Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gondolom több minden kéne róla
MSI GT720 2GB DDR5 N720-2GD5HLP
Gigabyte GT740 1GB DDR5 OC GV-N740D5OC-1GI 28000
EVGA GT730 2GB DDR5 02G-P3-3733-KR 26000
ezek közül valamelyik jó lenne
és nem az a lényeg hogy a mostaninál jobb legen (ennél úgysincs jobb) hanem egy jó kártya legyen ami nem csak pasziánszra jó pl witcher 3 stb legalább közepesen vagy ahhoz más is kéne a gépbe?szerintem azért más nem max felrakom a procit 3200 ra
25K-ért inkább használt HD7790, HD7850, bár jó lenne 2GB DDR5-ös VRAM.
az lenne a kérdésem, hogy gigabyte ga ep43 ds3l lapomhoz milyen vga t kéne vennem 20-25 körül
4 gb ram
intel xeon x5355 2600 proci
ami van a gépben
+ a szuper gt610 esem
valami olyasmi kéne amivel lehet az új játékokkal is játszaszni ocsoé
ja én gt 740 eseket nézegettem pc x en
[LINK]
[LINK]
Alkalmam nyilt egy alkalmi vasart nyelbe utni: egy AMD FX 8350 procival futo masinarol van szo, az alaplapjat sajnos nem tudom pontosan, annyit viszont igen,hogy eddig egy Radeon R9 270-es videokartya volt benne, ehelyett kellene vennem egy masikat. A Witcher 3 lenne a celjatek. A gepet egy 720p-s tvre tervezem rakötni.
Hasznalt kartyat keresek 30-40 ezer ft tajekan.
A kerdesam az lenne, mennyire realis ez az elkepzeles? Jol jönne par tipp, hogy esetlegesen milyen kartyak jöhetnek szoba.
Elöre is köszönöm a segitseget! 😀
A GTX kártyáknál nem érzed különösebb hátrányát a 128 mbit-nek. Táp terén pedig ha hosszútávban és minőségben gondolkodsz akkor Corsair 600W CX (ilyen van nekem is), ha viszont drágának találod akkor a Corsair 550W VS sem rossz választás (de erre figyelj, mert tápon nem szabad spórolni) mondjuk AMD kártyához nem tudom mit ajánlanak, de gondolom 550-600W elég neki
KalKriaf1509
Szerintem a GTX750 TI-nél nincs jelentőssége a 4GB Vramnak mert úgysem használja ki. Ha 2GB-os verziót veszel olcsóbban, ugyanannyit tud, és elfutnak vele Highon vagy Meden a mai játékok is szépen. A jövőre nézve ha csak a minimum a cél akkor még elég lesz egy darabig valószínűleg.
meg milyen tápot érdemes hozzájuk beszerezni? Most egy noname táp van a gépben amit a házzal adtak (450W-os), de ha már úgyis beruházok ilyenekbe érdemes lehet ezen a téren is igazodni a nagyobb kártyához (amd-s kártyák elég sokat esznek sajna)
60-ért már lehet kapni GTX 960-at is! Tehát ha az nvidiat választod, és marad ez a keret én a helyedben 950 helyett mindenképp 960-at vennék. Aztán persze várd meg az AMD-s embereket is, hátha tudnak jobbat mondani. 😃
Például ez az MSI elég jónak tűnik:
https://www.pcx.hu/termek/msi-gtx960-2gb-ddr5-gtx960-2gd5t-oc-videok-rtya-54043
Mondjuk ez a 950 sem rossz, ha akarsz 3000-et spórolni:
https://www.pcx.hu/termek/msi-gtx950-2gb-ddr5-gtx-950-gaming-2g-videok-rtya-343909
Karácsonyra lepném meg magam egy új vga-val, de nem vagyok biztos benne hogy milyet érdemes mai játékokhoz venni.
A keret videókártyára úgy 50-60k lenne, 60 fölé nem mennék mert akkor máson kell spórolni (alap vagy cpu)
Eddig gtx 950-et néztem, de érdekelnének hasonló árfekvésű amd vga-ak is, szóval még nagyon nem tiszta a kép.
Szerintetek ebben az árkategóriában milyen videókártya érné meg a legjobban?
Válaszokat előre köszönöm.
R7 370 vagy R9 380.
Szeretném a segítségeteket kérni. Jelenleg egy HD 6870 es van a gépembe. cirka 5 éves már de pl az AMD új vga illestője a crimson se jó hozzá. Így lehet nem ártana már cserélnem.
a jelenlegi gépem: https://gepigeny.hu/user/kailee/eszkozok/31282
50-60 ezer körül szánnék rá max. AMD vonalon keresgélek. De amostani kártyákba már nem nagyon igazodok ki annyit változtak. Már nem is az óra jelre mennek rá hanem a RAMra rajta. R9 es szériát nézegettem bár azt még csak 70-80k körül láttam. R7 es szériát meg kicsinek véltem.
Tudtok adni tippet, mit lenne érdemes venni?
előre is köszi a helpet! 😀
(persze tudom, elégnek elég, de nem fél évre vennék VGA-t)
Gépem: [url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=23483&sub=usercomp&comp=96546]Link[/url]
Válaszokat előre is köszi 😀
Élsimítást meg a fölöslegesebb dolgokat visszaveszed és elég az ultrán. GTA-ban a sok textúra miatt amúgy is max Very Highon lehet játszani 2gb vrammal. Szerencsére VGA terén ez még nem akkora gond hisz az esetek 95%-ban még sok mindenről nem kell lemondani grafikailag 2gb vram esetében sem, és a legjobb az, hogy még bőven tudok fejleszteni (rá is érek vele szerintem), mert van potenciál a gépemben, tehát már kicsit megnyugodtam azóta mióta feltettem a kérdést. 😃
Sajnos karácsony előtt a gépen kívül sok más mindenre is kellhet a pénz, ezért ha egy gépnél nem is, másnál sokat jelenthet az a 10-15 ezer, bár tény, hogy a tervezett keret 260 volt, és pont ennyire is jött ki ez a szett. A mostani játékokat még szinte kompromisszumok nélkül viszi Ultrán Fhd-ban, és mint említettem az elmúlt 1-2 évet is pótolnom kell, tehát jó lesz egy darabig. Másnem lejjebb adok az igényekből pár év múlva, és Mediumon játszok. Végül is sikerült megnyugtatni a lelkem, hogy a pénzemből gép terén kihoztam a maximumot. Köszönöm a válaszokat 😀
ROBIXX: pár hónap... 😜 (Komolyan kérded? Még jópár évig jók lesznek azok. Egy ilyen csúcskártya simán kitart 5-6 évig, a jelenlegi konzolgeneráció végéig. Persze az életciklus végén már nem lesz hatmillió fps, meg néhol nem lesz meg a max grafika, de ettől még jó lesz az.)
Egy videokártyát szeretnék venni használtan.
Ezeket találtam
1. EVGA GeForce GTX 660 SuperClocked 2GB DDR5 192-bit -33k
2. Asus R7 260X 2GB DDR5 OC -26k
3. ATI Radeon 2GB GDDR5 256 BIT PowerColor 6970 -26k
Szerintetek melyik a legjobb?