Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bUz4mokus avatar
Szerintetek egy GTX970-et melyik gyártótól lenne a legérdemesebb beszerezni ár/értékarány-t is figyelembe véve 😃 ?
Csak azért kérdezem, mert nem tudom eldönteni, hogy melyik gyártó hűtése a legjobb..(ASUS,MSI,GIGABYTE)
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
tesómnak játék közben fix 100 fokos már vagy 2 éve és még mindig tökéletesen működik 😃
sajnos nekem meg az alaplap 80 körül mozog, nem tudok semmit se kezdeni vele, megy amíg megy 😂 😆
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Rendben köszi a tanácsokat ! Utána olvastam és a 80 fok még tűrhető. De azért egy ventit szeretnék beszerezni.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
dobrim:
Általában az oldallap levétele elrontja a légáramlást. Persze ez a normálisan szellőző házakra vonatkozik. Régebben nekem is olcsóbb házam volt, nyaranta sokszor hűtöttem az általad említett módon. Hűvös lesz, de veszettül tud porosodni tőle az fix. Bár én egy [LINK] ventit állítottam rá 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
dobrim: ha leveszed az oldallapot az sokat segíthet, de jobban porosodhat is egyben... kb 11ezerért már lehet kapni elég pofás/jól szellőző házakat, ez nem nagy összeg...
0
0
0
0
twoKgames avatar
Annyit, hogy a dx11-es kártyáddal működik a dx12-es játék, magyarul semmi újat.
0
0
0
0
asdasdasd555 avatar
Sziasztok, akinek van információja a dx12-ről, az eltudná mondani hogy mit jelent az, hogy a dx11 vga-kal is kompatibilis lesz?
0
0
0
0
feri20 avatar
köszönöm szépen a válaszokat.
0
0
0
0
zelcsi avatar
feri20: igen javítható! nézz fel a hardverapro.hu-ra ott szokták hirdetni a vga-k javítását!
0
0
0
0
feri20 avatar
zelcsi:kösz és az javítható?
0
0
0
0
zelcsi avatar
feri20: az vga memória hiba sajnos!
0
0
0
0
feri20 avatar
Üdv mindenkinek lenne egy olyan problémám: van egy Gigabyte Radeon HD6870oc videókártyám és mikor berakom a gépembe és bekapcsolom fel áll a rencer működik de mikor fel rakom a drivert akkor meg már nem áll fel a rencer csak a windows jelig jön be a kép és csíkoz függőlegesen.
Ebben kérném a segítségetek válaszokat előre is köszönöm.
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Sima semmi extra házam van. Nyárra azt tervezem hogy leveszem az oldalát és egy kis ventilátort rá állítók a gépházra közelről. Ez mennyire segítene ? 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
hát a 80 még az okés határon belül van, de itt a nyár nyilván melegebb lesz... milyen házad van? jól szellőzik?
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Nekem valaki segítene ? 😃 😆
0
0
0
0
csuz-li avatar
Dani234: Nekem R9 270-em van és 1920*1080-ban játszom. Olyan nincs, hogy ezeket a kártyákat ne lehetne erre beállítani. Szóval ott a TV-vel lesz a gond. VGA-t egy monitor nem nagyon tud tönkre tenni, hacsak nem kap visszafelé áramot a HDMI-n keresztül, de azért ez nem hinném, hogy sűrűn előfordul.
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok r9 280x-et hogy tudom húzni VOltage nem elérhető mármint nem tudom húzni 😀
0
0
0
0
Dani234 avatar
Azt szeretném kérdezni hogy a Monitortól tönkre e mehet a VGA ? nekem egy HD Tv-monitorom volt
Egy R7 265 öt vettem a Gép be a Hd Tv-Monitor ugye birta z 1920x1080-at Egy Nvidia GT 220 al De az R7-el csak 1600x1200 ba tudtam feltenni és volt amikor villogott a Képernyő meg kifagyott az egész gép.... A VGA Tönkre ment kb 3 hónap múlva
Most vettem egy R9 270x et a szituáció Ugyan az pedig Nullakilóméteres a VGA ...teljesen újra telepitett gép minden mégsem tudtam felrakni 1920x1080 ra és a Képernyő úgyan úgy Villog Nos lecseréltem egy Mezei CRT monitorra ami csak 1024 et tud.... De a Kérdés még mindig ugyan az az vajon a Monitortól lehetett hogy a VGA meghalt és a Vadonatújnál is ugyan azok a Hibajelenségek ? Köszi a Választ. 😀

ja hozzá teszem kézalól vettem nagyon olcsóért a monitort és a gyereknek is voltak gondjai vele....
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Néztem videókat és még jó pár embernek felmegy eddig. Remélem írtok még hogy most jó-e ez így ?😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
szerintem az picit sok a 970-nek de nem vagyok benne szakértő!
0
0
0
0
dobrim1995 avatar
Hello ! Észrevettem hogy GTA 5 közben a videokártya felmelegszik 80 fokra. Az lenne a kérdésem hogy ez a 80 fok amit stabilan tart vagy van amikor lejjebb megy nem károsítja a videokártyát ?
0
0
0
0
csuz-li avatar
djwarp: Nekem szinte ugyan ez a gépem van. A VGA "x" mentes. Hight beállítások mellett, FHD felbontással stabil 60fps (VSync be, MSAA ki) A táp elég, a házat nem tudom.
0
0
0
0
zsabzsab avatar
Sziasztok! Valaki legyen már kedves és nézze meg a gépem azon képét, amelyiken a gépház belseje van. Nem gond, hogy a videokártya felfüggesztetlen sarka kicsit lefelé hajlik(ahol a 8 pines csatlakozó van)? Nem fog eldeformálódni a kártya?
0
0
0
0
Puffin avatar
Laci552: 4 GB VRAM már nem csak a 4K-hoz kell.
0
0
0
0
sisko avatar
schneke : jó az úgy,1200 a valós,4800 az effektív órajel.
0
0
0
0
fort988 avatar
Sziasztok 😀 valaki tudna segíteni ? a gépembe raktam egy gtx560ti és amióta benne van azóta a játékok ki fagynak :/ újra raktam a gépet is friss driver de akkor is 😞 mi lehet a gond ?
0
0
0
0
schneke avatar
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy GPU-Z-vel néztem a videókártyám adatait, és a memória órajelem azt a negyede annak ami a gyártói honlapon szerepel. (4800 MHz helyett 1200 MHz)
Fentvannak a legfrissebb driverek és a legfrisebb GPU-Z is.
https://kepfeltoltes.hu/150512/370079001dsf_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Gyártói specifikáció: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1226&pid=2212&psn=&lid=1&leg=0
Mi lehet ennek az oka?
0
0
0
0
sisko avatar
Laci552 : tessék : https://kepfeltoltes.hu/150512/GTA5_2015_05_12_17_57_00_677_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ha csak egy picit is feljebb állitok valamit (pl. bekapcsolom az MSAA-t vagy a texturát very high-re(ekkor2110-2120 Mb ) teszem) máris túllépem a 2Gb vram-ot.....mindezt FullHD-ben persze.De az is igaz,hogy nem muszáj maxon játszani,nekem is elég ez így 😃
0
0
0
0
Laci552 avatar
4Gb vram a 4k felbontáshoz kell.. egyébként menne max környékén r9 270x-el. De ha valamit egy kicsit visszább kell venned szerintem semmi bajod nem lesz 😀 Nem kötelező full maxon játszani úgyse látja senki rajtad kívül 😃
0
0
0
0
sisko avatar
djwarp : a vga biztos kevés a fullhoz,főleg hogy a fullhoz 4 giga vrammal ellátott vga kell ( még a 3GB is necces......)
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Sziasztok!
Gigabyte AMD Radeon R9 270X OC VGA ezzel a kártyával 8GB RAM-mal és AMD FX8350 4.00Ghz-es procival menne fullon a GTA V? 😀
Másik : Cooler Master Elite 430-as házba belefér?
És mekkora táp kell neki? egy FSP Raider 550W-os megfelel?
0
0
0
0
GodSie avatar
asus hd 6970 is ment vele 😀 Bronzos táp csak :_S
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Én arra nem kötném rá a mostani gépedet sem! Annyira nem értek a tápokhoz, majd valaki megírja, de nem minőségi tápegység az LC Power. És ez baj esetén mutatkozik meg. Ha pl áramszünet van, vagy bármi baj üt be, az ilyen tápok sokkal rosszabb arányban élik túl.
0
0
0
0
GodSie avatar
NAgyon kicsi összeget 😀 de TDP miatt nem tudom mert a mostnai kártyámat nézd meg hogy van húzva és minden jó rajta de 280x-et is tudom ennyir eilyen táppal húzni?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
GodSie Megéri, főleg ha semmit nem kellene ráfizetned.
0
0
0
0
tibi980125 avatar
cseszka: Nagyon szépen köszönöm, hogy fáradtál ezeket összegyűjteni. De kíváncsi lettem, kivettem a kártyát, bedugtam a kábelt az alaplapi helyre és ugyanezt tapasztaltam. Egy ismerősömhöz elvittem a kártyát, nála jól működött. Ekkor gondoltam, lehet az alaplap lesz a ludas. Kicseréltem a TV-re a monitort, mit ad Isten? persze, hogy a monitor szart be...Kösz mégegyszer!😀
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok megéri r9 280-ról r9 280x-re váltanom ..kb semmit nem kell ráfizetnem 😀 tdp ugyanakkorra ha jól láttam nem?
0
0
0
0
cseszka avatar
Lehet virus,vagy frissiteni kell a wint.Ha bekapcsol a gép,és fekete a képernyö,nyiss egy parancs sort.A parancssort a fekete képernyőről a Feladatkezelőn keresztül lehet elérni, ami a Ctrl+Alt+Del lenyomásával hívható elő, és a Fájl menüben találjuk a Futtatás parancsot. Ide kell beírni az alábbiakat: C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe nyomsz egy entert,és megnyilik a böngészö,majd oda beirod ezt:http://www.softpedia.com/dyn-postdownload.php/a6c385c8c6c0d07730d1327f86561c2d/5550bd9b/29b37/0/1
letölti a frissitést,és feltelepited,elvileg utánna jó kell h legyen.Ha mégse,akkor virus okozhatja,arr itt egy leirás,mit kell tenni.
[LINK]
0
0
0
0
tibi980125 avatar
Sziasztok! Gondom akadt. Kb. 2 hónapja vettem egy Asus Radeon R7 260X DC2-OC-1GD5 videokártyát. Ma, mikor hazaértem bekapcsoltam a gépet. Ugye (Windows 7) kiírja a rendszer "Üdvözöljük", és utána nincs kép, fekete képernyő! Ötlet?

ui: Most így utána jártam picit, és elég sok fórumot, pár videot találtam melyek(b)en ugyan ez a hiba van az embereknél. Random fekete képernyőt kapnak ők is.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Megyek veszek magyarországon euroért...amúgy értem, hogy ott jobb a pénz. De még 57ezerért sem éri meg. Egyébként nekem R9 280X-em van, és nekem egyáltalán nem hangos pedig OC-s. De végülis mindegy ár/teljesítményben még mindig jobb.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pixx: Megnéztem a gépedet. Ahogy én látom, jelenleg kevés a CPU teljesítményed. Tehát a CPU csere javallott.
Viszont a VGA-val is van gond, bár nem akkora. Az a kártya a maga idejében nagyon jó volt. Még a mai mezőnyben sem elhanyagolható a teljesítménye, viszont kevés bele az 1 gigányi memória az új játékok igényei miatt.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Na épp ez. 😆
Berakja egyik legdrgábbat, ami itt szlov. legolcsóbb 250-255 euro, és amit vettem 215 euro volt.
És már vannak 200-205 euroért is. 😀

Sőt van 188 euroért is.
[url]http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=gtx+960&min=&max=&o=3[/url]

Ha már ASUS-t raknál rakok én is. 😀
[LINK]
0
0
0
0
Pixx avatar
Mondjuk nem értem mér legdrágább strixetkell belinkelni a gtx 960 ból mikor van olcsóbb is 😀

[LINK]
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Azért nem éri meg mert drágább és lassabb. Az meg hogy mennyi volt most nem releváns. Nem 2015 januárjában veszel VGA-t hanem most.

GTX 960 árak
[LINK]

R9 280X árak. Ahogy látod olcsóbb.
[url]http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/?st=R9+280X&orderby=1[/url]

Itt meg mostani techpowerup teszt. Ők náluk is gyorsabb pedig eléggé nVidia pártiak.
[LINK]

A fogyasztásban igazad van, de hát nem lehet tökéletes.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Quadgame94: Azt is nézd, hogy mikori kártya és most mennyiért van és mennyi volt.
2013 szept. kártya és még most is drágább, mint amikor kijött januárban a GTX 960.
Azóta a 960-nak már az ára ment is le.
Miért is nem éri meg?
Mert 128-bit?
Fogyasztása kevesebb, mint az r9 280x fele. 😀
Húzottan is sokkal hűvösebb.
0
0
0
0
Pixx avatar
Hát nem igen van pénzem most procit váltani max egy 2500k / 3450 re lenne pénzem de akkor vissza kell váltanom 1155 re 😞
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
proStar😆 Az a VGA nagyon nem éri meg. 60 ezer R9 280X....amit már nem ver le.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Pixx: Nálam is ugyan ez a gond!
A proci kevés a Gpu-nak és nem tudja kihajtani.
Válts i5, én is azt fogom tenni. 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció