Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
draco91 avatar
Van valami ötlete valakinek, hogy mi lehet a gond a számítógépemmel?😞😞
0
0
0
0
Hitoshi avatar
vagy a régi analog azaz egy sárga,piros,fehér kábel vagy egy scart csatlakozó ami egy ilyen nagy lapos valami 😆 nemtom el mondani sajnos nem lessz valami szép képe mivel csak analog-gal tudsz csatlakozni 😕
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Van 1 eléggé régi gagyi TV m (nem LCD, hanem az a régi nagy)...arra lennék kíváncsi milyen csatlakozó kell 1 Xbox360 elite nek (mert lehet h azt veszek új gép helyett ha belemegy)
0
0
0
0
psychosocial avatar
gyorskérdés: mivel holnap megjönnek a rendelt cuccaim. az amd procinál mi mondható normális hőnek?
0
0
0
0
draco91 avatar
Mikor visszateszem akkor elsőre bekapcsol. Kiírjo, hogy: CMOS setting wrong. Cmos data/time not set. Beállítom az időt. Újraindítom és jó a gép. 😀 De ha kikapcsolom a gépet és visszakapcsolom, megint ötödszörre kapcsol be és kiírja ugyan ezt. (Warning!!! The previous overclocking had failed, and system will restore its default setting.
Press any key to continue.) 😞 😞 😞
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hát ha átteszed, jóhogy nem kapcsol be 😃
Csak tedd át, majd vissza, és akkor mennie kell normálisan a gépnek.
Ha ezt írja ki ezután is, akkor valami nem klappol ott.
0
0
0
0
draco91 avatar
Hát átdugtam a pöcköt abba helyzetbe, de úgy meg nem kapcsol be a számítógép. :S
Megnyomom a bekapcs gombot, de semmi. Még ha nem is dugom be a pöcköt sehova, akkor se kapcsol be. Csak úgy kapcsol be, ahogyan volt. Vmilyen "keep date"-ben. És azt tudod, hogy miért írja ki nekem ezt a hiba üzenetet?
Warning!!! The previous overclocking had failed, and seytem will restore its default setting.
Press any key to continue.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
arról beszéltem, azt hívják jumpernak itt....
Amin van, arról tedd át a másikra.(nehéz leírni, szóval most 2 lábon van, egyel tedd arrébb, hogy a szabad lábon legyen az egyik fele.)
0
0
0
0
draco91 avatar
Őő az melyik? Mert van nekem 3 kapcsoló és 5 beállítási lehetőség.
1: Default: 1.kapcsoló be, 2.kapcsoló ki, 3.kapcsoló be
2:200->266Mhz: Mind a 3 kapcsló bekapcsolva.
3:200->333Mhz: Csak a 3. kapcsoló van kikapcsolva.
4:266->333Mhz: Csak az 1. kapcsoló van bekapcsolva.
5:200->400Mhz: Mindegyik kikapcsolva
266->400Mhz
333->400Mhz
Nekem a Defaulton van. 😀

És van még egy CMOS jumperem is, ami nem kapcsolós hanem ilyen pöckös. Egy kis pöcköt kell dugdosni 3 lábra.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
hát ha lejjebb kell venni ahhoz hogy rendesen működjön, akkor ott valami hiba van.
Jumpert tedd át a clear cmos állásba, adj rá villanyt, majd tedd vissza. Na az nulláz mindent az biztos.
0
0
0
0
draco91 avatar
Köszi, de én nem állítottam a procit.😃 Már mind a 2-re rámentem a BIOSban, de akkor is ezt csinálja. A jumperek meg megvannak. Van 3 kapcsoló. a kézikönyv szerinti alap"default" állásban van. Talán a procinak a teljesítményét kellene egy kicsit lejjebb vennem?
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Ha nem áll vissza akkor is ott van a load optimized default, vagy a jumpert átenni az elem mellett hogy lenullázd a biost..
Sokszor kellett ilyet végrehajtanom sajna 😃
gyenesmartin: a midi házba mindenképp bele fér az ATX szabvány ez 500%
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
draco91 írta:
"Warning! Thr previous overclocking had failed, and system will restore its default setting. Press any key to continue" Pontosan ezt.

Az a lenyeg, h tulhajtottad a procit, nem ment vele a rendszer, ezert vissza allt alap beallitasokra, szvsz.

Y/N-es kerdes csak megerositesi lehetoseg volt a reszedrol, amit felajanlott neked a vasad, ill. a BIOS. BIOS-ban pontosan betudsz mindent allitani, ott van ra leheteoseg, h mindent alap-beallitasokra allits.

( Elmeletileg magatol vissza all alapra, ha nagyon elqrnal vmit benne, pl. tul magas Hz-en probalnad uzemeltetni a vasadat, CPU/RAM-mot. 😀 )
0
0
0
0
draco91 avatar
"Warning! Thr previous overclocking had failed, and system will restore its default setting. Press any key to continue" Pontosan ezt.
0
0
0
0
draco91 avatar
Sziasztok!
Az a gondom a számítógépemmel, hogy mikor bekapcsolom, akkor ötödszörre kapcsol be a gépem. Szóval egyszer megnyomom a bekapcs. gombot, és bekapcsol, majd kikapcsol, bekapcsol, kikapcsol.... míg az ötödig ilyennél bekapcsol és kiírja ezt a hibaüzenetet piros színnel: "Warning! Thr previous overclocking had failed, and system will restore its default settinh. Press any key to continou..." miután nyomok egy "bármilyen" gombot, akkor kiírja ezt(ugyan csak piros színnel): "Keep current BIOs setting? (Y/N) Press Y to continue or press N to load some item default setting." Bármelyikre megyek belép a BIOSba. De ha kilépek a biosból és újraindítom a gépet, akkor már működik rendesen, belép a rendszerbe....... 😀
Ez mitől van és hogyan lehet megoldani a problémát? A táp biztos, hogy jó(Már 3 táppal is ki lett próbálva). A bekapcs gombis jó.
Előre is köszönöm a segítséget. 😀
0
0
0
0
Core2 avatar
A midi az a tornyot jelenti, tehát h álló ház. A micro atx-be az atx nem fér bele, de fordítva igen
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
gyenesmartin írta:
Akkor beleférne?akkor köszönöm.

A midi...az a kozepes meretu haz nem ???

En ugytudom, h van MICRO-ATX ( az a legkissebb meretu ), MIDI-ATX es sima, normal ATX-es ( legnagyobb ) meretu haz.

ATX meg a tapnak a tipusa, szabvanya, SZVSZ. 😉

Javitsatok ki leccike, ha tevedek ! 😉
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Akkor beleférne?akkor köszönöm.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Core2 írta:
gyenesmartin írta:
Egy 40.5 cm magas házba belefér ez az alaplap?[LINK]

Ha a ház ATX szabványú, akkor bele megy
A garanciajegyre ez van írva:HAZ MERCURY 16-2228 400W MIDI FEKETE.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ja bele kell mennie ha akkora a ház tuti ATX es
0
0
0
0
Core2 avatar
Bele kell, hogy menjen, mivel ha akkora ahogy elmondrad, akkor szabvány ház. 100% hogy bele megy
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kmisi99 írta:
Ha a ház valami normális kinézetű és nem régibb kb 10 évnél akkor bele kell mennie. A legjobb ha küldesz egy képet a belsejéről
Kb 3 éves ház.
0
0
0
0
Core2 avatar
gyenesmartin írta:

Ha a ház ATX szabványú, akkor bele megy
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ha a ház valami normális kinézetű és nem régibb kb 10 évnél akkor bele kell mennie. A legjobb ha küldesz egy képet a belsejéről
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
psychosocial avatar
AMD athlon II x2 250 vagy x3 425? meik a jobb? én nemtudom megmondani mert egyszerüen nagy külömbségek vannak de még kezdp vok😜
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Hát igen, de inkább akkor egy 1600MHZ-es CL6-os DDR3-as ramot érdemesebb venni..
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Zsolt, az attól függ hogy milyen frekin működnek azok a CL9-es RAM-ok, mert ha 2100MHz-en, akkor bőven lenyomja még a CL7-es 1200MHz-es DDRII-eseket is! 😉..persze ha egy olyan prockó mellé társítod őket, melyekben van DDRIII-mas mem. vezérlő! 😉
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Azért nem mindegy teljesen! Számít hány Mhz-es és az időzítés! Pl egy Cl9-es DDR3-as RAM egy kalap szamócával nem jobb, mint az én DDR2-es Ramjaim..
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Abszolút nem mind1 hogy milyen RAM-ot teszel a gépbe!!!!..és nem csak a freki a fontos, hanem a latenciák is!!!
0
0
0
0
psychosocial avatar
akk teljesen tök8 mien ramot teszel a gépbe(gyorsaság) és mi az a hypertransport?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Igen, de az L3 már majdnem olyan "lassú". mint a Ramok..
0
0
0
0
psychosocial avatar
akkor viszont teljesen tökmind1 mien gyorsaságu ramot teszek a gépbe? állitolad amiet akarok venni ahhoz minimum 1066os memoriakell...
0
0
0
0
Feki1991 avatar
psychosocial írta:
cache csak össze zavarodtam a sok c2 l2 töl😆

Hogyis fogalmazzam meg, a Cache (Gyorsítótár) gyorsabb mint a RAM-ok a lapon, szal a proci az adatokat nem egyenest a RAM-okba nyomja hanem a Cache-be!..az L1-es a leggyorsabb viszot annak a kapacitása a legkisebb (pár kb), az L3-mas a leglassabb, viszont abban több MB adat is elfér! 😉

Remélem sikerült érthetően elmagyaráznom! 😉
0
0
0
0
psychosocial avatar
cache csak össze zavarodtam a sok c2 l2 töl😆
0
0
0
0
Feki1991 avatar
psychosocial írta:
mit jelentenek ezek az amd prociknál?: c3 cache c2 cache c1 cache? és mit számitanak?

Most mit akarsz megtudni a C(1,2,3) Stepping-et?..vagy az L(1,2,3) Cache-t? 😃..esetleg mindkettőt? 😃
0
0
0
0
psychosocial avatar
mit jelentenek ezek az amd prociknál?: c3 cache c2 cache c1 cache? és mit számitanak?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Nincs mit, én C3-ast vettem ezelőtt 2 hónappal, az iponon azt kértem, hogy olyat hozzanak, és olyat kaptam! (bár én már nagyon nagy értékben rendeltem onnan...)
0
0
0
0
Flash avatar
Köszi a válaszokat Zsolt, és Feki! 😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hmmmm 15W, nem tudom, lehet hogy kevésnek tűnik, de szerintem azért számít valamit! 😉
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Jaja, bár nem tudom, hogy a 15 W sokat számít-e??
0
0
0
0
Feki1991 avatar
és Zsolt, miért lehet jobban O.C.-zni a C3-mat mint a C2-tőt?..na miért?..mert kevesebbet fogyaszt, kisebb a hő! 😉
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
A steppingek között fogyasztáskülönbség van(nem sok..) és a C3 stepping tuningolhatóság szempontjából jobb..
0
0
0
0
Flash avatar
Prociknál mit jelent az, hogy Stepping C2 vagy C3?
Melyik jobb?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát hogy tuningal 1600MHzen is futhat a memória
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció