Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
AMD FX-8350 4.0 Ghz AM3+
i5 3470 ivy bridge 3.2 Ghz
(Lehet nem jó helyre írom, nem találtam meg a megfelelő topicot)
Most egy AMD A6-3650-es procim van (4x2.6). Megérné lecserélni egy Athlon II X4 651k-ra (4x3.0)?
Jelentene valamit az a plusz 400MHz? Vagy nem ér annyit?
Ha jól be tudod állítani (tapasztalat kell hozzá) akkor bírni fogja a tuningot, de biztos, hogy 12Gb a RAM? Csak duált tud a lap, 6Gb-s modulról meg még nincs tudomásom...
Elég ütösnek tűnik, meg remélem 36-7nél nem fog többe kerülni, ha majd megjelenik, ram meg CORSAIR 12GB Vengeance DDR3 2000MHz CL10 KIT.
Van tapasztalatod az i p o n n al kapcsolatban? ahogy olvasom kap hideget is, meleget is bőven.
Szóval megnéztem a honlapot, és azt írja, hogy az alaplamon a jövendőbeli processzoromat támogatja.
Since BIOS: 0401. Ez mit takar? Frissítenem kell a 0404-esemet, vagy maradhat? (Logikusnak tűnik, hogy a 0404 nagyobb, mint a 0401, de azért hátha nem így megy.)
Szerk.: If your motherboard BIOS version number is greater than the BIOS version listed above, then you will not need to flash your BIOS.
Nem szóltam. :D
Köszönöm az eddigi válaszokat. Megnéztem a Biost (nekem Uefi típusú van, kb. így néz ki, csak más adatokkal: [LINK] )
A verzió: 0404
Viszont nem tudom, hogy hol nézzem meg, hogy támogatná-e az új procit. Valami ötlet?
Illetve a frissítést hogyan oldom meg?
Bocsánat a béna kérdéskért, de szeretnék mindent tudni, mielőtt döntést hozok. :)
Memory Specifications
Max Memory Size (dependent on memory type) 32 GB
Memory Types DDR3-1333/1600
# of Memory Channels 2
Max Memory Bandwidth 25.6 GB/s
ECC Memory Supported ‡ No
Intel® Core™ i5-4670K prociról lenne szó. Az lenne a kérdésem, hogy ez mit jelent, hogy "Memory Types DDR3-1333/1600", nem az alaplap dönti el hogy milyen memória mehet bele? (a proci oldaláról van az infó) http://ark.intel.com/products/75048/Intel-Core-i5-4670K-Processor-6M-Cache-up-to-3_80-GHz
Gépfejlesztés előtt állok. FM 2 pocik közül melyiket ajánlanátok? Melyik lenne jó játékra? A bőség zavara miatt nem tudok választani. Vagy esetleg valami intel?
Kaptam egy 15ezres ajánlatot egy x4 965 procira. Kérdésem az lenne hogy jelenlegi cpu-mhoz képest a plusz 1 mag jelentene-e említésre méltó teljesítmény növekedést?
Új processzort szeretnék venni. (Intel i5-3350P) A foglalat elméletileg jó, meg stb. de azért szeretném kikérni a szakértők véleményét is. Kifejezetten ezt szeretném megvenni, egyéb ötletre nincs szükségem.
A kérdés: néztem pár videót, olvasgattam fórumokon. A csere tényleg ilyen egyszerű? Kivszed a régi hűtőt, procit, új proci bele, rá paszta + új hütő a tetejére? Mikor bekapcsolom a gépet kell csinálni valamit? Ha CD-t kapok hozzá (boxos verziót veszek), akkor azt telepítem és kész? Vagy BIOS frissítés? Esetleg valami, amivel végleg tönrkevághatom a gépet? Mikre figyeljek különösen? Előre is köszi a válaszokat. :)
[url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=65143&sub=usercomp&comp=67833]Gépem adatai[/url]
Szóval van egy Toshiba L30-134es laptopom es fejleszteni szeretnék rajta. Kinéztem ezt a procit -> Intel T2450 es hogy kompatibilitás-e?
Másik kérdés, hogy 667MHz-n működő ram jó-e bele, mert 533-ast már nem nagyon lehet kapni.
Megéri befektetni egy ilyen procira? -->>AMD FX-6350 3.90Ghz AM3+ BOX
Vagy maradjon a 6300-as?