Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Cooley avatar
Már olyat is láttam, hogy a hangkártya vezérlőpaneljében kellett beállítani, hogy működjön az előlapi panel. Esetleg azt is nézzétek meg.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nekem minden csati műxik, de szét kéne törnöm a házat ahhoz hogy belülről hozzájuk férjek😂
0
0
0
0
FeRR avatar
És ez a jack kábel jó a mikrofonhoz is? Ez a hosszabbító kábel. Ha azt vennék, az jólenne a mikrofonhoz?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Nekem hiába van CM ház hiába dugom be akár melyiket nem jó és az alaplapon csak egy csati van😆
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ahogy látom noname házad van, azoknál gyakran előfordul hogy ócska konstrukció az előlapi panel, és már alapból rosszak az érintkezések, de azért még próbálkozz a biossal
0
0
0
0
Cooley avatar
Lehet, hogy a biosban engedélyeztetni kell a front panel működését.
0
0
0
0
FeRR avatar
Hááát, nem sokat ügyeskedtem, van néhány kábel itt elöl, kettőt rákötöttem az alaplapra, de semmi.. 😕
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát annyi pénzé az csak azé van rajta, hogy legyen hang bazz😂
am most nekem is Realtek integrált van, de abból is egy nagyon gyengus régi, ami egyszerűen halk, de az előző alaplapom ADI hangbigyulája nem volt vészesen rossz...
0
0
0
0
Cooley avatar
DarthRoni írta:
FeRR írta:
Üdv megint! Vettem egy új Fejhallgatót, mikrofonosat, a gond csak az, hogy a zsinor túl rövid. Elől a gépen van egy fejhallgató, és egy mikrofon csatlakoztató port, de egyiksem működik. Hátul viszont tökéletesen, de ha nem a fejhallgatón akarom hallgatni a zenét, vagy akármit, akkor nincs kedvem kihuzigálni folyton, ha a hangfalat szeretném használni, értitek.. 😀 Szóval van valami módja, hogy megtudjam oldani, hogy elől is működjön a port? Vagy csak szerelő képes erre? Vagy mi módja van ennek? Ilyesfélét még nem csináltam, ezért vagyok benne tudatlan. Köszönöm előre is a válaszokat!

egyszerű, az elől lévő portoknak a csatlakozói nincsenek rákötve az alaplapra vagy a hangkártyára ( attól függ h alaplapi vagy értelmes hangkártyát használsz-e 😃😉 rá kell kötni, és működni fog

Erre csak annyit mondanék, hogy a SoundMAX integrált hangkártyák, a Sonic Focusnak köszönhetően nagyon is jót szólnak, és értelmesek, főleg ha az árát is figyelembe vesszük. Mert én most ugye megvettem ezt azt X-Fi Titaniumot, annyiért, amiből egy olyan integrált hangkártyával rendelkező alaplapot is vehettem volna. 😃 És ehhez képest én nagyon is elégedett voltam a régi P5B-s integrált SoundMAX-szal. Persze ha valakinek van annyi pénze, hogy áldozzon egy ilyen hangkártyára meg legalább 100eFt-os hangfalrendszerre, akkor értelmetlenné válik az alaplapi, de amúgy szerintem nagyon is jó dolog! Viszont a Realtek integrált hangkártyák tényleg nem érnek egy kalap sz*rt sem. A mostani alaplapomon az van, és jobban szól a hifim, ha a telefonomra kötöm...
0
0
0
0
FeRR avatar
Rendben, megnézem. Kösz!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
FeRR írta:
Üdv megint! Vettem egy új Fejhallgatót, mikrofonosat, a gond csak az, hogy a zsinor túl rövid. Elől a gépen van egy fejhallgató, és egy mikrofon csatlakoztató port, de egyiksem működik. Hátul viszont tökéletesen, de ha nem a fejhallgatón akarom hallgatni a zenét, vagy akármit, akkor nincs kedvem kihuzigálni folyton, ha a hangfalat szeretném használni, értitek.. 😀 Szóval van valami módja, hogy megtudjam oldani, hogy elől is működjön a port? Vagy csak szerelő képes erre? Vagy mi módja van ennek? Ilyesfélét még nem csináltam, ezért vagyok benne tudatlan. Köszönöm előre is a válaszokat!

egyszerű, az elől lévő portoknak a csatlakozói nincsenek rákötve az alaplapra vagy a hangkártyára ( attól függ h alaplapi vagy értelmes hangkártyát használsz-e 😃😉 rá kell kötni, és működni fog
0
0
0
0
FeRR avatar
0
0
0
0
laci503 avatar
végül is nem nagy külömbség van (vantage szerint) x8 és x16 között kb. 2-3 ezer pont (jó számban ez soknak tűnik) 😃
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Tesla GoD írta:
am nem lehet hogy olyan lap h 2 kártyánál alapból 8x+8x be rakja? bár asszem biosba is lehet ezzel kapcsolatban kontárkodni
am lapodhoz ezt írja:2 x PCI Express 2.0 x16 slots, support ATI CrossFireX™ technology, at x8 link
igaz nem CF lenne, de az elv ugyan az

de Nv+ATI -t hogy lehetne Dual-ban futtatni ? mert az x8-x8 csak dual-ban aktiválódik ami nála nem jöhet létre 😃

sztem be kéne állítani annak az ATI-nak egy x16 gyorsaságot, de ezt nem tudom, hogy hol kell
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
am nem lehet hogy olyan lap h 2 kártyánál alapból 8x+8x be rakja? bár asszem biosba is lehet ezzel kapcsolatban kontárkodni
am lapodhoz ezt írja:2 x PCI Express 2.0 x16 slots, support ATI CrossFireX™ technology, at x8 link
igaz nem CF lenne, de az elv ugyan az
0
0
0
0
laci503 avatar
Tesla GoD írta:
am nem tudom, asszem az aktív slotok fentről lefele lassulnak, de lehet baromságot mondok😃

nem mondól baromságot csak a múltkor mikor hozzám kerűlt egy 8800GTS és betettem akkor mind2 slot x8ban ment :/
de most megint úgy tűnik hogy hozzám fog kerülni egy másik 8800GTS (hangszórót adok érte) hát remélem majd jó lesz bár az előző 8800GTS égi vadászmezőkre távozott lehet azért nem volt jó
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
am nem tudom, asszem az aktív slotok fentről lefele lassulnak, de lehet baromságot mondok😃
0
0
0
0
Hitoshi avatar
hát abba a foglalatba teszed, ahova akarod, szal ATI megy az X16-ba az nv pedig az X8-ba, gondolom más színű... 😃
0
0
0
0
laci503 avatar
meg lehet azt csinálni mondjuk hogy van az alaplapom P45ös van rajta 3 VGA foglalat és ugye abból elvileg 1 darab X16os 1 darab X8 1 darab X4es sebességű... na és ha én beleteszek egy Nvidia karit akkor be lehet azt állítani hogy ATI karim X16ban mennyen?? és az Nvidia csak X8ban? szóval remélem érthető a kérdés
0
0
0
0
philips20 avatar
hát van egy asus 8600 am azse rossz de nem nyügözött le annyira mint a zotak 😃 ezértis folytato ma vonalat
0
0
0
0
kakas avatar
philips20 írta:
DarthRoni: pont azért akarok zotakot mert nekem is azvan és nagyon jo

Tesla GoD: majd megnézem hát ha van valameik cégnél

Én azt ajánlom,hogy ne Zotacot vegyél..mivel már van egy tapasztalatod vele.Próbálj ki egy másikat,pl:Gigabyte..
Csak azért mondom,mert legalább több lesz a tapasztalatod😃
0
0
0
0
philips20 avatar
DarthRoni: pont azért akarok zotakot mert nekem is azvan és nagyon jo

Tesla GoD: majd megnézem hát ha van valameik cégnél
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
esetleg ha tudsz, szerezz egy MSI GTX460 HAWK-ot, azt durván lehet húzni(netto 50k kb)
0
0
0
0
DarthRoni avatar
miért pont Zotac-ot akarsz? mondjuk nekem is az van és nagyon szeretem (L)
0
0
0
0
philips20 avatar
hát a gtx 460 bol zotacba csak 1gb os van de az 44ropi ddr5 ös 256 bit
és van egy zotac gtx460 amp edition 52 ért
0
0
0
0
DarthRoni avatar
én is ezt akarnám megvenni, csak nem akar jönni a számlára az a fizu.... 😆
0
0
0
0
philips20 avatar
hát még nemtudom elvileg a zotac gts 450 et megtudom szerezni 24 ért majd megnézem hogy mennyiért van a gtx 460
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
persze figyelembe kell venni azt a tényt, hogy ha valaki 30ért nézeget VGA-t, akkor nem biztos hogy van rá 40-e, ezen a szinten ez nem úgy működik mint a felső kategóriába, hogy "vegyed az ASUS-t, annak jobb a hűtése egy csak +10k" de a GTX 460 is jó 40ért😃
0
0
0
0
Hitoshi avatar
na ez igaz, ahhoz képest mennyibe kerül, ahhoz képest jó, de még ígyis van hova fejlődnie. 3d-ben Dx11-hez édes kevés lenne ez a GTS 450. Épp most próbálgattam 3D-ben a GTX 460-at, és elég érdekes eredmények születtek. Szóval még mindig a GTX 460 éri meg a legjobban, mivel lehet kapni már 40e Ft-ért is és sokkal erősebb is!!!

[LINK]

Szóval ha kitelik a költségvetésből, inkább egy GTX 460 😉
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
itt a prohardver tesztje, ahoz képest hogy milyen olcsó, nagyon jól teljesít a combosabb játékoknál is
[LINK]
0
0
0
0
philips20 avatar
jo de ne mhinném hogy minden játékkal dx11 be nyomnám igazábol az annyira nem számit nálam hogy 10 vagy 11 csak msot megláttam ezt a karit és megtetszett
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
azért ha megnézed dx 11 mellett is hozza azért a 30 FPS-t a legtöbb játékban, igaz 1280*-as felbontásban
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Mert a Dx11 nagyon eszi a Videokártyát.Metro 2033 alatt dx11 -ben FULL HD-ben full grafikára még egy 5970 is kevés lehet
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hát azért maxon futtatni GTS450-el, sztem felejtős
0
0
0
0
philips20 avatar
hát jo nem max felbontáson de 1280*1024 vagy 1440*900 ba böven viszi maxon
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát Dx 11-ben nem garantál hosszúideig a max(persze ott vannak azok a játékok, amik a 2x ennyibe kerülő kártyákat is megfektetik fullHD-be) de kissebb felbontáson pl sokáig jó lesz😃
0
0
0
0
philips20 avatar
hát ahogy most elnézem a gépigényeket egy jo ideig elég leszs szeritnem még a mpostani kártyám is még mostis fut majdnem minden maxon és ha valami nem is maxon mmegy azsem aztjelenti hogy video kari miatt mindig van valami 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hát attól függ mit értünk a baj szó alatt, az én Radeon 9550-esemmel sincs baj, ami ott áll a polcon😃 de egy darabig elég lesz, az több mint valószínű😃
0
0
0
0
philips20 avatar
na az jo 😃 akkor egy ideig nem lessz baj a kártyámmal bár a mostanival csincs semmi baj
0
0
0
0
Feki1991 avatar
philips20 írta:
és ezt a gts 450 et lehet majd húzni is ? vagy nem érdemes ?

Egészen egy 5770es szintjére tudod húzni, sőt, afölé egy picivel
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
persze, ezeket a karikat bőven van hová húzni, és egy jobb hűtésű darabbal eléggé szépen is lehet, főleg ha a lap is jó alatta😉
0
0
0
0
philips20 avatar
és ezt a gts 450 et lehet majd húzni is ? vagy nem érdemes ?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
csak próbáltam kicsit közérthetőbben fogalmazni, szal jó lesz az😃
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Nem származik mivel ugyanúgy növekszik a sávszélessége a DDR3 + 256 bit-nek mint a DDR5 + 128bit-nek.

Oldal legalja.
[LINK]

toopa: Úgy értettem hogy a 128bites DDR5-ösöknek ugyanúgy növekedik a sávszélességük (freki növelés esetén) mint a 256bites DDR3-masoknak. Vagyis azonos frekin a DDR5-ös 128bites sávszéllessége megeggyezik a DDR3-mas 256biteséével.
0
0
0
0
philips20 avatar
jo megnyugodtam köszi 😃 mert tényleg amit láttam abbol nekem az jött le hogy nagyon jo kari a 450 es ugyhogy szerintem az lessz
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
persze bőven jó lesz, a 9800 GT GDDR 3-as, a GTS450 viszont GDDR 5-ös, szóval nem nagyon származik hátránya a 128 bit-es mem vezérlőből😀
0
0
0
0
philips20 avatar
toopa írta:
Feki1991 írta:
philips20 írta:
Kmisi99 írta:
Sokmindent! De sose ezek alapján döntsetek mert rengeteg összetevő együttes értéke a fontos! Kártya nevét mond úgy lehet megmondani melyik a jobb!

csak mert amit néztem Zotac GeFORCE GTS 450 az 1gb os DDR5 ös rammal és 128 bites az nem gáz ugye ? mert a mostani 9800 gt m az 256 bites attol nem lessz gyengébb nem ? mert a mhz e majdnem a duplája mint a mostaninak

Nem tudom hogy mennyire folyásolja be a memória vezérlő a sávszélleséget, de szerintem szimplán csak freki függő. Kizárt hogy duplája legyen 😀 A valódi freki 1000MHz körül van a DDRIII-mas s a DDR5ösöknél is csak a DDRIII-mat 2szer kell beszorozni míg a DDR5-öst 4szer s így kapod meg az effektív órajelet.
Egyetlen egy helyen láttam ahol a memória vezérlő végett jóval nagyobb sávszélet kapott a VGA de sehol máshol nem.

Hogyne befolyásolná a sávszélességet?
https://img828.imageshack.us/img828/6020/fekinek.jpg
Ha megnézed, hiába megy nagyobb órajelen az 5770 memóriája, mégis jóval alacsonyabba sávszélessége az 5850-nél, hála a 128 bites memóriavezérlőnek.

philips20: Kérlek kerüld a dupla hozzászólásokat, használd a szerkesztést! Köszönöm.

én egy zotac gts450 et néztem minden ben jobb csak akkor a sávszéle kicsit kevesebb az csak nem olyan nagy baj nem ?
0
0
0
0
toopa avatar
Feki1991 írta:
philips20 írta:
Kmisi99 írta:
Sokmindent! De sose ezek alapján döntsetek mert rengeteg összetevő együttes értéke a fontos! Kártya nevét mond úgy lehet megmondani melyik a jobb!

csak mert amit néztem Zotac GeFORCE GTS 450 az 1gb os DDR5 ös rammal és 128 bites az nem gáz ugye ? mert a mostani 9800 gt m az 256 bites attol nem lessz gyengébb nem ? mert a mhz e majdnem a duplája mint a mostaninak

Nem tudom hogy mennyire folyásolja be a memória vezérlő a sávszélleséget, de szerintem szimplán csak freki függő. Kizárt hogy duplája legyen 😀 A valódi freki 1000MHz körül van a DDRIII-mas s a DDR5ösöknél is csak a DDRIII-mat 2szer kell beszorozni míg a DDR5-öst 4szer s így kapod meg az effektív órajelet.
Egyetlen egy helyen láttam ahol a memória vezérlő végett jóval nagyobb sávszélet kapott a VGA de sehol máshol nem.

Hogyne befolyásolná a sávszélességet?
https://img828.imageshack.us/img828/6020/fekinek.jpg
Ha megnézed, hiába megy nagyobb órajelen az 5770 memóriája, mégis jóval alacsonyabba sávszélessége az 5850-nél, hála a 128 bites memóriavezérlőnek.

philips20: Kérlek kerüld a dupla hozzászólásokat, használd a szerkesztést! Köszönöm.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció