Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Megbízható?
Jajaja télleg el is felejtettem mert az én gépembe nem a ház jobb oldalán van a deszka hanem bal oldalt.😳😊...Köszi
Am melyik lenne jobb ez az ASUS M4A78LT-M vagy az M4A77T?
Ha nincs szükséged integrált videovezérlőre, akkor M4A77T.
Intel alaplapokról mit gondoltok? Megéri, jó minőségű?
Vagy inkább Gigabyte 😃
Inkább Giga. 😀 Általában elég gyenge az Intel lapok felszereltsége az árukhoz képest.
Vagy inkább Gigabyte 😃
Am melyik lenne jobb ez az ASUS M4A78LT-M vagy az M4A77T?
Hello
ÁÁÁ én nem tudok ezeken kiigazodni. Az ASUS honlapján az M4A78LT-M támogatja a DDR3-as memóriáat és 4 sin van benne a videókon amit néztem azon DDR2-es van és csak 2 sin. Másik hogy az alaplapon levő hűtőborda szerintem túl közel van a PCIEx16-os sinhez és nem vok biztos benne hogy egy dual-slotos vidikari elférne bár ez lehet hogy hülyeség. Valaki akinek ilyen deszkája van vagy tud vmit segíteni az írjon THX😆
4db DDR3-as memófoglalat van azon a lapon, a borda meg nem akadályoz semmit, mivel a vga hűtők meg hát minden, ami a nyákon van, az ellenkező irányba néznek. 😀
ÁÁÁ én nem tudok ezeken kiigazodni. Az ASUS honlapján az M4A78LT-M támogatja a DDR3-as memóriáat és 4 sin van benne a videókon amit néztem azon DDR2-es van és csak 2 sin. Másik hogy az alaplapon levő hűtőborda szerintem túl közel van a PCIEx16-os sinhez és nem vok biztos benne hogy egy dual-slotos vidikari elférne bár ez lehet hogy hülyeség. Valaki akinek ilyen deszkája van vagy tud vmit segíteni az írjon THX😆
A GIGABYTE GA-870A-UD3-as alaplapba lehet tenni 1600MHz-es RAM-ot??? Úgy emlékszem olvastam valahol hogy nem, de nem merném a fejemet tenni rá...
Ugyanis 2x2GB DDR3-as 1600MHz-s Ramokat szeretnék belerakni.
De találtam 1 másik lapot, nem tudom hogy jó lap-e?? Ebbe tuti bele lehetne.
Viszont nekem mindenképpen kell bele 1 IDE foglalat, a vinyóm és a DVD íróm végett :S
Ő volna az:
ASRock 770 Extreme3
Szerintetek ez az ASRock lap jó lap? Lehetne tuningolni? Megérné megvenni játékokra? 😲
Sry a sok kérdés miatt :/ 😃
Amúgy ez az alaplap AM3+ -os?? Mert azt nem találom sehol leírva róla :S
Mert olyan lap kellene, amit lehet tuningolni
Köszi szépen!!
Fain lap ennyi pénzért szinte ajándék 😀
nekem is ilyen van, faxa kis deszka
Köszi!
Tudnátok még ajánlani iylen hybrid memóriás lapokat amelyikbe DDR2 és 3 is illeszthető!!!
Általában AM2+/AM2-es alaplapok azok.
Az ASUS-nál nézelődök alaplap után és az egyik kinézett alaplapra azt írja hogy max 95W-ig támogatja a procikat, de a támogatott CPU lista között az X6-os phenomok is szerepelnek amik pedig 125W-ot esznek akk ez most hogy van??😕
Valószínűleg elírás. Ha már egy 4 pin-es proci tápcsati van a lapon, kapásból támogatnia kell a 140W-osokat is. 😀 Melyik lapról van szó?
Szóval akkor jó lesz ez az alaplap?
Sziasztok!
Új gépet szeretnék összerakni, és ezek a cuccok lesznek benne:
Vidikari: VTX3D ATI HD 5870 1GB DDR5
Proci: AMD Phenom- 2 955 X4 BOX Black
Táp: Chieftec 500W CTG500 OEM
RAM: Kingston DDR-3 4Gb /1600 KIT HyperX (KHX1600C9AD3B1K2/4G)
Szerintetek jó választás lenne ezekhez ez az alaplap?
Gigabyte M52LT-D3 sAM3
Csá!
Mennyi a keret? összesen a gépre mennyid van? Jah van annál jobb alternatíva, csak írd le a keretedet.
Hát igazából nem nagyon szeretném meghaladni a 100k-t :/
Jah, és természetesen játékra használnám a gépet.
hát én is igyvoltam vele 😃 csak VGA ba 😃
Sziasztok!
Gigabyte M52LT-D3 sAM3
Csá!
Mennyi a keret? összesen a gépre mennyid van? Jah van annál jobb alternatíva, csak írd le a keretedet.
Hát igazából nem nagyon szeretném meghaladni a 100k-t :/
Jah, és természetesen játékra használnám a gépet.
Sziasztok!
Gigabyte M52LT-D3 sAM3
Csá!
Gigabyte M52LT-D3 sAM3
Ha esetleg elférne akkor az lenne a tőlem sokszor elhangzott kérdés😆: hogy melyiket is válasszam😊😊
Hello
Valaki tud valamit a Sapphire-os alaplapokról? Kifejezetten a Sapphire AMD AM3 760G Pure Innovation(PI-AM3RS760G2)-ről?😊
Valaki tud valamit a Sapphire-os alaplapokról? Kifejezetten a Sapphire AMD AM3 760G Pure Innovation(PI-AM3RS760G2)-ről?😊
Sziasztok!
Akkor ha már 2500k-t akarok venni, milyen alaplapot vegyek ami 1155-ös foglalattal rendelkezik? Az ár nem számít.
Gépem: https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=33724
Lehetőleg olyan legyen, hogy azokat a tartozékokat támogassa amik a gépemben jelenleg van.
ASUS P8P67-M ajánlom(30000Ft):
-Processzor foglalat : LGA 1155
-Chip készlet : Intel P67 (B3)
-Memória foglalat: 4 db, DDR3, Dual Channel
-Memória sebesség : 2200/ 2133/ 1866/ 1600/ 1333/1066 MHz
-Bővítő csatlakozók: 2 db PCIe 2.0 x16 (x16, x4 mód), 1db PCIe 2.0x1, 1 db PCI
-Integrált eszközök : Integrált 7.1 hang, Realtek 8111E, Integrált IEEE 1394 vezérlő
-Merevlemez csatlakozó: 4 db SATAII (3Gb/s) + 2 db SATA3 (6Gb/s)
-Hátsó panel csatlakozó : 2 db PS/2, 6 db USB 2.0, 2 db USB 3.0, 1 db eSATA, 1 db Optical SPDIF, 1 db RJ-45 LAN, 3.5 mm jack hang csatlakozók, 1 db IEEE 1394
Ha nincs IDE-os foglalat az alaplapomon csak SATA, van valamilyen átalakító kábel vagy valamilyen más megoldás hogy az IDE-os winyómat ráköthessem?
Sziasztok.
AMD FX-es procihoz milyen alaplapot kell venni? Jó még az AM3, vagy csak az AM3+ támogatja?
AM3+-ot kell venni mert AM3-ban instabil és nem tökéletesen működik a buldózer és ezért az AMD nem vállal felelőséget ezt ők jelentették be.
És az Am3+-ba még az am3 is belemennek csak annyi a külömbség a 2 között hogy az am3-nak 0,45 míg az am3+-nak 0,51mm a lábaljzatokat.
AM3+ Alaplapot veszel jobban is jársz.
Sziasztok.
AMD FX-es procihoz milyen alaplapot kell venni? Jó még az AM3, vagy csak az AM3+ támogatja?
Amit Cooley ajánlott az tökéletes.
-LGA1155
-p67 vagy z68 chipset-es
-van rajta működő USB 3.0
-SLI/CF képes
AM3+ -ban a GIGABYTE GA-990FXA-D3 verhetetlen lap ilyen áron, de az AMD-nek jelenleg nincs igazán erős CPU-ja. (játékra)
Sziasztok.
Néhány AM3-as is támogatja egy biosfrissítés után, de ha most veszel alaplapot, akkor ajánlom a Giga 990XA-UD3-as lapját, 25eFt és ahhoz képest nagyon jól fölszerelt deszka.
Hello
ASUS AMD AM3 M4A77T Phenom II X2 555-tel vagy ASUS AMD AM3+M5A78L-M LX vmelyik bulldozerrel.😊. ( a proci most lényegtelen) Melyik deszka jobb? Főleg játékra kéne
ASUS AMD AM3+M5A78L-M LX+Phenom II X2 555 nem lehet? Unlock lesz B55 és Buldózert meg bele rakhatsz jövőre, vagy ha összegíűjtesz egy kis pénzt, mert 18 000Ft-ért nem fogsz ilyen Buldózert kapni, ez is csoda hogy ilyet kapsz.
Azzal talán az lenne a baj hogy az AM3+ lap(ASUS AMD AM3+M5A78L-M LX) ról azt olvastam a honlapjukon hogy csak 95W-ig támogatja a procit szal az 555 alapból eszik 80W-ot 2 maggal nem tom mennyit enne 4-el...😊
Hello
ASUS AMD AM3 M4A77T Phenom II X2 555-tel vagy ASUS AMD AM3+M5A78L-M LX vmelyik bulldozerrel.😊. ( a proci most lényegtelen) Melyik deszka jobb? Főleg játékra kéne
ASUS AMD AM3+M5A78L-M LX+Phenom II X2 555 nem lehet? Unlock lesz B55 és Buldózert meg bele rakhatsz jövőre, vagy ha összegíűjtesz egy kis pénzt, mert 18 000Ft-ért nem fogsz ilyen Buldózert kapni, ez is csoda hogy ilyet kapsz.
Sziasztok.
Megéri megvenni ezt az alaplapot?
ASRock Z68 Pro3-M.
(kereskedésben ajánlották)
Ezt megéri. Ez jó ARRock. Ezt már elég szépen lehet tuningolni is.
Megéri megvenni ezt az alaplapot?
ASRock Z68 Pro3-M.
(kereskedésben ajánlották)
És mi van azokkal akik nem tuningoltak?
Egyébként Extrém tuningra nem is Asrockot szoktak venni.😜
Ott a pont 😀 Aki tuningolni akar az már inkább Asus/Gigabyte/MSI-t vesz.
indok? amúgy én is most afelé hajlok,mert ez a k*rva USB3-at nem tudják megoldani az AsRocknál...
Meg fontos lenne a a 2,de inkább 3db PCI-E x16 csati,mert lehet SLi/CF lesz meg egy PhysX kari is 😃
Az az indok, hogy az asus nem asrock, az asrock meg az...
nem szeretem az ilyen előítéleteket, de mégis az Asust fogom venni 😃
Tudok mondani minimum 10 embert (ismerőseim közül,igaz nem ma történt),akiknek 5 hónap után tönkrement,az Asrock lapja,még 10 embert akinek rögtön,ha valamit tuningolni akart.
Ez nem előítélet,tény.😜
AZ ASrock lapok tényleg hamar tönkremennek. A suliba is van néhány srác aki azokra nagyon panaszkodott. Mostanában ezért ne mis vesznek már ASrock lapokat. többségében inkább Gigabyte,Asus,MSI lapokat vesznek.
Nem mennek azok olyan könnyen és hamar tönkre csak éppen olyan tuningot várnak el tőle amit nem bír el.
indok? amúgy én is most afelé hajlok,mert ez a k*rva USB3-at nem tudják megoldani az AsRocknál...
Meg fontos lenne a a 2,de inkább 3db PCI-E x16 csati,mert lehet SLi/CF lesz meg egy PhysX kari is 😃
Az az indok, hogy az asus nem asrock, az asrock meg az...
nem szeretem az ilyen előítéleteket, de mégis az Asust fogom venni 😃
Tudok mondani minimum 10 embert (ismerőseim közül,igaz nem ma történt),akiknek 5 hónap után tönkrement,az Asrock lapja,még 10 embert akinek rögtön,ha valamit tuningolni akart.
Ez nem előítélet,tény.😜
AZ ASrock lapok tényleg hamar tönkremennek. A suliba is van néhány srác aki azokra nagyon panaszkodott. Mostanában ezért ne mis vesznek már ASrock lapokat. többségében inkább Gigabyte,Asus,MSI lapokat vesznek.
Üdv.
Van 2 db 2GB-os Kingston DDR2-1066 ramom. Valaki esetleg tud olyan 775-ös lapot mondani nekem, amelyik biztosan kompatibilis vele?
A ramról még a kód: KLEE88F-B8MN6
A mostani asus p5ql pro-val nem szeretik egymást. Állandóan kékhalált jáccik. Biztos hogy a ram okozza, mivel ha 2db 1GB 667-es van benn semmi gond nincs.
Asus P5QD TURBO
GIGABYTE P31-Es3G
Van 2 db 2GB-os Kingston DDR2-1066 ramom. Valaki esetleg tud olyan 775-ös lapot mondani nekem, amelyik biztosan kompatibilis vele?
A ramról még a kód: KLEE88F-B8MN6
A mostani asus p5ql pro-val nem szeretik egymást. Állandóan kékhalált jáccik. Biztos hogy a ram okozza, mivel ha 2db 1GB 667-es van benn semmi gond nincs.
Kezd végre végleges alakot ölteni a tervezett gépem csak az alaplappal van gondom. Túl sokmindent tud a 17k-s ára ellenére ami nem lenne baj, de ezt a gépet hosszú távra tervezem nem szeretném ha idő elött meghalna a deszka.
Ami ez lenne:
ASUS AMD AM3 M4A77T// AMD770+SB710, 4 x DDR3 1333/16GB, 1xPCI-Ex16, 2xPCI-Ex1, 3xPCI, 6xSATA2RAID, 1xPATA133, HDAUDIO
Mi a véleményetek róla?? rossz jót egyaránt ha tudtok😜 Ha bővebb infó kéne a gépről:[LINK]
de amugy eleg sok mindent ok gyartanak. pl. nekem az alaplapomon a csatlakozokra mindenhol foxconn van irva, ebbol kovetkeztetek hogy ok gyartjak a csatikat. 😀
ha igen akkor : Foxconn H67A-S
ha nem akkor ez: ASUS P8H67-M PRO REV 3.0
1155 ös foglalatú 4 memória bővítőhelyes H67-es alaplapot szeretnék venni. Milyen javasoltok (gigabyte, asus, msi. légyszi írjatok pontos nevet)?