Számítógép hűtése

Szerző: skinny, 2009. April 11., téma
Fórum » Asztali PC
A téma a gép vagy részegység hűtése.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
19ati93 avatar
mivel lehet feszt viszaveni? afterburner nem engedi 😞
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Nekem egy Corsair H60-as vizhütesem van es az lenne a kerdesem,hogy az normälis, hogy az I7 3930K-m terheles alatt 47-49fokon mozog.Ezt a terhelest meg ugy ercsetek,hogy BF3-alatt is kb max 28%-ra van leterhelve es a TB miatt 3581-3601Mhz duruzsol!
0
0
0
0
khaled98 avatar
Intel burn test: Cpu 75C-os (1 óra után) Játék közben vga: 60C-os
(I7-860,Gtx550Ti)
Csak véleményt kérnék 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Superlompos írta:
zsolty87 írta:
sykes írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Alapjáraton a procim hőmérséklete 35 - 41 fok közt váltakozik. Szerintetek ez még elfogadható hőmérsékleti érték, Esetleg ha vennék rá egy CM Hyper TX szintű vagy jobb hűtőt max 7.000- 8.000-os árkategóriában, akkor sokkal lentebb menne a hőmérséklet?

ha nem emelsz az órajelen elég a gyári hűtő

Nem lehet emelni rajta mert szorzózáras, szóval csak gyárin megy. Viszont sokallom a 42 fokot.

Ilyen hőségben nemcsoda a 42 fok gyári hűtővel. Egyébként játék alatt mennyire melegszik fel?

Játék közben nem tudom hogy mennyire melegszik fel, mert még nem ment rajta olyan játék ami igénybe venné a CPU-t. Mivel még vga sincs benne így csak a Diablo 2 meg a Diablo 3 bétája ment rajta. De ott nem tapasztaltam nagyobb hőmérséklet növekedést.
0
0
0
0
R3dLinE avatar
19ati93:, A Feszültségen vegyél vissza, órajel maradhat alapon. Én is ezt csináltam, -10-15C-t jelentett 😀
0
0
0
0
grafi97 avatar
19ati93: szerintem az egy AMD kártyánál így is sok.😕
0
0
0
0
19ati93 avatar
93-as vga már annyira nem jó 😆

de délután afterburnerrrel órajeleit viszavettem 700ra és 1000-re venti 100%-on alan wake-ben igy 100% a gpu load is de a hömérséklet "csak" 84C-re ment fel fél óra után is holott 93C megvolt 5 perc alatt régen...😕
0
0
0
0
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
Sziasztok! 😃
Full terhelés alatt 2 órányi játék után (Unreal Tournament 3)
Processzor:56 fok
VGA:75 fok
Mennyire jó ez? 😃 Esetleg ha vki a határokat elmondaná azt nagyon megköszönném 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
42 fok az semmi full terhelésnél.

45-50 fok se sok játék közben. 60-65 fokig semmi gond nincs.
0
0
0
0
Demoz avatar
19ati93 írta:
nállam procival speciel érdekes mód semmi gond 42C fok max 1órányi full terhelés után! a vga a cinkes! na majd jövöhéten próbálok egyet pasztázni rajta!😜

Nekem a proci átlagosan 45-50 fok között mozog, a vga pedig 60 fokos, szóval szerintem ne aggódj, nekem annál inkább aggódni kéne.😀
0
0
0
0
levi27 avatar
Az Aux az mit mér? Mert 31-33fok között mozog állandóan...
0
0
0
0
19ati93 avatar
nállam procival speciel érdekes mód semmi gond 42C fok max 1órányi full terhelés után! a vga a cinkes! na majd jövöhéten próbálok egyet pasztázni rajta!😜
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
zsolty87 írta:
sykes írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Alapjáraton a procim hőmérséklete 35 - 41 fok közt váltakozik. Szerintetek ez még elfogadható hőmérsékleti érték, Esetleg ha vennék rá egy CM Hyper TX szintű vagy jobb hűtőt max 7.000- 8.000-os árkategóriában, akkor sokkal lentebb menne a hőmérséklet?

Nem lehet emelni rajta mert szorzózáras, szóval csak gyárin megy. Viszont sokallom a 42 fokot.

Ilyen hőségben nemcsoda a 42 fok gyári hűtővel. Egyébként játék alatt mennyire melegszik fel?
0
0
0
0
getcarter avatar
zsolty87 írta:
sykes írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.

egy proc-nál a 42 'C nem jelent lázat, sőt
0
0
0
0
zsolty87 avatar
sykes írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.

