Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xymano avatar
400 as
gondolom több minden kéne róla

MSI GT720 2GB DDR5 N720-2GD5HLP
Gigabyte GT740 1GB DDR5 OC GV-N740D5OC-1GI 28000
EVGA GT730 2GB DDR5 02G-P3-3733-KR 26000
ezek közül valamelyik jó lenne
és nem az a lényeg hogy a mostaninál jobb legen (ennél úgysincs jobb) hanem egy jó kártya legyen ami nem csak pasziánszra jó pl witcher 3 stb legalább közepesen vagy ahhoz más is kéne a gépbe?szerintem azért más nem max felrakom a procit 3200 ra
0
0
0
0
winrar avatar
xymano: Tápegység pontos típusa?
25K-ért inkább használt HD7790, HD7850, bár jó lenne 2GB DDR5-ös VRAM.
0
0
0
0
xymano avatar
hello
az lenne a kérdésem, hogy gigabyte ga ep43 ds3l lapomhoz milyen vga t kéne vennem 20-25 körül
4 gb ram
intel xeon x5355 2600 proci
ami van a gépben
+ a szuper gt610 esem
valami olyasmi kéne amivel lehet az új játékokkal is játszaszni ocsoé

ja én gt 740 eseket nézegettem pc x en
0
0
0
0
no avatar
Azt tudom, hogy minösegre az alaplap is eleg izmos,de pontosan meg nem mondom milyen. Ez a gep eddig is igy futott egyutt, hozzaertö rakta össze (közeli ismerös). Nekem csak kartyat kell vennem bele. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Slynice: ha az alaplapjáról ennyit tudsz akkor az faxa... 😆 Ha valami gagyi akkor throttlingolni fog a proci és vehetsz normális lapot is!
0
0
0
0
Bronson avatar
ezek megfelelnének a célnak! 😉

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Alkalmam nyilt egy alkalmi vasart nyelbe utni: egy AMD FX 8350 procival futo masinarol van szo, az alaplapjat sajnos nem tudom pontosan, annyit viszont igen,hogy eddig egy Radeon R9 270-es videokartya volt benne, ehelyett kellene vennem egy masikat. A Witcher 3 lenne a celjatek. A gepet egy 720p-s tvre tervezem rakötni.
Hasznalt kartyat keresek 30-40 ezer ft tajekan.
A kerdesam az lenne, mennyire realis ez az elkepzeles? Jol jönne par tipp, hogy esetlegesen milyen kartyak jöhetnek szoba.
Elöre is köszönöm a segitseget! 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
390-ből csak 8GB-os van! 😃
0
0
0
0
ImSzaki avatar
Piero: Ja nem. Amikor kérdeztem, akkor egy R9 270-es kártya volt a gépemben. Most ez a GTX 970 csak kölcsönbe van nálam, hogy ki próbáljam milyen. Nem tudom milyen videókártyát kellene venni az R9 270 helyett.GTX 970 és az R9 390 között gondolkodom.
0
0
0
0
Bronson avatar
legutóbb még r9 270-e volt, meg képein is az van...
0
0
0
0
Puffin avatar
ImSzak: mármint a GTX970-ed? Annál hogyan lenne erősebb...
0
0
0
0
DJROB007 avatar
gtx 960 az enyémtől is jobb
0
0
0
0
ImSzaki avatar
Egy gtx 960 jobb mint az én kártyám?
0
0
0
0
CuRi avatar
Rico_sos
A GTX kártyáknál nem érzed különösebb hátrányát a 128 mbit-nek. Táp terén pedig ha hosszútávban és minőségben gondolkodsz akkor Corsair 600W CX (ilyen van nekem is), ha viszont drágának találod akkor a Corsair 550W VS sem rossz választás (de erre figyelj, mert tápon nem szabad spórolni) mondjuk AMD kártyához nem tudom mit ajánlanak, de gondolom 550-600W elég neki

KalKriaf1509
Szerintem a GTX750 TI-nél nincs jelentőssége a 4GB Vramnak mert úgysem használja ki. Ha 2GB-os verziót veszel olcsóbban, ugyanannyit tud, és elfutnak vele Highon vagy Meden a mai játékok is szépen. A jövőre nézve ha csak a minimum a cél akkor még elég lesz egy darabig valószínűleg.
0
0
0
0
no avatar
ezeknél a gtx-es kártyáknál mennyire hátrányos a 128bites busz? Csakmert több tesztben láttam hogy a 950/960 kicsit gyengébb volt a hasonló kategóriás amd-s kártyánál (ami 256bites busszal szaladgál)

meg milyen tápot érdemes hozzájuk beszerezni? Most egy noname táp van a gépben amit a házzal adtak (450W-os), de ha már úgyis beruházok ilyenekbe érdemes lehet ezen a téren is igazodni a nagyobb kártyához (amd-s kártyák elég sokat esznek sajna)
0
0
0
0
KalKriaf1509 avatar
GTX 750 TI-nek most látom, hogy van 4 GB-os verziója.(50k körül) Szerintetek mennyire időt álló ha csak az a cél, hogy a jövő játékai elfussanak rajta akadás nélkül?(minimum beállítás, FHD felbontás)
0
0
0
0
CuRi avatar
A pcx egyébként elhúzhat a pi*****, mert a 4 gb-os kártyák 75-80 fölött mentek amikor én vettem a számítógépem (nincs egy hete), most meg már annyi mint egy jobb fajta 2 gb-os. Nagyon bosszantó, és kicsit felhúztam magam 😊
0
0
0
0
winrar avatar
Rico_sos: GTX 960/R9 380 2GB. Esetleg használtan ezek 4GB-s változatai vagy más erősebb kártya.
0
0
0
0
CuRi avatar
Rico_sos
60-ért már lehet kapni GTX 960-at is! Tehát ha az nvidiat választod, és marad ez a keret én a helyedben 950 helyett mindenképp 960-at vennék. Aztán persze várd meg az AMD-s embereket is, hátha tudnak jobbat mondani. 😃

Például ez az MSI elég jónak tűnik:

https://www.pcx.hu/termek/msi-gtx960-2gb-ddr5-gtx960-2gd5t-oc-videok-rtya-54043

Mondjuk ez a 950 sem rossz, ha akarsz 3000-et spórolni:

https://www.pcx.hu/termek/msi-gtx950-2gb-ddr5-gtx-950-gaming-2g-videok-rtya-343909
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Karácsonyra lepném meg magam egy új vga-val, de nem vagyok biztos benne hogy milyet érdemes mai játékokhoz venni.
A keret videókártyára úgy 50-60k lenne, 60 fölé nem mennék mert akkor máson kell spórolni (alap vagy cpu)
Eddig gtx 950-et néztem, de érdekelnének hasonló árfekvésű amd vga-ak is, szóval még nagyon nem tiszta a kép.

Szerintetek ebben az árkategóriában milyen videókártya érné meg a legjobban?
Válaszokat előre köszönöm.
0
0
0
0
csuz-li avatar
kailee: mindenképpen a 380. Az van kb az r9 270 szintjén. Az r7 370 gyengébb. Az AMD új számozási rendszere szerint ugye játékra az r9 széria van ajánlva. Persze ettől még lehet r7-el is játszani, csak nem fullHD-ban. Kicsit cselesek voltak a 300-as szériával. Nagyjából ott a titoknyitja, hogy a 270-nek nem a 370 a párja, hanem a 380. Viszont az r7 - r9 számozásnál korrektül jártak el, (a 270, az r9-es, míg a 370 r7-es) csak ugye az a legtöbb vevőnek nem mond túl sokat, ellentétben a mögötte lévő számmal, ami így nagyobb lett, ez egyszerű pszichológia, marketingfogás.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
kailee:Ha fhd-ban szeretnél játszani és a jövőre is gondolsz akkor 4 Gb Vramost veszel.
0
0
0
0
kailee avatar
thx a helpet akkor ezek között majd nézelődök. és az mondjuk, hogy memória nagysága mekkora legyen? 2-4 nem tom menyit kérnek a mostani gamek.
0
0
0
0
BenuGT avatar
Én tudom ajánlani az R7 370et ,nekem az van és minden megy gond nélkül 😉 (persze nem fhdba mert nem támogatja a monitorom)
0
0
0
0
winrar avatar
kailee: 60K-ért R9 380 2GB/GTX 960 2GB.
0
0
0
0
ImSzaki avatar
Szerintem a két kártya között nem sok külömbség van. Szerintem az r7 370 sokkal jobb ár/érték arányban. Ez kb egy szinten van az én kártyámmal, és nekem eddig a játékok 99%-a ment max beállításokkal. Én inkább ezt ajánlanám.
0
0
0
0
feri917 avatar
kailee

R7 370 vagy R9 380.
0
0
0
0
kailee avatar
Üdv

Szeretném a segítségeteket kérni. Jelenleg egy HD 6870 es van a gépembe. cirka 5 éves már de pl az AMD új vga illestője a crimson se jó hozzá. Így lehet nem ártana már cserélnem.
a jelenlegi gépem: https://gepigeny.hu/user/kailee/eszkozok/31282

50-60 ezer körül szánnék rá max. AMD vonalon keresgélek. De amostani kártyákba már nem nagyon igazodok ki annyit változtak. Már nem is az óra jelre mennek rá hanem a RAMra rajta. R9 es szériát nézegettem bár azt még csak 70-80k körül láttam. R7 es szériát meg kicsinek véltem.

Tudtok adni tippet, mit lenne érdemes venni?

előre is köszi a helpet! 😀
0
0
0
0
otfarkas avatar
Köszönöm, akkor - mivel eddig meg voltam elégedve az amd kártyáimmal - 390x lesz valószínű.
0
0
0
0
csuz-li avatar
A 390x valamivel jobb, mint a 980, de nem túl sokkal és még ez az elsőbbség is inkább játékfüggő, sok játékban a 980 teljesít jobban. Ha sok olyan játékkal játszol, ami Nvidia game works-t használ, mint a witcher 3, vagy épp physx-et, mint a Maffia2-ben, és fontos is számodra hogy ezek működjenek, akkor érdemes kifizetni azt a kis pluszt. dx12-ben viszont az AMD kártyája jobb, így hosszabb távon abban több a potenciál, de ez utóbbi csak tipp, hiszen ezzel kapcsolatban csak pár teszt és néhány technikai leírás elérhető. Élesben még senki nem tudta összehasonlítani. Ami biztos: Ma, ha olyan játékokkal játszol szívesen, mint a witcher 3, ahol van game works effekt, illetve van physx, akkor jobb választás a 980 hosszabb távon meg talán(!) a 390 a jobb.
0
0
0
0
otfarkas avatar
Sziasztok!Elakadtam kicsit. Nem nagyon volt nvidia VGA-m eddig, és vásárlás előtt állok. nézegettem 390x-et (gigabyte g1 8gb), viszont nem sokkal drágábban találtam gtx980-akat. Mivel tapasztalatom nincs, bedobom a kérdést. Adjak ki kicsivel többet a 980-ra, vagy elég abban az árkategóriában a 390x?
(persze tudom, elégnek elég, de nem fél évre vennék VGA-t)
Gépem: [url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=23483&sub=usercomp&comp=96546]Link[/url]

Válaszokat előre is köszi 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Imszaki : Még is mi a fenére akarsz te használni 2 db R9 390-est crossfireban ?
0
0
0
0
csuz-li avatar
ImSztaki: Szerintem határeset. Meg lehet próbálni, de azért ahhoz már illene egy i7. Nehéz erre mit mondani, mert nem nagyon van olyan teszt, ahol CF-et nem 8 szálas processzorokkal tesztelnek. Én meg ugye nem próbáltam még soha semelyik gépemmel, pedig volt i5-öm is.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
ImSzaki:Szerintem az az I5 képes lenne rá!
0
0
0
0
ImSzaki avatar
Szerintetek a gépem ki tudna hajtani 2db r9 390-es kártyát crossfire-ben, +8 giga rammal és megfelelő tápegységgel?
0
0
0
0
CuRi avatar
Élsimítást meg a fölöslegesebb dolgokat visszaveszed és elég az ultrán. GTA-ban a sok textúra miatt amúgy is max Very Highon lehet játszani 2gb vrammal. Szerencsére VGA terén ez még nem akkora gond hisz az esetek 95%-ban még sok mindenről nem kell lemondani grafikailag 2gb vram esetében sem, és a legjobb az, hogy még bőven tudok fejleszteni (rá is érek vele szerintem), mert van potenciál a gépemben, tehát már kicsit megnyugodtam azóta mióta feltettem a kérdést. 😃
0
0
0
0
Default avatar
Már most van pár játék amihez nem elég a 2gb vram fhd ultrán. 3gb is kevés volt nekem pl: gta5,shadow of mordor,persze 1-2 beállítást visszavettem és nem volt gond.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
CuRi:Én sem azt írtam hogy 1 év után ki kell dobni, hanem csak azt, hogy 2-3 év múlva már nem fognak a játékok FHD-ban ultra beállítások mellett bele férni 2 Gb Vram-ba.😀
0
0
0
0
CuRi avatar
csuz-li
Sajnos karácsony előtt a gépen kívül sok más mindenre is kellhet a pénz, ezért ha egy gépnél nem is, másnál sokat jelenthet az a 10-15 ezer, bár tény, hogy a tervezett keret 260 volt, és pont ennyire is jött ki ez a szett. A mostani játékokat még szinte kompromisszumok nélkül viszi Ultrán Fhd-ban, és mint említettem az elmúlt 1-2 évet is pótolnom kell, tehát jó lesz egy darabig. Másnem lejjebb adok az igényekből pár év múlva, és Mediumon játszok. Végül is sikerült megnyugtatni a lelkem, hogy a pénzemből gép terén kihoztam a maximumot. Köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
CuRi: Igaza van Zoli73-nak. Ha megteheted, akkor jobb a 4 GB-os verzió, de azért a pénz elég nagy úr. Ha az ember bele akar férni a költségvetésbe, akkor valamelyik ujjába csak bele kell harapnia. Én is 2 GB-os VGA-t vettem, egyszerűen azért, mert erre volt keret. Nem oylan nagy szám az a + 10-15e Ft, viszont, ha emiatt másik alkatrészen kell spórolni, akkor már elgondolkodik az ember. Én azért remélem, hogy több, mint egy évig kitart a 2 GB-os VGA is, bár már a most megjelenő játékok alatt is ki tudok fogyni a memóriából, miközben a GPU még bírná.

ROBIXX: pár hónap... 😜 (Komolyan kérded? Még jópár évig jók lesznek azok. Egy ilyen csúcskártya simán kitart 5-6 évig, a jelenlegi konzolgeneráció végéig. Persze az életciklus végén már nem lesz hatmillió fps, meg néhol nem lesz meg a max grafika, de ettől még jó lesz az.)
0
0
0
0
CuRi avatar
Hmm, tehát ha jól értem, szerinted még saccra 1 évig játszhatok full hd-ba, viszont utána fokozatosan lejjebb kell vennem a játékoknál a grafikai beállítást. Mondjuk az elmúlt évekből úgy is van mit pótolnom, hiszen az ezelötti elavult gépem miatt rengeteg címről lemaradtam, szóval ha ügyes vagyok, és nem feltétlen a full beállításokra törekszem még kitudok sajtolni a VGA-ból jó pár évet. 3-4 év múva meg mindenféleképpen váltanom kéne. Talán annyira nem volt buta döntés, bár okos sem. 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ha nem 2-3 évre tervezed a VGA-t akkor jó döntés volt meg ha nem FHD-ban akarsz vele játszani.
0
0
0
0
CuRi avatar
Szerintetek a GTX960 2gb-os és a 4gb-os verzió között van akkora különbség, hogy megérte volna inkább kiadni +10-15 ezret egy 4gb-os verzióra? Vagy jól döntöttem, hogy 2gb-ot vettem? Ha jól tudom a VRAM csak a sandbox játékoknál számít igazán, ahol sok a textúra, és ott is inkább akkor, ha élsimítást szeretnék használni. Bár utólag már mindegy, csak azért érdekelne, hogy mennyire voltam buta a vásárlásnál 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Éna gtx 660-at venném.
0
0
0
0
KRZT963 avatar
Sziasztok!
Egy videokártyát szeretnék venni használtan.
Ezeket találtam
1. EVGA GeForce GTX 660 SuperClocked 2GB DDR5 192-bit -33k
2. Asus R7 260X 2GB DDR5 OC -26k
3. ATI Radeon 2GB GDDR5 256 BIT PowerColor 6970 -26k

Szerintetek melyik a legjobb?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció