Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csak azért kérdezem, mert nem tudom eldönteni, hogy melyik gyártó hűtése a legjobb..(ASUS,MSI,GIGABYTE)
sajnos nekem meg az alaplap 80 körül mozog, nem tudok semmit se kezdeni vele, megy amíg megy 😂 😆
Általában az oldallap levétele elrontja a légáramlást. Persze ez a normálisan szellőző házakra vonatkozik. Régebben nekem is olcsóbb házam volt, nyaranta sokszor hűtöttem az általad említett módon. Hűvös lesz, de veszettül tud porosodni tőle az fix. Bár én egy [LINK] ventit állítottam rá 😃
Ebben kérném a segítségetek válaszokat előre is köszönöm.
Egy R7 265 öt vettem a Gép be a Hd Tv-Monitor ugye birta z 1920x1080-at Egy Nvidia GT 220 al De az R7-el csak 1600x1200 ba tudtam feltenni és volt amikor villogott a Képernyő meg kifagyott az egész gép.... A VGA Tönkre ment kb 3 hónap múlva
Most vettem egy R9 270x et a szituáció Ugyan az pedig Nullakilóméteres a VGA ...teljesen újra telepitett gép minden mégsem tudtam felrakni 1920x1080 ra és a Képernyő úgyan úgy Villog Nos lecseréltem egy Mezei CRT monitorra ami csak 1024 et tud.... De a Kérdés még mindig ugyan az az vajon a Monitortól lehetett hogy a VGA meghalt és a Vadonatújnál is ugyan azok a Hibajelenségek ? Köszi a Választ. 😀
ja hozzá teszem kézalól vettem nagyon olcsóért a monitort és a gyereknek is voltak gondjai vele....
Lenne egy olyan problémám, hogy GPU-Z-vel néztem a videókártyám adatait, és a memória órajelem azt a negyede annak ami a gyártói honlapon szerepel. (4800 MHz helyett 1200 MHz)
Fentvannak a legfrissebb driverek és a legfrisebb GPU-Z is.
Gyártói specifikáció: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1226&pid=2212&psn=&lid=1&leg=0
Mi lehet ennek az oka?
Ha csak egy picit is feljebb állitok valamit (pl. bekapcsolom az MSAA-t vagy a texturát very high-re(ekkor2110-2120 Mb ) teszem) máris túllépem a 2Gb vram-ot.....mindezt FullHD-ben persze.De az is igaz,hogy nem muszáj maxon játszani,nekem is elég ez így 😃
Gigabyte AMD Radeon R9 270X OC VGA ezzel a kártyával 8GB RAM-mal és AMD FX8350 4.00Ghz-es procival menne fullon a GTA V? 😀
Másik : Cooler Master Elite 430-as házba belefér?
És mekkora táp kell neki? egy FSP Raider 550W-os megfelel?
letölti a frissitést,és feltelepited,elvileg utánna jó kell h legyen.Ha mégse,akkor virus okozhatja,arr itt egy leirás,mit kell tenni.
[LINK]
ui: Most így utána jártam picit, és elég sok fórumot, pár videot találtam melyek(b)en ugyan ez a hiba van az embereknél. Random fekete képernyőt kapnak ők is.
Viszont a VGA-val is van gond, bár nem akkora. Az a kártya a maga idejében nagyon jó volt. Még a mai mezőnyben sem elhanyagolható a teljesítménye, viszont kevés bele az 1 gigányi memória az új játékok igényei miatt.
Berakja egyik legdrgábbat, ami itt szlov. legolcsóbb 250-255 euro, és amit vettem 215 euro volt.
És már vannak 200-205 euroért is. 😀
Sőt van 188 euroért is.
[url]http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=gtx+960&min=&max=&o=3[/url]
Ha már ASUS-t raknál rakok én is. 😀
[LINK]
[LINK]
GTX 960 árak
[LINK]
R9 280X árak. Ahogy látod olcsóbb.
[url]http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/?st=R9+280X&orderby=1[/url]
Itt meg mostani techpowerup teszt. Ők náluk is gyorsabb pedig eléggé nVidia pártiak.
[LINK]
A fogyasztásban igazad van, de hát nem lehet tökéletes.
2013 szept. kártya és még most is drágább, mint amikor kijött januárban a GTX 960.
Azóta a 960-nak már az ára ment is le.
Miért is nem éri meg?
Mert 128-bit?
Fogyasztása kevesebb, mint az r9 280x fele. 😀
Húzottan is sokkal hűvösebb.
A proci kevés a Gpu-nak és nem tudja kihajtani.
Válts i5, én is azt fogom tenni. 😀