Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
vagy Zalman ZM-Z3 Plus. Ugyan nem annyira szép, mint a Z11, de 360mm-es VGA is belefér, szemben a Z11 290-300mm-vel. És még olcsóbb is 4-5e Ft-al.
0
0
0
0
Bronson avatar
na sikerült:

[LINK][url][/url]
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Proceszor hűtő nem nagyon fontos csak akkor ha van tuningolva.En inkább azt csinálnám hogy vennék most hdd-t és használnám a gyári hőtőt és aztán vennék majd utána egy jobb hűtőt.Táp az elég ha van 550 de márkás legyen fsp,chieftec,seasonic stb...
Házből olyant amibe már van hűtő ilyen a zalman z11 ,és plus.A plus-osba több hűtő.
De én még vettem plus 2 hűtőt bele alulra és a tetejére is mert videókárty kicsit melegedet.
En is most ajánlom hogy vegyél az elején SSD-t mert rögtön arra telepítheted a rendszert.
0
0
0
0
winrar avatar
És ha véletlen bezárod a böngészőt, máris üres lesz a kosár a következő indításnál 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
azok a fránya cookie-k... 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Mivel csak a te gépeden látható. Nem véletlen rakok be én is screenshotot.
0
0
0
0
Bronson avatar
ó, pedig nálam működik ha megnyitom... na majd mindjárt screenshot...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Nem jön át a linken az alkatrész, csak üres táblázat.
0
0
0
0
Bronson avatar
Itt az verzióm. Nem a legolcsóbb minden a vga miatt, egy gtx 970-et raktam be, fullhd mellé az is bőven elég... valamint mutatósabb ház, ssd, jobb táp, jobb lap stb...

[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
fir3:
Én 3-4 év múlva a gépet eladva + addig megtakarított összegből egy teljesen új gépet állítanék össze.

Ez esetben én is az i5 - r9 290-re voksolnék (Na jó, ebben az árban fx-8350-re de nem akarok újabb vitát kirobbantani teljesen feleslegesen.)

Az SSD-n viszont elgondolkodnék már az elején, hiszen ha azt beszerzed, újratelepítheted a gépet. Bár vannak oylan szoftverek, amik letükrözik a vinyót az SSD-re, de tapasztalatom szerint nem túl jó megoldás, mert nagyon sok szerencse is kell hozzá. Bár persze az újratelepítés sem nagy durranás, csak én például nem szeretem újra és újra belakni a gépet, hacsak nem vagyok rákényszerítve. Vagy köztes megoldásnak el lehet gondolkodni egy SSHD-n, ami egy öszvér megoldás az SSD és a HDD között. 22e Ft-ért már van 1Tb-os. Gyorsabb, mint a HDD, bár inkább az olvasási sebessége jó, mert az írási oylan, mint egy sima HDD-jé, de ugye a szoftverek betöltésénél, játékok betöltésénél, oprendszer betöltésénél épp az olvasási sebesség a fontos.

A jó alaplap és táp fontos, bárki bármit is mond. Házból is érdemes egy jót venni, nem valami olcsóba pakolni. Szóval ez is rendben. Hűtő nem biztos, hogy kell. Persze ártani sem árt, de a 4690-nek nincs gondja a kupak alatti pasztával és ha amúgy sem akarsz tuningolni, elég neki a gyári hűtés is, ha jó a ház, amibe beleraktad.
0
0
0
0
winrar avatar
Persze, én mindenképpen így venném, ha nem lenne most gépem és lenne 300ezer forintom. Mert nekem így érné meg, a teljesítményre hajtok inkább.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
En is azt mondom majd ő eldönti mit akar venni a gépbe.
0
0
0
0
favoriteguy avatar
Persze így mindent lehet ha a legolcsóbbat választod ki a többi hozzávalóból...
0
0
0
0
winrar avatar
favoriteguy: Nagyon könnyen, játékot szem előtt tartva:
[LINK]
Kicsit túlléptem a 300-at, ez igaz, de nem a legolcsóbb GTX 980-at raktam bele. És nem, nem lesz több FPS-ed gamer alaplappal, SSD-vel (egyedül i7-tel egy kicsit, de az meg jócskán a vga rovására menne).
0
0
0
0
csuz-li avatar
csenke: Igazad van. Ez is egy megközelítés, csak én mindig abból indulok ki, hogy ha ma veszek egy gépet, azt később nem cserélem, hanem fejlesztem. Márpedig fejlesztésnél mindig egyszerűbb egy VGA-t betenni, vagy RAM-ot bővíteni, mint lecserélni a processzort. Ettől még a te megközelítésed sem rossz. Azt kell eldönteni, hogy indításnak melyik lépést tegyem előbbre. Ha egyáltalán semmi kompromisszumot nem akarok kötni, akkor fél milliónál indítom a gép árát.

Jut eszembe: Ugye meg van, hogy nem engem kell meggyőzni, hanem a kérdezőt, aki elég régóta nem nyilatkozott. Lehet elijesztettük? 😜
Szóval meddő eszmecserénket, akár jegelhetjük is...
0
0
0
0
favoriteguy avatar
Kíváncsi lennék 300 ezerből hogyan hozol ki egy i5 gtx 980 párost amikor a 980 egyedül 180ezer forint...
0
0
0
0
Titan Killer avatar
winrar:En inkább a r9 290-et támogatom.
0
0
0
0
winrar avatar
300 ezres gépbe i5+GTX 980 való...
0
0
0
0
Bronson avatar
csuz-li: gtx 960... erősebb kártya mellett gondolom te is tudod mi jönne ki... nem azt mondom hogy kuka cpu a HT-s i3, de ebből kiindulva aki játszik csak a gépen, annak nem kell sem i5 sem i7... mint tudjuk ez nem így van.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
csuz-li:Te azt írtad hogy kompromiszomot ne kelljen kötni.Na de 300 ezer forintbol nem jön ki egy i7 proci és egy r9 290.Akkor ha venne i7-et megint mi lnne?Kompromiszum.
Akkor valamit ki kéne spórolni.Pl:. SSD-t Ez megint kompromiszum.
Es ugye ha ssd-t tesz bele most akkor már 300 ezer forintba nem fér bele egy r9 290.Es mi fontosabb játékhoz egy jó videokárty esetünkben r9 290 vagy egy jo proceszor i7?
Még mindig a videókártya.Szerinte egy i3 játékokban ott van ahol a i5.Ez az állítása abszurd.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Nem, csak hasonló.

Erre gondolok:
0
0
0
0
Bronson avatar
eredmény szempontjából lényegtelen, ha játékokról beszélünk.

most jól értem, szerinted játékok alatt ugyanaz a kettő?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Ez igaz, de az eredmény szempontjából lényegtelen, ha játékokról beszélünk.

csenke: Én elsősorban arra próbáltam rámutatni, hogy hol a hiba danee23 logikájában. Azt meg lentebb már megindokoltam, hogy szerintem miért jobb az i7. hadd ne ismételjem meg. Nem azt írtam ott se, hogy az i5 nem jó, hanem azt, hogy ha már van pénz, akkor akár lehet a jobb megoldást is választani és még meg is indokoltam, hogy miért jobb megoldás szerintem. Ezt azóta sem cáfolta amúgy senki, csak azt írta le mindenki, hogy elég az i5, ami egyébként tényszerű és szerintem is így van. Szóval épp elbeszélünk egymás mellett.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
csuz-li:Ne beszélj már hülyességeket.Hol lenne egy i3 egy i5 szintjén?Akkora hülyességeket beszélsz hogy csak no.Saját igazadatot hajtod hogy neki i7 kell.A zalman házzal egyetértek veled de avval nem hogy i7 kell.Kivéve ha dolgozik a géppel.Minek egy drága i7 ha játékra bőven kiszolgálja egy i5.
0
0
0
0
Bronson avatar
igen, csak a 4szál mellett van 4mag, nem kettő...
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Miért is nem elég az i3? Hiszen te azt mondod, hogy az i5 is elég, mert ugye 4 szál elég. Márpedig akkor az i3-nak is elégnek kell lennie. ha megnézed minden grafikus teszten és OpenGL teszten ugyan az a teljesítmény azonos i3-i5 páros esetén.
0
0
0
0
danee23 avatar
Nem elég i3 vagy athlon(kivéve ha az ember nem akar jobb grafikát mint konzolokon) mert pc-n mindig is több számítási teljesítmény kellett és fog kelleni, de i5 kihajt minden single grafikust, i7 esetleg pár fps differenciált okoz, és nem +50%ot
0
0
0
0
Bronson avatar
hát minél magasabb, annál jobb, persze amíg stabil... elég nagy a cpu limited 😊
0
0
0
0
Titan Killer avatar
csuz-li:I7 csak akkor kellene ha renderelne,vagy dolgozna a gépel.Nem ér meg a I7 játékra.Anyival nem jobb ár érték áránya.
0
0
0
0
Omis avatar
szerintetek 4 ghz-en kellő teljesítményt nyújt az x4 860k?
vagy mennyiért állítsam be?
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Ezen logika alapján elég az i3, vagy az Athlon x4 is. Mindkettőben ott van a négy szál és az elegendő teljesítmény. Sőt: [url]http://www.cpu-world.com/benchmarks/browse/1077_96,1085_96/?PROCESS=Next&sel_part=[/url]
0
0
0
0
danee23 avatar
Konzolban 2X4 mag van 1.6 illetve 1.75ön pörgetve. Ezt a teljesítményt i5 is vígan túlszárnyalja 4 maggal is,a plussz szálak meg nem érnek +50%-ot amennyi az árban a diff.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Úgy értem most vesz egy I5-öt z 2-3 evre eleg.Aztan már ugy is kell váltani mert nem a haswelé a jövő.Felesleges I7.I5 játékra bőven elèg.
0
0
0
0
csuz-li avatar
csenke: Új processzorok mindig jönnek, ez mit befolyásol? Ha arra vársz, hogy ne legyen újabb, sosem veszel semmilyent.
A Zalman házban viszont nagyon is egyetértek, szerintem házból ma az a legjobb ár-érték arányú választás.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Szerintem is felesleges az i7 pláne hogy jönnek az uj proceszorok.Zalman pedig az egyik legjobb haz abban a kategoriaban.Nem veletlen vettem en is azt.És még dizájnos is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
HyperxPlus: A játékokkal elbír egy négyszálas processzort. A gyerek 20e Ft-is Athlon x4-e is elbír velük, de nem ez a kérdés. Az összes mai konzolport már 8 szálra van optimalizálva. Az új grafikus API-k meg 6-12 szálon skálázódnak, amikre már jövőre játékok is jönnek. Ha ma elköltök 300e Ft-ot egy gépre, akkor érdemes 2016-ra is gondolni, ha már a keret lehetővé teszi...
Persze el fognak azok menni továbbra is i5-ön, sőt a gyerek is el fog még játszani pár évig a sajátjával, szó se róla, de ha már van rá pénz, akkor miért ne az optimális változatot válassza valaki a kompromisszum helyett?
0
0
0
0
no avatar
Akkor is felesleges az i7 ... i5 is évekig elég ebből a típusból.
0
0
0
0
csuz-li avatar
fir3: Én azért maradnék az i7-nél, mert egyre inkább kelleni fog az a 8 szál, ha a fejlődés irányát nézzük. Már ma is hasznos és ez később még inkább így lesz főleg a játékoknál. VGA-ból szintén a 290, 290x-re szavazok. A többi jó, de házból viszont valamivel olcsóbban van Zalman (itt csenke javaslatát tudom pártolni például), és jobb is, szerintem itt lehetne fogni, de én Zalman felé elég elfogult vagyok, szóval ezt vedd kis fenntartással; a választott ház is nagyon jó egyébként.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
fir3:
Alaplap: Asus Z97-P alaplap 28 292
Proceszor:Intel Core I5 4690 65 696
Memória:Corsair 2x4GB DDR3 2133MHz CMY8GX3M2A2133C11 17 563
Videókárty:Asus R9 290 4GB DDR5 R9290-DC2OC-4GD5 92 258
SSD:Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD 15 592
HDD:Western Digital 1TB 128MB SATA3 WD1002F9YZ 25 756
Tápegység:FSP 650W Raider S 650 80+ 22 612
Ház: Zalman Z11 Plus 18 491
Proci hűtő:Cooler Master Hyper 412S RR-H412-13FK-R1 11 016

Végösszeg:302,265
PCX.HU
0
0
0
0
danee23 avatar
Ja, nem kell i7 gtx 960 mellé. Onnan érdekes az i7 ha van 980ti-d vagy kettő...
0
0
0
0
Titan Killer avatar
fir3:Szerintem I7 játékra felesleges.Megteszi egy i5 4690 vagy ha tuningolni is akarsz akkor 4690k.
Es amit itt kisporolsz abból vehetsz egy jobb vga-t és ssd-t.750w-os táp fölösleges megteszi a 600-650 watt is.Nekem a gépembe 520-as van és teszi a dolgát.
Memória.Találsz sokkal olcsóbban kingston hyper x vagy corsair vengeance-t 16 ezer forintért 2x4 gb-osat.
Vidókártya meg R9 290 vagy R9 290X jobb választás.Te döntöd el milyen márka Sapphire,Asus,MSI,Gigabyte stb.
0
0
0
0
winrar avatar
A legolcsóbb is elég, lényeg, hogy ne referenciahűtős legyen. Erősebb, mint a GTX 960 és nem a memóriasávszél vagy órajel miatt, az nem lényeges, a GPU pontos típusa és egyéb feldolgozó egységet annál inkább. GTX 960 meg nem használ ki 4GB-t.
0
0
0
0
winrar avatar
GTX 960 4GB helyett R9 290.
0
0
0
0
Bronson avatar
winrar : általánosságban mondtam, mivel nem tudtad mi értelme egy gamer lapnak.
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: Nem csak a processzort lehet ám tuningolni. Amúgy a gamer lapokban még jobb biztosítékok, és egyéb védelmek is vannak, hogy a drága VGA és egyéb alkatrészek ne menjenek tönkre.
Szóval nem hülyeség. Ha már az ember százezreket költ processzorra és több százezret VGA-ra, akkor ne egy fapados alaplapba tegye gyenge chipsettel, hanem olyanban, amiben jól is működik és még biztonságban is van. Olcsó lapot tenni egy komoly gépbe pont annyira értelmes dolog, mint tápon, vagy házon spórolni.
0
0
0
0
winrar avatar
Jobb tuningolás H97-en?
0
0
0
0
danee23 avatar
Azért írtam hogy nem kell a leg f*szájosabb cuccokat venni. Mezei i5 és konszolidáltabb alaplap is megteszi, és rögtön hatalmassat spóroltál, amin 3 év múlva vehetsz szintén i5(ami kb ott lesz mint a mostani i7) meg deszka, persze ha az előző eladásra megy, és megint van 3 év garid, új komponensek, vagy konszolidáltabb fogyasztás vagy jobb teljesítmény vagy mind2.
0
0
0
0
Bronson avatar
jobb tuningolási lehetőség, komolyabb hűtés, egy vagon opció amit átlagfelhasználó még csak nem is tudja mire lehet jó, többnyire izolált alaplapi hangkártya és a többi és a többi. a kinézet sem utolsó szempont, ez utóbbi már igencsak relatív.
0
0
0
0
winrar avatar
Csak tudnám, mi értelme van a GAMER alaplapnak...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció