Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyenesmartin avatar
Kmisi99 írta:
Ahogy látom az még odébb van neked! Én annak megyek és mi az iskolában ilyen szar intele celeron 1 magosokon toljuk a programozást😆 Annyira nem kell extrém gép de kapsz majd a cégtől a főiskolán egyetemen meg csak matek matek matek matek matek informatika kb ez lesz rettenetesen kemény matek tudás kell hozza és a fele csapat elég hamar elhullik majd és hidd el majd pár év után egy havi keresletedből olyan gépet röhögve kicsengetsz mint Gaboo7 én és még 1-200 000red marad majd!
A matek még nem is baj.8 év alatt egyszer sem tanultam matekot és én vagyok majdnem a legjobb matekos.Még ösztöndíjat is kaptam.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ahogy látom az még odébb van neked! Én annak megyek és mi az iskolában ilyen szar intele celeron 1 magosokon toljuk a programozást😆 Annyira nem kell extrém gép de kapsz majd a cégtől a főiskolán egyetemen meg csak matek matek matek matek matek informatika kb ez lesz rettenetesen kemény matek tudás kell hozza és a fele csapat elég hamar elhullik majd és hidd el majd pár év után egy havi keresletedből olyan gépet röhögve kicsengetsz mint Gaboo7 én és még 1-200 000red marad majd!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Egy programozónak kell egy erős gép?Mert lehet annak megyek.
0
0
0
0
no avatar
Köszi, ha megkérlek megnéznéd a jövendőeli gépem adatait?
Csak az érdekelne hogy kompatibilisak -e egymással.
Meg szerinted az idei és talán(Talán) a 2011-es játékokat vinni fogja mediumon?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
vargaviktor írta:
Megkérdezném azt, hogy ha egy játéknak a követelménye mondjuk 2 magos 3.00GHz-es proci, De nekem 4 magos 2.8GHz-es procim van akkor vinni fogja azt a játékot?

Persze, lazan ! 😉
0
0
0
0
no avatar
Megkérdezném azt, hogy ha egy játéknak a követelménye mondjuk 2 magos 3.00GHz-es proci, De nekem 4 magos 2.8GHz-es procim van akkor vinni fogja azt a játékot?
0
0
0
0
laci503 avatar
akkor érdemes ugyan olyat venni 😃 csak én nem nagyon találok olyat amien nekem kéne
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kmisi99 írta:
hát ugyan úgy szabályoz szóval elvileg az lesz hogyha van pl egy 1000rpm es venid meg egy 1200 as akkor az 1000 res majd megy mondjuk 500 on a 1200 as megy 700 on elvileg!
Inkább a két ventillátor átlag fordulatszámát fogja mutatni.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
hát ugyan úgy szabályoz szóval elvileg az lesz hogyha van pl egy 1000rpm es venid meg egy 1200 as akkor az 1000 res majd megy mondjuk 500 on a 1200 as megy 700 on elvileg!
0
0
0
0
laci503 avatar
ha jól látom akkor párhuzamosan van megoldva az elosztás szóval ugyan ott vagyok mintha simán átforrasztanám a dolgokat 😃 de különben ha nem egyforma ventillátort teszünk rá akkor mien fordulatot ír ki? 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Na igen eddig is megértettem és ugyan azt mondom! Ilyet kell venni mert ezzel két felé oszthatod azt az egy csatlakozót

Csak hopp rossz kép volt😆 Szóval azért nem értetted😆 Na rakok másikat😆
Na ilyen kell neked ezzel eloszthatod azt az egy csatlakozót kétfelé
https://www.koolertek.com/computer-parts/pc/catalog/ok-1179-1.jpg
0
0
0
0
laci503 avatar
leírom megint 😃 szóval van egy Asus P5Q-E alaplapom amit most vettem nem rég (tegnap bár még nincs procim bele 😆😉 na a lényeg hogy én szeretném majd a leendő procimat tuningolni és úgy gondolom ha 2 venti van a hűtőn jobban menne... csak az a bökkenő hogy az alaplapon a processzorhűtőnek csak 1 dugója van namost én 2 ventillátort szeretnék a processzor hűtőre rátenni és miután csak 1 nek van hely dugó az alaplapon így ha máshova dugom be akkor nem egyformán szabályozná az alaplap a ventillátort és nem lenne jó 😃 jobban nem tom leírni 😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Hát nem tisztán értem! Szóval van egy csatlakozóra akarod kötni mindkét ventit? Akkor csak veszel egy elosztót és kész! Olyat amilyet kell ha 4 pines az alaplapi csati akkor 4 pines Y elosztót veszel
Valahogy így néz ki
https://www.silverpcs.com/images/cables_18_ysplitter.jpg
0
0
0
0
laci503 avatar
nem te félre értetted 😃 2 hely van a hűtőmön szóval arra tudok 2őt rákötni de az alaplapra hogy lehetne 2 bedugni?? mert ha én most bedugom egy házventis csatlakozóba akkor nem egyformán fog forogni 😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
laci503 írta:
adott egy alaplap ami Asus P5Q-e és azt szeretném megtudni hogy lehetne 2 hűtőt kötni a procihűtőmre majd? mert 1nek van hely ... szóval ezt hogy lehet megoldani? előre is köszi a választ

Házi barkácsolás gányolás! Én nem szarakodtam a scythe mugenre rádrótoztam azt csókolom volt!😆 Úgy is egy nagy alumínium/réz darab baja nem eshet ezzel.
0
0
0
0
laci503 avatar
adott egy alaplap ami Asus P5Q-e és azt szeretném megtudni hogy lehetne 2 hűtőt kötni a procihűtőmre majd? mert 1nek van hely ... szóval ezt hogy lehet megoldani? előre is köszi a választ
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
KuTYanMajOM írta:
Persze, azt tudom, hogy egy 1TB-os üres vinyót hamarabb tölt be, mint egy 1TB-os tele vinyót.
A mostani 160-as vinyómon jelen pillanatban 40 GB szabad helyem van és így kb 40 mp mire bebootol a gép. Kíváncsi leszek hogy a továbbiakban ez hogy lesz. 😀

Nekem van hogy össz vissz az 1TB on van 10GB szabad hely és nem nagyon vettem észre hogy lassabb lett a gép!
0
0
0
0
laci503 avatar
reqwiem írta:
Hello!
azt szeretném kérdezni hogy ebbe az alaplapba:Asus P5LD2 belemegy-e egy GDDR5-ös videokártya??(bocs ha nagyon hülye kérdés nem nagyon értek hozzá😞 )

valószínü hogy bele megy mivel olyan a VGA csatlakozód
0
0
0
0
reqwiem avatar
Hello!
azt szeretném kérdezni hogy ebbe az alaplapba:Asus P5LD2 belemegy-e egy GDDR5-ös videokártya??(bocs ha nagyon hülye kérdés nem nagyon értek hozzá😞 )
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Persze, azt tudom, hogy egy 1TB-os üres vinyót hamarabb tölt be, mint egy 1TB-os tele vinyót.
A mostani 160-as vinyómon jelen pillanatban 40 GB szabad helyem van és így kb 40 mp mire bebootol a gép. Kíváncsi leszek hogy a továbbiakban ez hogy lesz. 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nem tudom de nekem rengeteget tököl a windows! Kb 1 perc a bootolás! Bár ebből fél perc maga a bios ellenőrzés meg minden vacak! Meg nem a mérettől függ hogy milyen gyorsan tölt be a windows!
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Gyorsaság függ a mérettől is! Van olyan film, ami 4 GB és van ami 700 MB.
A mostani vinyóm eléggé necces gyorsaságú, nem mondom rá, hogy lassú, de azt sem, hogy gyors.
A mostani vinyóm után biztosan sokkal jobb lesz a helyzet számomra! 😃

Amúgy az 1TB-ot hamar be fogja tölteni a win. vagy kicsit most növekedni fog a rendszerbootolás ideje?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
és az az 1 samsung mérvadó a sok tízezer darab melett? A sebesség mellékes inkáb a tesztelnek hiszek igaz ott se lassú a samsung!

Mellesleg nekem meg 3-4 másodperc!
[LINK]
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Feki1991 írta:
Kmisi99 írta:
Én inkább mondjuk a western digitalt ajánlom igaz hangosabb de kevesebb hullik el belőle és a caviar blackeben sosem ér a fej a tányérhoz! A hőmérsékletük kb ugyan annyi csak a samsung hőmérők csalnak -5-8 fokot !
De elvileg az új samsungokkal már nincs annyi probléma és sokan ajánlják bár hosszútávra nem tudom hogy szerepel
itt írnak pár véleményt róluk!
[LINK]

Csatlakozom misi-hez, ha HDD, akkor WD! 😉
Énmeg nem.Samsungom van nekemis és eddig semmi baja.Nagyon gyors.Egy filmet 10 másdoperc alatt csomagol ki.
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Nekem lassan 6 éve egy 160-as Seagate vinyóm van, szóval ez a WD nem hinném, hogy annyira fontos volna számomra. Meg ez a samsung is azért lett kiválasztva, mert nagyon olcsó. A caviar black-es WD már 20.000 felett van azt hiszem. Annyit nem költök rá! 😀 Egyébként meg nagyon szépen köszönöm hogy segítettetek! 😀
0
0
0
0
ceni98 avatar
a ps2 emuhoz mien gép kell?
mármint gépigényleg
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
Én inkább mondjuk a western digitalt ajánlom igaz hangosabb de kevesebb hullik el belőle és a caviar blackeben sosem ér a fej a tányérhoz! A hőmérsékletük kb ugyan annyi csak a samsung hőmérők csalnak -5-8 fokot !
De elvileg az új samsungokkal már nincs annyi probléma és sokan ajánlják bár hosszútávra nem tudom hogy szerepel
[LINK]

Csatlakozom misi-hez, ha HDD, akkor WD! 😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
[LINK]
0
0
0
0
philips20 avatar
KuTYanMajOM írta:
Tesla GoD írta:
berakod, bedugdalod, formázod azt cső

Remélem ez ilyen egyszerű is, mint ahogy leírtad! 😀
Egyébként köszi szépen! 😀

bátyám gépébe is ilyesmivan csak neki 64 mb os ba és nem kellett vele semmi extrát csinálni csak leformázni azt annyi
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
KuTYanMajOM írta:
Üdvözlet!
Az volna az eget verő kérdésem, hogy ez: [LINK]
Minőségileg jó? És hogyan kell üzembe helyezni a cuccost? Ugyanis kb. 1 hét és itt pihen egy ilyen a gépemben, hacsak nem mondtok csúnyákat róla. 😆

HA magától nem ismerné fel az operációs rendszered, a következő a teendő: Vezérlőpult/felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés. Ott bal oldalon van olyan, hogy lemezkezelés, és ott biztos ki lesz jelezve a HDD. Rámész a nem aktív HDD-re majd, és jobb gomb, formázás. 😜
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Tesla GoD írta:

Remélem ez ilyen egyszerű is, mint ahogy leírtad! 😀
Egyébként köszi szépen! 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Üdvözlet!
Az volna az eget verő kérdésem, hogy ez: [LINK]
Minőségileg jó? És hogyan kell üzembe helyezni a cuccost? Ugyanis kb. 1 hét és itt pihen egy ilyen a gépemben, hacsak nem mondtok csúnyákat róla. 😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
reset alatt teljes resetet értesz vagy csak ki-be kapcsoltad?
0
0
0
0
beatimgame avatar
mind a kettő megvolt és semmi változás
0
0
0
0
lackava avatar
próbáld meg ujratenni a drivert meg reseteld a routert!
0
0
0
0
beatimgame avatar
csősztök. lehet hogy nem jó topichoz írom de azért megkérdem.van egy tp-link tl-wr340gd routerem és amikormost 2napja volt vihar és én kihúztam a konektorból és amikor reggel visszadugtam a gép nem tudott csatlakozni a routerre(nem hiszem hogy géphiba mert tesóm gépe se tud rámenni)pls segítsetek előre is köszi
0
0
0
0
philips20 avatar
hedzsooo írta:
philips20 írta:
egy atiradeon 2600pro melyi ka legjobb driver ? hogy jol mennyenek a játékok rajta

Rendszerint a legfrissebb driver. Rendszerfuggo, h pl. XP64bites driver, v. W732bites kell-e neked.

hello asszem xp hez kell de nem vagyok benne biztos és az atinál ugyan ugy van mint az nvidiánál hogy az összeshez jo a legujjab driver vagy ott különvan csak mert még életemben nem volt atim és nem ismerem unoka öcsém ezzel nyüstöl ugyhogy gondoltam megkérdezem 😃
0
0
0
0
gibdj avatar
Hmm. Gondoltam rá, pedig az egy "Csíftek".😀 Na akkor legalább nem vagyok egyedül... Mármint a véleménnyemmel.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Akkor erosen gyanus, h a tap rossz, szvsz.
0
0
0
0
gibdj avatar
Nem, nem használ. A netet azért írtam, hogy még akkor is. Ha csak van magának a gép akkor is, és előfordul hogy bekapcsolja a gépet már akkor is.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
gibdj írta:
Üdv!

Ismerősnél net közben is néha lefagy a gép, resettel újraindul, de boot közben vagy akár a POST-nál is meghal. Mivel nincs kedvem ide-oda szaladgálni, mit tippeltek, mi lehet a gond? A hőmérsékletek normálisak. Memóriatesztet fogok futtatni nemsokára. MEMTEST-re gondoltam. Táp esetleg?

...Nethez nem hasznal vmi USB-es, Wireless-es kutyut ?

Nekem az csinalt eppenseggel ilyet, mikor rossz driver-t raktam fel veletlenul hozza, aztan a legfrissebb driver a gyarto oldalarol megoldotta a gondom.
0
0
0
0
gibdj avatar
Üdv!

Ismerősnél net közben is néha lefagy a gép, resettel újraindul, de boot közben vagy akár a POST-nál is meghal. Mivel nincs kedvem ide-oda szaladgálni, mit tippeltek, mi lehet a gond? A hőmérsékletek normálisak. Memóriatesztet fogok futtatni nemsokára. MEMTEST-re gondoltam. Táp esetleg?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
philips20 írta:
egy atiradeon 2600pro melyi ka legjobb driver ? hogy jol mennyenek a játékok rajta

Rendszerint a legfrissebb driver. Rendszerfuggo, h pl. XP64bites driver, v. W732bites kell-e neked.
0
0
0
0
philips20 avatar
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kmisi99 írta:
Fingom nincs milyen van! Itt van egy 10mbites meg egy 5mbites net több infó nem is nagyon van! Sőt ősszel volt sebesség emelés és még azóta se frissítették a honlapjukat a szolgáltató
Itt a honlap [LINK]
Van vírusírtóm jelez is ha olyan dolog van de lehet már új kell!
óóóóóóó neee ez biztos vírus a programok telepítése törlésénél is a programok helyett csak nagy fehérség van!😆 De jó! Ebből lehet újrarakás lesz!

Jesszusom de nagy kavalkád van a netszolgáltatóitoknál, alig tudok valami érthetőt kivenni 😆 😂..ÁFSZ meg mit tudom Én mi 😆

Hát, nem tudom mi lehet a gondod, ahogy írtam Én korlátozásra gyanakszom, de inkább ne legyen igazam! 😉
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Fingom nincs milyen van! Itt van egy 10mbites meg egy 5mbites net több infó nem is nagyon van! Sőt ősszel volt sebesség emelés és még azóta se frissítették a honlapjukat a szolgáltató
Itt a honlap [LINK]
Van vírusírtóm jelez is ha olyan dolog van de lehet már új kell!
óóóóóóó neee ez biztos vírus a programok telepítése törlésénél is a programok helyett csak nagy fehérség van!😆 De jó! Ebből lehet újrarakás lesz!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció