Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyenesmartin avatar
Megcsinálltam.Úgy csinálltam ahogy az alaplap könyvében volt.
0
0
0
0
Osynho avatar
gyenesmartin írta:
A q-flsah be bementem és ott floppy-t kér.Más ötlet?

Pendrive, FAT file rendszerre formázni, bios rá, bedug. Restart, biosba be, ott asszem F8as bill. Utána betallózod neki a biost és felteszi hipphopp.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A q-flsah be bementem és ott floppy-t kér.Más ötlet?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Nem kell progi hozzá, alapból be van építve a progi!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Most mond meg.Bár ahogy nézegetem az alaplapom könyvét az csak egy programot ír azt rárakom a gépre és az frissíti a biost.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Most mondjam meg, vagy ráér kicsit később, mert én már sokszor frissítettem, de elfelejtettem, milyen gombot kell megnyomni, de egy restart után megnézem! Nagyon egyszerű amúgy
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Valaki megmondja, hogy, hogy kell biost frissíteni egy gigabyte alaplapon?
0
0
0
0
Mr4r0n avatar
Az alaplapi hőmérő az alaplapi chip hőmérsékletét méri ? Ha CPU húzás után perfect az alaplap hőmérséklete akkor galyra mehet az alaplapom ?
0
0
0
0
Osynho avatar
berki_zsolt írta:
Érdekes módon nincs benne a listába:[url]http://www.msi.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=1436&maincat_no=1[/url]

Érdekes módon én megtaláltam benne 😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Érdekes módon nincs benne a listába:[url]http://www.msi.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=1436&maincat_no=1[/url]
0
0
0
0
battyan avatar
Heló!

Az alaplapom támogat egy AMD PHENOM II X4 940 BLACK EDITION-t?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Engedtem is neki hát halkabb is lett egy kicsit.
0
0
0
0
Osynho avatar
Kmisi99 írta:
Most van egy 4870 vapor-x em és nem tetszett az hogy hadja ilyen 70fokig felemelkedni a hőmérsékletet majd itt körül kezdi a venti sebességét felvenni. Ezért én leszabályoztam olyan 45% körülilre szerintetek melyik lenne a kártáynak jobb ha maga szabályozza és felmegy 75 talán 80 fokig is vagy pedig állandó 45% on van de max 60 fokos terhelés alatt

70-80 fok egyáltalán nem sok, a Vapor-X meg egy jó hűtő. Engem zavarna, ha hangoskodna terhelés nélkül, ezért én tuti nem emelném a fordulatot. Sőt, inkább leszabályoznám.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Most van egy 4870 vapor-x em és nem tetszett az hogy hadja ilyen 70fokig felemelkedni a hőmérsékletet majd itt körül kezdi a venti sebességét felvenni. Ezért én leszabályoztam olyan 45% körülilre szerintetek melyik lenne a kártáynak jobb ha maga szabályozza és felmegy 75 talán 80 fokig is vagy pedig állandó 45% on van de max 60 fokos terhelés alatt
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Oldalra egy jó nagy lassú fordulató venci ajánlatos is meg nem is! 😀..ajánlatos a VGA-nak (a kis chipeket/MOSFET nem hűti a VGA hűtője), lapnak..de nem ajánlatos a proci hűtőjének (turbulencia)
0
0
0
0
Osynho avatar
Kmisi99 írta:
ja itt a másik kép. [LINK]
amúgy oldalra azért jó a venti mert hűti a vgat és az alaplapot nekem is hűtött pár fokot rajta

Chieftec házaknál az elfordított hdd-ket lehet oldalról, hűteni, az más tészta. Tök külön vannak az alaplaptól.
[LINK]
Mindegy, én biztos, hogy maradok az elől-be, hátul(felül)-ki felállásnál. Amúgy most készülget a Tt Element T házikóm, szerintem sikerül egy hatékony és halk hűtést összedobnom benne. 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ja itt a másik kép. [LINK]
amúgy oldalra azért jó a venti mert hűti a vgat és az alaplapot nekem is hűtött pár fokot rajta
0
0
0
0
Osynho avatar
Kmisi99 írta:
Osynho írta:
Kmisi99 írta:
Úgy a jó ha elől oldalt és alul bemegy a levegő felül és hátul kimegy így a tökéletes

Ezt miből bondolod? A légáramnak kell egy irány. Ha te minden oldalról izomból fújod a levegőt, akkor csak kavarogni fog, nem áramlani... Szerinted a nagy házgyártók, márkás termékeiben miért nincs kiatpétázva a belső rész ventikkel? A rendezett belső meg alapfeltétel egy jó hűtés elérésében.
Az egyik pcworld ös szakember mondta hogy így kell lenni
[LINK]

Ezen a képen oldalt hol látsz ventit? 😀 Itt is az elől hideg-be, hátul meleg-ki az elv. + lehet tenni alulra és felülre is, de ilyen esetben ugye a vga, hangkártya stb gátolja az áramlást. A felső venti azért hasznos, mert a meleg levegő, ugye felfelé száll.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Osynho írta:
Kmisi99 írta:
Úgy a jó ha elől oldalt és alul bemegy a levegő felül és hátul kimegy így a tökéletes

Ezt miből bondolod? A légáramnak kell egy irány. Ha te minden oldalról izomból fújod a levegőt, akkor csak kavarogni fog, nem áramlani... Szerinted a nagy házgyártók, márkás termékeiben miért nincs kiatpétázva a belső rész ventikkel? A rendezett belső meg alapfeltétel egy jó hűtés elérésében.
Az egyik pcworld ös szakember mondta hogy így kell lenni
[LINK]
0
0
0
0
Osynho avatar
Kmisi99 írta:
Nekem nincs sok venti csal 2db 20cm es 1 12cm es 2 9cm es 😆

Hát azzal a géppel max fülvédővel lennék hajlandó egy légtérben tartózkodni 😂
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Beleraktam a ventit és valamiért rettentő lassú lett a gép.10x-er újra kellett indítani, hogy behozza a netet.
0
0
0
0
Osynho avatar
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nekem nincs sok venti csal 2db 20cm es 1 12cm es 2 9cm es 😆
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:

Igen, ez tényleg ha jó abban az esetben ha a kábelok szépen elvannak rendezve s nem össze-vissza lógnak! 😉

Jah és nem jó a sok ventillátor, túl nagy turbulencia keletkezhet s a levegő ide-oda fog "úszkálni"!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
gyenesmartin írta:
És ahova oldalra fér 2 db 4cm-es meg egy 8cm-e.Hátra egy 9cm-eres.Előre meg egy 6cm-eres.Ez elég szellős.

Ezeket a kis ventiket kár erőltetni szerintem, mert nagyon kicsi a légszállításuk, emellett jó hangosak is. A másik, hogy a légáramllás szempontjából az elől be, hátul ki elv a leghatásosabb. Szóval és nem rakosgatnám tele a ház oldalát ilyen kis propellerekkel, max akkor, ha van egy melegedő (esetleg passzív) vga, amit le kell hűteni.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
És ahova oldalra fér 2 db 4cm-es meg egy 8cm-e.Hátra egy 9cm-eres.Előre meg egy 6cm-eres.Ez elég szellős.
0
0
0
0
Core2 avatar
https://pics.computerbase.de/2/6/5/0/4/5.jpg

Ilyen házam volt...V-Touch Pro
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Nekem elől volt 2, hátul 2, oldalt 1! Most a Cf miatt csak 3 maradt..
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Hát az enyém Jól szellőzik mert tele van az oldala lyukakkal ahova ventit lehet rakni.
0
0
0
0
Core2 avatar
A hűtés nemcsak egy-két ventillátortól függ...oda jól szellőző ház is kell
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Hát ezt a ventit egy rossz chieftec tápból vettem ki.Azvan ráírva, hogy 1.68w.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Attól függ milyen 8cm es venti van 500 és van 3000 ft ér de ha normálisabb kb 1000ft hát olyan 2-3 fokra lehet számítani de úgy a jó ha elől is hátúl is van egy így talán 5-8fokot is hűlhet 1-2 cucc
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Egy 8cm-eres venti mennyit ér egy gépben?Hány fokot hűlne?
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
Azt szeretném kérdezni hogy PS2-ős játékot hogy kell kiírni?
0
0
0
0
no avatar
hát lehet h a vga a rossz.a másik vga ami benne van egy ati radeon 9550 és semmi baja sincsen.majd még megpróbálom azt h lekapcsolom a nem fontos dolgokat a tápról és hátha úgy beindul.ha meg nem akkor ez van.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Aha. Tedd vissza regebbi VGA-t, ha azzal megint muxik, akkor nem az alaplap a rossz, hanem az uj VGA....esetleg lehet tenyleg vmi erintkezesi gond is, amire Core2 is utalt, bar ez kevesbe valoszinu, ha korabban 1 masik VGA-val rendesen mukodott.
0
0
0
0
no avatar
hát nem tom.az alaplap valami ősrégi asrock ugyh nincs integrált vga-ja és már elejétől fogva nem ad képet.semmi bootolas v hasonlo.a monitort se kapcsolja be.4pines csati van rajta és megpróbáltam az összeset rákötni ami szabad volt de egyikkel se indult be.ja és semmi tartozék nincs hozzá csak simán a vga meg a driver cd
0
0
0
0
Core2 avatar
Lehet hogy a kábel megvan szakadva valahol
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
sagesz93 írta:
robi95 írta:
Core2 írta:
robi95 írta:
sziasztok.a faterom vett egy MSI NX6600GT-VTD128 agp-s videókártyát.berakta a gépbe és mikor bekapcsolta a gépet egyszerűen nem adott képet a videokártya.ez miért lehet?

Gyári hibás a kártya, nem érintkezik rendesen a foglalatban esetleg alaplap hiba...

érintkezni érintekzik mert a csatlakozó egy idő után kezd melegendni.én arra gondoltam h a táp nem elég neki vagy valami hasonló.

gondolom a vga kábelt próbáltad másik csatlakozóba dugni. Meg ahogy látom kell rá molex csatlakozó, rá van dugva az is?

Mar a legelejen sem adott kepet ? Vagy csak a Windows toltesekor ? Van az alplapon estleg integralt VGA ? Ha van akkor azt le kell tiltanod, h mukodjon rendesen az AGP-s VGA-ad. Ja, es lehet, h kulon engedelyezni kell az AGP-es csatidat is a BIOS-ban, hogy hasznalni tuja az uj VGA-adat. 😉

Persze az is lehet, h tenyleg hibas vmi...csak talalgattam.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
robi95 írta:
Core2 írta:
robi95 írta:
sziasztok.a faterom vett egy MSI NX6600GT-VTD128 agp-s videókártyát.berakta a gépbe és mikor bekapcsolta a gépet egyszerűen nem adott képet a videokártya.ez miért lehet?

Gyári hibás a kártya, nem érintkezik rendesen a foglalatban esetleg alaplap hiba...

érintkezni érintekzik mert a csatlakozó egy idő után kezd melegendni.én arra gondoltam h a táp nem elég neki vagy valami hasonló.

gondolom a vga kábelt próbáltad másik csatlakozóba dugni. Meg ahogy látom kell rá molex csatlakozó, rá van dugva az is?
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
hedzsooo írta:
KuTYanMajOM írta:
Köszi szépen berki_zsolt és kmisi99. 😃

Persze, csak ha a regi HDD is marad a vasadban, amire a winfos lett felrakva. 😆 😉

Elofordul, h nem ismeri fel az 500 Gb-osokat egeszeben, sot az is, h nem latja az ujat 1altalan....de errol majd akkor, ha nem mukodne nalad. Majd irj, ha gond lenne es megprobalunk segiteni megint ! 😉

Köszi szépen! 😃
0
0
0
0
no avatar
Core2 írta:
robi95 írta:

0
0
0
0
psychosocial avatar
már megvan... a windows tüzfal korlátozta a netröl leszedhető illesztő progikat😃
0
0
0
0
Core2 avatar
robi95 írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
psychosocial avatar
van egy xbox360 x-plorer controllerem(gitár) régen mindig sikerült beinditani de most nemsikerül... ha bedugom akkor 3gyors püttyögés hallható... eszközelőt id ptobáltam
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció