véletlen van lemaradva, sokmindenben, a szegényebb rétegnek készitik a lapokat.. én körömben nem 1 ilyen égett le 😃
p67 Asrock meg mind 1 slotos vagy esetleg 2 ö 😃 és még felsncs már látványba se készitve egy tuning-ra... alaplapon és tápon nemszabad sporolni..
0
0
0
0
Osynho avatar
Jah, csak sok tekintetben messze jobb, mint egy Asus, pl bios, szolgáltatások,és mindezt elérhető áron. Az olcsó Asus lapok ehhez képest sehol sincsenek. Persze, 50zerért kapsz már menő lapot, de az engem nem érdekelne...
A kövi deszkám több, mint valószínű, hogy Asrock lesz, pl a P67-es deszkáik nagyon jók lettek! 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Lizard írta:
AZ az Asrock lap nagyon is jó! régen valóban nem a legjobb lapokat gyártotta az Asrock,de ma már megbízható!

Én akkor se vennék olyan, ha ingyen adnák 😃
Igazából nem ugyan olyan anyagból készitik mint az Asus-t...
0
0
0
0
Lizard avatar
AZ az Asrock lap nagyon is jó! régen valóban nem a legjobb lapokat gyártotta az Asrock,de ma már megbízható!
0
0
0
0
MaximumGame avatar
herbyke írta:
Miért giga??

Asrock 870 Extreme 3???

Asrock az szar 😃 inkább Gigát vegyen 😃

Gigabyte GA-880GMA- UD2H
0
0
0
0
herbyke avatar
Miért giga??

Asrock 870 Extreme 3???
0
0
0
0
richie900812 avatar
ajánljatok nekem egy jó giga alaplapot(AM3).a plafon 20k
0
0
0
0
hnemaria avatar
hory írta:
hali új kérdés-->

Asus M4A78LT-M LE
Chipset:
AMDŸ 760G + SB710

ezzel a lappal tudok magot feloldani??

konkrétan egy phenom II 555ös menne majd bele...

vegyél olyant mint nekem van.. tökéletes magfeloldásra. én is épp ezért vettem. 😀 és nagyn bejön eddig. biosban minden féle szöszmösz lehet tuningolgatni.

mondjuk nekem az is tetszik amit írtál..
Gigabyte 880GM-D2H 17 ezer FT és ez már újabb mint a 770 es chipset.. mert 880 as 😃

Itt a link : [LINK]

Itt pedig meg tudod venni: [LINK]KATTINTS
0
0
0
0
hory avatar
hali új kérdés-->

Asus M4A78LT-M LE
Chipset:
AMDŸ 760G + SB710

ezzel a lappal tudok magot feloldani??

konkrétan egy phenom II 555ös menne majd bele...
0
0
0
0
szabyy avatar
Erról a lapról mi a vélemény? [LINK]
0
0
0
0
bendeguz avatar
kösz ez talán jó ok akko i5 lesz
0
0
0
0
no avatar
hát én a helyedben persze ha még nincs meg a proci akkor keresnék egy másmilyet.. gondolok én i3,i5 meg az amdkre abból is az am3+ra
0
0
0
0
Core2 avatar
Esetleg ha nem fontos az SLi akkor ASUS P5QC.
0
0
0
0
northern avatar
bendeguz írta:
bocs azt nem irtam fontos h ddr 3 legyen de azért kösz remélen azért tud valaki segíteni

Gigabyte EP45T-UD3R / UD3P

újonnan már nehéz ehhez a foglalathoz jó lapot találni de mindenképp P45-öt nézz. Gigánál a 45 mögötti "T" betű jelöli a DDR3-as támogatást.
0
0
0
0
Core2 avatar
olyant olcsón nem kapsz, hogy LGA 775 és DDR3-as memória...ASUS Rampage Extreme...
0
0
0
0
bendeguz avatar
bocs azt nem irtam fontos h ddr 3 legyen de azért kösz remélen azért tud valaki segíteni
0
0
0
0
Core2 avatar
bendeguz írta:
hahó tudnátok segíteni abban h milyen alaplapot vegyek? mert én nem találtam támogassa az SLI-it 4db memória foglalat legyen benne ezt a procit akarom bele 775 intel core 2 quad Q8400
lehessen vele overclocking-olni kb ennyi ja és h ne 100k legyen
max 40k-50k között az SLI nem olyan fontos

Példáúl: ASUS P5Q Deluxe
0
0
0
0
bendeguz avatar
hahó tudnátok segíteni abban h milyen alaplapot vegyek? mert én nem találtam támogassa az SLI-it 4db memória foglalat legyen benne ezt a procit akarom bele 775 intel core 2 quad Q8400
lehessen vele overclocking-olni kb ennyi ja és h ne 100k legyen
max 40k-50k között az SLI nem olyan fontos
0
0
0
0
niteforce avatar
LobiDrg írta:
hory írta:
amugy ennél olcsóbb van?😃

Ennél olcsóbban már biztos nem kapsz olyat ami magokat is tud feloldani.

De igen:

[LINK]

ASRock N68 s3 UCC
nem egy ilyen hiper lap, de also kategorias cpu-knak eleg lehet.
Sokan irtak, hogy Sempronbol Athlon X2-est lehet vele csinalni, szoval az UCC az rajta nem csak marketing. Ha Athlon X2-esed vagy x3-masod van, akkor kapsz majd egy Athlon X4-et beloluk, erosebb procit meg ne tegyel bele.
0
0
0
0
no avatar
hory írta:

Ennél olcsóbban már biztos nem kapsz olyat ami magokat is tud feloldani.
0
0
0
0
szabyy avatar
hory írta:

ne légy telhetetlen😃 am biztos van, csak annak már a minősége... hát... elég sz@r lehet...
0
0
0
0
hory avatar
0
0
0
0
no avatar
Nekem is hasonló van MSI 770-G45 .Én is nagyon szeretem 😀
0
0
0
0
no avatar
LobiDrg írta:
MSI 770-C45 (15.363Ft) Ezzel tudsz magokat feloldani és DDR3-as memóriafoglalattal rendelkezik 😀

http://ipon.hu/webshop/product/msi_770_c45/114475

Ilyen alaplapom van nekem is megvok vele elégedve és a magfeloldás is sikerült!
Csak ajánlani tudom! 😉
0
0
0
0
no avatar
MSI 770-C45 (15.363Ft) Ezzel tudsz magokat feloldani és DDR3-as memóriafoglalattal rendelkezik 😀

http://ipon.hu/webshop/product/msi_770_c45/114475
0
0
0
0
hory avatar
Hali!

Vki tudna ajánlani egy am3as lapot amivel lehet magokat feloldani és ddr3as ramokat kezel 15k körül ??

(nem 18-20, mert tudom h jobban szerettek drágábbat írni mer alig drágább de jobb....ennyi a keret:S)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
almos írta:
Hát 775-ben nem nagyon érdemes gondolkodni,meg nem is tudom,hogy van-e egyáltalán ilyen lap,de 20-ért biztos nincs.
Szerk.: Asus P5QC - 26-27ezer HuF
13-ért ASUS P5G41C-M LX
0
0
0
0
almos avatar
Hát 775-ben nem nagyon érdemes gondolkodni,meg nem is tudom,hogy van-e egyáltalán ilyen lap,de 20-ért biztos nincs.
Szerk.: Asus P5QC - 26-27ezer HuF
0
0
0
0
gabi86 avatar
Tudtok ajánlani pár olyan alaplapot Socket 775-ösböl
amiben van DDR2 és DDR3 memóriahely is ??olyan 20 ezer környékén ?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
bendeguz Király gép lesz ha összejön! esetleg egy HD6950-et jobban megérné venni mert abból tudsi csinálni egy HD6970-t!
0
0
0
0
bendeguz avatar
kösz nekem is ezért teccet meg meg h olcso de azért kiváncsi voltam valaki véleményére is

MaximumGame: nézd meg a gépeimnél a lesz remélem nevű gépet nincs kedvem leirni😆
0
0
0
0
no avatar
bendeguz írta:
Asus P8H67-M szerintetek jo ez az alaplap? drágábbat nem akarok de szerintem ez elég jó de nem vagyok szakértő ugy h inkább megkérdezem

Nagyon kajak deszka, minden van rajta, ami kell
0
0
0
0
MaximumGame avatar
bendeguz írta:
Asus P8H67-M szerintetek jo ez az alaplap? drágábbat nem akarok de szerintem ez elég jó de nem vagyok szakértő ugy h inkább megkérdezem

Szerintem elég jó kis lap 😀 és mi lessz mellé?
0
0
0
0
bendeguz avatar
0
0
0
0
MaximumGame avatar
hardX írta:
MaximumGame: De van 1800-as, tessék:
[LINK]
[LINK]
[LINK]

Ahol én veszem ott nincs ugy értettem 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
MaximumGame: De van 1800-as, tessék:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
Quadgame94 írta:
Sexy Girls nekem egy 500W-s van (nem a szar fatjtából) és kétnapja kapott haverom egy teljesítmény mérőt! és alapon 265W-t fogyasztott, terhelve pedig 410W-t, ez sztem úgy ahogy reális mert húzva is van a procim.
a tiéd max 450W-t fogyasztana, de nézz tesztet, és ott amit én linkeltem van olyan hgy fogyasztás keresd meg és megtudod..sztem elég lenne!

okés, köszi a választ. akkor hagyom ezt a tápot és legfeljebb ha valami ok miatt nem lenne elég akkor veszek egy erősebbet.
0
0
0
0
Core2 avatar
menne stabilan, de inkább vegyél 1600asokat, vagy 1800ast
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Szerintetek ha az alaplap 1866 ig bírja a ramokat...
és ha nem egy 1600Mhz vennék bele hanem egy 2133 sat azt lebutitaná 1866 ra és ugy stabilan menne? mert az húzás nélkül menne 1866 on , elvileg tudja az órajelét lejebb idöziteni!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sexy Girls nekem egy 500W-s van (nem a szar fatjtából) és kétnapja kapott haverom egy teljesítmény mérőt! és alapon 265W-t fogyasztott, terhelve pedig 410W-t, ez sztem úgy ahogy reális mert húzva is van a procim.
a tiéd max 450W-t fogyasztana, de nézz tesztet, és ott amit én linkeltem van olyan hgy fogyasztás keresd meg és megtudod..sztem elég lenne!
0
0
0
0
gabi86 avatar
niteforce írta:
gabi86 írta:
Sziasztok tudom nem ide tartozik de nem tudom hova írjam! A havernak újra akarjuk rakni a gépét de az alaplapjához nem találtunk sehol drivert ha valakinek van ötlete hogy hol találnánk azt megköszönném ! Az alaplapja : acer MCP73VE Válaszokat előre is köszönöm!!

Az alaplaphoz nem kell driver (legalabbis en sose rakok, azt mukodik minden, igaz az integralt hangkarihoz kell, meg az integralt grafikahoz) de pl usbhez vagy ethernethez nem kell.
de ha acer az alaplap, akkor sztem noti,( de aztalihoz sem kell) ugyhogy rakd ujra, es utana az intel a nvidia vagy az amd oldalarol (amelyik gyartotta az integralt grafikat) szedd le a drivert az integralt grafikahoz, ha kell a hangkartyahoz is, de amikor en notit telepitettem ujra, ugy emlekszem az nem kert drivert .
szoval alaplapnak nem kell driver, csak a fontosabb integralt cuccokhoz!

Köszi a választ akkor csak a hangkarihoz meg a vidikarihoz kell a drivert leszedni !!
0
0
0
0
Sexy Girls avatar
szóval akkor ez még az 5870-nél is nagyobb teljesítményű és ezzel jobban járnák. bár elég szép az az 5000Mhz. és bőven áron belül is van.
Akkor Májusba már elő is rendelem a cuccokat.
nagyon szépen köszönöm ezeket a teszteket és a felvilágosításokat😀

ja és még annyi kérdésem lenne hogy 550W táp elég ezeknek a cuccoknak vagy kellene nagyobb?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sexy Girls ne, ha már van annyid akkor HD6950
[LINK] és mivel egy NYÁK-ra épűlt a HD6970-el egy bios csere és lesz egy HD6970-ed!

ja és ezt vedd ez nem ref. cűtős!
[LINK]

OFF VÉGE!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció