Milyen alaplapot vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha van előre kiszemelt alaplap de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok!
Tudtok egy olyan alaplapot?? Amihez jó ez a processzor: AMD Phenom II X4 955 3.2 Ghz AM3 Box processzor Black Edition
és ez a videókártya: Sapphire Radeon HD 5830 Xtreme
és 4 Gb ram bele megy. Ja és KB. 20.000-25.000 Ft között van.
Elöre is Köszönöm 😀
Gigabyte GA-990XA-UD3 Mondjuk ez már 26eFt, de megéri. 😀
Tudtok egy olyan alaplapot?? Amihez jó ez a processzor: AMD Phenom II X4 955 3.2 Ghz AM3 Box processzor Black Edition
és ez a videókártya: Sapphire Radeon HD 5830 Xtreme
és 4 Gb ram bele megy. Ja és KB. 20.000-25.000 Ft között van.
Elöre is Köszönöm 😀
Ismeri valaki az ECS alaplapokat?Mert ha igen,akkor elmondhatná a véleményét róla.
Másik gépbe
GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 vagy Asus P8Z68-V?
ha az ár és a chip ugyan az akkor asus.
GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 vagy Asus P8Z68-V?
szerintem : GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3
Nem tuningcsúcsokra kell nem kell a 2-3-4 vga foglalat nem kell magfeloldás semmi. Csak az hogy belepakolom a cuccokat (3magos proci 4gb ram 6770 vga) átadom szomszédnak és ő évekig használja mindenfélére. Megfelel erre?
Ha ismeri valaki az ECS alaplapokat?Mert ha igen,akkor elmondhatná a véleményét róla.
Pontosabban ezt néztem: ECS A880GM-A3 (V2.0)
Vagy inkább gigabyte lapokat nézegessek?
Hali!
Mostanság szeretnék új alaplapot venni, AM3+ foglalattal.
Egyenlőre a Gigabyte-GA-990XA-UD3 jön be a legjobban.
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől hogy dióhéjban mi a kölömbség a 970 és a 990FX Chipset között, ezzel is leszűkítve a kört ami nekem kell, mert felesleges 4db X16 PCI-E slotol lap, ha csak 1 VGA-t akarok használni, értitek.
Szóval mi köztök a külömbség, miben térnek el.?
Az általad kiszemelt 990X-es chipszettes, és az a különbség a chipszettek között, hogy a 990FX 40pci-e sávot biztosít, illetve x16 sávszélt 2 kártyás és x8 sávszélt 3 és 4 kártyás SLI/CF rendszerekhez. A 990X már kevesebb sávot és 2 kártyás rendszer esetén x8 sávszélt biztosít, a 970 még kevesebbet, és nincs CF/SLI támogatása. Ha nem is tervezel 2 kártyás rendszert, akkor jó a 970-s chipszett is.
Aham, értem köszi szépen!!!! 😃
Ahogy láttam a 970-es deszkák elég olcsó kategóráiban vannak, én meg szeretnék azért tuningolni is. Mit gondolsz hogy a 970-esek bírják a tuningot? 😃
Nem igazán találok róluk még tesztet :S
Így akkor ezek maradtak: GA-970A-D3/ GA-970A-UD3 és a fentetbbi.
Az árak alapján én mindenféleképpen a 990XA-UD3-at választanám.
Hali!
Mostanság szeretnék új alaplapot venni, AM3+ foglalattal.
Egyenlőre a Gigabyte-GA-990XA-UD3 jön be a legjobban.
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől hogy dióhéjban mi a kölömbség a 970 és a 990FX Chipset között, ezzel is leszűkítve a kört ami nekem kell, mert felesleges 4db X16 PCI-E slotol lap, ha csak 1 VGA-t akarok használni, értitek.
Szóval mi köztök a külömbség, miben térnek el.?
Az általad kiszemelt 990X-es chipszettes, és az a különbség a chipszettek között, hogy a 990FX 40pci-e sávot biztosít, illetve x16 sávszélt 2 kártyás és x8 sávszélt 3 és 4 kártyás SLI/CF rendszerekhez. A 990X már kevesebb sávot és 2 kártyás rendszer esetén x8 sávszélt biztosít, a 970 még kevesebbet, és nincs CF/SLI támogatása. Ha nem is tervezel 2 kártyás rendszert, akkor jó a 970-s chipszett is.
s775 foglalat és olcsón 😀 20k körül ! max 23k 😀 ddr2 es
vagy rammal 😀
privibe is jöhetnek a válaszok 😀
vagy msn : htzoly@citromail.hu
Tudom off topic de nem nagyon találtam a tunigos topicot...
szal az lenne a kérdésem hogy a Q35 Express deszka mennyire tuningbarát? CPU-Z-böl adatok:
Manufacturer:Hewlett Packard
Model:0AACH
Chipset intel q35 Rev A2
southbridge:intel 82801IO (ICH9DO)
LPCIO:SMSC SCH5327
Illetve az még ezzel a gond hogy a jelenlegi BIOS (786F1 v01.04) nem támogatja a tuningot. Ha valaki tud egy honlapot ahol lehet letölteni ehhez a deszkához megfelelő BIOS akk linkelje már be THX😜
Hát olyan 10-15e ft környékén gondolkodok.. 😃
Foxbet: Elég jó kis lap.. de MSI 760GM-E51-ről mi a véleményed? Mennyire tuning-barát?
Gigabyte GA-MA78LMT-US2H jobb mint amit írtál msi-t mert a hyper transport nagyobb.
Foxbet: Elég jó kis lap.. de MSI 760GM-E51-ről mi a véleményed? Mennyire tuning-barát?
Sziasztok 😀 Tudna valaki mondani egy olcsó, de tuningbarát deszkát AM3-as foglalathoz? 4 DDR3 hely kéne rá.. ( 1600 MHz-s )
Mi számít olcsónak? 😀 Én egy Gigabyte GA-990XA-UD3-at ajánlanék, 25-26eFt-ért vesztegetik, és sokkal jobb minden téren bármelyik hasonló árkategóriájú AMD lapnál.
Sziasztok 😀 Tudna valaki mondani egy olcsó, de tuningbarát deszkát AM3-as foglalathoz? 4 DDR3 hely kéne rá.. ( 1600 MHz-s )
Gigabyte GA-MA78LMT-US2H
Processzor foglalat : Socket AM3
Chip készlet : AMD 760G, SB710
Front Side Bus sebesség : 5200 MT/s
Memória foglalat: 4 db, DDR3, Dual Channel
Memória sebesség : 1600/ 1333/ 1066 MHz
VGA foglalat : PCIe
Bővítő csatlakozók: 1 db PCIe x16, 1 db PCIe x1, 2 db PCI
Integrált eszközök : Integrált 7.1 hang, Integrált 10/100/1000 Gigabit LAN
Merevlemez csatlakozó: 5 db SATA II (3 Gbit/s), 1 db IDE (UDMA 133)
Hátsó panel csatlakozó : 1 db PS/2, 6 db USB 2.0, 1 db eSATA II, 1 db Optical SPDIF, 1 db RJ-45 LAN, 3.5 mm jack hang csatlakozók, 1 db VGA (D-Sub), 1 db VGA (DVI-D), 1 db HDMI
Méret: Micro ATX
de nem akarok procit cserélni mert tökéletesen megfelel a Core 2 Duo E8400 ! Csakazért nézek alaplapot ,hogy a DDR2 -es memóriákat le akarom cserélni DDR3-masra hogy gyorsabb legyen a gép!
DDR3 mat 2 magosal nemfogod megérezni nagyon 😀
Mivel a Ram gyorsasága sokban függ a proci számolási teljesitményétől!
GIGABYTE GA-P41T-USB3L vagy
GIGABYTE GA-P43T-ES3G ?
De ha tudtok még jó alaplapot 16e -környékén Szívesen megnézem azokat is !
hali! nekem egy olyan alaplap kéne ami oylan 11-ezer körül van lehetőleg ddr2-es RAM csatival, LGA 775-ősös csatlakozással az interált vidikari nem számit 😃
ASUS P5KPL-AM/EPU alaplap műszaki adatai:
Processzor foglalat : LGA 775
Chip készlet : Intel G31, ICH7
Front Side Bus sebesség : 1600/ 1333/ 1066/ 800 MHz
Memória foglalat: 2 db, DDR2, Dual Channel
Memória sebesség : 800/ 667 MHz
VGA foglalat : PCIe
Bővítő csatlakozók: 1 db PCIe x16, 1 db PCIe x1, 2 db PCI
Integrált eszközök: Integrált video vezérlő, Integrált 5.1 hang, Integrált 10/100/1000 Gigabit LAN
Merevlemez csatlakozó: 4 db SATA II (3 Gbit/s), 1 db IDE (UDMA 100)
Hátsó panel csatlakozó : 2 db PS/2, 4 db USB 2.0, 1 db COM port, 1 db Párhuzamos (LPT1), 1 db RJ-45 LAN, 3.5 mm jack hang csatlakozók, 1 db VGA (D-Sub)
Méret: Micro ATX
10500Ft
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy ASUS P8H67-M-et megéri e venni?
Másik kérdésem az lenne, hogy szeretnék 120ezer környékén összerakni egy gépet és a lehetőségekhez képest azért jót.
Valaki véleményezné, ill. ha valami nem a legjobb vétel akkor ajánlana mást helyette?
Intel Core i3 3.1GHz dobozos Socket 1155 i3-2100
ASUS P8H67-M
4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingmax
Sapphire Radeon HD5830 Xtreme 1GB DDR5
Előre is köszönöm 😀
Ház/táp/vinyó kell?
Ha igen, ezt ajánlom:
AMD Phenom II X4 955 ~25eFt
GIGABYTE GA-990XA-UD3 ~25eFt
KINGSTON HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9AD3B1K2/4G) ~8eFt
WD Caviar Black 500GB (WD5002AALX) ~12eFt
FSP HEXA 500W ~10eFt
Sapphire HD5830 Xtreme ~27eFt
Házat meg válassz valami szimpatikusat(vannak már egész olcsón pl Thermaltake házak, amik az árukhoz képest nagyon jók). Nagy előny ebben a konfigban az alaplap, mert nagyon jól bővíthető(későbbiekben akár Bulldozer procival is). A procik között fullhd-ben meg nagyon minimális az eltérés a játékokban, ráadásul ezt a konfigot tuningolhatod agyba-főbe egy jobb hűtővel(pl CM TX3), míg annál az Intelesnél elég korlátozottak a lehetőségek.
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy ASUS P8H67-M-et megéri e venni?
Másik kérdésem az lenne, hogy szeretnék 120ezer környékén összerakni egy gépet és a lehetőségekhez képest azért jót.
Valaki véleményezné, ill. ha valami nem a legjobb vétel akkor ajánlana mást helyette?
Intel Core i3 3.1GHz dobozos Socket 1155 i3-2100
ASUS P8H67-M
4GB 1333MHz DDR3 RAM Kingmax
Sapphire Radeon HD5830 Xtreme 1GB DDR5
Előre is köszönöm 😀
Melyik a legolcsóbb FM1-es lap, amit érdemes megvenni?
A legolcsóbb az ASRock A75M-HVS 16800Ft körül van.
De amit érdemes megvenni és sajna nem olcsó de jó a Gigabyte GA-A75M-UD2H
22000Ft
Srácok, valami tipp a fentebbihez? 😃
Gigabyte GA-880GM-D2H///16k
Asus M4A77T/USB3///15k
MSI 870 C45///15k
Köszi, csekkolom 😉
Sziasztok.
Szerintetek megéri megvenni ezt az alaplapot?
Gigabyte GA-H61M-USB3
Nem ugyanis nem sok lehetőség van a tuningolásra.
ez meg nagyon rossz fényt vet a játékok szempontjából.
Meg azért a H61 chipset se a jó választás.
De ha az olcsó pc építés a cél akkor jó.
Szerintetek megéri megvenni ezt az alaplapot?
Gigabyte GA-H61M-USB3
Milyen LGA1155-ös alaplapot ajánlanátok? (minél olcsóbbat)
követelmények:
-minimum 2 SATA3 csati , több előnyben
-MŰKÖDŐ USB3.0, (ASRock vezérlője elvileg nem jó)
-P67 es vagy Z68 as chipset, bírja a tuningot
-UEFI-s lapok előnyben
Ha a keretbe még belefér, akkor én az MSI P67A-GD65-öt választanám a helyedben.
A konfig a következő:
-AM3-as foglalat (Phenom II x4 955 BE megy bele.. )
-PCI-E16x bővítőhely
-SATA3 Támogatás
-4db DDR3 foglalat, 1600 MHz-ig (Esetleg 1333 még belefér.. )
Játékra szánom a gépet - nemtudom ez miben számít..
Köszi előre is..
követelmények:
-minimum 2 SATA3 csati , több előnyben
-MŰKÖDŐ USB3.0, (ASRock vezérlője elvileg nem jó)
-P67 es vagy Z68 as chipset, bírja a tuningot
-UEFI-s lapok előnyben
Olyan am3 mas alaplap érdekel amin van egy normálisabb minőségű integrált vga lehetőleg minél olcsóbban
van egy am2+-os MSI lap HD 4200-as integrált VGA-val.
Az jó?
Most van olcsó 10ezer forintos MSI lapom...gyorsabb/jobb lesz a gépem ha egy jobbat veszek bele, vagy hagyjam és ne vegyek újat (persze ha nem muszáj nem akarok pénzt költeni, mert most akarom fejleszteni a gépem)
Hello
ÁÁÁ én nem tudok ezeken kiigazodni. Az ASUS honlapján az M4A78LT-M támogatja a DDR3-as memóriáat és 4 sin van benne a videókon amit néztem azon DDR2-es van és csak 2 sin. Másik hogy az alaplapon levő hűtőborda szerintem túl közel van a PCIEx16-os sinhez és nem vok biztos benne hogy egy dual-slotos vidikari elférne bár ez lehet hogy hülyeség. Valaki akinek ilyen deszkája van vagy tud vmit segíteni az írjon THX😆
Tényleg 4 DDR3-as ram foglalat van rajta 😉 nekem ilyen alaplapom van és DDR3 ramok vannak benne 😀
Am az mondjuk vicces hogy az ASUS honlapján nem írja hogy mag feloldós alaplap,de a dobozán meg rajt van a core unlocker matrica 😃
Köszi!!😀
Hello
ÁÁÁ én nem tudok ezeken kiigazodni. Az ASUS honlapján az M4A78LT-M támogatja a DDR3-as memóriáat és 4 sin van benne a videókon amit néztem azon DDR2-es van és csak 2 sin. Másik hogy az alaplapon levő hűtőborda szerintem túl közel van a PCIEx16-os sinhez és nem vok biztos benne hogy egy dual-slotos vidikari elférne bár ez lehet hogy hülyeség. Valaki akinek ilyen deszkája van vagy tud vmit segíteni az írjon THX😆
Tényleg 4 DDR3-as ram foglalat van rajta 😉 nekem ilyen alaplapom van és DDR3 ramok vannak benne 😀
Am az mondjuk vicces hogy az ASUS honlapján nem írja hogy mag feloldós alaplap,de a dobozán meg rajt van a core unlocker matrica 😃
Intel alaplapokról mit gondoltok? Megéri, jó minőségű?
Vagy inkább Gigabyte 😃
Intel lapokat nemlehet húzni.. de viszint Intel alapól szerver minöségbe gyárt 😃
Nagyon durva az intel minösége...