AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
FoLey avatar
carl18 Köszönöm Bandicam-al vettem fel,gépem átlagos,de lehet,hogy egy 750k-760k-ra kicserélem és ha viccesnek is hangzik vmw formátumba raktam fel,mert az én netem tök lassú a feltöltése,de így is közel 300MB-ot evett.

Pixx Tényleg maga a sláger volt akkoriban a GTX 460-nak és mostanában is ha nem fullHD-ban,de az én 1440x900-as felbontásban jól viszi a játékokat.
Természetesen kifogom nagyítani.

Esetleg megpróbálok több játékról készíteni videót ezzel a karival.
0
0
0
0
Pixx avatar
Nem rossz nem hiába volt régen a gtx 460 sláger kártya van benne kraft meg hát húzható is rendesen későbbi gtx560 az 1:1 egy gtx460 csak jól megvan tuningolva.
Csak máskor az afterburnert nagyítsd ki mer nagyon pici.
0
0
0
0
no avatar
FoLey! Jól visszi nagyon 😀 jó erős gép még ez ! 😀 mivel vetted föl?
0
0
0
0
FoLey avatar
Na lett egy kis időm még AC III-al kapcsolatban,nekem így teljesít.

0
0
0
0
SuperPuma avatar
Következő cikk meg az lesz, hogy túl magas az FX CO2 kibocsátása?
0
0
0
0
csuz-li avatar
weri: Pont ez alapján, amit leírsz, perel a fószer is és a cikk írója szépen kifejti, hogy ez miért nem így van. Épp ezért linkeltem a cikket...
A lényeg, mindkét mag teljes értékű, csak van olyan erőforrás, amin osztoznak és az nem csak a gyorsítótár, de ettől még önállóan működőképes egységek. A félreértés általában abból adódik, hogy az egyszerűsített magyarázat szerint fix pontos számításnál mindig(!) két magosként "viselkedik" a modul, míg lebegőpontosnál egyes esetekben(!) egy magosként, mivel a szükséges részegységek a két mag között meg vannak osztva és az megosztott részt az egyik mag lefoglalja a másiktól, de ez csak azt jelenti, hogy a két mag megosztott erőforrását időnként az egyik használja így az a másik mag számára aktuálisan nem elérhető, de ez csak "megfelelő csillagállás"-kor fordul elő, speciális utasításkészletet használó programok esetén és akkor sem folyamatosan.
0
0
0
0
weri avatar
Azert irtak itt 4 magosnak, mert tobbnyire nem tekinthetoek a modulonkenti "masodik" magok teljes ertekunek. Az FX-ek moduljaiban ugyebar fele annyi van mindenbol ami egy magnak kene legyen ezert a teljesitmenyuk is rosszabb foleg lebegopontos szamitasoknal lehet ezt jol latni. A Zen valoszinuleg ezert lesz sokkal jobb mert ott nincs meg osztva minden.
0
0
0
0
csuz-li avatar
weri: off// Történelmük még csak van, csak más a jogrendszerűk, épp történelmi okokból. Náluk nagy divat a "megélhetési pereskedés". //on
De nem is a per a lényeg, mert az ugye nem biztos, hogy bukta, hiszen a pert az nyeri, - amúgy mindenhol világban - akinek jobb az ügyvédje és nem az, akinek igaza van, hanem azért hoztam fel, mert itt is már sokan, sokszor ellőtték ezt a "nem is nyolc mag, csak négy" dolgot, és ugyan próbáltam elmagyarázni, hogy miért nincs igazuk, de a cikkíró nálam ügyesebben forgatja a tollat, illetve billentyűzetet és jobban, összeszedettebben leírja a dolgot, mint ahogy arra én képes vagyok.
0
0
0
0
weri avatar
csuz-li

Inkabb ugy mondanam ezt az fx magokat hogy egy modulban nem teljeserteku a ket mag. De azon kivul 8 magos. Ez ilyen kossunk mar bele mindenbe. Amerika mit is vartam toluk... Normalis tortenelme nincs azoknak 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ma olvastam egy érdekes cikket. Ugye már itt is sokan felhozták, hogy az AMD fx, nem is nyolc magos, csak négy. Úgy látszik, mások is bedőltek már ennek. A cikkben elég szépen le van vezetve, hogy miért is marhaság a felvetés:
[LINK]
Amúgy a cikket, ha valaki lusta végigolvasni, a lényeg:
"Az összes fenti definíció szerint a Bulldozer modul két magnak számít, így a nyolcmagos megjelölés abszolút indokolt. [...] emiatt talán érdemes lenne informatikával foglalkozó szakembereket is bevonni, noha talán ez nem ideális, mert szakértői szemmel semmilyen formában bizonyítható rá a nyolcmagos Bulldozer processzorra, hogy nincs nyolc magja."
0
0
0
0
Pixx avatar
winrar szeretjük a shadowplay-t nem? 😀 Ha kijön az ac syndicate majd dobok fel vidit hogyan szalad 😀
0
0
0
0
winrar avatar
MP4 és H.264-et jobban szeresse a youtube 😜
Meg a Shadowplay eleve abban vesz fel, nem kell semmit sem konvertálnom 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Az +idő! 😆 Amúgy SW BF-nél nem csinálta ezt,de azóta nem használtam és ezt produkálja na akkor mindjárt reinstall program hát ha megjavul.

Szerk.: Hihetetlen megjavult a Bandicamom. 😆
0
0
0
0
no avatar
De létezik konvertáló program! 😆
Én total video convertert használom! 😀
0
0
0
0
FoLey avatar
Kevesebb helyet foglal és a minősége is hasonló mint az avi formátuma.
0
0
0
0
no avatar
Én aviba szoktam felvenni és úgy tökéletes! Miért Mp4 kell?
0
0
0
0
FoLey avatar
Liptik Csak nem mp4 formátumban és nekem az kéne. Action-nak meg serial problémája van.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Liptik: Vagy akár 1300-ért is meg veheted. https://www.g2a.com/assassin-s-creed-iii-uplay-cd-key-global.html
0
0
0
0
Liptik avatar
MSi Afterburnerrel is lehet videót venni.
0
0
0
0
FoLey avatar
Hát beszarás Bandicam+MSI Afterburner AC3 alatt nem mutatja a monitorozást.
0
0
0
0
Liptik avatar
Biztos, hogy nem a procim gyenge neki,
Régebben sokkal jobban ment és nem ezzel a THETA-s szarral, hanem normálissal, akkor az miért van, hogy a Rogue jobban megy? Mert optimalizálták, ez meg bughalmaz, mint az Unity, annyi, hogy ennek legalább a története és játékmente jó, az Unityé borzalmas, de az optimalizálása semelyiknek sem jobb.
0
0
0
0
FoLey avatar
Én úgy tudom,hogy AC3 többmagot használ ki.
0
0
0
0
Pixx avatar
THETA verzió tökéletes én játszottam már vele pár órát és semmi.
0
0
0
0
Liptik avatar
Szerintem a játék optimalizálatlan, kezdem azt érezni, hogy tényleg csak 1 magot használ, vagy ez a THETA verzió egy szar, beraktam egy másikat bemásolom a mentést nagy nehezen megtaláltam és "sérült játékállás", ilyenkor lettem ideges, majd holnap megcsinálom.
0
0
0
0
no avatar
De jó lesz már ! 😃 lesznek benne vonatok 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
ac syndicate-ben már nincs ez

0
0
0
0
no avatar
Igen de akkor is amit gépet összeraktál jobban viszi a játékot mint a ps4 például, unityben 900P 22-30 fps nem nagy szám a ps4-től :S
0
0
0
0
Pixx avatar
Igen azért is írtam ha lesz CFW mint ps3 on vagy nem tom minek fogják itt hívni lehet benevezek egy ps4-re és akkor mehet külső vinyóról rá a gépre a játék és már lehet is játszani 😀 de 18 ezreket játékért adni hát ha bele gondolok hogy 5 játék árán vehetek egy gtx 970-et 😃
0
0
0
0
no avatar
Pixx Igazad van sok pénz benne volt már, de ps4-re meg a játékok kerülnek egy vagyonba! 😀
Én majd idővel egy ps3-at akarok beszerezni, van pár cím amit ott még nem játszottam :S
Gran turismo, god of war 3 stb. Beyond two souls! valahogy tetszik a konzol tévé össze állítás jó feküdni és úgy függni! 😆 gép előtt meg görnyedni kell!
0
0
0
0
Pixx avatar
Nem az ac részek miatt de vannak ott olyan játékok amik pl pc soha nem lesznek az until dawn amivel kurvára játszottam volna de már m1 néztem róla végigjátszást 😞 De majd jön a 2. rész arra be kell szereznem egy ps4-et vhogy 😃 Most is néztem gépigényeket lassan vennem kell memóriát és új gépház is kéne nagyobb ssd meg ilyen apróságok új alaplap fax kivan már pcvel 😃

Tessék konzolon már rég veretik az ac-t is meg a need for speedet is ezért vettem 60 ezeré videokártyát meg i7?
0
0
0
0
FoLey avatar
Liptik Élsimítást miért nem toltad fel maxra? Nekem azzal is jól megy a szekerem. 😃
0
0
0
0
no avatar
Ez még márciusba vettem és akkor még nem igazán játszottam Assasint, most szeptember oktober körül jött ez a AC gamingolás! Azért HD 7770-et vettem mert ez volt olcsón és volt rajta HDMi is, De következő csenvidia lesz (bartos) úgy bizony dá, szükség van a shadowplayra is! Meg a 2 giga videó memória se árt manapság. egy GTX 660 van kicsit 30E fölött , arra gondoltam.
Nem akarom elvenni a kedved a ps4-től de nem igazán remekel azon se a unity 😆
0
0
0
0
Pixx avatar
Főleg ha kapunk egy ac unity szintű optimalizáltságot akkor aztán örülni fogok én már amúgy is ha lenne Ps4-re törés(nincs pénzem 2 hetente hogy 10-20k-ba vegyek játékot) már rég az lenne meg egy pc valami amd apu-s (a10 5800k) amin megy a cs:go azt szia 😀

De nem értem amúgy ha ennyire ac mániás vagy mér egy AMD-s vga-d van
0
0
0
0
no avatar
Mikor én nyáron frissítettem a gépet 7-ről 10-ra! Játékokban semmi változást nem tapasztaltam csak a rendszerben .d Most ha liptik esetében mind két tényező 80%-on végzi feladatát is tudjuk hogy a játék mennyire processzor igényes nem nehéz kitalálni melyik tényező limitál 😆 De nyomj egy videót 1280X720P-ba és akkor pontot rakhatunk az ügyre.
Ez miatt asszem érdemes lesz videókarit cserélnem! 😆
0
0
0
0
Pixx avatar
Nekem win10 mellet megy 99%-on vga szóval ne arra fogd 😀
0
0
0
0
Liptik avatar
De a GPU sem megy 100-on és gépigény szerint meg kéne bőven lennie, szerintem az a baj, hogy ez a játék nincs barátságban a Windows 10-el.
0
0
0
0
Pixx avatar
azért nem megy 100%-on mer a vga limitálja nem olyan nehéz kitalálni.Vagy a játék nem használja ki a processzor erőforrásait.De nálad az első lesz sztem.
0
0
0
0
no avatar
Honnan tudjam kérdezz meg az ubisoftot. Nem sok játék van ami tényleg 100%-on kotorja a processzort de azok a címek olyanok mint a Crysis 3 vagy például Watch dogs, esetleg gta 5.
GTA 4 is 75%-ot használ. E5450 GTA 4 alatt 70-75%-on ment, I5-3470 alatt ugyan úgy 70-75%-on szokott menni. Számít a grafikus motor , crysis első része meg 2 magra van megírva .d szóval oda erős magerő kell.
0
0
0
0
Liptik avatar
Ha nem megy 100-on, akkor miért van?
0
0
0
0
no avatar
Attól hogy nem 100%-on még lehet processzor limited. Kevés neki az FX 4100.
0
0
0
0
Liptik avatar
Régebben az volt a baj, hogyha feltettem maxra a grafikát az AC III-ban, akkor ilyen érdekes textúrák volta, de azt megoldotta egy driever frissítés + lett pár + fps-m. Most meg minden jó a textúrák, csak érdekes módon le megy 10-15 fps-re, hogy nem használ semmit se 100-on.
0
0
0
0
no avatar
Hátna! 😃 Driveren belül állíts át valamit!
0
0
0
0
Liptik avatar
Akkor most mi van, miért nem használ semmit 100-on fullon, most kipróbáltam Most Wantednél is, ott 60 fps-t írt és 10% CPU 11% GPU és a 60 fps lockot kikapcsolom fel megy 75 fps-re és 30% CPU és 40% GPU, nem kéne akkor 100-on használni a vga-t? Nekem régebben fel ment 100 fpsre +.ra is, akkor most miért nem?
0
0
0
0
no avatar
Liptik kevés a processzor. Ha egy I5-3470-et 80%-nál nem használ jobban ki a játék akkor az FX 4100-at miért kéne 100%-on használnia? Ha kevés volt a winyod akkor nagyon laggolna több másodperce is megállna a kép meg ilyenek.
0
0
0
0
Liptik avatar
És akinek nincs olyan " Show in On Screen Display"?

Szerk: Rájöttem, valami server nevű programot is rá kellett rakni.

Érdekes módon ez is úgy jelzi ki, hogy a CPU meg a GPU nem használ 100-at max 80-at Ilyenkor a HDD-mel van a baj? Vagy mert optimalizálatlan.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Mellesleg jó pár ilyen tutorial videó van fent YouTube-on Afterburnerhez.
0
0
0
0
FoLey avatar
Liptik Ebben mi a nehéz?
https://kepfeltoltes.hu/151108/kkkkk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Liptik avatar
Hogy mutassa játék közben.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Mit nem lehet beállítani az MSI Afterburnerben?Én évek óta használom, nem annyira bonyolult.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció