Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
És valóban nem olyan sza*ok ezek a hűtők mint sokan állítják! 😆
Gyanús volt már korábban is,hogy egyáltalán nem melegszik a proci.A venti viszont néha zajos.Tegnap miután ment 3-4 órát a gép-amiből az utolsó 1,5 végig játék volt-belenéztem a bios-ba.: CPU hőmérséklet 30 fok, venti fordulatszám: 3000. 😲
Elég extrém értékek.A hőmérséklet még úgy is ha figyelembe veszem,hogy a gém után egy 20 percet neteztem.
A cpu hőmérséklet célértéket beállítottam 50 fokra,így a fordulatszám 2000-re esett vissza.A kérdésem az,hogy jó-e az 50 fok célértéknek?A minimális venti fordulatszámot beállítottam 37,5 százalékra.Ezt csökkenthetem-e esetleg 25-re?Azt olvastam,hogy ha túl alacsonyra állítja az ember,akkor abból problémák lehetnek.
Köszi
(Lehet,hogy mégsem olyan sz@rok ezek a gyári AMD hűtők,csak be kell őket állítani.😀😉
edi97 nekem igaz 4170 em van de jelnleg 4,72Ghz megy atom sstabilan ugy hogy nem megy 60 fok fölé, szerkessz az alap hütöre egy kis tölcsért(én ugy csináltam flankombol sufni de lekakilom) és akkor nem a saját 50 fokos hőjével akar ujra hüteni hanem a szobahömérséklettem emi 18-22 fok, igy hangja sem lesz, és még melegedni sem fog!
Alaplap megvan,venti megvan.Csak ezt a procit nem ismerem,nem ismerem a tűrés határát 😃
1280X720 és repkedni fog a 100 fps. 😜
[LINK]
ki fog 10 évre báemit is venni talán egy lakást vagy egy nagyon drága autot nem egy számitogépet .... senki se kezdjen bele ilyen témába mert felesleges, 10 év mulvakitudja megin mi lesz, jön még 20 kitalált világvége meg 5 darab 3,-ik világháboru ne reménykedjetek... 😃
Lehet, hogy egy i7-es, 10 év múlva még többre is képes lesz.😉
[LINK]
Nagyon tévetsz, történetesen itt egy P3 gép pentium 866 MHz procival(2001-es, csakély 12 éves) 512 ram és egy Nvidia GEforce2 MX-400/64 Mb VGA, 40gb HDD. Elmondanám neked, hogy a S.W.I.N.E. ami jelenleg fel van telepítve tökéletesen fut rajta, és szerintem még elég sok hasomló játék játszható még egy 12 éves procival.