Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Roger87 avatar
Az FX-nek van jövője,mert lazán húzható.Az i5-ben meg nem fog senki sem cache-t bővíteni.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
robinho89: Én az i5 3470-et javasolnám!
0
0
0
0
Domfoz avatar
FX 8320 jobban megéri mint a 8350.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Elkezdtem félre rakosgatni pénzt a kövi procimra. Melyik lenne jobb játékokra szerintetek? Eddig csak AMD cpu-s gépeim voltak. De nem vagyok elzárkózva az intel-től sem. Ezek között vacilálok és árban se nincs sok köztük. Szóval?
AMD FX-8350 4.0 Ghz AM3+
i5 3470 ivy bridge 3.2 Ghz
0
0
0
0
kissbence09 avatar
Ma megjött az i5-3350P. Azóta már be is szereltem, minden tökéletesen működik. :)
0
0
0
0
alvast avatar
Sziasztok!
(Lehet nem jó helyre írom, nem találtam meg a megfelelő topicot)
Most egy AMD A6-3650-es procim van (4x2.6). Megérné lecserélni egy Athlon II X4 651k-ra (4x3.0)?
Jelentene valamit az a plusz 400MHz? Vagy nem ér annyit?
0
0
0
0
Hungarianication87 avatar
Ennél a Snipernél leginkább a hangkártya fogott meg, azért is akarok várni, remélhetőleg 1-2 hetet max, állítólag üt mint a Pap Laci! 😀 Kár hogy megszűnt itt a gépigényen a webáruház, korrekt árak voltak, meg megbízható boltnak tűnt.
0
0
0
0
Norczy avatar
Hungarianication87: 3 modulos ramot ne vegyél, fölösleges. Csak kettőt tud majd párban használni, a 2 fekete v a 2 zöld foglalatban lévőt. Olyan lesz, mint versenyautó mögött az utánfutó, lehet bele pakolni, de röhejes, és elképzelhető hogy lassítja a rendszert.
0
0
0
0
170 dolcsit írtak rá, lényegében hasonló mint az 1155s prociknál a G1 Sniper M3 alaplap, az 37 körül van most (i p o n ) Remélem kicsit mérsékelik az árát, max a 40 amit kiadnék alaplapra, de már a 4s számtól is csikorognak a fogaim 😃
0
0
0
0
"A G1.Sniper Z87 összességében egy remek gamer alaplap, ami természetesen a tuningtól sem ijed meg. Az LGA-1150-es processzorokat fogadó deszka négy darab DDR3-as memóriafoglalattal (DDR3-3000 MHz OC), két PCI Express 3.0 x16-os slottal, valamint két PCI és három PCI Express 2.0 x1-es bővítőhellyel rendelkezik" Ez a ram 3db modulból áll, szóval elvileg jó lesz, nem?
0
0
0
0
Norczy avatar
Nem rendeltem még tőlük, nem tudom, mire lehet számítani.
Ha jól be tudod állítani (tapasztalat kell hozzá) akkor bírni fogja a tuningot, de biztos, hogy 12Gb a RAM? Csak duált tud a lap, 6Gb-s modulról meg még nincs tudomásom...
0
0
0
0
Köszi Norczy60 a segítséget! amúgy 1 G1 SniperZ87en gondolkodom http://***/hir/gamer_alaplap_cserelheto_muveleti_erositovel_a_gigabyte_tol/27616

Elég ütösnek tűnik, meg remélem 36-7nél nem fog többe kerülni, ha majd megjelenik, ram meg CORSAIR 12GB Vengeance DDR3 2000MHz CL10 KIT.

Van tapasztalatod az i p o n n al kapcsolatban? ahogy olvasom kap hideget is, meleget is bőven.
0
0
0
0
kissbence09 avatar
Eddig nem tudtam hogy hol kell, de már magamtól is ráakadtam, köszi.
Szóval megnéztem a honlapot, és azt írja, hogy az alaplamon a jövendőbeli processzoromat támogatja.
Since BIOS: 0401. Ez mit takar? Frissítenem kell a 0404-esemet, vagy maradhat? (Logikusnak tűnik, hogy a 0404 nagyobb, mint a 0401, de azért hátha nem így megy.)

Szerk.: If your motherboard BIOS version number is greater than the BIOS version listed above, then you will not need to flash your BIOS.
Nem szóltam. :D
0
0
0
0
Bronson avatar
itt körülnéztél már? [LINK]
0
0
0
0
kissbence09 avatar
Üdv!
Köszönöm az eddigi válaszokat. Megnéztem a Biost (nekem Uefi típusú van, kb. így néz ki, csak más adatokkal: [LINK] )
A verzió: 0404
Viszont nem tudom, hogy hol nézzem meg, hogy támogatná-e az új procit. Valami ötlet?
Illetve a frissítést hogyan oldom meg?
Bocsánat a béna kérdéskért, de szeretnék mindent tudni, mielőtt döntést hozok. :)
0
0
0
0
Norczy avatar
Hungarianication87: A processzorban van a memóriavezérlő, Intel 1600-ig kezel. Alaplaptól függően följebb is lehet húzni, ami már tunningnak számít. K-s procival és jó lappal nem lehet gond. (meg persze jó RAM is kell hozzá)
0
0
0
0
Hello!

Memory Specifications
Max Memory Size (dependent on memory type) 32 GB
Memory Types DDR3-1333/1600
# of Memory Channels 2
Max Memory Bandwidth 25.6 GB/s
ECC Memory Supported ‡ No

Intel® Core™ i5-4670K prociról lenne szó. Az lenne a kérdésem, hogy ez mit jelent, hogy "Memory Types DDR3-1333/1600", nem az alaplap dönti el hogy milyen memória mehet bele? (a proci oldaláról van az infó) http://ark.intel.com/products/75048/Intel-Core-i5-4670K-Processor-6M-Cache-up-to-3_80-GHz
0
0
0
0
Tekki avatar
AMD A10-6800K 😆 de biztos van jobb
0
0
0
0
vasziliy avatar
Sziasztok.
Gépfejlesztés előtt állok. FM 2 pocik közül melyiket ajánlanátok? Melyik lenne jó játékra? A bőség zavara miatt nem tudok választani. Vagy esetleg valami intel?
0
0
0
0
Frost82 avatar
Hali!
Kaptam egy 15ezres ajánlatot egy x4 965 procira. Kérdésem az lenne hogy jelenlegi cpu-mhoz képest a plusz 1 mag jelentene-e említésre méltó teljesítmény növekedést?
0
0
0
0
Davezorrr avatar
kissbence09 : igen,ennyi a csere.Előtte egy bios frissítés azért mehet h tuti legyen a csere mert ha nem menne akkor vissza az egész,frissítés és be az új proci megint 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Igazából arra figyelj, hogy a Bios-od támogassa az adott procidat. Mert ha nem támogatja, s amiatt nem indul el a gép, akkor gáz van. Addig tartsd meg a másik procit, hátha frissíteni kell a Bios-t. Bár nekem ment az Asus Rampage Formula alaplap egy E5300-zal, pedig minden indításkor kiírta, hogy unknow CPU detected. 😆 Bár jobb nem kockáztatni. A pasztázásnál pedig nem egy kilót kell rápakolni, hanem csak keveset. Először rányomsz egy kicsit, majd rányomod a hűtőt, ha a CPU kupak felületére egyenletesen jutott a pasztából, akkor az már jó. Ha esetleg nem, akkor nyomsz még egy nagyon keveset.
0
0
0
0
kissbence09 avatar
Üdv!
Új processzort szeretnék venni. (Intel i5-3350P) A foglalat elméletileg jó, meg stb. de azért szeretném kikérni a szakértők véleményét is. Kifejezetten ezt szeretném megvenni, egyéb ötletre nincs szükségem.
A kérdés: néztem pár videót, olvasgattam fórumokon. A csere tényleg ilyen egyszerű? Kivszed a régi hűtőt, procit, új proci bele, rá paszta + új hütő a tetejére? Mikor bekapcsolom a gépet kell csinálni valamit? Ha CD-t kapok hozzá (boxos verziót veszek), akkor azt telepítem és kész? Vagy BIOS frissítés? Esetleg valami, amivel végleg tönrkevághatom a gépet? Mikre figyeljek különösen? Előre is köszi a válaszokat. :)
[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=65143&sub=usercomp&comp=67833]Gépem adatai[/url]
0
0
0
0
Bronson avatar
Igen csak ahhoz meg ACC-s alaplap is kéne... 😕 egyébként tervben van egy komolyabb deszka,de ezt lehet csak beújítom,mivel minimális árrés lenne a kettő között ha eladnám az Athlont.X3-ast vadászok egy ideje de elég ritka sajnos...
0
0
0
0
Cooley avatar
Alapvetően nem nagy előrelépés, de ha fel tudod oldani benne a magokat, máris jelentősebb lenne.
0
0
0
0
Bronson avatar
Hali!Érdekelne hogy egy Phenom II X2 545 mekkora előrelépést jelentene a jelenlegi(Athlon II x2 240 3,5GHZ-en) procimhoz képest?Megérné az a plusz kis anyagi ráfordítás vagy annyira elhanyagolható lenne hogy nem éri meg váltani?Ezt is kicsit felhúznám azért,hozzáteszem...a neten találtam pár szintetikus tesztet de esetleg ha valakinek van személyes tapasztalata ilyen téren és megosztaná velem,hálás lennék...x4-est vennék szivem szerint de jelenleg anyagilag nem engedhetem meg egy komolyabb Phenom megvételét...válaszokat köszi!
0
0
0
0
Bronson avatar
gondolom ő saját pénzen vette a gépét...és akkor beszól... 😆 de az ilyenek miért nem hagyják csukva a kis szájukat?
0
0
0
0
bukta2 avatar
Tekki... nem mindenki teheti meg, gondolj erre is...
0
0
0
0
Tekki avatar
Én az életben nem vennék olyan procit inkább valami fx-et vagy én nem is tudom 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Akkor kb. arányos az ár mert újonnan van 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Használtan van Phenomx2 black edition 10ezerért...
0
0
0
0
Roger87 avatar
Használtan igen.Az új,bolti ára ennyi.Már úgy értem,hogy az x2 270-esnek.Ami neked van x2 250-es 3 GHz használtan kb. 7-8 ezer.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok! 12000Ft-ért AMD Athlon X2 3.4GHz 2 mag proci drága??
0
0
0
0
szabyy avatar
Cserélni cserélhető, mert utánaolvastam már külföldi fórumokon, de még nem szedtem szét
0
0
0
0
kaizinger avatar
és azt megnézted hogy cserélhető-e?
0
0
0
0
szabyy avatar
max 10k-t szánnék rá rammal együtt
0
0
0
0
kaizinger avatar
mennyid lenne rá? és nézek neked valamit?
0
0
0
0
szabyy avatar
hát a celeron m410 helyett sokkal jobb, és csak netezni meg filmezni kellene
0
0
0
0
kaizinger avatar
az a intel proceszor semmit nem ér
0
0
0
0
kung avatar
szabyy : Toshiba L30-134 laptopba elvileg jó az Intel T2450 mert ez is Sockets Supported PPGA478-as.
0
0
0
0
szabyy avatar
Nem tudom, hogy jó topic-ba írom, de nem találtam jobbat.
Szóval van egy Toshiba L30-134es laptopom es fejleszteni szeretnék rajta. Kinéztem ezt a procit -> Intel T2450 es hogy kompatibilitás-e?
Másik kérdés, hogy 667MHz-n működő ram jó-e bele, mert 533-ast már nem nagyon lehet kapni.
0
0
0
0
Feralboss avatar
Ehhez a confighoz http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=50762&sub=usercomp&comp=84818
Megéri befektetni egy ilyen procira? -->>AMD FX-6350 3.90Ghz AM3+ BOX
Vagy maradjon a 6300-as?
0
0
0
0
Ermac avatar
Előbb is szólhattatok volna, de nem gond elküldöm pm-ben mert nem igazodok el az everest-en!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Inkább alaplap típust kellett volna írni, s nem chipset-et.
0
0
0
0
Ermac avatar
Nem gond, legközelebb én is ilyen stílusban fogok írni. ui. https://fc09.deviantart.net/fs71/f/2013/192/9/6/bdsrstnt_by_lord_iluvatar-d6cz065.jpg
0
0
0
0
Abelsu avatar
Ermac. Elnézést hogy így írtam, csak nagyon siettem..
0
0
0
0
Ermac avatar
Már nem aktuális a processzor ügy, köszönöm a bőséges válaszotokat! AbelsuPC-nek üzenem hogy egy netes oldalon ne úgy viselkedjen mint az anyjával! Köszi ty.(Mondjuk 12 évesen még érthető, szegény szülőket sajnálom...)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció