Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GAMER2 avatar
Nyugi, előreutalással tőlem mehetne 😃 Többi privátban!
0
0
0
0
RedRabbit avatar
RedRabbit néven állok a rendelkezésedre, ha gondolod személyesen viszem, tesztlehetőséggel, persze a személyes házhoz szállítás némi felárral jár, én Albertirsán lakom.😆
0
0
0
0
RedRabbit avatar
GAMER2: Gondolod segíthetek, Angliából hozathatok lapot ha érdekel. Msi P55-GD65 jött 20k-be, postával együtt. Cimbora kint teszteli, 2 hét garit lazán vállalok, többit Pü-ben, feltéve ha érdekel.😀
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
ám szerintetek egy 4770k-t meg egy gtx780-at elvinne egy 650w-os táp?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Én is egy D0-ás 920-on gondolkodom, csak az 1366-os lapok ára elég magas, és mellé még alig kaphatók 😳 Ha valaki tud 30K-ig, azt azonnal vinném!
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
Persze megértelek, én is a 850-est venném.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
GAMER2: i7 920 up 4Ghz ! 480Sli vígan elszalad rajta. Tudom mert volt 920, fx 8150 miatt váltam meg tőle, aztán a bődületes teljesítmény miatt visszaálltam Intelre. 😆

850w-os táp kevés lehet, attól függ mennyire tuningolsz, 920 400w környékén zabál-tapasztalat- 480 Sli akár 700w, ez máris 1100w, nem véletlenül raktak mellé 1200w-os tápot.😆
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Corsair TX 750/850-nek elégnek kell hogy legyen! 😆 Sajnos a Lightningon egyel több a csatlakozó (a tuning miatt), mert a refeken csak egy 6-os meg 8-as van.....Ehelyett az enyémen, meg 2 8-as meg mellé az alap 6-os 😜 850-es táp lesz valószínűleg, mert 750-el nem akarok szívózni...
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
RedRabbit: hehe, az úgy korrekt😃
GAMER2: 480-ok elég erősek, meg a fogyasztásuk is..minimum egy 850w-os táp kell oda nem?😜
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Nekem most GTX 480 SLI a terv, csak előtte jön egy platformcsere+tápcsere is, mert a mostani konfiggal óriási limitem lenne SLI alatt 😠
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Anglia, gyerekkori cimbim kint él, az árakat postával együtt értsd.😆 Nevetséges árakon mennek.😆
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
Honnan szoktál hozzájutni az alkatrészekhez? hardverapró?😃
ám nemrossz terv😜
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Akciós... Most gtx 580 a terv.😃
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
És 15k ért vetted, szal jó kis vétel volt az.😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
75-80c 1.325v mellett. Próbáltam alacsonyabb fesszel úgy csak 950Mhz sikerült.😠 😃
Viszont FHD felbontáson, némi kompromisszummal minden elfut 40-60Fps közt,(élsimítás felejtős).😆
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
És így hány fokos szokott lenni a kártyád?😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Igazság szerint csak 25%. :D Gpu 875 helyett 1050Mhz, memó nem kapott nagy emelést, mivel nem attól lesz gyorsabb.
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
30%? az ***a 😃
15k-ért tökéletes!
Az én karimnak a hűtése nem a legjobb :| hagos meg elég rendesen melegszik is http://upload.hardver-teszt.hu/imgs/news/2010/688/asus-gtx-470-all.jpg
ezért nem is nagyon huzogatom az órajeleket
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Itt megint az ár a lényeg 😆 Vga-t decemberben 15k-ért vettem(Sapphire hd 5870 Vapor-X rev.2 1gb), volt hozzá hűtőm Prolimatech mk-26, a lentebb említett ventikből kapott 2Db-ot, flasheltem a biost, adtam egy kis feszt 30%-kal a gyári órajelek felett teljesít, igaz ez melegedősebb, de hibátlanul működik.😃
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
Az nemrossz 😃
Ha te mondod..😀
Ám 5870 jó kis kártya,egy szinten van kb a 470-el max kicsit erősebb.
Ahoz képest h már több mint 3éves kártyák még most is elbírnak elég sok mindennel 😃
Sajna még nem nagyon konyítok a proci/ram húzásához..lassan elkéne kezdeni😜
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Nemrég váltottam 870-re, i5 760 lett nyugdíjazva, most 5870 mellett teljesít szolgálatot, de enyhén szólva Gpu limitem van, szóval egy erősebb Vga és még 1 évig kitart. Téged is a Vga fog vissza.😉
Még annyit, Procit 20k-ért vettem, rá a hűtő 8k, megtuningoltam 3Db be quiet! Pure Wings 2 ventivel 140mm kiszerelésben, 1.374v*4,4Ghz játék alatt nem megy 60c fölé... Végösszeg 37k-ben állt meg.😜
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
RedRabbit: értem😃 köszi!
hát már egy ideje teljes gépcserében gondolkodom. Jó lenne egy 4770k meg egy gtx 780-as, csakhát nem kis pénz..:/
ám ha igaz amit mondasz hogy még 4,4Ghz-ig is még el lehetne menni az azért nem semmi :'D
0
0
0
0
RedRabbit avatar
tibic: Be Quiet-t venném, halk, kimagasló a teljesítménye. Amennyit spórolsz rajta az pont egy SSD ára. 😉 Jó az a proci le ne cseréld, 4,4Ghz könnyen megy neki.
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
köszi a javaslatokat 😃
ezek a szimpik:
Corsair Hydro Series H80i
Corsair Hydro Series H90
Noctua NHD14
Be Quiet! Dark Rock Pro 2

Amúgy majd későbbre tervezem a hűtő beszerzést, mert egyenlőre ehez a procihoz amim most van még teljesen felesleges , főleg h nem is akarom feljebb húzni
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Ferdíti... 😆 Nekem Scythe Mine 2 van, 3 ventivel közel másfél kiló, nincs kipúposodva az alaplap, pedig lassan 2 hónapja "lóg" rajta.😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
De cserébe nem ferdíti az alaplapot, mint a Be Quiet 😜 Szerintem vagy a Quiet maradjon vagy pedig H80i 😉
0
0
0
0
RedRabbit avatar
be quiet! Dark Rock Pro 2 szerintem maximálisan megfelel, H110 33k, cserébe hulladékok a ventilátorai, ha azokat is cseréli 40k alatt nem áll meg.😃

[LINK]
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Vízhűtésben milyen kategóriában gondolkodsz? H100-at nem ajánlom, rohadt hangos a pumpája 😉
H100i-nél már asszem javítva lettek a problémák....(Most hardverapron találsz 25K-ért)
H110 meg már brutális, de arra gondolom nincs zséd 😆 Még jó alternatíva a H80i is, volt már nálam tesztelésre, rohadt jó a hatásfoka!
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
hehe vettem észre 😀
de kajak nemtudom ha veszek, akk a vízhűtés vagy léghűtés érné meg jobban..
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Halk és jó hatásfokú dolgokat! Bár ezt sajnos az áruk is tükrözi 😀
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
Jaja azt a szériát nézegettem..elvileg elég halk hűtőket gyártanak..
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Jó cucc, Dark Rock Pro szériát ajánlom figyelmedbe! 😉
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
GAMER2: köszi a hűtő ajánlatokat😃
a Be Quiet hűtőkről mi a véleményetek?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Az is értelmetlen 2Gb-os verzióban.😉
0
0
0
0
no avatar
Asus 7790 2GB DDR5 HD7790-DC2OC-2GD5 kártyával?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Mihez? Játékhoz szerintem még 1,5-2 évig elég lesz (Mediumon, erős videokártyával)
0
0
0
0
no avatar
amd fx 6350 meddig lesz elég?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Mennyi pénzed lenne rá? A legjobb lenne rá egy Noctua D14 vagy egy Corsair H110, ha pénz nem számít 😜
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
Oh, köszönöm az infót!😃
Esetleg még azt megkérdezhetem hogy te milyen hűtőt ajánlanál egy ilyen kaliberű procihoz?a többiek véleményére is nyitott vagyok..😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Ha csak pár ezerrel drágább a 4770k akkor azt!Különbség változó valahol lehet akár 10% is vhol csak 5!
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
Értem 😃 és melyik a jobb választás a 3770k vagy 4770k?😜
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nem nagyon kell huzkodnod,amilyen jó paszta van a kupak alatt,ezér biztos nem vennék k-t,minek húzni?ilyen procit felesleges amihez alapon kevés lesz kevés lesz 5 ghz en is,de elhiheted ez nem mostanában lesz!!!
0
0
0
0
bUz4mokus avatar
Helló. Egy olyan kérdésem lenne h melyik processzor érné meg jobban, az i7 3770k vagy a 4770k? Nem nagyon látok jelentősebb különbséget a kettő között, árban se. Max annyit hogy 4770k 4.generációs..😃

Meg még az lenne a kérdésem h hűtő terén szerintetek melyik ár/érték arányban a legjobb? ami mondjuk elég szépen lent tartja a hőfokot mondjuk egy jól felhúzott 4770k-nál is..
Nézegettem hűtőket de sajnos még nincs nagy tapasztalatom hozzájuk 😀
0
0
0
0
no avatar
Intel core I5 4570s véleményt mond valaki? Mennyivel jobb az újgeneráció?
0
0
0
0
matyosowski avatar
de figyu annyi éves az a platform mint Dombi Tibi kb 😃 fölösleges ráépíteni szerintem 775 re ugyanezt mondom. Akkor inkább valami olcsóbb AM3+ és utána cseréli. Én is azért vettem i3 at anno mert nem volt annyi lóvém. Most meg cserélhetem i5/i7 re is, szép lassan összegyűlik a pénz 😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
matyosowski: Athlon 16k, annyi pénzért manapság még a boltba sem engednek be.😃 Amúgy igazad van, főleg, hogy AMD FX 4130_20k.
0
0
0
0
matyosowski avatar
én athlont nem vennék 😃 de te tudod 😃😆 A6 van havernak is ami benne van APU egy rakás sz@rt nem ér, tapasztalatból mondom (vagyis amit ő mondott 😃😉. képet ad és csókolom.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
ELőbbihez muszáj videokártya és erősebb 4 magos processzor. Utóbbihoz nem muszáj videokártyát venni de ajánlott mert elég gyenge az integrált benne.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció