Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
de a házon van rajta a matica!! ezt nem írtam bocs
0
0
0
0
no avatar
Nem kell szétszedni cSak annyi h leveszed a gápházad oldalát és ott megnézed h nincs-e ráírva! De am nm árt azt se kipucolni és ha komolyabban akarod kitusztaní ahhoz szét kell szedned :S
0
0
0
0
no avatar
de garanciás és nem szeretném szétszedni!
0
0
0
0
no avatar
Elvileg rá van írva a tápra! 😆
0
0
0
0
no avatar
azt hol tudom megnézni h milyen a tápom!!!
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
JoshJuve írta:
szeretném megtudni hogy milyen videókártyát rakhatnék az alaplapomba vagy rakhatok e mellé és akkor milyet vagy egyáltalán mit lehetne belerakni?(8400gs nem a legobb😢) PLS írjatok!!!

Barmilyet rakhatsz bele, a deszkat tamogatja a PCI-express-es csatiju karikat, de a tapodat nem irtad az adatlapodnal, erosebb VGA-ahoz lehet, h cserelni kell, ha a mostani tapod gyenge lenne. 😉

DarthRoni , hiba pakolod be a hangkarit a vasadba, NEM fogja felismerni a rendszer, se XP, se W7, se semelyik, csak ha az inditas utan a BIOS-ban letiltod az integraltat eloszor !!! 😉
0
0
0
0
no avatar
szeretném megtudni hogy milyen videókártyát rakhatnék az alaplapomba vagy rakhatok e mellé és akkor milyet vagy egyáltalán mit lehetne belerakni?(8400gs nem a legobb😢) PLS írjatok!!!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, nekem olyan problémám van, hogy van egy Genius soundmaker 5.1-es hangkártyám, de valamiért ha berakom a gépbe, nem látja....

szerintetek az a gond h nem kompatibilis a win7-el, vagy esetleg a PCI slotom nem működik?

nagyon remélem hogy nem a 2. :S
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát vannak gyárilag OC-zott, és erősebb hűtővel ellátott darabok is, pl az MSI GPU-ja 640 MHz-en megy, a vapor-x esé 650-en, a gyári csak 625-ön
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hát sztem mind bármelyik átlagos kártyát úgy lehet oc-ni szal kb +100mhz sztem ez az átlag
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ok, itt minimális különbségek vannak minimális árbeli eltéréssel, a 4850-esek OC-zhatósága meg kimaradt az életemből😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
ok, sapphire-t nézett haverom 26k-ért akkor azt veszi, kösszi a help-et....
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
sztem pl egy MSI R4850-2D1G-OC 1024MB GDDR3 egész jó 25-ért
0
0
0
0
Cooley avatar
Valóban! 😆 Nos a GT-vel szemben simán megér 5eFt felárat a 4850 véleményem szerint, de 10eFt-ot már nem! 😀 Mondjuk az is kérdés, hogy pontosan milyen típusú az a 4850?!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
ha feljebb mentél volna le van irva mikor a gépet kérdeztem legelöször de amúgy GT 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
De 9800 mi? GT GTX GTX+ GX2? Nagyon nem mindegy. 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
ja igen tesla már rá jöttem hogy cf-hülyeség de akkor a hd4850 sokkal jobb mint a 9800, mármint megéri a +10k??(vidkarival 80k-ért adja)
0
0
0
0
Cooley avatar
Tesla GoD írta:
GTX 460-ból hogy csinálsz CF-et?😂 de am 2 karis rendszerbe téll a 460ast ajánlom én is😉

Upsz. 😆 Arra fókuszáltam, hogy 2 kártyás rendszer. 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
am most 60ért vesz 1 gépet, amibe 110k-s több karis rendszert akar? mert nem biztos jobban jár vele mintha 1 karit venne...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
nade ha 60kból megveszi a gépet és vesz egy pl:hd4850-et jobban jár mint a 9800-al? és ez 90k a hd-val...
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
GTX 460-ból hogy csinálsz CF-et?😂 de am 2 karis rendszerbe téll a 460ast ajánlom én is😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Quadgame94: Egyértelműen GTX460.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
kösszi, haverom videokártya nélkül veszi....60kért, de cf-t akar kiépiteni szerinted melyik vga-val csin cf-t, kb 110k-ól kijöjjön?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Quadgame94 írta:
Mennyit érhet kb ez a gép?? használtan

Alaplap: MSI K9A2 CF (MS-7388) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2
DIMM, Audio, Gigabit LAN Alaplapi lapkészlet: AMD 790X, AMD Hammer)

Processzor: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2*3000 MHz (15 x 200) 6000+

RAM: 4GB DRR2 KINGMAX

HDD: SAMSUNG 1TB HD103UJ SATA Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II 32MB Cache)

VGA: Galaxy NVIDIA 9800GT 512MB

Hangkártya: Realtek ALC888/1200 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller

DVD ÍRÓ (Nagyon ritka darab) TongueIONEER DVD-RW DVR-216D ATA Device
(DVD+R9:12x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-ROM:16x,
CD:40x/32x/40x DVD+RW/DVA-RW)

Tápegység: FSP SAGA 450W
Ház: Mercury KM81
gyorsan kéne válasz
70-80e környékén szerintem.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Mennyit érhet kb ez a gép?? használtan

Alaplap: MSI K9A2 CF (MS-7388) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2
DIMM, Audio, Gigabit LAN Alaplapi lapkészlet: AMD 790X, AMD Hammer)

Processzor: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2*3000 MHz (15 x 200) 6000+

RAM: 4GB DRR2 KINGMAX

HDD: SAMSUNG 1TB HD103UJ SATA Device (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II 32MB Cache)

VGA: Galaxy NVIDIA 9800GT 512MB

Hangkártya: Realtek ALC888/1200 @ ATI SB600 - High Definition Audio Controller

DVD ÍRÓ (Nagyon ritka darab) TongueIONEER DVD-RW DVR-216D ATA Device
(DVD+R9:12x, DVD-R9:12x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-ROM:16x,
CD:40x/32x/40x DVD+RW/DVA-RW)

Tápegység: FSP SAGA 450W
Ház: Mercury KM81
gyorsan kéne válasz
0
0
0
0
laci503 avatar
tudom hogy van windows XP mód de sajnos az alatt nem lehet játékot futtatni 😢
0
0
0
0
kakas avatar
Jan88 írta:
kakas írta:
Jan88 írta:
Szerintetek ha veszek egy GTX 470-et, akkor azt még elbírja a tápom?

Hülyeséget csinálsz,ha GTX470-et veszel! Akkor már inkább GTX460!Igaz gyengébb,de sokkal kevesebbet fogyaszt+olcsóbb+nem melegszik annyira!
Később esetleg mehetne SLI-be is!

Amúgy meg elbbirná simán😃
Inkább akkor vegyél még egy 4870-et,és már közel is vagy a GTX295 teljesítményéhez!De ahhoz kellene némi tuning is!De sokkal olcsóbban megúsznád,ha még egy 4870-et veszel,de akkor számíts nagyobb tápra!

Azért néztem ki a GTX 470-et mert már egész sokat csökkent az ára, meg még fog is remélem ha kijönnek az új Radeonok. GTX 460 nem kell, mert az nem sokkal jobb mint a mostani, SLI vagy CF meg ki van zárva, mert akkor új deszka is kéne. Minimum GTX 470 kéne, egymagos erős kártya kell!! Esetleg új HD 6000-es széria jöhet szóba.

Ha ezek a lehetőségek vannak,akkor nyugodtan megveheted a 470-et!
0
0
0
0
thug85 avatar
Van olyan, hogy Windows XP mode, Windows 7 alá lehet telepíteni! Így Windows 7 alatt tudsz futtatni XP-t külön ablakon!
0
0
0
0
laci503 avatar
hali.
valaki el tudná nekem magyarázni hogyan tudnék egy Windows XP-t telepíteni Windows7 mellé??
úgy képzeltem el hogy van egy külön HDD-m amin most is a win7 megy és arra szeretném mind a 2 windows-t feltenni... na most én nem akarnám letörölni a cuccaimat az 500 gigás vinyóról ha nem muszáj... szóval akkor az megoldható hogy a 36 gigáson (raptoron) megy a wih7 és az XP?? és ha váltogatok a 2 között akkkor mind2 ugyan úgy ugyan azt látni fogja az 500 gigás vinyómon?? és el tudja indítani?? vagy hogy működik ez a dolog? ha 2 rendszert használok össze vissza keverednek a dolgok?? szal pl. XP-n netezek és lementek 1 képet az 500 gigásra ugyan úgy fogom látni Win7 alatt is?? vagy ha pl. win7 alatt fel lett telepítve egy játék akkor tudok XP-n is játszani vele?? valaki leírná hogy is van ez?? meg hogy lehetne megvalósítani?? előre is köszönöm
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
apetit1989 írta:
Flash írta:
Honnan szeditek ezeket a hülyeségeket, hogy "formátozni" ???

Felvidéken így mondják.
jó tudni, h már modern technológiai dolgokban is vannak efféle tájszólások, ez érdekes😃
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Flash írta:

Felvidéken így mondják.
0
0
0
0
kakas avatar
Jan88 írta:
Szerintetek ha veszek egy GTX 470-et, akkor azt még elbírja a tápom?

Hülyeséget csinálsz,ha GTX470-et veszel! Akkor már inkább GTX460!Igaz gyengébb,de sokkal kevesebbet fogyaszt+olcsóbb+nem melegszik annyira!
Később esetleg mehetne SLI-be is!

Amúgy meg elbbirná simán😃
Inkább akkor vegyél még egy 4870-et,és már közel is vagy a GTX295 teljesítményéhez!De ahhoz kellene némi tuning is!De sokkal olcsóbban megúsznád,ha még egy 4870-et veszel,de akkor számíts nagyobb tápra!
0
0
0
0
gergely0224 avatar
Vagy az is lehet h rosszul írtam ki a cd-t?
0
0
0
0
Flash avatar
Olyan van, hogy: formázni, vagy formatálni.
Nekem a kedvenceim a "beinstallálom, beelőzöm, és kitakarja" 😂
Ami magyarul: felinstallálom, megelőzöm, és eltakarja. 😀

(elnézést az offért)
0
0
0
0
gergely0224 avatar
kakas írta:
Mivel a biosba nem állítottad be hogy CD-ről bootljon

Hogyan kell beállítani a biosban h cd-ről bootoljon? Mert régebben sikerült, csak most nem tudom h hogyan köll 😃
0
0
0
0
kakas avatar
Mivel a biosba nem állítottad be hogy CD-ről bootljon
0
0
0
0
gergely0224 avatar
Feki1991 írta:
gergely0224 írta:
Hali
Lehet, hogy nagyon kezdő kérdés, de valaki letudná nékem írni, hogy hogyan kell /nem is tudom hogy mondják/ formatálni a gépet ? Olyan pl mintha ma vettem volna a gépet és csak a alap,gyári dolgok lennének rajta...😀

Nem formatálni, formátozni, de ez mellékes 😀 A legegyszerűbb úgy hogy beteszel egy Windows-os BOOT lemezt s mielőtt telepítenéd (nem muszály telepíteni) az adott rendszert (gyors/lassú) formátolod a gépet.

Van nekem 1 másolt Xp SP3-asom Cd-n. Rákattintok a telepítés gombra,
majd pillanatnyi töltés után 2 választható opció van: Frissítés /ajánlott/ és
új tejepítés /haladóknak/. Személy szerint mind a 2t kipróbáltam, fel is rakta a windows-t de nem formátozott semmit....
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Feki1991 írta:
gergely0224 írta:
Hali
Lehet, hogy nagyon kezdő kérdés, de valaki letudná nékem írni, hogy hogyan kell /nem is tudom hogy mondják/ formatálni a gépet ? Olyan pl mintha ma vettem volna a gépet és csak a alap,gyári dolgok lennének rajta...😀

Nem formatálni, formátozni, de ez mellékes 😀 A legegyszerűbb úgy hogy beteszel egy Windows-os BOOT lemezt s mielőtt telepítenéd (nem muszály telepíteni) az adott rendszert (gyors/lassú) formátolod a gépet.
jej ezek a szép magyarosított kifejezések, kedvencem a konnektálás😂, am OFF vége...
0
0
0
0
Feki1991 avatar
gergely0224 írta:
Hali

0
0
0
0
gergely0224 avatar
Hali
0
0
0
0
no avatar
de csak fifa közbe!! leszedtem a demot és amikor véga a meccsnek lefagy és kiírja!!!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
JoshJuve írta:
kb 5 napja frissítettem! és ez az után történt
Akkor tedd vissza a régit.(Nekem a régi miatt csinállt olyat mint neked.)
0
0
0
0
no avatar
kb 5 napja frissítettem! és ez az után történt
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
JoshJuve írta:
ma azt írta ki hogy az "nv4 dsp képertnyőillesztő meghibásodott" na ez minek az oka vagy minek tudható be?? PLS!!!
Frissítsd a vga drivert.
0
0
0
0
no avatar
ma azt írta ki hogy az "nv4 dsp képertnyőillesztő meghibásodott" na ez minek az oka vagy minek tudható be?? PLS!!!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Ne törődj vele! Valamiért nem tudja leolvasni ennyi! De akkor is hülye értéket adnak! Programmal hülyeség nézni!
0
0
0
0
Cooley avatar
A poén az egészben, hogy találtam még egy progit(SpeedFan), ez +12V-os ágra 9,86V-ot ír, a +5V-ost meg nem is jelzi. 😆 Ez röhej...
Na de a másik kérdés még mindig áll, miért nem mutatja az Everest a többi feszültség értéket?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Cooley írta:
Na kellene egy kis help. Az Everest valamiért csak a CPU mag feszültség értéket mutatja, a többit nem. Ez a kisebbik gond. A CPUID HWMonitor azt jelzi, hogy a +12V-os ágon 14,17V megy, az +5V-os ágon pedig 3,24V, pedig a biosban a H/W monitor azt mutatja, hogy a +12V-on 12V a +5V-on meg 5V megy rendesen?! Tudtok valami más progit feszültség ellenőrzésre vagy tudjátok, hogy az Everestem miért nem mutatja a többi feszültség értéket? Előre is kösz!

!!Szoftveres mérésnek soha ismétlem soha nem lehet hinni!!
!!Csakis a műszeres mérés ad pontos adatot!!
0
0
0
0
Cooley avatar
Na kellene egy kis help. Az Everest valamiért csak a CPU mag feszültség értéket mutatja, a többit nem. Ez a kisebbik gond. A CPUID HWMonitor azt jelzi, hogy a +12V-os ágon 14,17V megy, az +5V-os ágon pedig 3,24V, pedig a biosban a H/W monitor azt mutatja, hogy a +12V-on 12V a +5V-on meg 5V megy rendesen?! Tudtok valami más progit feszültség ellenőrzésre vagy tudjátok, hogy az Everestem miért nem mutatja a többi feszültség értéket? Előre is kösz!
0
0
0
0
no avatar
ma azt írta ki hogy az "nv4 dsp képertnyőillesztő meghibásodott" na ez minek az oka vagy minek tudható be!!! PLS!!!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció