Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ha igen, akkor belemenne, mert van rajta pci-e x 16 foglalat. csak az számít.
Szerk.: 3.2 Ghz-ig nyomtam fel, azon még stabil
Illetve..melyik a gyorsabb? Ami benne van? vagy egy intel 541 ht 3.2 Ghz proci? Mind a kettő megvan,de eddig nem nagyon vettem észre különbséget játékoknál.
De nem kéne inkább egy 500 as tápot venni az már elbírná ezt a konfigot nem?
HD6850et + Amd Athlon II x4-et víganlazán elvisz egy 400as táp (nem Codegen kategória).
Alap hűtéssel érdemes lenne ezt húzni?:
Grafikus processzor:
jelenleg: 547Mhz legnagyobb 660Mhz
Grafikus memória:
jelenleg: 398 legnagyobb 468Mhz.
Illetve egy 3,06 Ghz-es Celeron-t alap hűtéssel ami jelenleg 50 fok körül van?
Videó kártyát nyugodtan húzhatod.
Procit gyári hűtővel nem igazán ajánlott,lerövidülhet az élettartama,de ha lassan cseréled adj neki.😂
Akk a videókarit egyből a legnagyobbra?
A processzor meg rohadjon ki a gépből. Szart sem ér.
codegenes táp van benne az nem hiszem h márkás de nem értek hozzá a vga asus az alaplap asus a ram kingston a hdd samsung ha ez számít
Először is minden táp rendelkezik márkával, nem azt kell nézni, hanem hogymilyen a minősége, annak a "tápnak" rossz minősége van. Cseréld le, mert el b@aszhatja az egész géped!
Fsp hexa, vagy Chieftec ctg.
Helló!
Lenne 1 problémám ....
Socket 775 ös alaplapot szeretnék venni lehetőleg ddr3-asat és az se lenne probléma hha támogatná a crossfire-t
Nézelődtem sok helyen de nem találtam igazit lehetőleg minél olcsóbban kellene megoldani ... !
A 775-ös platformnak mindegy, hogy ddr2, vagy 3, nem lesz gyorsabb. Persze, most olcsó a ddr3 ram, gondolom ezért vennél ilyen lapot, de az elég ritka volt még akkor is, amikor modernnek számított ez a foglalat. Szerintem inkább am3-ban gondolkodj.
Lenne 1 problémám ....
Socket 775 ös alaplapot szeretnék venni lehetőleg ddr3-asat és az se lenne probléma hha támogatná a crossfire-t
Nézelődtem sok helyen de nem találtam igazit lehetőleg minél olcsóbban kellene megoldani ... !
GamerDaPro: Szoftveresen nem jó húzni a procit.
Valóban jobb a biosban, stabilabb is, stb. De ha ott nem tudja? akkor 2 dolog lehetséges: clockzáras a procija, vagy egyszerüen nincsen az alaplapi biosban olyan menüpont. Ha clockzáras, akkor pech, de ha az utóbbi történt(elég ritka), akkor attól még megpróbálhatja az oprendszerből.
Nem olyan ritka az. Az alsókategóriás modelleknél elég gyakori, pláne régebbi darabok esetében.
Aha, és abban tudnál segíteni hogy hol tudom felhúzni a windowsba, vagy milyen programmal?
Fogalman sincs, nézz utána.
Valóban jobb a biosban, stabilabb is, stb. De ha ott nem tudja? akkor 2 dolog lehetséges: clockzáras a procija, vagy egyszerüen nincsen az alaplapi biosban olyan menüpont. Ha clockzáras, akkor pech, de ha az utóbbi történt(elég ritka), akkor attól még megpróbálhatja az oprendszerből.
Az lett volna az értelme h azt mondta nincs Jumperfree/Overclock a Biosában és iylenkor amikor nincs ott RESETELNI kell a BIOST de ha te ezt nem tudtad akkor bocs!
Erről szerintem rajtad kívül senki sem tud. 😆 Egy clearcmos-tól szerinted új menüpontok jelennek meg a bios-ban? Az extrém! 😂 Egész egyszerűen azt a bios-t nem úgy írták meg, hogy képes legyen az OC-ra. Lehet, hogy eleve a chipszett képtelen az OC-ra, lehet, hogy csak egy olcsó modell, amit ilyenekkel korlátoztak, azt nem tudom, de az biztos, hogy egy bios nullázás nem segít ezen. 😀
Valaki tud segíteni..? Fent vannak a kéréseim
A fő probléma: Intel GMA 945GM
Kifejtenéd részletesebben,mert nem nagyon értem....
Persze, enyém sem ilyen volt. nem volt intelligent tweakerem, meg egy csomó minden, de a standard cmos, és advanced bios megvolt, azon belül valahol van, vagy ha nincs, akkor meg az utóbbi dolog amit mondtam, az oprendszerből lévő overclock.
Aha, és abban tudnál segíteni hogy hol tudom felhúzni a windowsba, vagy milyen programmal?
Valaki tud segíteni..? Fent vannak a kéréseim
A fő probléma: Intel GMA 945GM
a cmos mem. ürítése nem sokat változtatna, maximum vissza állítaná a processor órajelet az eredetire, azaz amin jelenleg van. Nem értem mi értelme lenne annak amit WackoSheep mondott.
De utánanézhetsz az alaplapi kézikönyvben, vagy az interneten is kereshetsz manualt, hogy hogyan kell proci frekvenciát állítani,vagy ha esetleg nem támogatná az alaplap, akkor pedig a windows alól is meglehet próbálni.
Ha ilyesmi biosod van ami nekem volt, akkor valószínűleg a standard CMOS, vagy advanced BIOS menüben kell lennie.
Egy kicsit más, pl.: nekem 1984-2004 van írva, és pár menüpont nincsen nekem.
De utánanézhetsz az alaplapi kézikönyvben, vagy az interneten is kereshetsz manualt, hogy hogyan kell proci frekvenciát állítani,vagy ha esetleg nem támogatná az alaplap, akkor pedig a windows alól is meglehet próbálni.
Ha ilyesmi biosod van ami nekem volt, akkor valószínűleg a standard CMOS, vagy advanced BIOS menüben kell lennie.
és msot van 1 AMD athlon 2 x3 450-es procim 3,2GHZ-s és azt szeretném kérdezni hogy 1 Scythe Mugen 3-as hűtővel meddig lehetne húzni?😃
Nem a hűtő lesz a szűk keresztmetszet. :9 Pontos órajelet max kártyából lehetne jósolni. 😜
lapartman997:
[LINK]
Első találat, a táblázatban az 5. ábra mellett... 😊
Grafikus processzor:
jelenleg: 547Mhz legnagyobb 660Mhz
Grafikus memória:
jelenleg: 398 legnagyobb 468Mhz.
Illetve egy 3,06 Ghz-es Celeron-t alap hűtéssel ami jelenleg 50 fok körül van?
Core Clock: 730MHZ
Shader Clock: 1460MHZ
Memory Clock: 900MHZ
Fan Speed: 80%
és még ezen tudok húzni valamit?
első körben pci-e freket fixáltam 100-ra, tolok így egy tesztet. cpu-hoz nem nyúltam még
Osynho ennyit: Overlock mode auto-ról Pcie Syncre (ekkor nyíllik meg a proci húzás funkció) és átvittem a CPU frekvenciát 255-re
Ennél azért összetettebb a tuning... 😀
Devis: Pedig nem ártana. 😀
na osynho ma reggel elkezdtem megint húzni a procit.
Bus: 230
multiplier: 15x
Ramokat levittem a legkisebbre. prime-ot elindítottam, ment is szépen, de a 3. fft-nél kikapcsolt a gép. Próbáljam meg a pci-e-t 100mhz-re fixálni?
Persze. A ramokat visszaosztottad?
Bus: 230
multiplier: 15x
Ramokat levittem a legkisebbre. prime-ot elindítottam, ment is szépen, de a 3. fft-nél kikapcsolt a gép. Próbáljam meg a pci-e-t 100mhz-re fixálni?