Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TrolHunter avatar
Ez a proci milyen: AMD Athlon II X4 640K? Erős-gyenge, megéri-nem éri meg, van-e ilyen árfekvésben ennél jobb meg ilyesmi, esetleg tudnátok-e mást ajánlani?
0
0
0
0
no avatar
és egy AMD FX-8120 jobb választás volna mint egy FX 6300-as?
0
0
0
0
no avatar
MMathers igen bizonyos keretek közt jó alaplap haveromnak van megvan vele elégedve de azt hiszem hogy neki fx 8120 van benne
0
0
0
0
no avatar
Ezzel az alaplappal:
ASUS M5A97 EVO R2.0 lehetne tuningolni, húzni az FX 6300-as processzort?
0
0
0
0
czene avatar
Sziasztok.fx6100-hoz elég lenne ez a hűtő Arctic Alpine 64 Pro Rev 2 ?
Válaszokat köszönöm előre is.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
phenom iix4 965 is volt ennyiért meg 21kért is. utóbbi volt érte a jó ár. 25be meg volt x6 1045t. Ez az X3 460 max 16k-t ér szerintem bár lehet még annyit sem szóval még 18 is sok érte picit.
0
0
0
0
Roger87 avatar
Valószínűleg tényleg azért lehet,mert ritka.De ez akkor is durva.Amúgy megnéztem,mindenhol ennyi.Jó hogy fel lehet oldani a 4. magot,de akkor is csak 512KB cache van magonként.Ennyi pénzért FX-6350-et lehet venni😃 Biztos nem akarják eladni azt a pár megmaradt darabot,mert ennyit senki nem ad ezért a prociért.😂
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ritka, Készleten alig lévő modell. Nem gyártják már jó ideje. Újan már nem érdemes venni. csak használtan. Az adott boltban jóval kevesebb van raktáron mint előtte plusz karácsonyig nyomott áron volt valószínűleg.
0
0
0
0
Roger87 avatar
Ezt valaki magyarázza meg nekem!:

AMD Athlon2 x3 460-as CPU
2013.07-2013.12 : ~ 18000 Ft
2014.01- : ~33000 Ft
0
0
0
0
no avatar
Köszi!😀 És egy kis mod melléférne esetleg?😃 A videókból kiderült hogy ez a videókártya már elbírja viselni a modokat, de a processzor vajon?😃(Skyrim)
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Gontier: Nekem egy athlon 631-essel ami egy kicsivel gyengébb proci megvolt minimum 40fps, átlag 60. Úgyhogy gondolom meglesz azzal a min 50fps.
0
0
0
0
no avatar
Egy AMD A8-6500 sFM2 és GTX 660 OC bírná a TES V:Skyrimet ultrán 50+ fpssel vinni? Azt tudom, hogy a GTX 660-al nem lenne gond, de a processzor hogy bírná?
0
0
0
0
czene avatar
Lecserélem úgy döntöttem,később meg nagyobb procit is tudok belevenni,ha kell.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
czene: Nem éri meg, vegyél rá Hűtőt pl: Scythe Ashura később jó lesz más foglalatra is, így már mehet a 4Ghz, ha szerencséd van még tovább. 😀

Hoppá, megnéztem az alaplapod...válts foglalatot.😆
0
0
0
0
stickles avatar
1920*1080 felbontás , 60 cm-es monitor , ha meg leveszem , csúnya kép és így hát elég nagy kompromiszumokat kell kötni a gameknél
0
0
0
0
no avatar
stickles: nem kell deszkát cserélni, de én sem tuningolnék mert a 4+1 táp ellátás + ezeknek a hűtésére szolgáló hűtőborda hiánya miatt nem fogja bírni a deszka az erős tunningot, azt hogy megéri-e cserélni azt nem tudom megmondani, szerintem nyernél vele, de lehet ez csak néhány % meg egyáltalán milyen felbontásban játszol?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
czene

Szia.
Én egy Q8300-át cseréltem le annó, ami 3200Mhz-n ment.
És ég és föld lett a különbség ugyan azzal a vga-val +10-15 fps (HD6850)
Igaz én platformot cseréltem szóval alaplap és memória is új lett.
0
0
0
0
Devis avatar
Sztem nem éri meg. Az a quad elég erős, 6 magot meg még elég kevés program használja ki.
0
0
0
0
czene avatar
most ennyire futja.megérné?
0
0
0
0
stickles avatar
Egy komolyabb választ én is várnék 😀
0
0
0
0
czene avatar
Valaki hozzáértő tudna nekem válaszolni?az előbbi kérdésemre?
0
0
0
0
Devis avatar
Hát nem egy nagy eresztés a hűtés azon a lapon, de elbírja. Tuningot csak mértékkel vele.
0
0
0
0
stickles avatar
Sziasztok
Van egy Asrock 970 pro 3 alap lapom , amibe raktam 1 athlon II X3 450 3.2ghz-es procit amit 4 magosítva használok (így phenom b50 lett 😀 nah most , ehhez a géphez vettem egy msi gtx 650 ti oc vga-t , nem tudom biztos h kitudom-e használni a vga teljesítményét evvel a procival , minden esettre , ha lecserélném egy fx 6300ra vagy fx 8xxx procira akkor az alaplap nem lesz "butított" az új procihoz vagyis érdemes lenne az alaplapot is cserélni a proci cserével ?

Meg kavartam a kérdést , de jobban nem tudnám leírni 😃 bocsi

Válaszokat köszönöm
0
0
0
0
czene avatar
Sziasztok.Szerintetek érdemes lenne Fx6100-as procit vennem,jelenleg q9505-ös van,természetesen alaplapot is cserélek és memóriát is.Köszönöm a választ előre is
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Akkor sem, nem a táp a probléma hanem az alaplap.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Nem lehet, lap csak 95w-ig támogat, proci 125W.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Tudom mire gondoltál, "részletgazdagabb" képpel Ultra beállításra gondoltam, Cpu-nak teljesen mindegy, hogy low vagy ultra.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
RedRabbit Low beallitasokra gondoltam,nem alacsony felbontasra!
0
0
0
0
RedRabbit avatar
kung: 3970k gyengébben szerepel mint a 2500k...ha jól látom max Fps is kevesebb, ezek szerint cpu limites volt, olvass más teszteszek.😆
PC GAMER: Épp ellenkezőleg, minél nagyobb a felbontás, és minél "részletgazdagabb" a kép, annál nagyobb a Gpu terhelés. i3 pedig hiába Ht-s, +2 szál nem hoz jelentős gyorsulást.
0
0
0
0
grabka avatar
Ezektől függetlenül behalt a processzorom és ha váltok intelre akkor új alaplapra is szükség van viszont ha maradok az AMD-nél akkor teljesen korrekt a mostani is. A probléma viszont egyre nagyobb mivel szeretnék stream-elni és kicsit utánanéztem a dolgoknak, és nem csak a CPU a fontos, hanem most már a VGA is, az ATI úgy gyártja a 3. szériás VGA-kat hogy van benne egy plussz órajel ami besegítt a CPU-nak, a legtöbb leírásban ezt "Stream" néven találtam meg, Szóval most már el kell azon is gondolkodni hogy mi legyen az összeállítás többnyire beújítanék VGA-ból alaplapból és prociból is.

Ha bárkinek bármi ötlet akkor figyelem a fórumot is vagy PM. Az ár meg 100.000-nél (forint) ne legyen több. Én is keresgetek közben, de elég nehéz megtalálni a legjobb kombinációt. Igazából alaplapból nem kell TUNING alaplap mert csak azt a konfigot vigye amit épp összerakunk szóval amit azon meglehet spórolni az mehet a VGA-ra és procira.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Betaval ne nevetesd ki magadat!
Egyebkent kung-nak igaza van megy az i3-mal is,bar jo nagy kompromisszumok aran *(pl.Lowon)
Ez alatt azt ertem,hogy magasabb grafikai beallitasok,mellet nem lenne stabil az FPSunk.😕
0
0
0
0
no avatar
Ha jól látom ez beta, fölösleges volt linkelni is.
0
0
0
0
kung avatar
gyenesmartin: úgy tűnik, hogy a gyengébbik i3 elég jól megállja a helyét Battlefield 4 Multiplayerben is.

[url]http://www.tomshardware.com/reviews/battlefield-4-graphics-card-performance,3634-10.html[/url]
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kung: I3 csak single playerhez jó. Mihelyst felmegy egy 64-es bf4 szerverre, az a kis I3 egyből kibukik. Ide több szál kell amiben meg az AMD jó.
0
0
0
0
szabyy avatar
grabka: egy FX-6300 már tökéletes streameléshez, és már azt is olcsóbban kapsz, mint i5-öt.
0
0
0
0
kung avatar
grabka: jó lesz. Én inkább i3 procit vennék és a fennmaradó összeget erősebb videokártyára fordítanám.

[LINK]
0
0
0
0
grabka avatar
Sziasztok!

Behalt a processzorom a mai nap. Először is jól tudom hogy az előző alaplapom GIGABYTE MA770T-UD3 nem támogatja az intelt? Az előző processzorom egy AMD Phenom X4 955 Black Edition volt. Szeretném tanácsotokat kikérni, hogy érdemes-e meghagyni az alaplapot és egy új AMD-t venni bele. Bár nagyon hajlok az Intel fele mivel szeretnék live streamelni és nem nagyon lehetett azzal az AMD-vel. Korrekt ár alatt azt értem hogy 80.000 felé ne menjen együtt az alaplap és a processzor, illetve az előzőhöz gyári hűtő volt és a szüleim majd megbolondultak éjszaka a gép hangjától szóval valami hűtő sem lenne rossz. Azokat már nézegettem viszont nem tudom hogy mennyire teszi meg
[LINK].

Szükséged infó még hogy a videókártyám egy GeForce GTX 460.

A válaszokat előre is köszönöm,
Gábor

[Szerkesztve]
Közben egy csöppet utánanéztem a dolgoknak, lehet jobban járok ha már egy új vidikártyába is befektetek, streamelés miatt.

Írom hogy miket néztem én ki:
Alaplap: MSI B85M-E33
Processzor: Intel Core i5-4570 3.2GHz BOX
Videókártya: ASUS HD 7850 1GB DC

Ha jól néztem minden kompatibilis az alaplappal.
0
0
0
0
Thor155 avatar
Nekem fx 8350-esem van,megvagyok vele elégedve nagyon jó,csak a gyári hütés hozzá elég kevés pl a Far Cry 3-mal elérte a 60 fokot is.Vettem rá egy Zalman CNPS10X performa hütést azóta 45 fok.
0
0
0
0
no avatar
core i5 4570 / vga: radeon 7870
0
0
0
0
kung avatar
gytomi: a mai játékoknak intelből bőven jó egy i3 Haswell is 30k alatt, de ha ragaszkodsz az i5-höz, 50k-ért Core i5 4570 jó sokáig kiszolgál.
0
0
0
0
gytomi avatar
SZiasztok! Olyan processzort keresek 50k ért ami alkalmas lenne a mai játékok futtatására, valamint videokártyát is ebben az árban köszi a segítséget!
0
0
0
0
no avatar
Üdv.
Szeretném cserélni az alaplapomat illetve processzoromat
amit kinéztem az egy
[url]http://t7.hu/1114[/url]
AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition
ehhez szeretnék vásárolni egy alaplapot max. 20.000FT-ért.
A lényeg, hogy az alaplapra férjen rá egy MSI R9 270X 2GB-os VGA és egy COOLERMASTER Hyper TX3 EVO processzorhűtő + férjen bele egy AEROCOOL PGS Strike-X ONE gépházba. Lehetőleg az alaplap FEKETE SZÍNŰ legyen.
Legyen korszerű, stabil, stb.
A segítséget előre is köszönöm.
0
0
0
0
Dani46 avatar
fx 6300 vegyél legalább,28 ezerér szinte ingyen van!de ha komolyabbat akarsz akkor fx 8350 de persze ezehez illene vmi normális vga-is különben hiába van jó procid és fordítva is!
0
0
0
0
no avatar
oké értem alaplap csere is kell de az AMd fx menyire jok játszani
0
0
0
0
Dani46 avatar
akkor lap csere am3+ ra+ram ha nem ddr3 am3+ba van sok proci!
0
0
0
0
barnav avatar
ja pont most akartam irni hogy talán má nem gyártják akkor jól gondoltam mert végignéztem kb 10 üzletet is sehol nincs
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció