Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
goya999: procira nem tudom mennyit szánsz, de a10 30k körül mozog akkor inkább fx6300 + dvga

nem kell még apu késöbbiekben lehet hogy apu+ dvga-val fogunk játszani, de az nem ma lesz és addigra a mai apus gépek is kevesek lesznek, nem beszélve arról hogy ma még az apuban lévő cpu rész közel nem olyan erős mint a homogén cpuk-é.
0
0
0
0
goya999 avatar
Reincarnation:voltaképpen minden játszik,csak nem tudom,hogy jobb,APU-val vagy anélkül
0
0
0
0
no avatar
goya999:
csak A10 és Bulldozer játszik? fx x3xx(vishera) nem?
0
0
0
0
Domfoz avatar
Bármit csak ne bulldozert.
0
0
0
0
goya999 avatar
amd phenom 2 x4 b55 3200mhz, gainward geforce gts 450 1gb gs.gigabyte ma770t-ud3 proci,vkártya és alaplapomat szeretném lecserélni 120k max értékben.mit érdemes jobban venni amd a10-et vagy bulldozert?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
orodreath: YouTube videók szerint bőven sok hozzá, Bf 4, Cry 3 alatt 50% Cpu terhelés mellett Vga limit van.
0
0
0
0
lumosnina avatar
Valaki tud irni valamit a kerdesemre?
0
0
0
0
gatya123 avatar
Damapapa: múltkor találtam 1 képet ahol a 6300-at meg a 8350-est tesztelték gtx titan mellett már nemtudom mellik játék alatt, a 6300 minden magja 90-100% között mozgott, míg a 8350 60%-körül volt. aza 90-100% nemtúl biztató, ottmár becsúszhat a procilimit, a 870-es amit készülök venni pedig kb titán szintü lessz...
0
0
0
0
Silent Rain avatar
[gatya123]

hali, érdemes lenne váltani fx 6300ról 8320ra? jövöre tervezek valami gtx 870 félét, ahoz már nemigen lessz elég a 6300...

KEdves Gatya123! Csak puszta kíváncsiság! Mi az amihez nem elég 6mag közel 4GHZ-en?
0
0
0
0
lumosnina avatar
Sziasztok! Valamelyest ide illo kerdes, de mar vasarlas utan vagyok sajna... 😞
Szerintetek el indul egy Compaq QC60 212EA noti egy AMD Athlon II P320 procival? (AMP320SGR22GM)
Figyelmetlenul vasaroltam es kesobb talaltam cikket rola, hogy nem mindegy, hogy S1 foglalatba hanyadik generacios procit veszel. Es a cikk szerint ez a proci hiaba S1 foglalatu, mint a notim, nem indul el vele.
Erdekelne a ti meglatasotok is, hogy valoban eselytelen e.

Koszonom! 😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Akkor válts ha procilimited lesz, nem hinném, hogy különösebb problémát jelentene neki, Gtx 780 mellett sem limites.
0
0
0
0
gatya123 avatar
hali, érdemes lenne váltani fx 6300ról 8320ra? jövöre tervezek valami gtx 870 félét, ahoz már nemigen lessz elég a 6300...
0
0
0
0
Bronson avatar
nem kell hozzá msi cucc feltétlenül,a biosban meg nézz jobban körül,ha viszont nem igazán vágod a témát kérd meg tapasztaltabb barát/haver segítségét a tuningoláshoz,vagy olvass utána amennyit csak tudsz!!
0
0
0
0
bassus16 avatar
Az MSI afterburner jó az én gépemhez is vagy ahhoz MSi cucc kell?
És ezzel lehet húzni procit is? Mert én nemtudom,hogy húzzam a procit biosba nincs sehol,programot nem engedte telepíteni tudnátok ksegíteni? :/
0
0
0
0
dittike26 avatar
nemdrágák a lapok....majd nézek egyet.asus p5q....vagy p5k.de lehet nézek egy pci-e 3.0-ást.giga lapokat nemismerem.vagy asrock vagy asus...ezekkel nemvolt gondom.
0
0
0
0
Dani46 avatar
hát akkor így még sok értelme nincs nézegetni 2.0 3.0 között nincs kül de az 1.0 az már igen régi!!!
0
0
0
0
dittike26 avatar
őké
furmark alatt 99%de megnézem.....ehez fel kell tennem játékot😀jön az uj vinyo és töröltem őket,ebből tár lessz😀a kis raptor sokat dob majd a gépen,a mostani egy 5400rpm-es 1 lemez 1 fej....vettem volna 4 magost...már 16 ért van,de multhonapban megszivtam,vettem egy q9550 et és halott volt...buktam.igy inkább itt bemegyek kiprobálom,és ugy,majd januárban lessz nekik 4 magos.meg később egy sli lapocska,és +1 kari.annál több már nemkell.meghát a mostani lap pci-e 1.0....kari meg 3.0
0
0
0
0
Dani46 avatar
msi afterburner-t 2.3.1 töltsed le, settings,monitoring,gpu usage,show in on-screen display pipa,akkor játék közbe kiírja hány % on megy a vga-d ha nem 99 körül megy akkor kevés a procid!De ez játék függő,előfordulhat vhol tökéletesn megy,más játékba meg majd alig éri el az 50% ot,onnantól az már teljesítmény vesztés a proci miatt,próbáld ki és kiderül!
0
0
0
0
dittike26 avatar
ez sem egy erős kártya,ebben az árban sajna a 2 gigás kari azért 2 gigás hogy a sok memoval kiküszöböljék a kártya gyengeségét.anno 9800 gtx-em volt,bőven jo volt mindenre,szegény azért ment mert ugye directx 11 ....am.teljesen elég volt a memoja,kissebb grafon semmi gond nemvolt vele.nincsenek nagy elvárásaim,nekem a min graf pont elég,csak ne szaggasson.tudom mi lenne az igény,de sajna a boltbol elvitték az összes 4magost😞majd január....ha az meglessz akkor egy sli párt veszek a karinak.viszont mindenképp lapcsere szerintem.tápellátás is gyengusz ezen.alig tudom huzni a procit.nemis lehet huzni,csak fsb-t lehet emelni,az meg ugye mindent piszkál és az nemjo....
de az eredeti kérdésre vissza....elég lehet neki ez a proci?hogy tudom megnézni?
0
0
0
0
Dani46 avatar
háát az a baj ma már legalább kell 2gb videó memória,legalább 4 magos proci,de a 8 se túlzás😃
0
0
0
0
dittike26 avatar
sziasztok.vettem egy asus gtx 650 dc top karit, és most egy core2 e7400 van a gépben....nemtudom elég-e a karinak?vagy ha többet akarok ennél akkor sli+egy q... proci?vinnie kéne a gépnek az nfs rivals-t de uszik szaggat....ram 4gb,táp CM gx 750,lap asus p5kpl am epu.még a lapra gondolok....nem egy erős darab
0
0
0
0
mtrelax avatar
nekem fx 8120 van de én ezt se bántam meg (még) de hát ennek másfél éve 😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
Mivel i5-öt vettél és nem bántad meg nem tudhatod milyen lett volnaha az FX-et vetted volna meg 😃
De szerintem azt se bántad volna meg.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Én is az i5 3570k-s processzort ajánlanám!
0
0
0
0
no avatar
adam973: énis eközött a 2 között gondolkoztam és végül i5-öst vettem meg 😀 nembántam meg 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
adam973: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-3570K-vs-AMD-FX-8350
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Sziasztok !
i5-3570k vagy fx 8350 ? (Játékra)
Előnyök/Hátrányok mind2nél ?
0
0
0
0
Cooley avatar
FunkyVodka: Hát ez tök jó, de az ilyen infót bátran írhatod a gépedhez is! 😀
0
0
0
0
FunkyVodka avatar
Corsair hydro h100i hűtőt fogok kapni egyik ismerősömtől (nem tudom mennyire jó de azt mondta elég erősen hűt) januárban ha minden igaz mert neki már nem kell 😃 a gépház nekem meg bőven elég ami most van,van benne 4 venti ha jól számoltam 😃 ami hűvösen tartja + nem szeretnék most költeni egy drága gépházra 😃 mert nekem fölösleges 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
LGA1156 i5 támogatva van a lapod részéről...
0
0
0
0
grabka avatar
Sziasztok!

Van most egy ilyen alaplapom http://www.asrock.com/mb/Intel/H55M-LE/ és szeretnék egy új procit belevenni??? A kérdésem hogy milyen foglalatos legyen a proci??? most egy core i 3-as van.. i5-re gondoltam
0
0
0
0
FunkyVodka avatar
Sziasztok vettem egy Intel Core I5-4670K processzort és mellé egy Asus Gtx 780-at szerintetek váltsak I7-es procira? Legtöbbször csak játékra használom a gépet 😃 + Azért kérdezem ezt az egészet mert nem tudom hogy ez a két komponens kihasználja e a másikat 😃 😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Miért pont 3350p, azt értem, hogy nem kell a integrált Gpu, de ennyiért van 3470 némi extrával.
Kérdésedre igen a válasz, viszont ne 3350p-t válaszd.
0
0
0
0
Abelsu avatar
üdv. szerintetek egy i5 3350P-hez illik a hd7970? 😀
0
0
0
0
kissbence09 avatar
Én is azt olvastam, hogy játékorka bőven elég az AMD, viszont kicsit komolyabb programokhoz már elkél az Intel. Nekem is volt mindkettő, és én is az Intelt szeretem jobban, bár sokkal drágábbak mint az AMD-k.
0
0
0
0
FunkyVodka avatar
Építheti attól az Intel jobb 😃 sima játékokhoz meg elég az AMD is
0
0
0
0
Roger87 avatar
Nekem eddig 2 Intel és 2 AMD konfigom volt.Váltogatva.Tény,hogy a világ legjobb procijai Intelek.A helyzet viszont az,hogy a legtöbb játékfejlesztő cég az AMD-vel együtt építi a jövőt.Egy ideje.
0
0
0
0
Cooley avatar
Az mondjuk biztos, hogy az első olyan APU, amire már nem kell hardverspecifikusan fejleszteni, az a Kaveri lesz. Szóval a most piacon levők nem valószínű, hogy használhatóak lesznek ilyen célra. Minden esetre +1 az AMD-nek tőlem is, de én elvből nem rajongok az Intelért. 😀
0
0
0
0
Roger87 avatar
Most elgondolkodtam,mert biztos úgy lesz,hogy az APU-k fogják uralni a piacot és majd azokra a képességekre írják a játékokat.Efelől semmi kétségem.De nem valószínű,hogy a játékokat úgy fejlesztik,hogy jól kihasználják a jelenlegi APU-k képességeit és még csak véletlenül sem kell majd új APU-t venni.Ebből a szempontból az i5-tel sem vagyunk sokkal előbbre.Már ami az APU+VGA-t illeti.A több szál majdani kihasználása még nyitott kérdés,és ha már máshol nem,ott lehet majd némi előny.
0
0
0
0
Dani46 avatar
A 8350 nem egy rossz proci DE!énis gondolkoztam rajta csak megnéztem 1-2 tesztet mint cooley is mondta magonkénti teljesítménye siralmas több magba már tud vmit bár azse vmi nagy cucc.Órajelekről meg annyit hogy felhúzhatod az fx et 4.8 ghz-re még akkoris elmarad,az intel még 1ghz-el alacsonyabb órajelen is megveri és nem zabál közbe.
0
0
0
0
FunkyVodka avatar
I5-nél a K-s verziók a jók játékra inkább 😃 hogy ha csak játékokhoz kell akkor az pont elég 😃 mellesleg ha jól tudom akkor a K-s verziók azok amik jól húzhatóak (inteleknél ezek húzhatóak a legjobban 😆😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Kicsit le vagy maradva. A játékok nem pusztán grafikából állnak, és most már nem csak grafikai számításokra fogható be 1 IGP. Mint ahogy azt írtam is, szimulációról, AI-ról és egyéb GPU-val hatékonyan gyorsítható számításokról van szó, nem grafikusakról. Amikre még az i5-ök IGP-je is tökéletes. Mert ugye szóba jött a hosszabb távon való gondolkodás... Mire megfelelő támogatást kapnak az FX-ek, már az APU-k fogják uralni a piacot. Az a +1GHz meg nem sokat számít játékokban. Egy 4.6GHz-en járatott FX-8320-am van, úgyhogy nem a levegőbe beszélek.
0
0
0
0
Roger87 avatar
Itt konkrétan 2 cpu-ról van szó,nem?(Az i5 igp-je nem játékra való.)
0
0
0
0
Cooley avatar
Ennyi erővel hosszabb távon az Intel a jobb, mert az APU-ké a jövő és a GPU-val gyorsított szimulációké, AI-é stb. Sőt, kétszer ennyi erővel meg már sem Intel, sem FX, hanem A10.
0
0
0
0
Roger87 avatar
Játékra kell a proci robinho-nak.Ha nem venném figyelembe a jövőt,akkor azt mondtam volna,hogy mindegy,mert most nincs nagy diffi a két cpu között ha a játékok futtatását nézzük.Hosszabb távon viszont az fx jobb lehet a tuningolhatósága miatt.

(A szarkazmust jól látod,mert nem a kérdésre válaszolt.)
0
0
0
0
Cooley avatar
Roger87: Némi szarkazmust vélek felfedezni a mondandódban, arra utalva, hogy Dani46 hülyeséget mond, holott épp te beszélsz hülyeséget.
Kevés program (a játékok nem tartoznak közéjük) tud igazán hasznot húzni a sok cache-ből, pláne nem a harmadszintűből. A probléma ott van, hogy siralmas az FX-ek magonkénti sebessége, és amíg nem tudja a programok többsége kihasználni a 4-nél több magban rejlő lehetőségeket, addig nem túl rózsás a helyzete. És ezen +1-1.5GHz nem segít. Sőt, sok programok többsége máig nem tud 1-nél több szálon futni, persze van, ami 16-on is képes, de ez utóbbi igen ritka. Játékok körében talán 2 kezemen is meg tudnám számolni, hogy hány tud 4-nél több szálon futni, de a 2-nél több szálon futók száma sem eget rengető. Talán az új konzolok ebben hoznak némi javulást.
0
0
0
0
Roger87 avatar
Dani46!Köszönjük ezt a rendkívül hasznos információt.

A kérdésre,hogy melyiket lenne érdemes megvenni,pont az a helyes válasz,hogy az fx nem a világ legjobb cpu szériája,és nem is lesz.😂

Nincs HA...
A jövőt tekintve az számít,amihez lehet nyúlni.Ez pedig az órajel.
0
0
0
0
gatya123 avatar
Az intel ott baxa elh integrált gpu-kat rak a procikba, amit a gamerek kb 0%-a használ, viszont az árát felveri. ha gyártanának sima procikat olcsóbban, a világon mindenki intelt venne...
0
0
0
0
Dani46 avatar
ha csak a cache számítana akkor a világ legjobb procija lenne az fx,de nem az,és nem is lesz!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció