Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gibdj avatar
Üdv! Nem vagyok annyira kezdő, de nem találok egy dologra magyarázatot! Nos pl. le akartam tölteni egy játék demóját (Internet Explorer 8), feljött a szokásos ablak, kattintottam a mentésre, kiválasztottam a helyet, leokéztam és úgy indult el a letöltés hogy csak lestem. Egy másodperc alatt felkúszott a töltést jelző csík, és azt írta hogy 645 MB le van töltve. Azt hittem valami bibi, de folytatta a letöltést és minden rendben ment. Volt olyan hogy hirtelen 200 megákat szedett így le. 60/6-os netem van. De ha gigabites net boldog tulajdonosa lennék, és a szerver is engedné ezt a sávszélt, akkor se jönne így. Szóval mi a fene van?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
oké akkor valamelyik szélére.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Hát az lehet hogy ezért stabilabb, de szoftveresen semmivel sem több mint a 32 bites op.rendszer.
A szélére kell tenni a 4 pint, nem középre 😃
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
sagesz93 írta:
Elbírná, de lehet venni cpu csati átalakítót is.
8pin amúgy csak a 140W-s prociknak kell.
Carkiller: a 64 bites miért lenne biztonságosabb és stabilabb? Ez hülyeség úgy ahogy van, több ramot meg tud címezni, ennyi és nem több.

...Minnel tobb RAM-mot, azaz fizikai-memoriat tud hasznalni az op-rendszer, annal stabilabb es gyorsabb, akarcsak a tobbi progi, igy pl. a jatekok is. 😉

64-bites szerintem is jobb a 32-bites rendszereknel es ma mar kompatibilitasi gondok sincsenek igazan 64-biten. 😉
0
0
0
0
rappit4 avatar
én nekem is a szélén van
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem tudom hogy úgy jó e de rakd a szélére úgy jónak kell lennie
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
oké köszönöm.Akkor majd úgy tegyem bele a 4pineset a 8-ba hogy középre?
0
0
0
0
CarKiller avatar
sagesz93 írta:
Carkiller: a 64 bites miért lenne biztonságosabb és stabilabb? Ez hülyeség úgy ahogy van, több ramot meg tud címezni, ennyi és nem több.

Pedig nekem sokkal stabilabb, mint a másik gépen a 32 bites prof, de lehet ez csak véletlen, akkor sry😀 Ja és biztonságosabb, de csak a 64 bites progik esetében, vagy eztse jól tudom?

gyenesmartin: elbírná
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Elbírná, de lehet venni cpu csati átalakítót is.
8pin amúgy csak a 140W-s prociknak kell.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
CarKiller:köszönöm
Majd veszek egy alaplapot amin 8tűs csatlakozó van.Amit veszek majd tápot(corsair cx400)ezen csak 4pines van.Attól függetlenül elbírná a processzort(phenom 945)?
0
0
0
0
CarKiller avatar
Vietcong: nem baj, de majd cseréld át a rendszert a másikra.
gyenesmartin: a 64bites több memóriát fogad összesen, ezért is előnyös, de biztonságosabb és stabilabb is😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
a 32bites és a 64 bites windows 7 között mi a külömbség?
0
0
0
0
Vietcong avatar
Van a gépembe 1 régi fajta 80gb vinyó atas.Venni szeretnék 1 500gb sata 2 vinyót.Baj lenne e ha benne maradna a gépembe a régi vinyó is és azon maradna 1enlöre a régi operációs rendszerem XP.Baj ha van 1 gyors és 1 lassú a gépbe?😊
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
ok akkor nem teszem fel
kössz a segítséget!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Mert a gányolt verziók semmi jót nem rejtenek magukban, tiszta hibásak! nekem rengeteg gányolt Xp-m volt, tele minden extrával, illesztőprogrammal, de az összes egybevéve nem ért egy kalap szamócát sem...
0
0
0
0
Lizard avatar
TripplaXXX írta:
Szerintetek érdemes feltenni A Windows 7 ATI EDITION.t?

ne tedd fel! ilyen buherált windows 7-kel ne is foglalkozzál! eredetit vagy arról készített verziót tegyél csak fel!
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
Szerintetek érdemes feltenni A Windows 7 ATI EDITION.t?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Azon goldolkozom, hogy eladom a mostani gépet kivéve merevlemez ház meg majd tápegység.És az összes többit eladnám.De ez nyáron lenne amikor már lenne vagy 30-40 000ft-om.Ha eladon a cuccokat és veszek majd egy i3-as procit hozzá lapot meg ramot az megérné?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Az a legjobb ha egy gyártási szériából valóak, az SLi-nél az sem gond, ha más a BIOS verziójuk! 😉..a Triple,QUAD Sli,CFX, már felesleges, vagyis nem felesleges, csak nem kifizetődő, hiába fér a lapomra 3 VGA, sosem lessz rajta annyi! 😆
0
0
0
0
Atosz3 avatar
Tényleg ám csak ugy működik ha a 2 kártya teljesen egyforma
0
0
0
0
psychosocial avatar
help! az ati crossfire csak akkor müködik ha teljesen ugyanojan a videokártya vagy tökmind1 a két tipus csak támogassa a crossfire-t?
0
0
0
0
psychosocial avatar
a béta az demo de vagy 1 kiszabott ideig megy vagy addig amig a szolgáltato kinem adja a játékot😃
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
már 1szer kérdeztem hogy a táp elég a a tervezett gépemhez, de azt nem írtam bele hogy van benne 1 [url]http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_42&mID=245[/url]hűtő...így is elég?
0
0
0
0
psychosocial avatar
videokártya driver frissitést vagy direct x et frissitsd sztem😀
0
0
0
0
Airbornman avatar
tudom hogy 1 hülye kérdés de mi az a BÉTA verzió??
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hedzsooo írta:
sagesz93 írta:
Hát ez nem kérdés, ha SLI-ready-s az azt jelenti hogy támogatja a többkártyás rendszereket. Az meg más kérdés hogy az nvidia fizetett ezért hogy itt is meglegyen a reklám.
A tápnak meg többet nem kell tudnia annál hogy vigyen 2 kártyát, az már édesmindegy hogy ati vagy nvidia.
A 800-1000W meg már cfx-et is visz, nem tudom milyen konfighoz kell neked akkora? 😃
looserking: használtan könnyen össze lehet rakni olcsó gépet, pl. az én másodlagos gépem 😀

Haat a mostani Q9550-esemhez kene, csak vennek meg majd par Gb RAM-mot meg, meg kb. ev vegen majd veszek 2Db durva ATI-VGA-at. 😆 Ja es az egeszet persze OC-eznam, azert kene min. majd 800W-os tap. 😆

Hát szerintem sok lesz 😃 700 bőven elég durva OC-hez is.
Mondjuk olvastam, kb. 5gigára tuningolt core i7 és 4db 5870 alatt már eléggé küzdött egy 1000W-s táp is, de itt csak 2vgaról van szó 😀
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
sagesz93 írta:
Hát ez nem kérdés, ha SLI-ready-s az azt jelenti hogy támogatja a többkártyás rendszereket. Az meg más kérdés hogy az nvidia fizetett ezért hogy itt is meglegyen a reklám.
A tápnak meg többet nem kell tudnia annál hogy vigyen 2 kártyát, az már édesmindegy hogy ati vagy nvidia.
A 800-1000W meg már cfx-et is visz, nem tudom milyen konfighoz kell neked akkora? 😃
looserking: használtan könnyen össze lehet rakni olcsó gépet, pl. az én másodlagos gépem 😀

Haat a mostani Q9550-esemhez kene, csak vennek meg majd par Gb RAM-mot meg, meg kb. ev vegen majd veszek 2Db durva ATI-VGA-at. 😆 Ja es az egeszet persze OC-eznam, azert kene min. majd 800W-os tap. 😆
0
0
0
0
sagesz93 avatar
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Aha, igen en is igy tippeltem, csak nem vtam biztos benne, mert csak az volt hozza irva, h SLI-READY, az meg nem, h C.fire-READY. THX-i a gyors valaszt ! 😉
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Nekem is lenne 1 kerdesm, de tapos-topikot nem taliztam, de szerintem ide is beillik a kerdes:

Nagyobb tapot szeretnek majd ( kb. 800-1000W-osat 😀 )
es nezegettem parat, de nemtom, h a SLI-ready-is az jo cross-fire-hoz is tehat ATI-s konfighoz is ?

Elore is THX a valaszt ! 😉

Ja es tudnatok ajanlani is esetleg 1-2 jo minosegut, kedvezo arban ?
0
0
0
0
no avatar
Köszi a válaszokat. Most már értem.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Atosz3 írta:
adika94 írta:
Sziasztok!
Szeretetnék venni 2gb 1066mzh-es ramot egy 1gb 667mzh mellé. Az lenne a kérdésem hogy vehetek bele 1066mhz-eset és zavarnifogják egymást vagy semmi.
Vagy mi lenne ha 1066mzh helyet 667-est vennék?
és Mi a külömbség a mzh-ek között?

Amit akarsz venni az is 667MHZ-s legyen mert a gép nem tudja külön MHZ-ken futtatni a ramokat az 1066MHZ-s ramodat is csak 667-en futtatná. Szal inkább megéré a 667MHZ-st 😉

...vagy lecsereled a regi 1Gb-os 667 Mhz-esedet is, mivel csak a gyorsabb tud lessabban uzemelni, forditva sajna nem megy. Az a kulonbseg a Mhz-ek kozott, h az 1066 Mhz-esek gyorsabbak, nagyobb teljesitmenyuek. Ha tuningolni akarod kesobb a procidat, akkor a helyedben en az 1066-osokat pakolnam a vasadba. 😉
0
0
0
0
Atosz3 avatar
adika94 írta:
Sziasztok!
Szeretetnék venni 2gb 1066mzh-es ramot egy 1gb 667mzh mellé. Az lenne a kérdésem hogy vehetek bele 1066mhz-eset és zavarnifogják egymást vagy semmi.

Amit akarsz venni az is 667MHZ-s legyen mert a gép nem tudja külön MHZ-ken futtatni a ramokat az 1066MHZ-s ramodat is csak 667-en futtatná. Szal inkább megéré a 667MHZ-st 😉
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek Gigabyte 460 W-s táp jó lesz Intel core 2 quad q8300-hoz és 9800GT-hez?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Akkor lefogja hűteni majd az e6300-asomat vagy az i3-asomat?(Majd meglátom mennyit kapok ballagásra.)
0
0
0
0
thug85 avatar
Nekem volt hasonló Zalman hűtőm. Nagyon jó volt, csak az asszony lenullázta!
0
0
0
0
no avatar
Oké akkor nem aggódok rajta, mert 1 gigás gts 250hez is simán jó volt ez a táp és annak is 500 wattot írtak.
Köszi asegítséget!😃
0
0
0
0
sagesz93 avatar
barney192 írta:
üdv!
Szeretnék venni új videokarit gtx260/275 vagy vmi hasonlót ha kijöttek az új nvidia kártyák, de csak egy gigabyte superb 460 wattos tápom van amit nem tudom elég lenne-e ezeknek(550 wattot olvastam ajánlottnak).
Szóval mi a véleményetek gyűjtsek új tápra is?

Bőven elég
A dobozon található dolgok azért vannak eltúlozva, mivel a mezei user nem tudja mi az hogy márkás táp, ezért csak azt tudja hogy 550W, akkor biztos elég lesz ha ez van ráírva, és sajna nem mindig jön be.
0
0
0
0
Core2 avatar
Szerintem nemkell más táp. Nekem egy Quad procihoz s egy GTX 280-hoz elég volt egy 500as OCZ.
0
0
0
0
no avatar
üdv!
Szeretnék venni új videokarit gtx260/275 vagy vmi hasonlót ha kijöttek az új nvidia kártyák, de csak egy gigabyte superb 460 wattos tápom van amit nem tudom elég lenne-e ezeknek(550 wattot olvastam ajánlottnak).
Szóval mi a véleményetek gyűjtsek új tápra is?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
TripplaXXX írta:
Szerintetek meik a jobb progi?
Advanced System Care PRO
Ashampoo WinOptimizer 2010

Szia !

Azt nemtom megmondani, h melyik a jobb, de mind2 jo szerintem.

Az Ashampoo-progikat, pl. a Winoptimizer-t regebb ota hasznalom, hibatlanul. Az A. S. Care Pro-val meg nincsen annyi szemelyes tapasztalatom, de eddig jonak tunt az is. 😀
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
Szerintetek meik a jobb progi?
Advanced System Care PRO
Ashampoo WinOptimizer 2010
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
A Corsair tápok nagy része Seasonic belsővel rendelkezik szóval nagyon jó táp
0
0
0
0
Core2 avatar
Nekem a régi gépemben OCZ táp volt. Nagyon jók, bár elég drágák is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció