Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nem kell még apu késöbbiekben lehet hogy apu+ dvga-val fogunk játszani, de az nem ma lesz és addigra a mai apus gépek is kevesek lesznek, nem beszélve arról hogy ma még az apuban lévő cpu rész közel nem olyan erős mint a homogén cpuk-é.
csak A10 és Bulldozer játszik? fx x3xx(vishera) nem?
hali, érdemes lenne váltani fx 6300ról 8320ra? jövöre tervezek valami gtx 870 félét, ahoz már nemigen lessz elég a 6300...
KEdves Gatya123! Csak puszta kíváncsiság! Mi az amihez nem elég 6mag közel 4GHZ-en?
Szerintetek el indul egy Compaq QC60 212EA noti egy AMD Athlon II P320 procival? (AMP320SGR22GM)
Figyelmetlenul vasaroltam es kesobb talaltam cikket rola, hogy nem mindegy, hogy S1 foglalatba hanyadik generacios procit veszel. Es a cikk szerint ez a proci hiaba S1 foglalatu, mint a notim, nem indul el vele.
Erdekelne a ti meglatasotok is, hogy valoban eselytelen e.
Koszonom! 😀
És ezzel lehet húzni procit is? Mert én nemtudom,hogy húzzam a procit biosba nincs sehol,programot nem engedte telepíteni tudnátok ksegíteni? :/
furmark alatt 99%de megnézem.....ehez fel kell tennem játékot😀jön az uj vinyo és töröltem őket,ebből tár lessz😀a kis raptor sokat dob majd a gépen,a mostani egy 5400rpm-es 1 lemez 1 fej....vettem volna 4 magost...már 16 ért van,de multhonapban megszivtam,vettem egy q9550 et és halott volt...buktam.igy inkább itt bemegyek kiprobálom,és ugy,majd januárban lessz nekik 4 magos.meg később egy sli lapocska,és +1 kari.annál több már nemkell.meghát a mostani lap pci-e 1.0....kari meg 3.0
de az eredeti kérdésre vissza....elég lehet neki ez a proci?hogy tudom megnézni?
De szerintem azt se bántad volna meg.
i5-3570k vagy fx 8350 ? (Játékra)
Előnyök/Hátrányok mind2nél ?
Van most egy ilyen alaplapom http://www.asrock.com/mb/Intel/H55M-LE/ és szeretnék egy új procit belevenni??? A kérdésem hogy milyen foglalatos legyen a proci??? most egy core i 3-as van.. i5-re gondoltam
Kérdésedre igen a válasz, viszont ne 3350p-t válaszd.
(A szarkazmust jól látod,mert nem a kérdésre válaszolt.)
Kevés program (a játékok nem tartoznak közéjük) tud igazán hasznot húzni a sok cache-ből, pláne nem a harmadszintűből. A probléma ott van, hogy siralmas az FX-ek magonkénti sebessége, és amíg nem tudja a programok többsége kihasználni a 4-nél több magban rejlő lehetőségeket, addig nem túl rózsás a helyzete. És ezen +1-1.5GHz nem segít. Sőt, sok programok többsége máig nem tud 1-nél több szálon futni, persze van, ami 16-on is képes, de ez utóbbi igen ritka. Játékok körében talán 2 kezemen is meg tudnám számolni, hogy hány tud 4-nél több szálon futni, de a 2-nél több szálon futók száma sem eget rengető. Talán az új konzolok ebben hoznak némi javulást.
A kérdésre,hogy melyiket lenne érdemes megvenni,pont az a helyes válasz,hogy az fx nem a világ legjobb cpu szériája,és nem is lesz.😂
Nincs HA...
A jövőt tekintve az számít,amihez lehet nyúlni.Ez pedig az órajel.