Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mai kártyákkal ilyet már nem lehet csinálni.
én is pont így vagyok vele,mivel most vennék egy 280x-et és nekem sincs elég csatlakozó és új tápot kell vennem.😞
ja és igen baj.olyan mintha tápkábel nélkül nyomkodnád a bekapcsoló gombot 😀.
neked meg csak egy kábelusz van ami 6+2-es na az menne az egyikbe meg plusz kéne még egy 6pines....felejtős...azon a tápon nincs mire dugnod átalakítót
Szerk.: sőt tovább megyek, az a táp kevés is lesz..hiába 550w az csak az összteljesítmény (peak power), 12V szálon max 430W tud kihozni és kapásból 250-300W kell csak a kártyádnak...és akkor hol vanmég a lap+proci+ram+vinyó+ventik...ergo tápot vehetsz újat
Vettem egy r9 290 kártyát, és az lenne a kérdésem hogy az baj lenne ha nem minden tápkábel lenne bedugva? csak mert a tápomon nincs annyi csatlakozó, mint a kártyán. Vagy ezt valami átalakítóval meglehetne-e oldani?
nem tudom miértt de azt mondják,h az anadtech az sz.r
kár,h kimaradtak a tesztbõl a népszerûbb/újabb játékok!(pl.gta5,mortal kombat x,ac unity,fc4) 😞
[LINK]
mennyi külömbség van egy 270x és 280,és egy 280 és 280x között? hatudtok akkor átlag fps-t mondjatok(játékoknál)
asus és sappisat mert csak abból a 2bõl vagyok hajlandó venni vga-t.(2bõl meg inkább asust)
köszi!
Ha jót akarsz akkor fsp-t raidert hexa-t és 500asat minimum ha fejlkesztesz majd.
Danys:Ja igen,kicsit kerekítettem 😃
Ak nem tudja itt van pontosabban:
i3-4xxx:54w
i5-4xxx:65-84w
i7-4xxx:85w
Ha rám hallgatsz akkor egy FSp-550 Raidert veszel.Kicsit drágább de jobb...és helyenként 5 év garit adnak rá...
asd123: ez nekem is tetszik 😀
igen, bőven elég lesz fejlesztéshez is.
i3(4xxx)=50w
i5(4xxx)=100w
r9 280x= 250w
Szóval még i5-össel meg r9-cel is tökéletes lesz a táp 😀.
Tessék ez egy jó ár/érték arányú,jó kábelezésű táp.mint márka,megbízható!
A Sapphire gyártotta anno az Ati nak a kártyákat.
Régen rá is írták: Build by Ati 😀
táp:
400 as zalman vagy corsair. mindegy csak szószerint nehéz legyen!
De érdemes komoly gyártók tápjait venni.
Szerintetek XFX R7 260X 2GB DDR5 vagy Sapphire R7 260X 2GB DDR5 OC ?
GodSie:Menniyért?
Hajni12:Simán 😀.nekem is hasonló konfim van(i3-4160-r7 250x oc) igaz 450w-os táppal,de 300as is elég lenne,persze jó márkától.
Persze hogy megéri aránylag egész jó árban mozognak...de van ott még több is, meg asus is azok mind jók!
Hajni12
Jó lenne tudni a táp pontos típusát...
De így elsőre valószínüleg elég hiszen az össz fogyasztás lap + proci + VGA + Ram, vinyó, illetve ha még venti is van max terhelés az kb 200-220Watt
Szerintetek elég hozzá? Vagy kell nagyobb tápegység?Ha igen mekkora? 😀 köszi
GodSie:Milyen 280x pontosan és mennyiért,meg mióta van meg?
Igazából nem érdekel az,ha két éve van meg,csak működjönb tökéletesen :3.
Amúgy meg ezt néztem hardveraprón:http://hardverapro.hu/apro/1130-ig_garis_sapphire_r9_280x_dual-x
ez a 3gb-os kiadás 😎,megéri?
270-el nem tudnák kihasználni, kevés a memóriabusz sávja is...280x-el már igen! megfelelő fizikai rammal mellette 😀
Csak attól félek,hogy nem vinné ultrán a játékokat fullhd-ben :/.
Valakinek tapasztalat r9 270x-el(fullhd-ban i3 vagy i5-el)?
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartya/pcie/amd_ati
Itt a többi hardver közt is szétnézhetsz és lehet találsz olyat ami kéne sokkal olcsóbban sőt árulni is tudnád a tiedet....elég régóta fent vagyok már itt 😀 ugyanezen a néven
Hogy a fenébe ne hajtaná ki
Blue Thunder:Tudnál linkelni egy oldalt ahol van ilyen?
Ha vga-t veszek akkor a ramot nem tudom megvenni 😞.
Szóval vagy lesz i5,8gb ram és később 280x vagy most 270x és később i5+8gb.
Szóval csak azért gondolkozok mert jöbb vga-m lenne ha nem most venném.
FeRR
Valami hasonlóra gyanakodtam, mondtam....nem az a kártya típus ami könnyedén bedöglik
Ferr : hát ez sajnos vga hiba lesz szerintem... utolsó esélyként próbáld ki egy másik gépben, ha ott is hasonló a szitu akkor keresd meg a garanciapapírjaidat...
1280x1024-ben játszok és procit és ramot vegyek vagy videókártyát?
Valamelyiket a közel jövőben venném meg,de most kevesebb amit ellehet költeni.
Most csak +35ezrem lesz és abból egy sokkal jobb VGA nem jönne ki,vagyis olyan amit szerettem volna.
Jelenlegi konfigom:
-i3-4160
-4gb
-asus r7 250x 1gb gddr5
Ha procit vennék akkor egy i5-4460-at(és gondolom ez el kellene a játékokhoz).+talán kijöhet még +4gb ram.
Ha VGA-t akkor egy r9 270x férne csak ki.(https://www.pcx.hu/termek/sapphire-r9-270x-2gb-ddr5-oc-vapor-x-11217-00-20g-videok-rtya-091434)
Játékra kellene,szóval az a célom,hogy ultrán mindent(1280x1024-el nem lesz nehéz),de ha előbb vennék vga-t akkor nem 1év múlva szeretném lecserélni(full hd monitor miatt).
Akkor mit érdemes előbb?