Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Régen a 7600GT-k mentek molex nélkül, bár akkor böszmén melegedett az áramkör.
Mai kártyákkal ilyet már nem lehet csinálni.
0
0
0
0
Bronson avatar
egyenlőre, ha nincs pénz pénz tápra, bírnia kéne, molex átalakítót lehet kapni. de amint lesz rá módod cseréld le. nem egy nagy durranás az a táp őszintén szólva... 😊
0
0
0
0
no avatar
igen,tápcsere kell.
én is pont így vagyok vele,mivel most vennék egy 280x-et és nekem sincs elég csatlakozó és új tápot kell vennem.😞
ja és igen baj.olyan mintha tápkábel nélkül nyomkodnád a bekapcsoló gombot 😀.
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
az baj mert el se fog indulni...gondolom 6 + 8 pines..
neked meg csak egy kábelusz van ami 6+2-es na az menne az egyikbe meg plusz kéne még egy 6pines....felejtős...azon a tápon nincs mire dugnod átalakítót
Szerk.: sőt tovább megyek, az a táp kevés is lesz..hiába 550w az csak az összteljesítmény (peak power), 12V szálon max 430W tud kihozni és kapásból 250-300W kell csak a kártyádnak...és akkor hol vanmég a lap+proci+ram+vinyó+ventik...ergo tápot vehetsz újat
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Hello.
Vettem egy r9 290 kártyát, és az lenne a kérdésem hogy az baj lenne ha nem minden tápkábel lenne bedugva? csak mert a tápomon nincs annyi csatlakozó, mint a kártyán. Vagy ezt valami átalakítóval meglehetne-e oldani?
0
0
0
0
no avatar
köszi! 😀
nem tudom miértt de azt mondják,h az anadtech az sz.r
kár,h kimaradtak a tesztbõl a népszerûbb/újabb játékok!(pl.gta5,mortal kombat x,ac unity,fc4) 😞
0
0
0
0
no avatar
ok.
mennyi külömbség van egy 270x és 280,és egy 280 és 280x között? hatudtok akkor átlag fps-t mondjatok(játékoknál)
asus és sappisat mert csak abból a 2bõl vagyok hajlandó venni vga-t.(2bõl meg inkább asust)
köszi!
0
0
0
0
jumbo avatar
inkább raider mint hexa..
0
0
0
0
no avatar
Igen fsp vagy chieftech,de mivel gondoltam h spórolni akar,eézrt mondom,h ch. smart 550w
Ha jót akarsz akkor fsp-t raidert hexa-t és 500asat minimum ha fejlkesztesz majd.

Danys:Ja igen,kicsit kerekítettem 😃
Ak nem tudja itt van pontosabban:
i3-4xxx:54w
i5-4xxx:65-84w
i7-4xxx:85w
0
0
0
0
jumbo avatar
Hajni12
Ha rám hallgatsz akkor egy FSp-550 Raidert veszel.Kicsit drágább de jobb...és helyenként 5 év garit adnak rá...
0
0
0
0
Danys avatar
Hajni12: az 550W mindenre elég bármilyen VGA hoz amíg csak egy karit használsz.

asd123: ez nekem is tetszik 😀
0
0
0
0
EowynTheHunter avatar
köszi szépen mindenkinek 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
másik opció: EVGA Power Supply 500W

igen, bőven elég lesz fejlesztéshez is.
0
0
0
0
no avatar
Persze 😀.
i3(4xxx)=50w
i5(4xxx)=100w
r9 280x= 250w

Szóval még i5-össel meg r9-cel is tökéletes lesz a táp 😀.
0
0
0
0
EowynTheHunter avatar
Akkor ez a táp elég lesz biztosan? Ha majd később fejleszteni szeretném egy i5 vagy i7 re? Akkor is elég lesz ez a táp? I3 4150 , 8 gb 1600 mhz, és ehhez a karihoz :Sapphire R7 260X 2GB DDR5 OC 😀 köszi
0
0
0
0
no avatar
Hajni12:https://www.pcx.hu/termek/chieftec-550w-gps-550a8-t-pegys-g-070479
Tessék ez egy jó ár/érték arányú,jó kábelezésű táp.mint márka,megbízható!
0
0
0
0
Danys avatar
Hajni12: Sapphire R7 260X 2GB DDR5 OC
A Sapphire gyártotta anno az Ati nak a kártyákat.
Régen rá is írták: Build by Ati 😀

táp:
400 as zalman vagy corsair. mindegy csak szószerint nehéz legyen!
De érdemes komoly gyártók tápjait venni.
0
0
0
0
EowynTheHunter avatar
hány Wattosra szerinted? 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
ne! 😆 ha egy 8ezer forintos házban még táp is van, akkor el lehet képzelni milyen az a táp... fejlesztés előtt okvetlen cserélni!
0
0
0
0
EowynTheHunter avatar
Tápegység Nbase 400W ATX Silent 12cm ventilátorral ez van benne!

Szerintetek XFX R7 260X 2GB DDR5 vagy Sapphire R7 260X 2GB DDR5 OC ?
0
0
0
0
GodSie avatar
de privátban írj ha érdelel
0
0
0
0
no avatar
Blue Thunder:Köszi,az asus szerintem a legjobb,most is az van. 😀

GodSie:Menniyért?

Hajni12:Simán 😀.nekem is hasonló konfim van(i3-4160-r7 250x oc) igaz 450w-os táppal,de 300as is elég lenne,persze jó márkától.
0
0
0
0
GodSie avatar
Nekem Gigabyte r9 280x OC REV 2.0 3gb dobozos
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
asd123
Persze hogy megéri aránylag egész jó árban mozognak...de van ott még több is, meg asus is azok mind jók!

Hajni12
Jó lenne tudni a táp pontos típusát...
De így elsőre valószínüleg elég hiszen az össz fogyasztás lap + proci + VGA + Ram, vinyó, illetve ha még venti is van max terhelés az kb 200-220Watt
0
0
0
0
EowynTheHunter avatar
Intel core i3 4150 es procihoz szeretném (Sapphire R7 260X 2GB DDR5 OC 11222-06-20G) ezt a kártyát, de 400 w táp van a gépben-
Szerintetek elég hozzá? Vagy kell nagyobb tápegység?Ha igen mekkora? 😀 köszi
0
0
0
0
no avatar
Akkor muszály előbb a procit vennem meg a ramot,mert a 280x-ra még nem gyűlt össze.
GodSie:Milyen 280x pontosan és mennyiért,meg mióta van meg?
Igazából nem érdekel az,ha két éve van meg,csak működjönb tökéletesen :3.
Amúgy meg ezt néztem hardveraprón:http://hardverapro.hu/apro/1130-ig_garis_sapphire_r9_280x_dual-x
ez a 3gb-os kiadás 😎,megéri?
0
0
0
0
GodSie avatar
Csak nekem nem kell mivel kövi hónapba evszek új gépet
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
erre én is kivi lennék 😀
270-el nem tudnák kihasználni, kevés a memóriabusz sávja is...280x-el már igen! megfelelő fizikai rammal mellette 😀
0
0
0
0
GodSie avatar
asd123 nekem van r9 280x eladó ha kell ...
0
0
0
0
no avatar
1080p-ben nem is fogja vinni a mai játékok többségét ultrán,arra egy 280x vagy 290/x.
0
0
0
0
no avatar
Akkor ezt vegyem?http://hardverapro.hu/apro/asus_radeon_r9_270x_directcu_ii_1
Csak attól félek,hogy nem vinné ultrán a játékokat fullhd-ben :/.
Valakinek tapasztalat r9 270x-el(fullhd-ban i3 vagy i5-el)?
0
0
0
0
mathejocy avatar
1280*1024-be a proci többet dolgozik.I5-nél kb mindegy milyen kártyát teszel mellé.Kártyát vehetsz 280x-et,de a felbontás miatt csalódott leszel.
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Mármint milyen linket? Ahol használtan veszel a leírt karit?
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartya/pcie/amd_ati
Itt a többi hardver közt is szétnézhetsz és lehet találsz olyat ami kéne sokkal olcsóbban sőt árulni is tudnád a tiedet....elég régóta fent vagyok már itt 😀 ugyanezen a néven

Hogy a fenébe ne hajtaná ki
0
0
0
0
no avatar
A i3 vagy az i5 nem hajtja ki a 280x-et?
Blue Thunder:Tudnál linkelni egy oldalt ahol van ilyen?
Ha vga-t veszek akkor a ramot nem tudom megvenni 😞.
Szóval vagy lesz i5,8gb ram és később 280x vagy most 270x és később i5+8gb.
Szóval csak azért gondolkozok mert jöbb vga-m lenne ha nem most venném.
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Vegye csak nyugodtan az x-eset hiszen épp azt írta hogy azt nem nagyon akarná egy év után cserélni.....aztán jöhetne bele izmosabb CPU
0
0
0
0
winrar avatar
asd123: Vegyél használt R9 280-at, azt még kihajtja a procid, 280X-et már nem hiszem. Kisebb felbontáson amúgy valamelyest többet dolgozik a cpu, mint a vga, de ez nem mérvadó adat.
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Hát túl magy teljesítménynövekedés nincs a két proci között attól függetlenül hogy az i5 4460 4 mag 4 szál a kisebb meg 2/4, kb ha van 7-8% különbség a 2 közt.....a ramot mindenféleképp emelném 8 gigára főleg hogy 64 bites opot használsz, mert itt ugye nem csak a fizikai ramot kell nézni hanem az összt vagyis bele kell venni a VGA-ramját is.....VGA-t r9 270x-et nézted ki ami 55-60eFt, na most kb 10-15k val kapsz olcsóbban is alig használtat sőt, 55-65 közt már kapsz r9 280x-et is...ezt egy pár évig nem kéne cserélned...

FeRR
Valami hasonlóra gyanakodtam, mondtam....nem az a kártya típus ami könnyedén bedöglik
0
0
0
0
FeRR avatar
na, fejlemeny emberek, mobilrol irok nem allitom le a tesztet, nem kiabalom el de most igy ujrakabelezes utan meg nem kaptam szurke kepernyos halalt! furmarkot masodjara futtatom, szoval tenyleg nem ertem, mi baja lehetett.. ha tovabbra is fenn all a problema, akkor jelzek.. koszonom az eddigi segitsegeket!
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem vga-t vegyél előbb...

Ferr : hát ez sajnos vga hiba lesz szerintem... utolsó esélyként próbáld ki egy másik gépben, ha ott is hasonló a szitu akkor keresd meg a garanciapapírjaidat...
0
0
0
0
no avatar
Valaki segítene?
1280x1024-ben játszok és procit és ramot vegyek vagy videókártyát?
Valamelyiket a közel jövőben venném meg,de most kevesebb amit ellehet költeni.
Most csak +35ezrem lesz és abból egy sokkal jobb VGA nem jönne ki,vagyis olyan amit szerettem volna.
Jelenlegi konfigom:
-i3-4160
-4gb
-asus r7 250x 1gb gddr5

Ha procit vennék akkor egy i5-4460-at(és gondolom ez el kellene a játékokhoz).+talán kijöhet még +4gb ram.
Ha VGA-t akkor egy r9 270x férne csak ki.(https://www.pcx.hu/termek/sapphire-r9-270x-2gb-ddr5-oc-vapor-x-11217-00-20g-videok-rtya-091434)

Játékra kellene,szóval az a célom,hogy ultrán mindent(1280x1024-el nem lesz nehéz),de ha előbb vennék vga-t akkor nem 1év múlva szeretném lecserélni(full hd monitor miatt).
Akkor mit érdemes előbb?
0
0
0
0
FeRR avatar
most vettem ki és raktam vissza, idáig indult, habár nehézkesen, újrakábelezés után érdekesmódon elvault a crackelt nod32-m, aminek 2 éve semmi baja, plusz elég lassú lett a gép, elég érdekes mostmár.. mindjárt lenyomok mégegy tesztet, kicseréltem a kábelt is, isten adja..
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
nézd meg azt a vga kábelt...milyet használsz? hdmi-n vagy dvi-on használod? Esetlegesen próbáld ki a kártyát kivenni és újra visszarakni
0
0
0
0
FeRR avatar
asszem megpróbálok mindent újradugdosni a gépben, dehát mint mondtam, eddig semmi baja nemvolt ....
0
0
0
0
GodSie avatar
Tápkábel? nézd emg jól összevan dugva stb nekem is volt még ilyen hibám
0
0
0
0
FeRR avatar
2 drivert is megpróbáltam, szóval... nem hiszem hogy az lenne, win7-el meg eddig nem volt problémám..
0
0
0
0
GodSie avatar
Vagy driver vagy OS hiba ,ha ez sem akkor gariztatni kell
0
0
0
0
FeRR avatar
Semmi, soha egy kártyámat se húztam még..
0
0
0
0
GodSie avatar
Nem húztad a kártyát?Powertune? stb
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció