Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
segitsetek uj vga választásban.
eddig egy Sapphire R9 270X 2G DDR5 Toxic volt.
olyat szeretnék ami 4gb-os & 512bites
100.000ft van rá
amd vga legyen ha lehet
elöre is kösy
Jelenleg gépem frissítésén ügyködöm. Sok minden már megvan, amivel rengeteget gyorsult és fejődött a gépem.
Jelenéeg egy EVGA GTX 660 2GB SC kártyám van. Szerintetek milyet lenne érdemes venni a jelenlegi konfigba, ami egy ideig megállná a helyét, csak Geforce érdekelne! 😀
750ről nem éri meg 750Ti re cserélni, legalább GTX 950re kellene
[LINK]
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1658216/choosing-gpu-gtx-660-gtx-660-7850-7870.html
A 7870 közelebb áll a GTX 660-hoz, mint a 660Ti-hez.
Igazából a 7950-et is elszámoltam kicsit, ezek szerint. A 670 a legjobb, mint mondtam
Már csak az a kérdés hogy megéri-e a 670 azt a plusz kb 10-15 ezret a 7870-hez képest 😊
Ahogy olvasgattam eléggé jól húzhatóak a 7870-ek szóval akár még a 7950 teljesítményét is el lehet érni ami nekem már elég is lenne.
Illetve a GCN miatt a jövőre tekintve lehet-e előnye az AMDnek?
[LINK]
A GTX 670 az HD 7950-el van párban. Egyértelmű a legjobb választás a felsoroltak közül. Az AMD nem jobb, mint az Nvidia.
A teljesítmény sorrend:
GTX 750Ti
HD 7850
(GTX 660)
HD 7870
(GTX 660Ti)
HD 7950/GTX 670
Amiken eddig gondolkodtam 7850/7870 esetleg 7950 de ez elég ritka.
NVidia oldalról pedig GTX 750ti,GTX 670.
Más alternatívát is szívesen fogadok illetve hogy ehhez a procihoz mi lenne a legjobb választás.
A cél az lenne,hogy fullHD-ra upgradeljek közepes magas beállításokkal meglegyen 30 fps minimum és maradna a jelenlegi procim.
Most nézegettem youtubeon videókat és az nvidia kártyáknál sokkal smoothabbnak tűnik az fps.Ez tényleg így van vagy csak én vagyok hülye?😃 Illetve lehetséges az hogy egy GTX670 könnyebben kihajtható mint mondjuk egy hasonló kategóriás GCN AMD?
Előre is köszi! :R
CPU: Phenom x4 965@ 4 GHZ
Válaszd azt amelyiknek több a garanciája, bár a Zotac újonnan 2 év add ha jól tudom így nem kérdés akkor.
Ezt annó is megmutattam a nagy szakiknak akik szerint a kártya nem tud 3.5 giga fölé menni,vagy ha kicsit is túl megy szaggat,akor nem tudott rá mit mondani senki!A képen látható fps érték ellenére teljesen jól játszható volt a játék,énse hittem volna,és maximális beállítás,na most akkor mi is van ilyenkor?
Az lenne a problémám, hogy sajnos a gépem nem képes maximumon kitolni a witcher 3-at, az AC syndicatet stb...
Videokártya kevés nekik, így a kérdésem, hogy mi érné meg jobban? Vegyek még egy gtx 970-et, vagy agyjam el, s vegyek egy erősebbet? A 4gb memória, ami csak 3,5 kevés. Választ köszönöm.
A gépem:
CM. Rs600 táp
asus z87-pro (v edition) (z87a) alaplap
Intel Core i5-4690 35Mhz processzor
thermalright true spirit 90m cpu hűtő
kingston 8gb ddr3 hyperx fury black series memoria
samsung 120gb "sata3 840 series evo basic SSD
asus strix-GTX970-dc20-4gd5 videokártya
Egy Gigabyte GTX 750TI kinéztem magamnak, de elég furcsa és gyanus nekem, mert ennek csak 1 ventilátorja van és elég olcsón is adják, a rendes GTX 750TI-nek meg 2 meg az sokkal hosszabb és 6 ezer forinttal drágabb is. Szerintetek?
http://www.mercateo.hu/p/1505-GV(2d)N75TD5(2d)2GI/Gigabyte_GV_N75TD5_2GI_NVIDIA_GeForce_GTX_750Ti_PCI_E_3_0_2048_MB_GDDR5_128_bit_Dual_link_DVI_I_1_DVI_D_1_HDMI.html?showSimplePage=NO&
A másik kérdésem, hogy melyiket vegyem?
1.Ezt a GTX 750Ti-t amit belinkeltem
2.MSI R7 360 2GB GDDR5 128bit OC
HurricaNE27 !
Nekem is 1 ventilátoros gtx750ti van MSI köntösben!
Igazából én sem értem minek adnak ki belőle dupla-ventilátoros nagy böszmét mikor,
üresjáratban 29!!!!! fokos a kártya! 1óra játék után láttam 38-39 et de ez volt a max 😀
Szóval a ha 750ti-t választod akkor nyugodtan veheted az egy ventiset semmi bajod nem lesz a hőtermeléssel. Amúgy is azt hiszem a max TDP full gázon 60W tehát nem fogyaszt sokat ezért nem is melegszik!
Persze a biztos és hivatalos válasz érdekében az AMD oldalát kéne átkutatni.
Dani46: Ne is mond, épp ezen filóztam én is amikor vettem a 980Ti-t. Anno a 7970-ekért nem kellett ilyen sokat fizetnem darabjáért, pedig azokat is úgymond elég frissen vettem.
[url]http://www.guru3d.com/articles-pages/amd-radeon-r9-270-review,23.html[/url]
[url]http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_r9_270_review,22.html[/url]
(Ok, ez a 270X egy gyárilag túlhajtott kártya, de a 7950 is a boost verzió, nem a sima)
De egy másik oldalon is kb ez jön ki:
Mondjuk az igazsághoz az is hozzá tartozik hogy ezek már elég régi tesztek, megnézném ezeket a kártyákat a legfrissebb driverekkel is.
R7 265=HD7850
R9 270=HD7870
R9 270X=HD 7870 Ghz Edition (a 7870XT azt hiszem még erősebb)
R9 280=HD7950
R9 280X=HD7970
Körülbelül így vannak.
Idézet a ph-s r9 270 tesztből:"Ugyan az R9 270-re hivatalosan már a Curacao kódnevű cGPU került, de ez gyakorlatilag a Pitcairn lapka felújításának tekinthető, így a főbb paramétereket tekintve nincs eltérés a két megoldás között. Mindez 1280 darab aktív shader részelemet tarkar, 2-2 darab ACE, setup és raszter motor, 80 textúrázó csatorna és 32 blending egység mellett."
A 7850 esetében 1024 shader van aktiválva a gpu-ban, szóval a 270-et inkább nevezném egy csökkentett órajelű 7870-nek. (R9 270=925MHz, 7870=1000MHz, legalábbis ha a ref. órajeleket nézzük.)
A tesztekben is inkább a 7870 környékén mozog a 270.