Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
sziasztok.lenne egy olyan kérdésem h mit jelent a tápoknál az h moduláris?bocs ha hülyeséget kérdeztem de nem nagyon értek a tápokhoz😀
0
0
0
0
planbmokus avatar
SkyWolf írta:
Feki1991 írta:
planbmokus írta:
Koppy96 írta:
Feki1991 írta:
Cooltib írta:
Koppy96 írta:
Mit jelen az h egy Procinak Socket-AM3 a foglalata?
És egy Socket-AM2 es foglalatú alaplapba belelehet tenni egy Socket-AM3 -s procit , vagy ez nem attól függ ?

Ha támogatja az alaplap az AM3-as procit akkor mindenféleképpen, de ha nem támogatja akkor nem tudod bele se rakni mert ha megnézed a képen a bal alsó sarkát a foglalatnak akkor ott látod hogy az AM3-as foglalatnál egyel több lyuk van így nem tudod bele rakni az AM3-as procit a az AM2-es foglalatba. Ne próbáld meg beleerőszakolni. 😆

Ez egy AM3-as foglalat.
https://images.anandtech.com/reviews/cpu/amd/phenom2/810/socketam3.jpg

Ez meg egy AM2-es.
https://img.tomshardware.com/us/2006/02/21/a_look_at_amds_socket_am2_platform/sockel-m2.jpg

Öhhöm, látom nem vagy képben!!!!..az AM3-mas Socketnek 941 pinje van, az AM2/+ nak 940, míg egy Am3-mas procinak 938!!!!!..szal 1 AM3-mas proci bármilyen lapba betudsz tenni!!!..s ez egy rettentő nagy előny az INTEL-lel szemben, hisz azok a hülyék az LG1156-ból csináltak LGA1155-öt, melybe nem fognak illeni a mostani i5 ösök 😶

u.i.: Ha AM3-mas procit teszel AM2/+ ba akkor csak annyi lessz hogy nem a proci fogja vezérelni a DDR3-mas RAM-okat s a HT kisebb lessz

Ha AM2/+ os lapba teszel AM3-mas procit, akkor is csak a DDR2-őt fogja a proci vezérelni (ez nem jelenti azt h nem tehetsz a gépbe DDR3-mat! 😀😉 s a HT akkor is kisebb lessz

És ha egy AM2 es foglalatba akarom belerakni az AM3 mas procit ?

3 féle foglalat van:
AM2, AM2+ és AM3
AM2-be csak AM2-es proci megy
AM2+-ba AM2 és AM3 is
AM3-ba csak AM3

😆..Mindegyik kompatibilis mindegyikkel!!!..de ezt egyszer már elmagyaráztam!!!

Ugy van!
Pl.
En amilyen alaplapot akarok venni abba megy AM2 es AM3-as is......es en egy AM3-as procit akarok venni mert belemegy 😆

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CPU-6-socket-am2-plus-phenom-ii-compatibility-alert.aspx

Szerintem nem én beszélek hülyeségeket...
Az AMD honlapján csak nem hazudnak.......
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Ugye ez azt jelenti, hogy lehet huzni a procit?😀?
Supports Untied Overclocking Technology!
( Na de hat akkor most melyik a 64 vagy 32 bittes win7 a jobb? )
0
0
0
0
cseszka avatar
Én is Win 7et használok,alapba elfog 15 Gb-ot.nekem is csak programok vannak odatelepitve,játék egyse,és a 30 GB bol,van kb 8 Gb szabad még.ezért irtam,h kell a 30Gb.teljesen tele soha se szabad pakolni,mert kell neki is a hely hogy birjon dolgozni.
0
0
0
0
FeRR avatar
Nekem idáig csak 19,5 GB volt a C, mondjuk még most is ennyi, és elég sok program a C-n van, de még így is van 3 giga szabad hely😃 Kösz a választ!
0
0
0
0
cseszka avatar
Akkor simán csak bekötöd 40es hejére az 500 gigásat,majd felrakod a 160gigásra a Win7et,természetesen a C-re.ijenkor birod formatálni a c-t ugy,hogy a dröl nemveszik el semmi.csak akkor veszik el,ha nincs elég hejed a c-n win 7-nek,és ujra felkell osztani a vinyót.ijenkor kell törölnöd a c-t,meg a d-t is,és ujra megadod neki hogy mekkora legyen a c meghajtó.de ha van 30giga hejed a c-n,akkor csak rakd fel a win 7-et,a 40 gigás hejére meg bekötöd az 500 gigásat.
0
0
0
0
FeRR avatar
Viszont az a furcsa, hogy a 40-esen nincs semmi, csak néhány cucc, de semmi, amit átlehetne másolni..😕
0
0
0
0
cseszka avatar
Ferr.Akkor vedd ki a 40gigásat,és tedd be hejére az 500Gb at.Kezd el telepiten a win 7et,és felrakod a c.re.ijenkor csak a C-t formatálod,a D marad sértetlen.Csak arra kell ügyelni,hogy a C legyen 30Gb hej a windowsnak.Ha megvan visszateszed az 500gb-s hejére a 40 gboast,majd biosba beállitod h meik vinyórol bootoljon (mivel irtad,h a c-n van a windows,de a 40 gb-rol indit.),tehát a 160 Gb rol.ha bejön a win 7,kimásolod adataid a 40 gb-rol,majd megint bekötöd a hejére az 500Gb-at.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Valamiért egyre sűrűbben van kékhalála a gépnek.Mit csináljak?Ma már a 3-ik.Meg valami bios memóriát írt ki azalatt az egy másodperc alatt.De azóta van amióta újratelepítettem a gépet.
0
0
0
0
FeRR avatar
Igen, de én a 160-asra akarom rakni a Win7-et. Az 500-asra semmiféle képpen. Jah, és nem akarom formázni a 160-asat, max a C-t.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ferr:Kiveszed a vinyókat,majd beteszed az uj 500 Gb-at.Utánna felrakod rá a Win 7-et,közben particiokat is készitesz,majd ha kész,vissza kapcsolod a 160Gb et,és kibirsz róla másolni mendent.Utánna elég ismét elinditani a win telepitést,ha akarod ujra formatálni a 160Gb at,meg birsz létrehozni particiokat.ha kész kilépsz a telepitésböl,és sajaátgépböl nyisd meg a létrehozoot particiokat.it ki irja,hogy nincsennek megformatálva,és hogy akarod e formatálni.ok nyomsz és megformázod.
0
0
0
0
FeRR avatar
Lenne egy problémám, vagy legalább is egy kérdésem. Hamarosan megveszem az 500 gigás merevlemezemet, és emiatt sajnos újrakell raknom a gépet, mert: a mostani 160 gigásom C-re és D-re van választva. A C-n van a Windows, és valamilyen módon a régi 40-esemre indítófjálok kerültek, amit ha kiveszek nem indul el a gép, viszont ha a 40-es van bent, és a 160-as kihúzva, simán betölt a gép mindent. Ez igen érdekes. Szóval, ha most kiveszem a régi 40-eset(muszály lesz mert nincs több hely az alaplapon winyónak) akkor hogy ajánlott újrarakni a gépet, hogy elinduljon a 40-es nélkül? Windows 7-et pakolnék rá, és csak a C-t óhajtóm újrarakni.
0
0
0
0
pomrum avatar
Kmisi99 írta:
CoDWaW31 A 32 bites nem 3,5 gigáig látja a ramot! 4GB ig látja a vidi kari ramjával együtt szóval ha 1GB os a vgad akkor csak 3GB ot lát

SkyWolf Egyáltalán nem kell hozzá több ram
Ami azt illeti a win7 kernelje akárcsak a vistájé 8gb ramkezelésig van méretezve. Teljessen mindegy hogy mennyit lát belőle mert azt is kezeli amit nem ir ki, az sem mindig igaz hogy a 64bitt-es gyorsabb én személyes tapasztalat alapján mondhatom hogy eddig nekem csak tömörítésben tünt gyorsabbnak.
0
0
0
0
SkyWolf avatar
A...koszi mindenkinke😃
Az alalplapom processzor foglalatanak az adatai:
- Support for Socket AM2+ / AM2 processors: AMD Phenom™ FX / Phenom / Athlon 64 FX / Athlon 64 X2 Dual-Core / Athlon X2 Dual-Core / Athlon 64 / Sempron processor
- Support for AM3 processors: AMD Phenom™ II X4 / X3 and Athlon II X4 / X3 / X2 processors
Szoval megy bene AM3-as 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
CoDWaW31 A 32 bites nem 3,5 gigáig látja a ramot! 4GB ig látja a vidi kari ramjával együtt szóval ha 1GB os a vgad akkor csak 3GB ot lát

SkyWolf Egyáltalán nem kell hozzá több ram
0
0
0
0
Osynho avatar
SkyWolf: ez esetben te AM2+ lapot veszel, mert sima AM2-be nem jó az AM3 cpu.
0
0
0
0
SkyWolf avatar
De tobb ram kell hozza...a 64 bitteshez 2 gb ram kell de akkor meg mar nem fog maradni a jatekokra ram vagy sem?😀?
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
igen,de inkább a 64 biteset rakd fel,mert az sok esetben gyorsabb..
"hellósztok
nem találtam a "nem idnul" topicot ezért ide írom:
Meg van a Stalker clear sky eredetibe,de amikor fel rakom és el akarom indítani akkor ki írja hogy "hiányos jogkör: a program első futtatásakor rendszergazda jogkörrel kell rendelkezned"
néztem jobb klikk/ futtatás rendszergazdaként" ,megg kompatibilitással is,de nem megy ,az előző Win7en is ez volt..
vkinek van tippe?"
erre nem tud vki válszolni?
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Koszi CoDWaW31, akkor ha nekem 3 gb rammom lessz es 64 bittes procim akkor jobb lessz 32 bittes rendszer ugye?😀?
( Ugye az x86 a 32 bittes rendszer?😀? )
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
SkyWolf: az utasításban különbözik, 64 bites Op rendszer azoknak jó akiknek minimum 4Gig RAMjuk van,mert a 32bites 3.5GB-ig ismeri fel...
és igen megy 32 bites rendszer 64 bites procin
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Mi a kulombseg a 32 es a 64 bittes proci es op. rendszer kozott?😀?
Es ugye a 64 bittes procin megy 32 bittes rendszer?😀?
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Feki1991 írta:
planbmokus írta:
Koppy96 írta:
Feki1991 írta:
Cooltib írta:
Koppy96 írta:
És egy Socket-AM2 es foglalatú alaplapba belelehet tenni egy Socket-AM3 -s procit , vagy ez nem attól függ ?

Ha támogatja az alaplap az AM3-as procit akkor mindenféleképpen, de ha nem támogatja akkor nem tudod bele se rakni mert ha megnézed a képen a bal alsó sarkát a foglalatnak akkor ott látod hogy az AM3-as foglalatnál egyel több lyuk van így nem tudod bele rakni az AM3-as procit a az AM2-es foglalatba. Ne próbáld meg beleerőszakolni. 😆

Ez egy AM3-as foglalat.

Ez meg egy AM2-es.
https://img.tomshardware.com/us/2006/02/21/a_look_at_amds_socket_am2_platform/sockel-m2.jpg

Öhhöm, látom nem vagy képben!!!!..az AM3-mas Socketnek 941 pinje van, az AM2/+ nak 940, míg egy Am3-mas procinak 938!!!!!..szal 1 AM3-mas proci bármilyen lapba betudsz tenni!!!..s ez egy rettentő nagy előny az INTEL-lel szemben, hisz azok a hülyék az LG1156-ból csináltak LGA1155-öt, melybe nem fognak illeni a mostani i5 ösök 😶

u.i.: Ha AM3-mas procit teszel AM2/+ ba akkor csak annyi lessz hogy nem a proci fogja vezérelni a DDR3-mas RAM-okat s a HT kisebb lessz

Ha AM2/+ os lapba teszel AM3-mas procit, akkor is csak a DDR2-őt fogja a proci vezérelni (ez nem jelenti azt h nem tehetsz a gépbe DDR3-mat! 😀😉 s a HT akkor is kisebb lessz

3 féle foglalat van:
AM2, AM2+ és AM3
AM2+-ba AM2 és AM3 is
AM3-ba csak AM3

Ugy van!
Pl.
En amilyen alaplapot akarok venni abba megy AM2 es AM3-as is......es en egy AM3-as procit akarok venni mert belemegy 😆
0
0
0
0
no avatar
És még azt elfelejtettem hogy amig megy agép és nem fagy le addig a proci majdnem 100 százalékon pörög
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!a gépem 3.06ghz proci 2giga ddr2 ram asus p5b alaplap 80 g kingmax hdd 400 wattos táp 2600xt ddr4 pcie 256 kari.A kártyát most cseréltem le és ujra lett téve az xp és minden driver és ahogy bekapcsolom és elkezdek vele csinálni valamit lefagy a gép még a feladatkezelőre is.Szerintetek mi lehet aprobléma?Lécci segitsetek
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
hellósztok
nem találtam a "nem idnul" topicot ezért ide írom:
Meg van a Stalker clear sky eredetibe,de amikor fel rakom és el akarom indítani akkor ki írja hogy "hiányos jogkör: a program első futtatásakor rendszergazda jogkörrel kell rendelkezned"
néztem jobb klikk/ futtatás rendszergazdaként" ,megg kompatibilitással is,de nem megy ,az előző Win7en is ez volt..
vkinek van tippe?
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem kompatibilis mindegyik mindegyikkel.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
planbmokus írta:
Koppy96 írta:
Feki1991 írta:
Cooltib írta:
Koppy96 írta:

Ez egy AM3-as foglalat.

Ez meg egy AM2-es.

3 féle foglalat van:
AM2, AM2+ és AM3
AM2+-ba AM2 és AM3 is
AM3-ba csak AM3

0
0
0
0
planbmokus avatar
Koppy96 írta:
Feki1991 írta:
Cooltib írta:
Koppy96 írta:

Ez egy AM3-as foglalat.

Ez meg egy AM2-es.

3 féle foglalat van:
AM2, AM2+ és AM3
AM2+-ba AM2 és AM3 is
AM3-ba csak AM3
0
0
0
0
Osynho avatar
"És ha egy AM2 es foglalatba akarom belerakni az AM3 mas procit ?"

Visszafelé kompatibilis az AM3, tehát egy AM2+ alaplap (ha olyan rajta a bios) támogatja az AM3-as CPU-kat. Ez azért lehetséges, mert ezek a procik tartalmazzák a DDR2 és a DDR3 memória vazérlőt is.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Feki1991 írta:
Cooltib írta:
Koppy96 írta:

Ez egy AM3-as foglalat.

Ez meg egy AM2-es.

0
0
0
0
planbmokus avatar
konsti írta:
Kmisi99 írta:
konsti írta:
tápprobléma....codegen =baj

Ez nem helyez
codegen=szar
Na így helyes

😆 😃 ez jo volt ....habár nekem is codegen van ..de tényleg szar

Szokásos táp-probléma?
Tápból Corsair, Cooler master, In Win, FSP Bluestrorm, Gigabyte SuperB, Thermaltake, XFX, Enermax.
Ezek tápok 😃
Ha jól választasz, örök élet + 1 nap!
(Na jó, a kondik élettartama kb 10-12 év egy jobb tápban 😃 )
0
0
0
0
konsti avatar
spektre írta:
Sziasztok. Szerintetek húzzak a procimon, vagy nem éri meg? Ha igen kb mennyivel? Előre is kössz.

Megérni meg éri mert látható gyorsulás lesz ..kérdés az h szükséges e .... csak akkor huzzad ha vmien játék laggol nem viszi el...vmien progihoz kell sebességnövekedés (konvertálás;csomagolás) ha ezeket nem tapasztalalod illetve nem kell akkor fölösleges csak "divatbol"huzni . de ha naon megakarod huzni akkor 3,2 sztem igy alapfeszen és ezzel a hütéssel elég..késöbb el lehet menni 4 ghz-ig is egy uj hütéssel meg fesz.emeléssel
0
0
0
0
konsti avatar
Kmisi99 írta:
konsti írta:

Ez nem helyez
codegen=szar
Na így helyes

😆 😃 ez jo volt ....habár nekem is codegen van ..de tényleg szar
0
0
0
0
spektre avatar
Sziasztok. Szerintetek húzzak a procimon, vagy nem éri meg? Ha igen kb mennyivel? Előre is kössz.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
konsti írta:

Ez nem helyez
codegen=szar
Na így helyes
0
0
0
0
konsti avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A mostaninál.Bár még csak egy codegen tápom van de nemsokára egy giga lesz.
0
0
0
0
konsti avatar
meik gépedröl van szo?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Táp?Az lehet mert azóta van amióta megvan az új proci.Lehet nembírja.
0
0
0
0
konsti avatar
ram hiba ...táp hiba ...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Igen.Az miért van, hogy 2naponta van egy kékhalála a gépnek?
0
0
0
0
konsti avatar
ez a gigabyte superb erre is jo: I5 750 +5850+4 giga ddr3?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
gigabyte superb 460w-osat.Olcsó és jó.
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Erre a konnfigra hany Wattos es milyen markaju tapot ajanlotok?
AMD Athlon II x2 2.8Ghz@3.30Ghz
3GB DDR2 ( 1*1-1*2 )
Galaxy nVidia GeForce 9800GT 512MB GDDR3
SeaGate 320GB
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Na és a filterrel mit csinálja írjam bele hogy Deinterlace vagy mi?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
Én most töltöttem le egy 48gigás blue raj filmet m2ts kiterjesztéssel de nem tudom lejátszani az ég világon semmivel. A kmplayerr valamilyen szinten lejátssza de úgy hogy rohadtul ránagyít az egyik részére így csak kb pár képpontot látok

VLC és húzz rá egy deinterlace filtert! 😉

Hát valami Alparysoft Deinterlace filter nevű 100kb os cuccot letöltöttem és feltelepítettem de nem jó

Preferences/Video/Filters/Deinterlace = kapcsold be! 😉

A vlc ben? Mert ott semmi ilyen nem volt Meg nekem magyar és semmi ilyen preferenciás cucc nincs benne

Jah ott, nemá, előb néztem meg!..hát akk tedd át angolra! 😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
Én most töltöttem le egy 48gigás blue raj filmet m2ts kiterjesztéssel de nem tudom lejátszani az ég világon semmivel. A kmplayerr valamilyen szinten lejátssza de úgy hogy rohadtul ránagyít az egyik részére így csak kb pár képpontot látok

Hát valami Alparysoft Deinterlace filter nevű 100kb os cuccot letöltöttem és feltelepítettem de nem jó

A vlc ben? Mert ott semmi ilyen nem volt Meg nekem magyar és semmi ilyen preferenciás cucc nincs benne
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kersgéltem énis.Nekem ez működik.[LINK]
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció