Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
Ha 2 K-ért szeretnél, akkor thermaltake thunderblade, nekem is olyan van, 3 színben lehet kapni (zöld, kék, piros) és 5V-on nagyon halk, 12-n annyira nem, de akkor lefújja a fejedet 😃

amúgy play it en volt ilyen venti, nagyon jó 😀
levideóztam

0
0
0
0
_AsheXp avatar
hnemaria: THX nem volt kedvem leirni 😆
0
0
0
0
hnemaria avatar
NagyZ írta:
hardX írta:
Nem világit 😃

LOL 😆 nehogy már a világításért keljen + 4-5k -t fizetni 😃
Akk tess: COOLERMASTER R4-L2R-20AR-R1 SickleFlow piros ez is "világít" és 2k ba kerül.. , ajánlj nekem pls egy jó ventit lehetőleg olcsóbban mint 4-5k 😃

az appolish vegasnak pont az a fő jellemzője, hogy 3 színüen tud világítani, villogni, pörög benne a fény meg minden, több mint 50 led van benne 😀 lehet programozni hogyan villogjon a piros kék és zöld, hogy körbe körbe menjen a fény vagy villogjon, vagy csak az egyyik szyn vagy mindegyik világítson. persze nagyon halk, és jó minőségi venti😀 ez akkor jó ha plexi oldallapos gépházad van, és oda 😃

cooler mastert felejtsd el, vettem egyet, nagyon megjártam, iszonyúan hangos!! újan olyan az állapota mint egy 20 éves enermaxnak...

vagy talán még az Enermax everest twister 12 cm, kék ledek vannak benne, 4db. lehet ki be kapcsolni a fényt, és van rajta egy hőmérséklet érzékelő, magát tudja szabályozni . ilyenem van nekem is, mert a Vegasra nem volt pénz már 😞 és ez szinte hangtalan 😀
0
0
0
0
NagyZ avatar
hardX írta:
Nem világit 😃

LOL 😆 nehogy már a világításért keljen + 4-5k -t fizetni 😃
Akk tess: COOLERMASTER R4-L2R-20AR-R1 SickleFlow piros ez is "világít" és 2k ba kerül.. , ajánlj nekem pls egy jó ventit lehetőleg olcsóbban mint 4-5k 😃
0
0
0
0
NagyZ avatar
hardX írta:
Szerintem megér annyit, az a legjobb, nekem is kene majd 3 db 😆

Jó de több mint 6k 😲 COOLINK SWiF2-1201 meg 2k.. coolink mennyivel rosszabb ?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Szerintem megér annyit, az a legjobb, nekem is kene majd 3 db 😆
0
0
0
0
NagyZ avatar
Sziasztok!
Egy Enermax Apollish Vegas-t szeretnék venni, kérdezem tőletek hogy megéri e megvenni ? tetszik meg minden de eléggé borsos az ára egy ventihez képest.. most nincs hűtés a gépemben, sokat hűtene a cuccokon ? 😃
0
0
0
0
csabika21 avatar
játék közben alapból a cpu 37-39 fok a core pedig 47 fokos
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Játék közben ennyi, vagy alap helyzetben?
0
0
0
0
csabika21 avatar
Nekem az lenne a gondom hogy egy x3-as procit 4 magosítottam és nagyon melegszik a cpu felmegy 50 fokra a core😜edig 60 -62 re és azt szeretném megkérdezni hogy szerintetek Xilence XPCPU.AM3.PWM eza hűtő elég lenne neki?
0
0
0
0
almos avatar
pukkancs írta:
almos írta:
pukkancs írta:
Hali! A segítségeteket kérném, mert a gépbe hűtőventilátort szeretnék vásárolni, csak fogalmam sincs, hogy melyik hűtők hűtenek jól, és viszonylag halkak. Sokat nem akarok rá költeni, max 2000Ft/db

Arctic Cooling F13 olyan 1200 körül van,ha jól emlékszem,vagy Coolink Swif2 2000 körül,persze a Coolink jobb,de az AC is nagyon megéri 😀

Kösz. Még valami: külön kábelt vegyek hozzá? vagy elvileg még kéne, hogy legyen hely az alaplapon (kb 2 vagy 3 darab hűtőt szándékozok venni)

Hát ha nincs elég csati az alaplapon,akkor vegyél molex y elosztót,vagy olyan csatit ami a molexre alakit át.
0
0
0
0
pukkancs avatar
almos írta:
pukkancs írta:
Hali! A segítségeteket kérném, mert a gépbe hűtőventilátort szeretnék vásárolni, csak fogalmam sincs, hogy melyik hűtők hűtenek jól, és viszonylag halkak. Sokat nem akarok rá költeni, max 2000Ft/db

Arctic Cooling F13 olyan 1200 körül van,ha jól emlékszem,vagy Coolink Swif2 2000 körül,persze a Coolink jobb,de az AC is nagyon megéri 😀

Kösz. Még valami: külön kábelt vegyek hozzá? vagy elvileg még kéne, hogy legyen hely az alaplapon (kb 2 vagy 3 darab hűtőt szándékozok venni)
0
0
0
0
almos avatar
pukkancs írta:

0
0
0
0
pukkancs avatar
0
0
0
0
Revengex avatar
Szerinntem 1 vodor hidegviz es le is hult a gep egy ideig
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Alapórajelen nem is mehetnek, még a vacak gyári hűtővel sem.

De egy jobb hűtővel (5-6k), még egy kis tuning is belefér.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Kmisi99 írta:
zsolty87 írta:
Kmisi99 írta:
Devis írta:
erre nem tom a választ, talán az dolgozik jobban, de ha oda akarsz kilyukadni akkor ez teljesen normáls, igazából a magok különböző hőmérsekletével nem is nagyon kell foglalkozni, lényeg maga a proci °C-a

Hát azért nem mindig a lényeg a proci foka mert ha a magok elérik a hőhatárt de a proci még 10 fokkal alattuk van akkor az nem számít. A legmelegebb mag hőmérséklete a fontos hogy ne érje el a hőhatárt. Nekem is tuningnál kb 10 fokkal hidegebb a proci mint a magok

És mennyi a hőhatár egy i5-2400 3.1 GHz-s procinál?

Nos elméletben 70 fok gyakorlatban 90fokot is bír de az nem ajánlott. Ha még 70 fok az még jó de fölé tartósan ne nagyon menjen ha fel felugrál néha az nem gond.

Áá annak közelébe sincs, 40 fokot sem éri el, úgyhogy akkor nem aggódom.
Köszönöm a segítséget.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
zsolty87 írta:
Kmisi99 írta:
Devis írta:
erre nem tom a választ, talán az dolgozik jobban, de ha oda akarsz kilyukadni akkor ez teljesen normáls, igazából a magok különböző hőmérsekletével nem is nagyon kell foglalkozni, lényeg maga a proci °C-a

Hát azért nem mindig a lényeg a proci foka mert ha a magok elérik a hőhatárt de a proci még 10 fokkal alattuk van akkor az nem számít. A legmelegebb mag hőmérséklete a fontos hogy ne érje el a hőhatárt. Nekem is tuningnál kb 10 fokkal hidegebb a proci mint a magok

Nos elméletben 70 fok gyakorlatban 90fokot is bír de az nem ajánlott. Ha még 70 fok az még jó de fölé tartósan ne nagyon menjen ha fel felugrál néha az nem gond.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Kmisi99 írta:
Devis írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Devis írta:

0
0
0
0
zsolty87 avatar
Köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ez normális. Sőt nálam az van, hogy általában a 2. mag hidegebb még akor is, ha az megy jobban.
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
zsolty87 avatar
üdv. mindenkinek.
Az lenne a kérdésem, hogy miért különböző a négy proci mag hőmérséklete? Leghidegebb 24 fokos a legmelegebb, a harmadik mag, 38 fokos?
Ez nem idevaló kérdés de szerintem van köze a hőmérséklethez. Miért a harmadik mag kihasználtsága a legmagasabb, 25 %-os?
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Kmisi99:

Köszi szépen a kimerítő választ! 😃 Meglátom mennyi pénz lesz rá, és aztán eldöntöm 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Amit tudok ajánlani nagyon olcsó és kiváló venti az arctic F szériája amit érdemes tudnod a változataikról
Sima F... ez normál semmi extra szerintem a leg jobb a többin felesleges az extra
F...pwm ezt rákötheted a proci hűtő mellé és így az alaplap úgy szabályozza a ventit ahogy a proci ventit én annyira nem ajánlom mert talán 2 őt még elbír a lap de már necces ha 3 venti lóg 1 csatiról
F...TC ennél még egy kis kábel is lóg mellékesen melynek a végén hőérzékelő van és ha a házban a hőmérséklet elér egy bizonyos pontot akkor feljebb kapcsol bár ezt te is szabályozhatot hogy hova rakod mert ha alulra akkor nyilván ott hidegebb van de ha pl a proci hűtőhöz akkor ott jóval melegebb van és gyorsabban fog menni.
F...pro ennek különleges a rögzítő kerete gumis ami a rezgéseket elnyeli de egy olyan házba mint a tied felsleges mert az alapból jókis ház nem fog rezegni és ráadásul a prot csak egy féleképp lehet felrakni.

Remélem elég érthetően és értelmesen fogalmaztam😃
Esetleg ha többet szánsz rá akkor a coolink swift 1200 vagy 1202 est ajánlom az 1202 es gyorsabb így kicsit hangosabb de ezek már 2000ft/db körül vannak viszont ezek még egy fokkal jobbak mint az arctic nekem is van 3db 1202 es és ventiszabályzóval le vannak szabályozva kicsit és kiválóan teszik a dolguk
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
CoolerMaster USP 100 házba kéne 120MM-es venti. Valszeg 2 db-t fogok belerakni, tudnátok mondani jó minőségű és hatásfokú ventiket?
0
0
0
0
FoLey avatar
Kmisi99 írta:
Hát ha normális módszert választod akkor veszed azt az elosztót amit mondtam 3pin to y elosztó ezzel egy csatlakozót 2 részre osztasz így lenne 4 ventillátor foglalatod ha mindkét csatlakozót elosztod. Ezeknek darabja kb 300ft
[LINK]
vagy van ez ekkor közvetlen a tápegységre lehet kapcsolni ami semmi előnyt és semmi hátrányt nem jelent ez is kb 300ft molex 3 pin átalakító
[LINK]
De választhatod a fentebb leírt házi módszert amikor te kötöd össze házilag bár párszáz forintért szerintem ezt felesleges és egy elosztó szebb is.

Elosztót akarok,de most egyenlőre egyet rakok bele és majd ksőbb fogom még a másikat is betenni ha meglesz az elosztó
0
0
0
0
davidegp9999 avatar
Vegyél egy álló ventilátort.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát ha normális módszert választod akkor veszed azt az elosztót amit mondtam 3pin to y elosztó ezzel egy csatlakozót 2 részre osztasz így lenne 4 ventillátor foglalatod ha mindkét csatlakozót elosztod. Ezeknek darabja kb 300ft
[LINK]
vagy van ez ekkor közvetlen a tápegységre lehet kapcsolni ami semmi előnyt és semmi hátrányt nem jelent ez is kb 300ft molex 3 pin átalakító
[LINK]
De választhatod a fentebb leírt házi módszert amikor te kötöd össze házilag bár párszáz forintért szerintem ezt felesleges és egy elosztó szebb is.
0
0
0
0
FoLey avatar
Igen a felső fekete karika a szabad az alsó-t meg cpu hűtőjét használom elosztó mennyi is lenne kb? jelenleg 1 8cm-es van benne ezzel bővíteném még 2-vel
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Tudom hogy a hűtőjé csak hogy lássa milyenre jó.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Kmisi, a felső fekete karika a cpu hűtőjé. Niteforce megoldása is jó, molexre is rá lehet barkácsolni, de egyébként van kimondottan erre a célra redukció, ami molex csatiból csinál venti csatit.
0
0
0
0
niteforce avatar
vagy ha nem, akkor házi barkács módon leszeded a csatlakozót, és a feketét és a pirosat a floppy csatlakozóba dugod. a másiknak meg van hely.
0
0
0
0
no avatar
Én megoldottam szerencsére a procim túlmelegedését 😂 csak ki kellett takarítani a hűtőjét 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
komorszabi írta:
Hello
Mostanában eléggé belassult a gépem és észrevettem hogy a HDD 45C fokos, lehet hogy emiatt lassult be a gépem?

Attól még nem kéne belassulnia töltsd le a hard disk sentinelt az mindent megmond a hdd ről. Szerintem vírus illetve már régi windows a gond. Egyébként kb 1000ft egy ventillátor érdemes venni egyet a gép elejére mert 40 fok fölött nem annyira jó a hdd nek bár az még épp türhető.
0
0
0
0
komorszabi avatar
Thomech írta:
komorszabi írta:
Hello
Mostanában eléggé belassult a gépem és észrevettem hogy a HDD 45C fokos, lehet hogy emiatt lassult be a gépem?

Hát igen, az egészséges tartomány 25-35°C szerintem készülj fel egy HDD cserére vagy pedig szerelj mellé, vagy valahova egy ventit ami rá fúja a levegőt és az lehet le visz jó pár fok-ott!

Köszi a választ
0
0
0
0
Thomech avatar
komorszabi írta:
Hello

Hát igen, az egészséges tartomány 25-35°C szerintem készülj fel egy HDD cserére vagy pedig szerelj mellé, vagy valahova egy ventit ami rá fúja a levegőt és az lehet le visz jó pár fok-ott!
0
0
0
0
komorszabi avatar
Hello
0
0
0
0
Thomech avatar
Oké köszi a segítséget! 😃
0
0
0
0
Devis avatar
ha 65 sok neki akkor azt biosba áttudod álltani
0
0
0
0
Thomech avatar
Sziasztok 😃
Szerintetek cseréljek processor hűtőt?
Nem új vagy erős (Intel Celeron D 2.56GHz) de alapból 40-48°C terhelés alatt 55-63°C az nem sok? Mert egyszer fel ment 65°C-ra és újra indult a gép ez azért van mert van benne ilyen túlmelegedés elleni program vagy ilyesmi a pontos nevét nem tudom, de egyépként lehet hogy egy cseppet közel is van a táp a procihoz és el szívja előle a levegőt. Azt hiszem nem egy alap Inteles hűtő van rajta hanem egy ilyen:[LINK]
És ha szerintetek cserélnem kéne akkor tudnátok olyat ajánlani ami erre jó? Köszi előre is
0
0
0
0
Devis avatar
hát nekem a hardware monitorba van (asus p5b premium)
0
0
0
0
Devis avatar
ha olyan lapod van akkor megtudod neki adni biosban hogy a hűtést optimal helyett perfomanként kezelje. így a egy nagyobb teljesítménynél már jobban forog a venti
0
0
0
0
Devis avatar
cm tx3. nekem is az van teljesen jó hűtő, és még halk is
0
0
0
0
Ronin avatar
Hello van egy phenom II x2 550 procim amiben feltudom oldani a 2 magot, csak a gyári hűtő kevés hozzá.Tudnátok ajánlani egy megbízható de olcsó hűtőt hozzá? köszönöm!
0
0
0
0
apetit1989 avatar
szerintem ez rendben van, így kell működnie.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció