Több szálon futó tesztelésekre linuxon. Gyorsabban számol, mert párhuzamosíthatóak benne különféle tesztek. Olyan MatLab algoritmusokat fejlesztek/tesztelek, ahova elengedhetetlen a gyors számítás.
Nem lesz gond, hogy teljesen más gyártók cuccait rakom össze így? MSI, Gigabyte, Kingston....
Hogyha nem ez a ház, akkor milyet javasoltok, ami hangszigetelt?
Az alaplap nem rossz, a házba viszont ATX-es alaplap kellene, (plusz nem is támogatna anyni memóriát, de mindegy is) abból meg az MSI Z97 Gaming. Ugyan abban nincs Bluetooth, sem wi-fi, de az gondolom nem nélkülözhetetlen.
Memóriából meg nem kell 2400 MHz-es , elég az 1600-as, mivel egyrészt a processzor is max ezt támogatja, másrészt meg abból van alacsonyabb késleltetésű.
Szóval: alaplap: MSI Z97 GAMING 5
RAM: HyperX 32GB Savage DDR3 1600MHz CL9 KIT
Egyedül az alaplapban meg a RAM-ban nem vagyok biztos. Tudnátok segíteni benne kérlek, hogy jó legyen a konfig? Kicsit félek, mert a ramok cl11-esek. Az alaplap meg, ehhez nem értek....
Sziasztok!
Van egy Kingston Hyperx 1600c9d3b1k2/8gx ram kitem amivel teljesen jól működik a gép. Vettem hozzá még egy ugyanolyan kitet de mégse akar elindulni vele a gép. Valami MemOk led világít pirosan (néha villog- néha világít). BIOS-t reseteltem ehhez képest nem megy vele. Ha kiszedem az új kitet akkor rögtön indul a gép, ha benne van nem. Mi lehet a gond? Asus p8p67 lapom van.
Találtam 3770k-t is kupaktalanítva (70k-ért). Szerintem ez korrekt lenne. Bár kicsit se vagyok otthon ebben a kupaktalanítás dologban. Mennyire veszélyezteti a procit stb.
Nem, nem a jelenlegivel lenne. Egy használt i7-2600K néztem ki és kupaktalanítva van, ezért nem tudom eldönteni, hogy megéri-e a kockázatot vagy inkább hagyjam a fenébe.
Nem éri meg mivel nem K-s processzor meg a Sandy Bridget egyébként se kell kupaktalanítani itt még normális pasztát kapott a cucc ahol érdemes de csak komoly tuningnál az ivy bridge & Haswell.
Mondjuk én biztos nem állnék neki h kupaktalaníttassam a procit bár mikor ***hatják az más ha úgy veszed alapból és már le van szedve és működik is biztosan sérülés mentes de h én alapból nem állnék neki az biztos 😀
Állítólag már van valami ilyen kis tok szerűség amivel 1 perc alatt lehet delidelni a procit úgy hogy az gikszer mentesen sikerüljön.
Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem, hogy a régebbi gépemben vagy DDR2-es és DDR3-as foglalat is. Ha a DDR3 mellé beteszek DDR2-es ramokat, ami még az előző gépből maradt, akkor mindkettőt kezeli egyszerre, vagy csak az egyik fajtát fogja?
Előre is köszönöm 😀
Sziasztok gyors kérdés. Össze szeretném kötni a gépet a Tv-vel, de Monitor kábellel, régen működött most nem, tudom h melyik felbontás kell, össze van kötve és semmi. Tippek?? A képernyős meg van osztva, a felbontás beállításnál mégsem érzékeli a második kimenetet. Tv-ven váltok kimentet de nem jó..
Köszi előre is
Mint már irtam,volt szétszedve takaritás végett,és a kábelek igen csak feszesen vannak bepréselve a maszka meg a hütöborda közé.Lhet megtört,mikor szettem anno szét,v épp raktam össze....
Nem pörgeti fel az se....csak akkor ha 80%ra teszem a fordulatot....na mindeggy holnap majd szétszedem,és összekötöm az elsö ventivel...ez lesz a biztos.
Szerk---
Szétszedtem,ujra is pasztáztam,viszont a venti igy is az elsö ventivel van összekötve.Arra gondolok,h a kábel lehet megsérülve (PWM),mer mig be nem kapcsol a 3.venti,addig kevés fordulatot ir az aida,bár a driverben mutatja...
Értelek,mert anno tényleg ugy volt,h mikor reggel bekapcsoltama gépet,nemforgott a 3.venti,de amint kicsit "belangyosodott" a kártya,már pörgött is.Most meg 80C elkell h érje h elinduljon...ill manuálisan is 80% tol kezd el pörögni.Ha nem lenne meleg a kari,nem zavarna,de sajna a back plate ilyenkor már szinte süt....
Most próbálok drivert ujra rakni....ha a Catalystban (vissza tettem annó a catalystot,mert a Crimson nemigen volt faja,most viszont azt töltöm,a legujabbat...márciusi kiadás)manuálisra teszem a venti vezérlés,és lépegetek felfelé,akkor is csak akkor kapcsol be,ha elérek a 80%-ig.Azalatt meg se mozdul.Próbálta mkülömben a venti nem szorul...
Meglátom.Most vissza tettem az eredeti biost,meglátjuk ezzel mit müvel.Eddig moddolt volt rajta,de eddig nem produkálta.Igaz,a multokrjában ripityára szedtem a kártyát,mindent megtakaritottam,ujra pasztáztam....ahogy illik,dolgozik is szépen.Csak az a bibi h 80C kapcsol be,igaz a VRM1 meg a VRM2 dioda csak 60+fokig megy fel,mikor a gpu már 80C van.Bár ami még érdekes,ha futtatom a stabilitás tesztet,a venti fordulat diagram 80C-ig 177fordulatot mutat (bár az elsö kettö pörög 2500+ biztos),mikor bekapcsol a 3. venti,akkor felugrik a 3400fordulatra a diagram szerint,ez a max....majd ha leáll a 3.venti,ismét a diagramm 177 fordulatot mutat...
Ezek a GPU -k simá jól érzik magukat 80 - 90°C környékén maradandó károsodás nélkül. Gondolom a Sapphire -nél a zajszint csökkentése miatt hagyják állni a harmadik ventit, de az is lehet, hogy a VRM extra hűtésére van beállítva.
Hali.Help kéne.A VGA-m harmadik ventije nem forog (olvastam,h létezik ilyen,mig el nem ér egy höfokot addig nem kapcsol be)de régebben ahogy inditottam a gépet pörgött az is.Lefuttattam az aida64 stab tesztet csak VGA-ra,ott felment a kari 83C-ra,ekkor felzugott az elsö két venti,majd bekacsolt a 3.venti is.5mp alatt le esett a höfok 79C-ra,a ventik lejjeb vették a fordulatot,a 3. ismét megállt....Elég tré,h 83C kell h bekapcsoljon a 3.venti is....
KRZT963: Töredezettségmentesítés
Másolások, áthelyezések, törlések és maga a windows használata fájltöredékeket eredményez, amelyek más-más helyen helyezkednek el, így elérésük több időt vesz igénybe. Minnél több idő tellik el annál lasabb lesz a file-ok elérése, mert az újonnan telepített programokat szétdarabolja a rendszer és a kimaradt helyekre rakja be, így az újabb programok is lassabban fognak működni. Ezt a problémát megoldhatjuk töredezettségmentesítéssel.
akkor maradok a HDMI 1.4-nél engem úgysem érdekel ultra HD meg GIGA meg hasonló dolgok 1920*1080 és kész nekem mondjuk még ebben a felbontásnál sem megy minden játék úgyhogy UHD 4k 60hz -re előbb vasat kell építeni mondjuk úgy 2018-ban addigra már lefolyik egy két dolog
Nem tudjátok hogy most uefibe van windows feltéve szóval nem csak simán hogy legyen ultra fastboot meg minden és ugye a gtx 960 uefi ready volt azt most eladtam lejjebb váltottam egy ideig és került helyére(holnap érkezik) asus hd7790-es vga most ezzel nem lesz gond? vagy ez is uefi ready? vagy most akkor windows-t kell telepítenem?
Pixx: nem hinném, hogy technikai akadálya lett volna. Szerintem ugyan az volt, mint a játékoknál: előbb jött a kiadási határidő, minthogy befejezték volna. Vagy, amit lent leírtam egy rosszul felfogott marketing-érdek miatt csinálták. Magát a jelet ki tudja adni DVI-bó, meg DP-n, szóval csak implementálni kellett volna.
Én úgy halottam hogy valami oka volt annak hogy a hdmi 2.0 nem került rá valami korlátozta őket abban hogy azt rá lehessen tenni de lehet valami fake info.
Jó termékük még csak lenne, csak nem értenek a promócióhoz, meg a brandépítéshez úgy mint az Nvidia, meg az Intel. Egy Nvidiának az sem presztízsveszteség, hogy nem tudnak mit kezdeni a dx12-vel és a Vulkan API-val is gondban vannak, nagyobb hír, hogy a fury nem támogatja a HDMI-t, ami azért elég marginális probléma, mert még a fury tulajoknak is csak egy kis részét érinti, míg előbbi minden egyes Nvdia tulajt. Eközben az Intel meg annyira jó a brandépítésben és a marketingben, hogy miközben melegedési gondokkal az Intel processzorok küzdenek, addig mindenki az AMD melegedéséről beszél, pedig nekik gyári hűtéssel sincs melegedési gondjuk.
Szóval náluk nem a termékkel van a baj, hanem az egész vezetőséggel, mint olyannal: használhatatlan marketingcsapat, ami képtelen pozicionálni és brendet építeni , meg pocsék üzleti döntéseket hozó menedzsment, ami persze vissza is hat a termékfejlesztésre is.
Nem lesz gond, hogy teljesen más gyártók cuccait rakom össze így? MSI, Gigabyte, Kingston....
Hogyha nem ez a ház, akkor milyet javasoltok, ami hangszigetelt?
Memóriából meg nem kell 2400 MHz-es , elég az 1600-as, mivel egyrészt a processzor is max ezt támogatja, másrészt meg abból van alacsonyabb késleltetésű.
Szóval: alaplap: MSI Z97 GAMING 5
RAM: HyperX 32GB Savage DDR3 1600MHz CL9 KIT
Szeretnék egy új gépet venni, a mostanit pedig elajándékoznám. Szegénykém már nem tegnapi darab, de azért nincsenek vele problémáim.
Előrebocsájtanám, hogy munkára használnám elsősorban amihez szükségem van RamDiskre és a GPU-t keményen kihasználnám, mert az gyorsabb.
Itt lenne a konfig:
Alaplap: Gigabyte GA-Z97N-GAMING 5
Processzor: Intel Core i7-4790K
RAM: Kingston HyperX Beast 4x8GB DDR3 2400Mhz HX324C11T3K4/32
GPU: Gigabyte GTX980Ti 6GB DDR5 GV-N98TWF3OC-6GD
SSD: Samsung 250GB EVO Basic MZ-75E250B/EU
(Meg a mostaniak, azt nem adom)
Táp: Corsair 850W CX850M CP-9020099-EU
Ház: Cooler Master Silencio 652S SIL-652-KKN2
Egyedül az alaplapban meg a RAM-ban nem vagyok biztos. Tudnátok segíteni benne kérlek, hogy jó legyen a konfig? Kicsit félek, mert a ramok cl11-esek. Az alaplap meg, ehhez nem értek....
Nagyon szépen köszönöm segítségeteket.
Üdv.
Charma
Ha a számítógéppel szeretnék csatlakozni a wifire, akkor elég ez az usb? [LINK]
Van egy Kingston Hyperx 1600c9d3b1k2/8gx ram kitem amivel teljesen jól működik a gép. Vettem hozzá még egy ugyanolyan kitet de mégse akar elindulni vele a gép. Valami MemOk led világít pirosan (néha villog- néha világít). BIOS-t reseteltem ehhez képest nem megy vele. Ha kiszedem az új kitet akkor rögtön indul a gép, ha benne van nem. Mi lehet a gond? Asus p8p67 lapom van.
[LINK]
Mondjuk én biztos nem állnék neki h kupaktalaníttassam a procit bár mikor ***hatják az más ha úgy veszed alapból és már le van szedve és működik is biztosan sérülés mentes de h én alapból nem állnék neki az biztos 😀
Állítólag már van valami ilyen kis tok szerűség amivel 1 perc alatt lehet delidelni a procit úgy hogy az gikszer mentesen sikerüljön.
Annyi lenne a kérdésem, hogy a régebbi gépemben vagy DDR2-es és DDR3-as foglalat is. Ha a DDR3 mellé beteszek DDR2-es ramokat, ami még az előző gépből maradt, akkor mindkettőt kezeli egyszerre, vagy csak az egyik fajtát fogja?
Előre is köszönöm 😀
Köszi előre is
Szerk---
Szétszedtem,ujra is pasztáztam,viszont a venti igy is az elsö ventivel van összekötve.Arra gondolok,h a kábel lehet megsérülve (PWM),mer mig be nem kapcsol a 3.venti,addig kevés fordulatot ir az aida,bár a driverben mutatja...
Másolások, áthelyezések, törlések és maga a windows használata fájltöredékeket eredményez, amelyek más-más helyen helyezkednek el, így elérésük több időt vesz igénybe. Minnél több idő tellik el annál lasabb lesz a file-ok elérése, mert az újonnan telepített programokat szétdarabolja a rendszer és a kimaradt helyekre rakja be, így az újabb programok is lassabban fognak működni. Ezt a problémát megoldhatjuk töredezettségmentesítéssel.
Nem törlődnek az adatok.
Mire való a töredezettségmentesítés?
És a használatakor törlődnek az adatok a merevlemezről?
Szóval náluk nem a termékkel van a baj, hanem az egész vezetőséggel, mint olyannal: használhatatlan marketingcsapat, ami képtelen pozicionálni és brendet építeni , meg pocsék üzleti döntéseket hozó menedzsment, ami persze vissza is hat a termékfejlesztésre is.