0
0
0
0
getcarter avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.

0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
DarthRoni írta:
Sziasztok, mi a véleményetek a Thermaltake contact 29 procihűtőről? 5000-ért bírok venni 1-et és elég jókat olvastam róla

Annyiért nagyon jó vétel😉
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, mi a véleményetek a Thermaltake contact 29 procihűtőről? 5000-ért bírok venni 1-et és elég jókat olvastam róla
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Nem hinném,hogy van rá megoldás, de azért várd meg a többiek véleményét is.😉
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ezek teljesen normális értékek! 😀
0
0
0
0
Devis avatar
lga775-nek elég kretén a pco hűtő rögzítési technikája. rakj a procira pasztát, rögzítsd a proc hűtőt és ha az alja teljesen pasztás mindenhol akkor raktad fel jól. sajnos nekem is volt ilyen h kb 80 fokra állt be, később kiderült h nem volt jól felfogatva.
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
Másik fórumon kibeszéltük a témát de megoldás még nincsen rá (azon kívül hogy mint a messiást úgy várom a pasztát) SZÓVAL proci 100 FOKOS 100%os terheltségnél. Szerintetek rossz a mérő? A hűtő tuti jól van feltéve! Szóval egy pár részletet bemásolok a másik fórumról :
"Még valami ami lehet ezt támasztznaá alá. Lehet rossz a hűtő is? MErt tegnap este kapcsoltam kifelé de valami eszembejutott így kb 5 perc után visszanyomtam a gépet és nyomom a del-t hogy hozza be a BIOST aztán ott még mielőtt bejött volna a bios kiírta, hogy CPU FAN error (nyomjak F1-et ). Ma reggel bekapcsoltam megint, felpörgött, minden rendben nem volt cpu fan error. Belépek BIOSBA és kb 2 perc alatt 39 fokról (szoba most 25 fok) felment 66,5-re és onnan is még lassan emelkedett 70-re a venti meg fel is pörgött. Na mondom jól van ha már a BIOS így leterheli akkor mi lesz az Asztalon indulásnál, aztán fel is ment 90fokra de MOST, hogy fut a böngésző, az everest, háttérben még kismillió program a BIOSos produkálásához képest csak 49 FOK! az első mag a második 47. Hát valami ilyesmit szeretnék látni csak az a baj már előbb elindult a Skype (értitek, egy sz@r0s kis Skype!) és egyből felnyomta 90 fokra 😆 Hát ez tiszta befosás. De azért mikor 90 fokot mutat hátul még hideg levegő jön, még csak nem is meleg (pedig most a 25 fokos szobában megérződne még ha csak pár fokkal lenne melegebb is.)

Egy kérdés ami lehet nem lesz érthető : Ha a proci mérője el van romolva (de amúgy most ahogy ezt írom 45 fokos, tehát szinte visszatért a kiindulási állapothoz amit kikapcsolt áállapotban értem el és egyre jobban hűl, komolyan mindjárt belerakok egy sört 😆😉 szóval, ha a proci hőmérője el van romolva, a venti is ahhoz igazodik? Tehát hiába mondjuk teszem azt 65 fokos játék közben is DE a mérő 90 fokot mér és a venti nem a 65 fokot hanem a 90-et fogja nézni ugye? Szóval ne arra alapozzak, hogy a venti is felpörög tehát tuti rossz valami és nem a mérésekkel van a gond?

AMÚGY Biosban sehol nem találtam olyan opciót, hogy hány foknál kapcsol ki automatikusan (azért 100 fokot eléri és mégse kapcsol le a gép elég furcsa pedig az alaplap se kéne hogy olyan hülye legyen, hogy nincs beleépítve ilyesm, bios is tavaly lett frissítve.)

Én most már azt mondom tuti bedöglött a mérő mert most valamiért (nem terhelem a gépet) 98 fokon van és a hűtő pörög mint állat. Alaplap 40 fokos vidikártya 48 , ekkora nagy különbség nem lehet az alkatrészek között az istenit már.
"

Valaki segítsen légyszi! 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
WackoSheep írta:
de én msopt nem fogok iyeln hülyeségeket venni mert akkor bemmek inkabb és veszek egy masik vetit

de nem igaz hogy nem tudod kihúzni... Kikapcsolod a gépet, áramtalanítod (kihúzod a tápot) és az első venti kábelét megkeresed. Végigmész rajta amíg el nem jutsz a csatlakozóig, és egy egyszerű mozdulattal kihúzod. Nem bonyolult az. Ha elvágod a kábelét akkor szigetelned kell, ami már több idő...
Vagy kérd meg ismerősödet, de ilyen betömést, lefogást ne csinálj.
Kis tipp: ahogy már írták, fordítsd meg a csatlakozást, hogy 5V-ot kapjon a venti, ettől kisebb fordulaton fog pörögni, talán már elviselhető hangja lesz.
0
0
0
0
getcarter avatar
én kihúztam ami nekem a gép hátulján van és hangos volt, a ház oldala le van szedve úgyhogy nincs rá szükség, szerintem vágd le
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
WackoSheep írta:
mondom nem értek az iylen molex meh gaszomkívjahoz

erre csak azt tudom mondani h épp itt az ideje megtanulni
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
WackoSheep írta:
ez egy sima ventilator a haz elejében azért mondom h nem lényeges annyira de sztem nem lenne baja ha betölném de akkor szted mi legyen? mert nagyon hangos és a többi cuccnak meg szinte semmi hangja és ez miatt meg zavar

akkor annyi h szétszeded a csatlakozóját a ventinek, fogsz egy molexet és átdugod közepes fordulatra ami a piros a pirosba a fekete a feketébe menjen
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
WackoSheep írta:
én nem értek az iylen elektronikai cuccokhoz inkabb nem megyek bele iylenekbe vagy esetleg mág az lehet h elvágom a kábelét 😆

minek a hűtője ez? 3 dolog legyen hűtve: proci tápegység és videokártya...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
WackoSheep írta:
akkor mit csinaljak mert kihuzás az kizart

szerezz hozzá kapcsolót, front panel serűt.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
WackoSheep írta:
de ne írd h huzzam ki mert nem véletlen nem huzom! Mi melegszik fel me mi ég el?

egy mezei villanymotort is hűteni kell és ez ugyan az csak nagyon kicsiben. Próbáld ki. Szerezz egy villanymotort fixáld le a csapágyakat mindent és dugd be a 220V-ba. Figyeld meg hogy egy kis idő után egy tojás megsül rajta.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
WackoSheep írta:
hogyha betömök zsebkendővel egy ventilátort ( különböző okok miatt megvan rá az ok ) akkor leher vmi gond a géppel?

felmelegszik, elég, használhatatlanná válik
0
0
0
0
niteforce avatar
WackoSheep írta:
hogyha betömök zsebkendővel egy ventilátort ( különböző okok miatt megvan rá az ok ) akkor leher vmi gond a géppel?

inkább húzd ki...
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
greenmelon írta:
Segítsetek plíz, 17k körül szerintetek lég- vagy belépőszintű vízhűtés?
A Thermaltake Frio és [LINK] vacilálok, teljesítményben kb. ugyanott vannak, talán a víz kicsit előrébb.
Persze az Arctic Cooling Freezer 13 Pro sincs kizárva, ahogy eredetileg terveztem.

A léghűtéstől óckodom kicsit, nem akarom, hogy egy kiló fém terhelje az alaplapomat végig.

A ThermalTake Frio-t ajánlom. (saját tapasztalatból.) Én most ThermalTake FrioOCK-t használok és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve.

Persze erre a hardcore vízhűtéses arcok benyögik, hogy egy rendes vízhűtés 50-nél kezdődik

Hát ha teljes rendszerhűtést szeretne az ember, akkor igen, de mivel "csak" a prociról van szó ezért elég nagy b*romság lenne 50-ért vízhűtést beszerelni. Jó vízhűtés van olcsón is. Többségében aki ilyet ír, tele van lóvéval és azért írja hogy menők legyenek.
0
0
0
0
greenmelon avatar
roberto888 írta:
A Frio nagyon jó cooler, de azthiszem annyiért kapni Antec H2O 620 vízhűtőt is. Corsair H60 azt hiszem kicsit drágább, ilyen árba még talán a Thermaltake BigWater A80 van. Esetleg Corsei H50.

Pont az Antecet linkeltem. 😃 Azt dicsérik is eléggé mindenhol. Persze erre a hardcore vízhűtéses arcok benyögik, hogy egy rendes vízhűtés 50-nél kezdődik, meg egy akkora radiátornál mint az egész gép...
0
0
0
0
roberto888 avatar
A Frio nagyon jó cooler, de azthiszem annyiért kapni Antec H2O 620 vízhűtőt is. Corsair H60 azt hiszem kicsit drágább, ilyen árba még talán a Thermaltake BigWater A80 van. Esetleg Corsei H50.
0
0
0
0
greenmelon avatar
Segítsetek plíz, 17k körül szerintetek lég- vagy belépőszintű vízhűtés?
A Thermaltake Frio és [LINK] vacilálok, teljesítményben kb. ugyanott vannak, talán a víz kicsit előrébb.
Persze az Arctic Cooling Freezer 13 Pro sincs kizárva, ahogy eredetileg terveztem.

A léghűtéstől óckodom kicsit, nem akarom, hogy egy kiló fém terhelje az alaplapomat végig.
0
0
0
0
gatya123 avatar
kalashnikoff írta:
De azért (ahogy xCube is írta) ne akard kis helyre bepréselni. Mert a melegedés akkor garantált és az abból következő gondok eléggé kellemetlenek lehetnek.

Levegöt fog kapni, csak lent lessz az asztal melleet 1kis állványon és ha nagyon kilógna könnyen feldölteném mert elég szükösen vagyok
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
De azért (ahogy xCube is írta) ne akard kis helyre bepréselni. Mert a melegedés akkor garantált és az abból következő gondok eléggé kellemetlenek lehetnek.
0
0
0
0
gatya123 avatar
kalashnikoff írta:
gatya123 írta:
kalashnikoff írta:
gatya123 írta:
xCube írta:
gatya123 írta:
Van-e valakinek Thermaltake V3 gépháza? Fontos lenne...

Miért olyan lényeges? Ismerem a házat, szóval kérdezhetsz.

Tudnom kéne a pontos hosszát, mert a gyártó néha csak az oldal lap hosszát adja meg az elölap nélkül, nekem meg nagyon kivan centicve a hely ahova tenném

430 x 190 x 473 mm

Köszi a válaszokat

Igen, ennyit ír a gyártó, de ebben a 473-ban tuti benne van az elölap is?

Igen, ez a teljes méret.

Köszi a válaszokat
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
gatya123 írta:
kalashnikoff írta:
gatya123 írta:
xCube írta:
gatya123 írta:

Tudnom kéne a pontos hosszát, mert a gyártó néha csak az oldal lap hosszát adja meg az elölap nélkül, nekem meg nagyon kivan centicve a hely ahova tenném

430 x 190 x 473 mm

Igen, ennyit ír a gyártó, de ebben a 473-ban tuti benne van az elölap is?

Igen, ez a teljes méret.
0
0
0
0
gatya123 avatar
kalashnikoff írta:
gatya123 írta:
xCube írta:
gatya123 írta:

430 x 190 x 473 mm
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
gatya123 írta:
xCube írta:
gatya123 írta:

430 x 190 x 473 mm
0
0
0
0
xCube avatar
gatya123 írta:
xCube írta:
gatya123 írta:

Ennek a valós paraméterei vannak fent az oldalon, 47,3 cm. Hova akarod így beszorítani? Azért fura ez nekem, mert általában éppen elöl nem szokott probléma lenni ha 1 - 2 cm -el kilóg. Azért levegőt kapjon a ház, mert megsütöd a hardvereket ha bezárod.
0
0
0
0
gatya123 avatar
xCube írta:
gatya123 írta:

0
0
0
0
xCube avatar
gatya123 írta:

0
0
0
0
gatya123 avatar
0
0
0
0
roberto888 avatar
Nem hiszem, hogy bármi közük lenne hozzá.
0
0
0
0
mathejocy avatar
A 6000+-os x2 és az NF chipset simán okozhatja a VGA magasabb hőmérsékletét.Ezért akár normális is lehet ez az érték.
0
0
0
0
roberto888 avatar
Athis18 írta:
Az normális, hogy ha videokari hütése komolyabb gépet igényelő játékok esetén akár ~ 80 fokra is felmelegszik? :\

Ez a hűtési rendszertől, és a kártya teljesítményétől is függ. A te kártyád esetében nem látok indokot a magas hőmérsékletre, hacsak nem passzívhűtéses. Ha nem passzív a VGA-d hűtése, akkor nézd meg, hogy nem porosodott-e be a borda meg a ventilátor. Ez esetben a szabadban tessék kifújni a port a gépből, mindenhonnan, ha már ott vagy. 😃 De az is lehet, hogy csak friss paszta kell a VGA-nak.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció