Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
berki_zsolt avatar
azbizony írta:
berki_zsolt írta:
Akkor lehet, hogy nem szereti a tuningot a procid valami miatt, azért állítja az újraindulás után vissza az órajelet.

Ez elégé rossz hír 😞 jó szar procim van...😠

Ez amúgy létezhetetlen, hogy 1 mhz emelés hatására már kiakad a proci...
0
0
0
0
azbizony avatar
berki_zsolt írta:
Akkor lehet, hogy nem szereti a tuningot a procid valami miatt, azért állítja az újraindulás után vissza az órajelet.

Ez elégé rossz hír 😞 jó szar procim van...😠
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
0
0
0
0
azbizony avatar
gyenesmartin írta:
azbizony írta:
gyenesmartin írta:
azbizony írta:
Szeretném a procimat húzni egy kicsit de sajnos nem tom hogy kell😕

Robust graphics booster [AUTO]
CPU clock ratio [12x]
CPU frequency 2.40Ghz (200x12)

************ Clock chip Control**********
CPU host clock control [Enabled]
CPU host frequency [200]át lehet írni de nem tom mire kell 😆
PCI expres Frequency [Auto]

************ Dram Preformance Control********
Preformance enhance [Standard]
System memory multiplier (SPD) [4.00C]
Memory frequency (Mhz) 800 800
Dram Timing Selectable [AUTO]

Ezeket vannak a BIOSBAN 😃 Miket kell átállítan hogy tudjam emelni az órajelet? Am még ír pár dolgot, ha kell leírom azokat is.
CPU host frequency ezt emeld meg egy kicsit.Ha itt 1mhz-et emelsz akkor 12mhz-el lesz gyorsabb a proci.

Írjam át pl 201 re és utána mentsem el vagy mi?
Igen.

Nem tudom mit rontok el 😕 átírtam elsőre 201 re elmentem akkor leáll a gép újraindul és még a monitor se kapcsol be megint újraindul de ugyan úgy 200x12-t mutat meg a cpu-z is csak 2400Mhz-t mutat. Átírtam 202x12 re és ugyan azt csinálta mint elsőre de ha belépek a biosba ott meg azt mutatja hogy 2.42Ghz meg 202x12-t mutat 😕 jaa és a ramra is 808 Mhz-t ír. Mit ronthatok el?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
azbizony írta:
gyenesmartin írta:
azbizony írta:

CPU clock ratio [12x]

Ezeket vannak a BIOSBAN 😃 Miket kell átállítan hogy tudjam emelni az órajelet? Am még ír pár dolgot, ha kell leírom azokat is.
CPU host frequency ezt emeld meg egy kicsit.Ha itt 1mhz-et emelsz akkor 12mhz-el lesz gyorsabb a proci.

Igen.
0
0
0
0
azbizony avatar
gyenesmartin írta:
azbizony írta:

CPU clock ratio [12x]

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
azbizony írta:

CPU clock ratio [12x]

0
0
0
0
azbizony avatar

CPU clock ratio [12x]

0
0
0
0
Feki1991 avatar
A YouTube a Google-é vagyis a saját böngészőjükkel biztosan kompatibilisebb mint a konkurenciásokkal, ezért próbáljátok ki Chrome-val, ha azzal is sz@rakszik akkor a YouTube-val gond.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kakas írta:
Próbáljátok explorerrel,hátha csak a firefox szarakodik...
Azzal egy kicsit jobb.
0
0
0
0
kakas avatar
Próbáljátok explorerrel,hátha csak a firefox szarakodik...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Nálam is a youtubeval van a baj.Már régen betöltötte az egész videót, de folyton elkezd töltögetni nézegetés közben.De ezek csak HD-eknél van így.
0
0
0
0
kakas avatar
Rick írta:
Miért van az hogy egy videót se játszik le a youtube? Ma délután még
tudtam nézni videókat rajta, most meg egyet se játszik le, folyton tölt!

Adobe Flash Playerrel lesz a bibi sztem
0
0
0
0
Fatal_Error93 avatar
Miért van az hogy egy videót se játszik le a youtube? Ma délután még
tudtam nézni videókat rajta, most meg egyet se játszik le, folyton tölt!
0
0
0
0
no avatar
köszönöm ez így már abszolút kínai, viszont az oldal nagyon teszik és idáig rendkívül hasznos volt, plusz köszönöm a segítséget😀
0
0
0
0
thug85 avatar
Csabiati írta:
Sziasztok
elég amatőr kérdés ez tudom jól...😞
de érdekelne hogy az NVIDIA Geforce 9500 GT videókártyánál mindíg azt írja ki nekem a shader hogy nem indul el a játék
aztán valójában még is fut...
2.x a videókártyád Pixel shader verziója
szóval lehet ezt én adtam meg vhol rosszul, de vajon mi a valóság, tudja vki hogy mit kéne kijavítanom hogy ez is pontos legyen?😀 és sorry az amatőrizmusért

Íme a kártyád pontos specifikációja!

GeForce 9500GT

* 65 nm G96 GPU
* 32 Stream Processors.
* 550 MHz core, with a 1400 MHz unified shader clock.
* 8.8 billion texels/s fillrate.
* 256 MB/512 MB/1024 MB 1,600 MHz GDDR3 memory or 256 MB/512 MB 1,000 MHz GDDR2 memory, both with a 128-bit memory bus.
* 25.6 GB/s memory bandwidth for boards configured with GDDR3 800 MHz memory.
* Support DirectX 10, Shader Model 4.0, OpenGL 3.3, and PCI-Express 2.0.
* Supports 2nd generation PureVideo HD technology with partial VC1 decoding.[5][6]
* NVIDIA SLI - ready technology
* HDMI technology Support
0
0
0
0
no avatar
😀tuuudtam én csak teszteltema atársaságot😃 (vagyis örök hála)
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
a videokártyád SM 4.0-ás, ezt a géped szerkesztésénél tudod kiválasztani a GPU magok száma és az operációs rendszer között😉
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok
elég amatőr kérdés ez tudom jól...😞
de érdekelne hogy az NVIDIA Geforce 9500 GT videókártyánál mindíg azt írja ki nekem a shader hogy nem indul el a játék
aztán valójában még is fut...
2.x a videókártyád Pixel shader verziója
szóval lehet ezt én adtam meg vhol rosszul, de vajon mi a valóság, tudja vki hogy mit kéne kijavítanom hogy ez is pontos legyen?😀 és sorry az amatőrizmusért
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Hogy ne lenne érdemes aktiválni!
Bár ahhoz kell egy kis szerencse, de ha sikerül mindkét magot aktiválni, 2-szer jobb lesz a teljesítménye.
0
0
0
0
SkyWolf avatar
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy erdemes-e video alapjan aktivalni ennel a procinel a masik ket magot? ( AMD Phenom II X2 550 ) ?
0
0
0
0
gibdj avatar
Köszönöm! Akkor veszek egy kábelt!😃
0
0
0
0
gibdj avatar
Üdv!

A kérdés lehet hogy láma, de ilyen HD cuccosookban nem vagyok otthon. Nos mi nem vagyunk hardcore filmnézősök, sima avikat és néha 1080-as múvikat szoktunk sasolni. Az 1080-asokat úgy, hogy HDMI kábellel kötöm össze a gépemet a tv-vel. Nos ha én egy laptopot cuppantanék rá a televízióra egy sima d-sub-os kábellel, és egy jack-jack-el, az is jó lenne? Úgy is ki lenne használva az 1080p meg a fullhd meg a fene tudja mi? Válaszokat köszi!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
a 2 gb ram 800mhz-s? ha igen akkor még jó, proci egy core2duo e7500 ami 30eFT, videó kártya az 'nem rossz' de a az e7500-hoz egy hd 4850 ami 25-30eFT között van, ha nvidia akkor meg egy 9800GT ami kb ugyan ennyi,,,,,de ha ilyesmit kérsz ird le mennyi pénzed van úgy könnyebb
0
0
0
0
zola1995 avatar
szntetek mit kéne fejleszteni a gépembe
és az kb mennyibe kerülne?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
huh nem véletlen Carmageddon az avatarod, elég morbid megoldásokat tudsz mondani 😆 én pont lesz.rom azt a hangkártyát, az a lényeg, hogy ne az alaplappal legyen baj, mert úgyis akarok majd venni hangkártyát, csak meg akartam nézni mennyi a különbség az alaplapi vagy egy olcsóbb, de jó hangkártya közt, kár h nem akar sikerülni
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ismerős a helyzet, nálam lankártyácal fordult ilyen elő. Hiába csavaroztam be, ahogy rányomta a csavar a kártyát a doboz házához, a csatlakozó kimozdult a pci végéből. Én egyszerűen elferdítettem a lankártyán azt a vaslemezt és onnantól jó lett. Próbáld meg de is.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát ***om ez kurvára nem adja be, biztos nem az a baj h eredetileg XP-re készült? vagy mi a rák van ezzel a szarral, az a baj h másik hangkártyám sincs h megnézzem mi a szar, dehát akkor minek PCI szabvány ha rohadtul nem fogadja be??????
0
0
0
0
Cooley avatar
DarthRoni írta:
lol hát ez miez..... bekapcsoltam a plug and play-t, érzékelte az eszközt, elkezdtem telepíteni a driverét, és már elkezdte rakni, és kb. 10 mp-vel azután h elkezdte a csíkot, kiírta megint h nem található eszköz, csatlakoztassak, mi a büdös Kiszel Tünde ez????

Próbálkozz, előbb vagy utóbb, de beadja majd a derekát! 😆
0
0
0
0
no avatar
dragking írta:
Meik játéknál van ez? Mert nekem az Assassin's Creed-nél volt! Meg a DMc 4-nél de ott vissza lehet álítani a teljes képernyős modot!

sniper:ghost warrior
0
0
0
0
DarthRoni avatar
lol hát ez miez..... bekapcsoltam a plug and play-t, érzékelte az eszközt, elkezdtem telepíteni a driverét, és már elkezdte rakni, és kb. 10 mp-vel azután h elkezdte a csíkot, kiírta megint h nem található eszköz, csatlakoztassak, mi a büdös Kiszel Tünde ez????
0
0
0
0
no avatar
Meik játéknál van ez? Mert nekem az Assassin's Creed-nél volt! Meg a DMc 4-nél de ott vissza lehet álítani a teljes képernyős modot!
0
0
0
0
no avatar
az miért vanhogy levettem a felbontást egy játéknál és nem teljes képernyős? olyan mint ha egy kis ablak lenne megnyitva! hogy csináljam meg h teljes legyen a képernyő?én még ilyet egy játéknál sem tapasztaltam!!!
0
0
0
0
Cooley avatar
A gép automatice vezérli a beledugott eszközt. Szerintem nem ártana azt is bekapcsolni, aztán meglátod, mi lesz. 😃 Az eszközkezelőben, egyáltalán meg sem jelenik semmilyen ismeretlen eszköz vagy valami?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát csabvarozom én mint az állat, am mi az a PCI plug and play? mert az nálam kivan kapcsolva
0
0
0
0
DarthRoni avatar
megcsináltam, letiltottam az alaplapi hangkarit, de ez a szar hangkártya meg nem szorul bele a PCi slotba, belenyomom, azt jön ki, f.szom szar, most azt se tom h a PCi slotok a rosszak vagy a hangkártya csatlakozója
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Cooley megcsináltam amit mondtál, beraktam a hangkártyát, és ugyanúgy nem látja, mi a franc van ezzel?
0
0
0
0
Cooley avatar
laci503 írta:
miután a windows telepítő sem jön be így windows-t sem tudok feltenni rá így az a HDDregenerátor vagy mit nem tom lefuttatni

A HDDRegenhez nem kell oprendszer, épp ezért ajánlottam azt! 😀
Csak rányomod egy pendrive-ra arról bootolsz, és már megy is.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
DarthRoni írta:
nem :$ hogy tudom ezt megtenni?

BIOS-ban, igaz, mar mashol is valaszoltam neked, ahol szinten felvetetted ezt a problemadat. 😀
SZERK.: Ja, az is itt volt, csak a lap tetejen. 😆
0
0
0
0
laci503 avatar
miután a windows telepítő sem jön be így windows-t sem tudok feltenni rá így az a HDDregenerátor vagy mit nem tom lefuttatni
0
0
0
0
Cooley avatar
Szinte biztos, hogy ez a baj! 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Cooley írta:
DarthRoni írta:

A biosban valószínűleg onboard devices név alatt megtalálod, beállítod disable-re, és kész is. 😀

mingyárt megnézem, nagy boldog lennék ha csak ennyi lenne a baja😀
0
0
0
0
Cooley avatar
DarthRoni írta:

A biosban valószínűleg onboard devices név alatt megtalálod, beállítod disable-re, és kész is. 😀

laci503: Miután a dvd végzett az első fázissal, már a vinyóról kell indítani, ezt ugye tudod? mert nem derül ki egyértelműen abból, amit írtál.
Amúgy futtass le a vinyón egy hddregeneratort. Abból majd kiderül, ha valami gondja van a vinyódnak.
0
0
0
0
laci503 avatar
hali Cry

csináltam az 500 gigáson partíciót... 40 gigát és arra próbáltam feltenni a windows XP-t de nem sikerült mert mikor újraindul a gép nem tudtabetölteni a windows-t meg hiba volt benne vagy nemtom mi pontosan... mondom biztos az Xp telepítő volt rossz és visszakértem tegnap haveromtól az SP3 mas XP-t ami tuti jó de uygan az votl a baj... mondom akkor felteszem a Vistát mert azzal is megy az a játék ami nekem kell mondom jó az is 40 gigára felfér... szépen elkezdtem telepíteni meg minden mondom tök jó... újraindult a gép uyge van az a rész mikro azt írja hogy a telepítés befejezése vagy mi aztán megint újraindul 2.jára és utána megint uygan az mint XP nél rakja be a Win DVD-t vagy mit meg hogy nem, lehetett betölteni a rendszert... oksa megpróbáltam párszor újra... és utolsó próbálkozásnál az volt a baj h uyge kiírta h nyomjon meg egy gombot DVD ről indításhoz na érted megnyomtam és utána semmi... van mikor elindul a csík de megáll vagy fekete képernyő... most semmien windows-t nem tudok feltenni... nem is tudom mi a fene baja van...

ui. a vinyók kop üresek... és lényegében a windows telepítő nem jön be...

szerintetek mi a f@** baja van?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Kikapcsoltad az alaplapi hangkártyát?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, nekem olyan problémám van, hogy van egy Genius soundmaker 5.1-es hangkártyám, de valamiért ha berakom a gépbe, nem látja....

szerintetek az a gond h nem kompatibilis a win7-el, vagy esetleg a PCI slotom nem működik?

nagyon remélem hogy nem a 2. :S
0
0
0
0
no avatar
a büdös pics.ába!!!!😆
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Akkor sajnos nem fogod megtudni! 😕 Sajna a tápokat nem lehet softveresen "nyomon követni".
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció