Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
hát csak használtam meg a fene tudja hogy jó e
0
0
0
0
Dani46 avatar
már rég befejezték a gyártásukat használtan találsz!!!
0
0
0
0
barnav avatar
ja am én se találok meg athlonból is csak x3-asat ami am3 lapba jó
0
0
0
0
no avatar
nemtudnátok oldalt linkelni ahol lehet kapni phenom x4 et
0
0
0
0
barnav avatar
de a te alaplapod am 3-as
0
0
0
0
no avatar
értem köszönöm a segitségedet csak megkavarodtam ezel az fm2 foglalatal
0
0
0
0
barnav avatar
Lopcnes: szerintem phenom procit vedd és mint Gaboo7 is írta belemegy és kezeli az x4-et még az x6-ot is úgyhogy az x4 jó bele 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Lopcnes: Az összes Phenom 2 procit kezeli, beleértve az X6 procikat is.
0
0
0
0
no avatar
Szitaszok van egy ASUS M4N68T alaplapom am3 foglalatal és szeretnék bele uj procit veni és nemtduom hogy AMD atholon x4 egyt vegyek vagy AMD phenom x4 meg hogy belmegy e a proceszor
0
0
0
0
ximo avatar
Hozzátenném, hogy abba az alaplapba amid jelenleg van teljesen felesleges a K-s (szorzózár mentes) proci, és +1 szavazat a VGA cserének, vagy esetleg egy SSD...
0
0
0
0
RedRabbit avatar
sacpatrik: Gyorsítani akarod a géped, ne procit, Vga-t cserélj.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A te alaplapodba nincs. De neked nem szükséges i5-3570k: Elég a sima is vagy még gyengébb szerintem. pl i5-3470 és máris spóroltál kb 10 ezret.
0
0
0
0
no avatar
Ennél jobb proci van 60.000ft alatt?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Bele lehet de tuningolni nem fogod tudni. Bár am sem kéne. A videokártyádhoz a mostani procid is elég szerintem.
0
0
0
0
zelcsi avatar
nagyon jó proci és igen bele lehet rakni! 😀
0
0
0
0
no avatar
Vélemény? Illetve,hogy bele lehet-e tenni a mostani gépembe?
INTEL Core i5-3570K 3400MHz 6MB LGA1155 Box
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Lesz VGA csere is nemsokára...😃 Elvileg GTX 660 oc lesz a kövi kártya.
0
0
0
0
tomcsojn avatar
Játékokra elég jó proci sztem 3.2GHz vel viszed minden játékot elég jól persze ha van hozzá vidikarid de jó befektetés sztem mondjuk akk több ramot meg drágább vidikarit vennék
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ja, elég jó. De a mostani vga-dhoz a mostani procid is elég szerintem.
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Az Intel core I5 4570-es proci az jó? Erősen gondolkozom,hogy ilyenre váltok... Játékra jó lenne?
0
0
0
0
no avatar
Ok! Hasonló összegre gondoltam én is. Köszi, szerintem szép lassan ahogy a pénztárcám engedi felújitom picit a gépet! Köszi mé1szer! Kellemes Ünnepeket!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
MInden együtt szerintem 40k. De ne adjál el mindent. Neked csak tápból, vgaból, prociból alaplapból kell jobb és alaplapoktól főggen kell váltani ddr3 ramra vagy sem.
0
0
0
0
no avatar
Még anyit kérdeznék hogy komplett ezt a konfigot menyibe tudnám eladni szerintetek menyit érhet most? Végül is lenne érdeklődő csak nem tudok árat mondani neki. Köszi előre is!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Az E8400 4-5x gyorsabb mint az E2200 az érdekes lenne... 😆 Ezt honnan vetted??? Egy lassan 6 éves 2 magos processzortól pedig nem meglepő hogy helyenként kevés a mai játékokhoz.

Itt még 2x-es sebességkülönbség sincs az összesített tesztek alapján:
[LINK]

E-s prociból járt már pár nálam: E2160, E2180, E2200, E4300, E5300, E5400, E6500, E6600, E7400, E8200, E8400, E8500. Néhány gépet már összeraktam ilyen procikkal így tudom kb mekkora a differencia köztük.
0
0
0
0
techman86 avatar
" Gaboo7 Az E2200-nál kb 2x gyorsabb az E8400. " jó az 4-5x is,ég és föld a kettő,de sajna már 2014-ben nem elég az e8400 se 😕 (tapasztalat)
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm még átrágom párszor, hogy mire telik és mire nem! Sokat segítettetek! Köszönöm!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Igaz, 6300-at akartam. 😀 A 6350 valóban nem a legjobb vétel 5k-val feljebb ott a 8320.
0
0
0
0
Cooley avatar
A 6350 legalább 4-5eFt-tal drágább a 6300-nál, néhol 7 ezerrel is, egyáltalán nem éri meg a felárat.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Csak ez most nem jött be. 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Értem én csak ha te is kritikus vagy akkor én is az leszek😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
És használja az új lapot processzor nélkül te ezt úgy értelmezed? 😆 Tanácsot kért hogy processzort akar cserélni leírta milyen lapja van és erre írtam hogy lapcsere mert a legnagyobb processzor ami bele megy az 6000+ -os aki ezt nem érti ott vannak gondok. 😀

ntpipi: FX-6350 proci + egy 970 chipset-es lap ez megvan 50k környékén, később pedig cseréld a 440-es VGA-t legalább egy HD7770-re.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De te csak azt írtad alaplapot cseréljen. Na mind1. Amit meg most írtál én olyat nem írtam. Én most úgy általánosságban írtam a pontos név és számos esetben verzió fontosságához a bios frissítéses dolgot.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Nem mondod... 😀 AM2-es lapon frissíthet BIOS-t akkor sem fogad AM3-as processzort. És valóban azért írt ide mert processzort akar cserélni, de gondolom ez magától érthető...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Attól még szerintem jó tudni, hogy pontosan mi a lap neve. Legalább ha bios frissítés témája kerülne elő akkor nem kell megkérdezni újra. Am szerintem procit és alaplapot is cseréljen ne csak alaplapot.

ntpipi: F1 2013-ban pont nagyon számít a processzor szóval ezért van ez. Tápot bizony ajánlott cserélni. Ha tudsz gyűjteni pénzt akkor inkább legyen az. A mostani már neked nem kellő cuccokat meg eladod.
0
0
0
0
no avatar
Win 7 home basic op rendszer akkor az asus m2n alaplap 4gb ddr2 ram, amd athlon 64x2 dual proc 5000+ 2.60 ghz proci, gt440 nvidia videokari(mert a gyári behalt,és cserélni kellett),1db satás(asszem mert az alaplapra van kötve,ne a szalagkábeles!)winyó+1db usb külső vinyó,a táp az400w Modell😃R8400BTX. igazából enyi. Sokat játszom vele de az új játékoknál már be be szaggat kis felbontáson is,ami ugye nem csoda.(F1 2013 20adik körben első hejen lenni kanyarban beszaggat és a kavicságyban landolni eszményi érzés) igazából ezen szeretnék változtatni,és itt a kérdés,hogy megérné e belekezdeni, vagy inkább kezdjek el gyűjteni egy új gépre?mert ha így is rá menne vagy mittudomén 50-60k akkor inkább gyűjtök még hozzá ha tudok.Véleményed várom.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
ntpipi: X2 6000+ a legnagyobb amit bele tudsz rakni nekem is volt hasonló lapom (Asus M2N-E) sajnos itt csak az Alaplap csere segít mivel az 5000+ és a 6000+ között nincs lényeges különbség. Tök mindegy egyébként hogy M2N vagy M2N-E a chipkészlet ugyanaz így a támogatott processzorok listája sem változik és ez más lapoknál is így van. Lehet LE, LX, M, Pro vagy akár Platinum is ez csak a körítés változik a chipkészlet ugyanaz.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Pontos voltál csak azért inkább megkérdeztem nem hosszabb-e a típusneve. Na hát én nem azt mondom mint a boltos. Szerintem ne csak procit keressél hanem alaplapot is. Mindenképp lépjél fel AM3 vagy AM3+ vonalra(habár itt a ram problémal esz mert it már ddr3 kell). Szóval lehet neked intel felé kéne elmenned ha nem fektetnél be ddr3 ramokba a ddr2 ramok helyett. Intelnél az LGA 775 alaplapokba a későbbiekbe már lehet 4 magos procikati s tenni amik még ma is elég erősek. pl Q9650 vagy ennél gyengébb pl q6600 de pl egy core 2 duo E 8400 vagy 8500 is már jóval erősebb lenne mint a mostani procid. A mostani alaplapodba meg lehetne erősebb procit tenni de nem tudnál akkora javulást elérni mint intel vonalon. Ha szerzel DDR3 ramokat akkor meg a mostani platformok bármelyike jó 1155,1150, AM3, AM3+ és nézel bele egy procit. Persze nem tudom mennyi pénzed van meg vannak-e plusz tényezők is. pl IDE-SATA eszközök problémája. Új lapokon már nincs IDE. Ha neked IDE valamid akkor abból is kell SATA vagy venni kell átalakítót de az nem érné meg szerintem. Aztán lehet kéne egy jobb táp is a jövőre nézve. Milyen konfigod van neked most pontosan?😀
0
0
0
0
no avatar
Igyekszem pontosabbat írni. CPU-Z nevű progi azt írta ki: ASUSTeK Computer inc. M2n Rev 1.xx Chipset Nvidia MCP61 rev.A2 Southbridge: Nvidia MCP61 rev.A2 Lpcio: ITE IT8716 Graphic Interface: Pci Express x16. Enyit tudtam kideríteni remélem több infót tudtam adni így!??
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tuti, hogy ASUS M2N? Ennyi a neve? Fontos, hogy pontos típust adj meg és ez nem tűnik annak.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Kis segítséget kérnék tőletek, mert minap bementem egy pc boltba hogy szeretnék egy nagyobb procit a gépembe. Első kérdése az eladónak, hogy alaplapom márkája? Asus M2N. Mire ő: úúúú ahhoz semmit sem tud már ajánlani mert már nem gyártanak ahhoz a foglalathoz procit. erre én: akkor csere az alaplapom is? erre ő: nem! vadássz procit a neten! OK! De nem nagyon értek a procikhoz ezért kérek segítséget tőletek! M2n-es alaplapom van benne egy AMD athlon 2magos 5000+ proci ami kissé már gyenge nekem,4gb ram,egy gt440 es videokártya és ehhez ha tudnátok valamit ajánlani ami meg is hajtaná ezt a videokarit, azt megköszönném nagyon!Előre is köszönöm a helpeket!http://gepigeny.hu/images/smiley/grin.gif
0
0
0
0
rpattz avatar
Köszönöm a választ!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
rpattz: Az E2200-nál kb 2x gyorsabb az E8400.
0
0
0
0
rpattz avatar
Sziasztok! Ha a mostani E2200-as procimat lecserélném egy E8400/E8500-asra, akkor érezhető lenne a változás? Valamint Mondjuk a fent említett valamelyik procival, és egy GDDR5-ös 7750-el menne lag nélkül a BF3 multiban? Ha esetleg egy textúra minőséget tudnátok mondani akkor nagyon hálás lennék.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Norbi1996: I5 3570K-t vedd!

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-3570K-vs-Intel-Core-i5-2550K
0
0
0
0
Norbi1996 avatar