Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Feladtam a küzdelmet, neki jobban megéri a PHENOM II X2 26k-ért, mint egy Athlon II X4 740+Lap 28k-ért...😉 Fx 6300_27k akkor a PHENOM II X2 valóban megér 26k-t...
Nem fogok regényeket írni, érvelni, meggyőzni, teljesen felesleges, olyan mintha egy üres tejeszacskóval beszélgetnék. Belefáradtam pont !
Keresőbe beírod ezt a csodát ugye:
"athlon II x4 640k"
Elsőt találat árukereső csodaoldal:
http://www.aru kereso.hu/processzor-c3139/amd/athlon-ii-x4-640k-3-00ghz-fm1-p164810360/
Szerintük ugye FM1!
Na van ott 3 bolt és van ott valahol egy ilyen:
(ad640kokhlbox)
Na ezt a kódot bemásolod ezen az oldalon a jump to cpu/familyhez és entert nyomsz és kiírja neked, hogy A6-6400K és erre bizony még rá is kell kattintani és ott írja, hogy socket FM2. Szóval ha valamit találsz akkor próbáld meg beazonosítani pl itt mert itt ha nem is 100%, hogy minden egyes processzor minden adata helyes de az árukereső és a boltok kiírásait a földbe döngöli!
[LINK]
RedRabbit ez azért neked is eszedbe juthatott volna😀
A boltok athlon II x4 631, 641, 651K-t írjanak mert olyan van és az FM1 is a 651 és 651Knak legalább tényleg 3 ghz az órajele.
Most már végső döntésre szeretnék jutni, mivel olyan hű de jól úgy sem fogok kijönni ebből 😊
1. AMD PHENOM II X2 565 3.40GHZ 7MB AM3 (26k)
2. AMD Athlon II X3 450 sAM3 (17k)
3. MD Athlon II X2 270, AM3, 3.4 GHz, 2MB cache (13k)
Ezek közül szeretnék most már választani.
MSI A55M-E33_12k
AMD Athlon II X4 740_16k
Ennyi az új áruk, meggondolandó.
AMD Athlon II X4 640K 3.00GHz FM1, amit lehet is kapni AMD A6-640K néven egy webshopban, csak ott 2 magosnak írják.
http://hardver apro.hu/apro/amd_phenom_x4_955_be
Ennyit nem ér, szóval inkább kerüld, 12-15k reális lenne. Ezt az oldalt csak iránymutatásnak adom, 1-2 héten belül biztosan találsz, adj fel hirdetést, hogy mire lenne szükséged.😉
Csupán az a gond, hogy már olyan, ami ott fel van tüntetve és 4, esetleg 6 magos, nem találok eladót sehol Mo. területén.
De ha esetleg te/Ön tudna találni még megfizethető (20-25k) árkategóriában, azt szívesen várnám.😀
Vehetsz bele 4 magosat, sőt 6 mag is támogatott, támogatási lista: [LINK]
Jelenleg dilemmában vagyok, ezzel kapcsolatban szeretném a tanácsotokat kérni.
A két processzor közül melyik érné meg jobban, ha főként játékra szeretném használni a gépet?
[LINK]
[LINK]
Sajnos az alaplapom nem támogat valami széles körben, ezért erre a kettőre esett a választás, de hogy melyiket vegyem meg, még nem tudom.
Szóval akk vegyek 1 R9 270x OC-t és hagyjam meg a 955-ös phenom-omat felhuzva 4 ghz-re?
Nem, nem az igazábol a VGA-t is le akarom cserélni, és igen, egy R9 270x OC-re fogom váltani!
Igazábol mindent cserélnék szívesen, azért kérdeztem.
De akk pl az athlon x4 750K felhuzva gyengébb mint az én jelenlegi procim felhuzva?
Proci hűtőm is van, Cooler Master hyper TX3 EVO, és hűtőt is lehet vennék akkor ujjat.
szerk: Jobban bele gondolva ez a 0-ra és 5-re végződő cucc nem jó😃 750K is 0-ra végződik. Na mind1. AKkor legyen úgy, hogy ha Athlon II x4(azaz 4 magos) 600-as szériáról és itt 5-re vagy 0-ra végződik akkor az még butított Phenom II L3 Chache nélkül.
Tudnátok ajánlani pár procit, ami jobb ennél, és ugyan úgy nem sértődik meg ha húznám 😀
AMD Athlon II X4 750K Black Edition
Nem muszáj FM2 Csatisnak lennie, a lényeg hogy jól viselje a húzást!
Gondoltam pl: A10-6800K Black Edition -re
De olyannyira nem tudtam belemélyedni, hogy találjak egy olyat, ami nem húzós összegű lenne, és stabilan futna vele az égadta világon minden ultrán, 40 fps fölött 😜
http://hu.msi.com/product/mb/G41M-P33-Combo.html#/?div=CPUSupport
Ezek közül a procik közül kellene kinézni a lehető legjobbat, én ugyanis totál nem tudok kiigazodni ezekben. Ár nem fontos, csak lehessen mondjuk kapni itthon. Előre is köszönöm a vállalkozó szelleműnek a választ! 😀
Most Pentium 4 Prescott 3,06 524es van benne. A windows 7 64 bites verziója lefagy rajta. azon gondolkozom, hogy ez a proci miatt lehet-e, vagy más miatt, szóval holnap kipróbálom 32bittel... Alaplap videokártya új, 4 gb ram, szóval nem kéne rosszalkodnia, a proci a leggyengébb láncszem (mondjuk a videokártya sem egy csúcs radeon hd5450 1gb).
Köszi előre is! 😀
Jah és nekem Sata 2-es vinyóm van a Sata 3 lap befogja venni?
az integrált kártya azaza videochip procidon belül elégé jol megy de azért ajánlott egy rendes videorari mellé ha ugy mond komolyabban játszanál
Asrock FM2A75 PRO4 alaplap 24 hó gar. ez a proci: AMD A8 5600K processzor 36 hó gar. milyen lesz nem kell majd biost frissíteni vagy fognak e passzolni! Ha csak az integrált kártyával játszok akkor az hogy fog teljesíteni?
Gépvásárlásra adtam a fejem, és azt szeretném megkérdezni, hogy HD 7770/hd 6850/r7 260 szintű kártya mellé, milyen AMD processzort érdemes beszerezni? AM3+ -ban gondolkodok, de nyitott vagyok más megoldásra is.
Én is így gondolom, szerintem a GPU mellé sem kell nagyobb processzor, illetve a 6300-at pikk-pakk fel lehet húzni a 6350 szintjére (akár még tovább is). Azért köszönöm az ötletet 😀
Akkor belehibáztam, köszönöm 😂
Csak úgy kíváncsiságból: hasonló tudású/erejű intel procik milyen árban mennek és mik lennének azok (gondolom i5 széria?)?
AMD FX-6300 mennyire ajánlott? Mindenféleképp AMD vonal érdekel, lehetőleg 30-nál nem drágábban 😀 Elsősorban játékra lesz, Sapphire HD7870-t szánok mellé 😀