Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
niteforce avatar
gondolom erre gondoltál: ASUS M4N68T-M LE V2

ha igen, akkor belemenne, mert van rajta pci-e x 16 foglalat. csak az számít.
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
Egy geforce gtx 460 1gb bele menne ebbe az alaplapba Asus m2n68t m le v2?
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Konkrétan a feszültség állításának helyét meg se találtam a BIOSban 😆 De figyeltem, és mindig max 1.248 volt, nem ment feljebb amikor növeltem az FSB-t, úgyhogy szerintem jó lesz 😃 Tovább nem volt kedvem próbálni, de majd lehet holnap még megpróbálkozok vele 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Példányföggő. Pont addig foja bírni, amíg nem lesz instabil. 😀 Próbálgasd. A feszültséget ne hagyd auto-n, hanem manuálisan állítsd be az alap értékre.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy a jelenlegi procim (E5300) meddig bírná fesz emelés nélkül, tehát meddig vihetném fel az FSB-t? Köszi előre is a válaszokat!

Szerk.: 3.2 Ghz-ig nyomtam fel, azon még stabil
0
0
0
0
Devis avatar
ami most van (D 805) az jobb. ha veszel rá egy hűtőt (tx3) akkor azzal sztem akár 3.2 ghz is mehet neki (ha nem kell neki fesz)
0
0
0
0
vasziliy avatar
Hali.A gépemben lévő procit..meddig lehetne húzni az alaplapommal?
Illetve..melyik a gyorsabb? Ami benne van? vagy egy intel 541 ht 3.2 Ghz proci? Mind a kettő megvan,de eddig nem nagyon vettem észre különbséget játékoknál.
0
0
0
0
Osynho avatar
Vagy pl FSP Hexa 10 alatt.
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
Akkor azt mondjátok h vegyek egy más márkájú tápot ami 10 ezer? Mer ez kb 3 ezer volt de az annyit is ér
0
0
0
0
Osynho avatar
Ricsi272 írta:
De nem kéne inkább egy 500 as tápot venni az már elbírná ezt a konfigot nem?

HD6850et + Amd Athlon II x4-et víganlazán elvisz egy 400as táp (nem Codegen kategória).
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
De nem kéne inkább egy 500 as tápot venni az már elbírná ezt a konfigot nem?
0
0
0
0
Hagrid avatar
Synda írta:
Hagrid írta:
Alap hűtéssel érdemes lenne ezt húzni?:
Grafikus processzor:
jelenleg: 547Mhz legnagyobb 660Mhz
Grafikus memória:
jelenleg: 398 legnagyobb 468Mhz.
Illetve egy 3,06 Ghz-es Celeron-t alap hűtéssel ami jelenleg 50 fok körül van?

Videó kártyát nyugodtan húzhatod.
Procit gyári hűtővel nem igazán ajánlott,lerövidülhet az élettartama,de ha lassan cseréled adj neki.😂

Akk a videókarit egyből a legnagyobbra?
A processzor meg rohadjon ki a gépből. Szart sem ér.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Ricsi272 írta:
codegenes táp van benne az nem hiszem h márkás de nem értek hozzá a vga asus az alaplap asus a ram kingston a hdd samsung ha ez számít

Először is minden táp rendelkezik márkával, nem azt kell nézni, hanem hogymilyen a minősége, annak a "tápnak" rossz minősége van. Cseréld le, mert el b@aszhatja az egész géped!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A codegen-t azt felejtsd el! 😜

Fsp hexa, vagy Chieftec ctg.
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
codegenes táp van benne az nem hiszem h márkás de nem értek hozzá a vga asus az alaplap asus a ram kingston a hdd samsung ha ez számít
0
0
0
0
Devis avatar
ha márkás akkor bőven elbírja 😀
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
Van egy ati hd 6850em egy amd athlon x4 650 4gb ram ez elmegy egy 400 wos táppal mert a vga 130 wattot eszik?
0
0
0
0
Peti123 avatar
Köszönöm mindenki segítségét!
0
0
0
0
Osynho avatar
Mad Hatter írta:
Helló!

Lenne 1 problémám ....
Socket 775 ös alaplapot szeretnék venni lehetőleg ddr3-asat és az se lenne probléma hha támogatná a crossfire-t
Nézelődtem sok helyen de nem találtam igazit lehetőleg minél olcsóbban kellene megoldani ... !

A 775-ös platformnak mindegy, hogy ddr2, vagy 3, nem lesz gyorsabb. Persze, most olcsó a ddr3 ram, gondolom ezért vennél ilyen lapot, de az elég ritka volt még akkor is, amikor modernnek számított ez a foglalat. Szerintem inkább am3-ban gondolkodj.
0
0
0
0
Mad Hatter avatar
Helló!

Lenne 1 problémám ....
Socket 775 ös alaplapot szeretnék venni lehetőleg ddr3-asat és az se lenne probléma hha támogatná a crossfire-t
Nézelődtem sok helyen de nem találtam igazit lehetőleg minél olcsóbban kellene megoldani ... !
0
0
0
0
no avatar
Jó, én személy szerint még nem találkoztam olyannal, csak hallottam róla.
0
0
0
0
Cooley avatar
GamerDaPro írta:
Superlompos írta:
GamerDaPro: Szoftveresen nem jó húzni a procit.

Valóban jobb a biosban, stabilabb is, stb. De ha ott nem tudja? akkor 2 dolog lehetséges: clockzáras a procija, vagy egyszerüen nincsen az alaplapi biosban olyan menüpont. Ha clockzáras, akkor pech, de ha az utóbbi történt(elég ritka), akkor attól még megpróbálhatja az oprendszerből.

Nem olyan ritka az. Az alsókategóriás modelleknél elég gyakori, pláne régebbi darabok esetében.
0
0
0
0
no avatar
Peti123 írta:
Aha, és abban tudnál segíteni hogy hol tudom felhúzni a windowsba, vagy milyen programmal?

Fogalman sincs, nézz utána.

Superlompos írta:

Valóban jobb a biosban, stabilabb is, stb. De ha ott nem tudja? akkor 2 dolog lehetséges: clockzáras a procija, vagy egyszerüen nincsen az alaplapi biosban olyan menüpont. Ha clockzáras, akkor pech, de ha az utóbbi történt(elég ritka), akkor attól még megpróbálhatja az oprendszerből.
0
0
0
0
Cooley avatar
WackoSheep írta:
Az lett volna az értelme h azt mondta nincs Jumperfree/Overclock a Biosában és iylenkor amikor nincs ott RESETELNI kell a BIOST de ha te ezt nem tudtad akkor bocs!

Erről szerintem rajtad kívül senki sem tud. 😆 Egy clearcmos-tól szerinted új menüpontok jelennek meg a bios-ban? Az extrém! 😂 Egész egyszerűen azt a bios-t nem úgy írták meg, hogy képes legyen az OC-ra. Lehet, hogy eleve a chipszett képtelen az OC-ra, lehet, hogy csak egy olcsó modell, amit ilyenekkel korlátoztak, azt nem tudom, de az biztos, hogy egy bios nullázás nem segít ezen. 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
Osynho írta:
ors11 írta:
Valaki tud segíteni..? Fent vannak a kéréseim

A fő probléma: Intel GMA 945GM

Kifejtenéd részletesebben,mert nem nagyon értem....
0
0
0
0
Peti123 avatar
GamerDaPro írta:
Persze, enyém sem ilyen volt. nem volt intelligent tweakerem, meg egy csomó minden, de a standard cmos, és advanced bios megvolt, azon belül valahol van, vagy ha nincs, akkor meg az utóbbi dolog amit mondtam, az oprendszerből lévő overclock.

Aha, és abban tudnál segíteni hogy hol tudom felhúzni a windowsba, vagy milyen programmal?
0
0
0
0
Osynho avatar
ors11 írta:

A fő probléma: Intel GMA 945GM
0
0
0
0
ors11 avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Laptopokban lévő procikat nem nagyon szokták húzni, mert alapórajelen is melegszik az egész.

0
0
0
0
tib87 avatar
SZiasztok! Az lenne a kérdésem hogy a laptopomban van egy i3 380M proci. Ezt hogy tudnám felhúzni egy kicsit? 😀 Mert biosz az annyira le van butítva hogy ott semmit nem lehet kezdeni. Köszi előre is a választ!
0
0
0
0
ors11 avatar
Azt szeretném kérdezni.hogy hogyan tehetném gyorsabbá és jobbá az IBM laptopomat....most nem csak a proci tuningra,hanem +1gb ram meg ilyesmikre gondoltam,hogy jobban vigye a játékokat....esetleg valami program letöltése,hogy a ne egye a ramot meg ienekről kéne bő infó kösz....ja és a laptopom nem hinném,hogy túl fogna melegedni,mert nagyon halk....és egyáltalán nem szokott kiforrósodni,csak ha folyamatosan játszok 4-5 órát....de az nálam ritka
0
0
0
0
no avatar
Persze, enyém sem ilyen volt. nem volt intelligent tweakerem, meg egy csomó minden, de a standard cmos, és advanced bios megvolt, azon belül valahol van, vagy ha nincs, akkor meg az utóbbi dolog amit mondtam, az oprendszerből lévő overclock.
0
0
0
0
Peti123 avatar
GamerDaPro írta:
a cmos mem. ürítése nem sokat változtatna, maximum vissza állítaná a processor órajelet az eredetire, azaz amin jelenleg van. Nem értem mi értelme lenne annak amit WackoSheep mondott.

De utánanézhetsz az alaplapi kézikönyvben, vagy az interneten is kereshetsz manualt, hogy hogyan kell proci frekvenciát állítani,vagy ha esetleg nem támogatná az alaplap, akkor pedig a windows alól is meglehet próbálni.

Ha ilyesmi biosod van ami nekem volt, akkor valószínűleg a standard CMOS, vagy advanced BIOS menüben kell lennie.

https://www.legitreviews.com/images/reviews/676/gigabyte_bios_2.jpg

Egy kicsit más, pl.: nekem 1984-2004 van írva, és pár menüpont nincsen nekem.
0
0
0
0
no avatar
a cmos mem. ürítése nem sokat változtatna, maximum vissza állítaná a processor órajelet az eredetire, azaz amin jelenleg van. Nem értem mi értelme lenne annak amit WackoSheep mondott.

De utánanézhetsz az alaplapi kézikönyvben, vagy az interneten is kereshetsz manualt, hogy hogyan kell proci frekvenciát állítani,vagy ha esetleg nem támogatná az alaplap, akkor pedig a windows alól is meglehet próbálni.

Ha ilyesmi biosod van ami nekem volt, akkor valószínűleg a standard CMOS, vagy advanced BIOS menüben kell lennie.

https://www.legitreviews.com/images/reviews/676/gigabyte_bios_2.jpg
0
0
0
0
Peti123 avatar
Szervusztok, a kérdésem a következő lenne hogy hogyan tudnám felhúzni a procimat? Régebbi gépemről lenne szó, meg tudjátok nézni az adatlapomon, egyébként gigabyte alaplapom van de én sehol sem találom az overclockot a bioszban .
0
0
0
0
Osynho avatar
VooDoo írta:
és msot van 1 AMD athlon 2 x3 450-es procim 3,2GHZ-s és azt szeretném kérdezni hogy 1 Scythe Mugen 3-as hűtővel meddig lehetne húzni?😃

Nem a hűtő lesz a szűk keresztmetszet. :9 Pontos órajelet max kártyából lehetne jósolni. 😜

lapartman997:

[LINK]

Első találat, a táblázatban az 5. ábra mellett... 😊
0
0
0
0
VooDoo avatar
és msot van 1 AMD athlon 2 x3 450-es procim 3,2GHZ-s és azt szeretném kérdezni hogy 1 Scythe Mugen 3-as hűtővel meddig lehetne húzni?😃
0
0
0
0
Hagrid avatar
Alap hűtéssel érdemes lenne ezt húzni?:
Grafikus processzor:
jelenleg: 547Mhz legnagyobb 660Mhz
Grafikus memória:
jelenleg: 398 legnagyobb 468Mhz.
Illetve egy 3,06 Ghz-es Celeron-t alap hűtéssel ami jelenleg 50 fok körül van?
0
0
0
0
VooDoo avatar
Helló mindenki a videókártyámon tudok még húzni valamit?(Nvidia Geforce GT 430 és rajta alapból 1 80mm-es hűtő) most így állok vele:

Core Clock: 730MHZ

Shader Clock: 1460MHZ

Memory Clock: 900MHZ

Fan Speed: 80%

és még ezen tudok húzni valamit?
0
0
0
0
Devis avatar
na most újra elkezdem a tuningot 😃
első körben pci-e freket fixáltam 100-ra, tolok így egy tesztet. cpu-hoz nem nyúltam még
0
0
0
0
Osynho avatar
Xavi001 írta:
Osynho ennyit: Overlock mode auto-ról Pcie Syncre (ekkor nyíllik meg a proci húzás funkció) és átvittem a CPU frekvenciát 255-re

Ennél azért összetettebb a tuning... 😀

Devis: Pedig nem ártana. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Devis írta:
na osynho ma reggel elkezdtem megint húzni a procit.
Bus: 230
multiplier: 15x

Ramokat levittem a legkisebbre. prime-ot elindítottam, ment is szépen, de a 3. fft-nél kikapcsolt a gép. Próbáljam meg a pci-e-t 100mhz-re fixálni?

Persze. A ramokat visszaosztottad?
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Osynho ennyit: Overlock mode auto-ról Pcie Syncre (ekkor nyíllik meg a proci húzás funkció) és átvittem a CPU frekvenciát 255-re
0
0
0
0
Devis avatar
na osynho ma reggel elkezdtem megint húzni a procit.
Bus: 230
multiplier: 15x

Ramokat levittem a legkisebbre. prime-ot elindítottam, ment is szépen, de a 3. fft-nél kikapcsolt a gép. Próbáljam meg a pci-e-t 100mhz-re fixálni?
0
0
0
0
Osynho avatar
"Csak" a proci húzása is több dolog állításából ered...
0
0
0
0
Xavi001 avatar
Osynho csak a procit húztam azon kívül semmit mert én nem értek hozzá
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem tudom miket állítottál a biosban, így nem tudok segíteni. Továbbá az Asrock biosokat se ismerem. 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció