Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
Mégis miért ne érné meg ha nagyobb órajel és 2x annyi cache?
0
0
0
0
zelcsi avatar
szeretnék érdeklődni hogy szerintetek megérné lecserélni a procimam (Core2Quad Q9300) egy QuadCore XEON 5440CPU-ra ingyen lenne a csere! Mennyivel lenne jobb szerintetek? köszi a választ,válaszokat! 😀
0
0
0
0
Ajax avatar
Abszolút nem érdekel a tuningolás. Megnéztem, valóban majdnem ugyan azt tudja, csak egy minimális szinten jobb a 4670, viszont az ár között van úgy 10.000ft, annyit meg nem ér meg az a pár dolog. Akkor valszeg nekem is 4570 lesz, ezer köszi a választ. Akkor már megvan a gépem az első hozzávalója. 😃
0
0
0
0
no avatar
Nem hinném, hogy ennyi pénzért... (viszonylag olcsó) találsz jobb processzort.
Viszont a 4570-es majdnem ugyanazt a teljesítményt nyújtja mint a 4670-es... csak, annyi, hogy a 4670-es szorzózármentes így lehet tuningolni (lehet, hogy hülyeségeket beszélek).
Ahhoz meg egy jó alaplap is szükségeltetik... szóval, ha nem érdekel a tuningolás, akkor bőven jó a 4570-es is. Én egy 4570-est fogok a jövő hónapba venni.
0
0
0
0
Ajax avatar
Ez az i5 4670k processzor tényleg olyan jó? Láttam pár gépigénynél, hogy linkelgettek ilyen teljesítményteszteket, ahol ez elég szép eredményeket kapott. És már 55-60 ezer forintos áron lehet kapni, ami szerintem nem olyan drága, ha azt nézem mit tud.
De azért megkérdezem, hogy tényleg ennyire jó ez a processzor? Megéri az árát, vagy találok jobbat is hasonló áron?
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
ár/érték arányban jó, teljesítményben sincs utolsó helyen. én is olyat akarok. 😃
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Előre szólok nem érteka számitógépekhez.
AMD FX 6-Core FX-6300 dobozos Socket AM3 (FD6300WMHKBOX); mi a véleményetek róla?

Válaszokat köszönöm
0
0
0
0
adavidka11 avatar
warden68: Az i3 a legjobb
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!😀

Szeretnék egy gépet összerakni csak még mindig nem tudom eldönteni hogy milyen processzort vegyek mien lappal ha esetleg tudnátok segíteni nagyon megköszönném,már lassan ott vagyok hogy megrendelem a processzort és a lapot,ezek közűl szeretném megvenni valamelyiket vagy tudnátok jobbat ajánlani,ne legyen nagyon drága.
Intel Pentium Dual-Core G3220 + ASUS H81M-K
Intel Core i3 3240 + ASUS H61M-K
AMD FX 4300 + ASUS M5A78L-M LX3
vagy talán egy APU ? előre is köszönöm szépen.
0
0
0
0
no avatar
Csak mert 4 ezer forintomban lenne és annyit simán rászánnék, hogy gyorsabban dolgozzon egy kicsit. 😃
Nem is kell renderelni sem ahhoz, hogy a program folyamatosan fagyjon, feladatkezelőben 100%-ban pörög, ha valami komolyabbat tervezek.
0
0
0
0
matyosowski avatar
ha nem sokáig leszel itthon akkor minek vennél? az az X4 gyorsabb valamivel de nem eget rengetően, akkor inkább tedd félre az összes zsozsót és invesztálj notiba (én ezt nem tanácsolom amúgy 😃 csak akkor ha nem játék/videószerk, vágás a lényeg) azt a 2-3 évet kihúzod az X3-al is simán
0
0
0
0
no avatar
Először is köszönöm a választ!
Platform cserét feleslegesnek tartanám, mert már nem sokáig fogok itthon lakni valószínűleg, és akkor már majd laptop fog kelleni úgy is.
Persze ha lenne rá pénzem nem lenne gond, megvenném én az újat is erre a 2-3 évre, de kevés pénzből akarom kihozni.
Ha nem sikerül marad így, akkor renderelek egy fél napig. 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Hosszab távra nemsok elöre lépés lenne,én inkább már egy platform cserét ajánlok,lap+proci+memo komboval,ez drágább,de itt a késöbbiekben is több a fejleszthetöségi lehetöség.Esetleg az 5670 is lehetne cserélni komolyabbra,ujabbra ha van rá lehetöséged.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni!
Tehát a következő lenne a problémám: Cinema 4D-ben elég sokat tervezek, és ehhez a mostani processzorom véleményem szerint elég gyenge.
Egyébként még amikor játszottam a Shift 2-vel, akkor észrevettem azt is, hogy hiába állítom a játék felbontását, részletességét, ugyanannyi FPS-t kapok. Ez ha jól tudom processzor limitre utal.
Nos, mivel az alaplapom legfeljebb csak az AMD Phenom X4 9750-et támogatja, arra gondoltam, hogy esetleg a mostani processzoromat (AMD Phenom X3 8450) eladnám (8 ezer forintért láttam hardveraprón) és vennék e-bay-ről 12 ezer forintért egy AMD Phenom X4 9750-et.
Szerintetek érdemes lenne cserélni, valamint elérném a kívánt hatást?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ez nem az az athon adavidka11. Különben sem Athlon II. Ez egy Richland APU IGP nélkül. Kb 1 éves talán.
0
0
0
0
adavidka11 avatar
Huny: Az Athlon procik már nagyon régik, nem éri meg olyat venni. Szerintem az FX szériát nézegesd.
0
0
0
0
Devis avatar
Bf4-ben pl pont hogy sokat. i3 a ht miatt mikrolaggolna, i5-el jóval folyamatosabb lenne.
0
0
0
0
fagyivisszanyal avatar
sziasztok
Szerintetek i3 4330-at vegyek vagy +10000ft-ért i5 4400-et, mellé videokártyaként
gtx 750ti oc lenne. Például bf4-ben mennyit jelente az fps számban kb?
0
0
0
0
Lacessz16 avatar
JA majd megmondom akkor neki köszi?
Csak mert azt is hallotam h a haswell ugyanaz mint az ivy bridge söt még az ivy bridge árba jobbis de nemtudom ugyhogy ne lincseljetek meg érte 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Lacessz16: vagy vár egy kicsit, nemsokára jönnek a friss Haswell procik.
0
0
0
0
Bixorly avatar
Sziasztok az AMD Athlon II X4 760K szerintetek jó választás? 3800-4100MHz
0
0
0
0
Lacessz16 avatar
Sziasztok!! egy barátom ujj gépet csinál!!! ÉS nem tudja milyen procit vegyen? mondta hogy kérdezzem meg!!!
Na szóval szerintetek melyik lehet jobb 1155-ös intel vagy haswell intel proc? (4670 k v 3570k) Bár még fx8350-be is gondolkodik de az nem valószinű Szerintetek melyik lenne jobb választás???
0
0
0
0
Roger87 avatar
Ezek a procik jók bele: [LINK]

A P320-as sajnos nem 😞
0
0
0
0
lumosnina avatar
Sziasztok!

Adott egy HP Compaq CQ60-212EA noti. CPU-t szeretnem kicserelni es vettem is egyet valoszinuleg figyelmetlenul. [LINK]

Mint kesobb megtudtam elvileg ezzel a procival nem kompatibilis a noti, mert mas generaciohoz tartozik mar az athlon II hiaba ugyan olyan a foglalata.

A kerdes: valoban nem lesz jo bele? Nincs kedvem foloslegesen szerelgetni, inkabb veszek bele egy masikat...es MILYET?

Milyen procival kompatibilis akkor ez a kis oskovuletem? Koszi a valaszokat! 😀
0
0
0
0
kung avatar
f150raptor: ha cpu hűtőre gondoltál, THERMALRIGHT Macho 120, jól hűt és elfér a házadban.

[LINK]
0
0
0
0
matyosowski avatar
losser akkor már inkább egy GTX280/260 SLI-vel tudod te is hogy szórakoznak a játékok és ha befuccsol az SLI akkor fölösleges volt a 9800GT 😃 amúgy ha nme akarsz ténylegesen platformot váltani akkor ahogy írták Q8xxx esetleg a 9 es széria használtan. (6600-at ne vegyél nem fogja kihajtani)
0
0
0
0
f150raptor avatar
sziasztok !! az lenne a kérdésem ,hogy milyen processzor ventit vegyek a gépembe ? mert nagyon melegszik a proci !!! köszönöm a válaszokat !!
0
0
0
0
Flash avatar
Igazad van, a ramra nem gondoltam... akkor viszont lépd meg a Q akármit, meg a 9800-akat. 😆
0
0
0
0
Flash avatar
1366-ot szarér-hugyért összeraksz, i7-920 ~20k + 10-15k lap, és van egy "bika" konfigod, ami bőven odaver a 775-ös Qxxxx akárminek... (szerintem)
0
0
0
0
ximo avatar
Semmilyent, nem érdemes 775-ös platformban gondolkodni. Ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá akkor Te is tudod a választ: leginkább amilyent kapsz, már használtan is ritkaságok a 775-ös platform négymagosai.
Bár ahogy nézegettem hardveraprón mondjuk egy Q8400 mondjuk 14Eért nem rossz vétel a hasonló árfekvésű mai processzorokkal simán felveszi a versenyt illetve el is veri őket és nem kell platformot váltani az SLI-t ilyen régi kártyákból ezzel szemben teljes hülyeségnek tartom.
0
0
0
0
DrGordonFreeman avatar
Csak meggondoltam azt a procit lecserélem i5 3570k ról i7 3770k ra . Igaz az alaplapomne tuning példány (Asus p8h77-V LE)
De mi baj lehet belőle, max még nem spórolok össze egy jó kis lapra elberreg az nekem ugy is :-)
0
0
0
0
Dani46 avatar
Játék függő hogy lenne e értelme,én eddig a crysis 3 alatt tudtam kihasználni játék alatt a ht előnyét,ott jobban teljesít,többit amit próbáltam az is előfordult hogy ht nélkül jobb fps értékeket kaptam!
0
0
0
0
DrGordonFreeman avatar
3570k is húzva van eddig panasz nem volt rá .
Ő hűti a procit :Cooler Master Hyper 612S
0
0
0
0
DrGordonFreeman avatar
Hali ide is írok már egyet nem csak a videokaris-hoz :-)
Van lehetőség lecserélni az i5 3570k-t i7 3770 re megéri e ??

Vagy Esetleg spóroljak kicsit és i7 3770k :-)
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Lényegen nem változtat, X4 651 kell neki.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azért ennyire nem kéne benne bízni😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
TaylorXIII: Valóban, keresőbe az volt az első találat, én pedig vakon bízok a google barátban.😆 [url]https://www.google.hu/search?q=Gigabyte+GA-A75M-S2V&oq=Gigabyte+GA-A75M-S2V&aqs=chrome..69i57j0l5.1407j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8#q=gigabyte+ga-a75m-s2v+cpu+support+list[/url]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A 640K-t ő maga találta de ugye megint árukeresőn. Az egy AM3 foglalatos processzor. De az Athlon II x4 651K az tényleg jó és tényleg FM1. Szóval azt vásárolhatod. Ha jól látom szükséges lehet BIOS frissítés ha neked csak az F1 van ami elképzelhető mert onnantól támogatott mostani procid bár ezt nem lehet tudni😃 [LINK]

RedRabbit: Azért azt remélem vágod, hogy rossz alaplapot linkeltél be😃 Vagy azóta megváltoztatta?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Jacobydapro: Mivel van dedikált Vga-d, Athlon II X4 651 a te processzorod.😉

Eladó le akart húzni, vagy szimplán balf@sz ! : [LINK]
0
0
0
0
bukta2 avatar
ha FM1-es foglalatú procit rendelsz akkor elvileg semmilyen probléma nem léphet fel, mivel az alaplapod azt támogatja,a procik közül kell választanod, azt meg majd valami szaki megmondja hogy melyik a jobb.
0
0
0
0
Jacobydapro avatar
hello! processzort vásárolnék, socket fm1 foglalatosat, kinéztem, a lehető legjobban, viszont számtech' boltban azt mondták, nem talált az alaplapomhoz csak ha lecserélem azt is, lehet jobban járnék és azért mondta, de ha nem és csak le akart húzni, mert én ugye árukeresőn találtam magamnak 3 jót ( AMD Athlon II X4 640K 3.00GHz FM1 , AMD A8 X4 3870K 3GHz FM1 , AMD Athlon II X4 651 3GHz FM1 ) ha valaki tudna segíteni, hogy melyiket éri, meg vagy egyáltalán, ha megrendelem, milyen problémák léphetnek fel, azt megköszönném. 😀
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Na akkor megerősítést nyertem általatok. Maradok az Intel tervnél. Leginkább egy 3570k mozgatja a fantáziám csak előtte tudni akartam merre érdemes még körbe nézni mert egy CPU teszt elég relatív. Köszi mindenkinek és jó8! 😀
0
0
0
0
ximo avatar
Most nem találtam hirtelen rendes tesztet, de a játékok alatt a különbség kb ló... lehet: [LINK]
0
0
0
0
ximo avatar
kistiko07a: szerintem hagyd a fenébe, nem hiszem, hogy annyival jobb lenne az fx, hogy megérje lecserélni, nem kevés az a Phenom még játékra
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Hali mindenki, úgy érzem eljött az ideje, hogy lecseréljem a Phenom-om és mivel szűkös a keret én egy FX6300-ban gondolkodom. Alaplapcsere nem nagyon jöhet szóba, így AM3+ vonalon mozognék. Megéri-e lecserélni a mostanit, illetve Cpu igényesebb játékokban mennyire állja meg helyét? Vagy esetleg hagyjam a fenébe és gondolkodjak Intel rendszerben? Csak mert az sok-sok %-a a fizumnak. Köszi előre is! 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
At Il La: i5 vagy i7 szériánál 1-2% eltérés van közöttük azonos órajel esetén. Legyen az 2k-s 3k-s vagy 4k-s széria. Ráadásul a 4-es széria nem is a legjobb tuningban.
0
0
0
0
no avatar
Sacpatrik, itt nézz szét : http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php
Elég pontos kis lista, ez alapján lehet valamennyire hasonlítgatni a procikat.
0
0
0
0
At Il La avatar
sziasztok, hamarosan vennék valamilyen procceszort, és az lenne a kérdésem, hogy intelcore i5 3-4 között mekkora eltérés van teljesítményileg? megéri ráfizetni?😃 és, hogy ezekhez melyik az az alaplap ami nagyon olcsó és jó lenne?😀 ddr3 ram támogatással?😃 a választ előre is köszi...ha nem írnék a közeljövőben ide akkor elnézést csak elvagyok havazva....
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció