Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyenesmartin avatar
kakas írta:
gyenesmartin írta:
kakas írta:
alaplapi hálókártyáról nyomod?
igen.

Sztem a hálókártyád kezd szarakodni..szal az alaplap lehet a ludas!
Ha kihuzod a netet,akkor nem kékhalálozik?
Akkor nem.Hát akkor hamarabb áttérek az AMD-re.
0
0
0
0
kakas avatar
gyenesmartin írta:
kakas írta:
igen.

Sztem a hálókártyád kezd szarakodni..szal az alaplap lehet a ludas!
Ha kihuzod a netet,akkor nem kékhalálozik?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kakas írta:
igen.
0
0
0
0
kakas avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kakas írta:
Ajánlom,hogy rakd újra a gépedet!
Már vagy 3-or meg is tettem.Mindegyiknél ez a helyzet.Azóta kezdődött amikor elment a net és 3-4 napig nem jött vissza.Újratelepítettem utána egy nappal lett és azóta csak kékhalálozik folyton.Alaplapcsere vagy hálókártya kell majd?
0
0
0
0
kakas avatar
Ajánlom,hogy rakd újra a gépedet!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kakas írta:
gyenesmartin írta:
ezt írta ki a kékhalálnál most kb.
0X000000000 0X00000000 0X000000008 0X000000000
ez mit jelent?Csakis net közben kékhalálozik.Játék közben még soha.

Netezés közbe mien progikat szoktál futtatni?
Mozzilla.De ha megy a windows media player akkorse kékhalálozik.Ja és explorernél még sűrűbben kékhalálozik.
0
0
0
0
kakas avatar
gyenesmartin írta:

Netezés közbe mien progikat szoktál futtatni?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
laci503 avatar
nem vantage miatt akartam megcsinálni de végülis nem annyira lényeges 😃
0
0
0
0
kakas avatar
laci503 írta:
kakas írta:
laci503 írta:
valaki nem tudja hogy lehet átírni a VGA biosában legkönnyebben az órajeleket? (SAphire HD5850 REF ) valami egyszerű leírást valaki tud adni? mert találtam én de ott már a képek nem voltak meg hogy illusztráljanak szóval valaki help 😃

Én nem ajánlom,hogy átírd az órajeleit!
Meghalhat a kártyád,ha elrontod a biosát!És azt csak egy másik kártyával tudod visszaírni,ha szerencséd van!
Tényleg nem ajánlom!

de viszont így ha nyomok rá kis tuningot nem áll be energiatakarékos órajelre :S

Akkor ne tuningold!
Ha nem jáccol maradhat alapórajelen,ha jáccol akkoris maradhat.
3DMark miatt meg felesleges tuning állapotba hagyni..
0
0
0
0
laci503 avatar
kakas írta:
laci503 írta:
valaki nem tudja hogy lehet átírni a VGA biosában legkönnyebben az órajeleket? (SAphire HD5850 REF ) valami egyszerű leírást valaki tud adni? mert találtam én de ott már a képek nem voltak meg hogy illusztráljanak szóval valaki help 😃

Meghalhat a kártyád,ha elrontod a biosát!És azt csak egy másik kártyával tudod visszaírni,ha szerencséd van!
Tényleg nem ajánlom!

de viszont így ha nyomok rá kis tuningot nem áll be energiatakarékos órajelre :S
0
0
0
0
no avatar
Tesla GoD írta:
akkor valószínű hogy a lap rossz, más problémának nem sok esélye van...

Akkor asszem kihasználom hogy még 2 év gar. van rá. Remélem erre kiterjed a gar.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
akkor valószínű hogy a lap rossz, más problémának nem sok esélye van...
0
0
0
0
no avatar
Tesla GoD írta:
idézem a gyártó oldalán a lap profiljánál található szöveget
Ha a rendszer memóriahibára hivatkozva nem indul, vagy helytelenül érzékeli a behelyezett memóriamodul méretét, helyezze át a modult a DDR2_1 vagy a DDR2_3 jelölésű foglalatba.
valszleg ez vmi gyári hiba, a foglalatokat végigpróbáltad?
itt van linkbe is:[LINK]

Ezt írtam is fentebb. Végpróbáltam. Próbáltam 800-as 2 gigás és 1 gigás rammal is, meg próbáltam 667-es ramokkal is. Néha gondol egyet, akkor látja az összeset, akkor semmi gond vele. Aztán ha újraindítom, akkor megint csak 476-ot lát.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
idézem a gyártó oldalán a lap profiljánál található szöveget
Ha a rendszer memóriahibára hivatkozva nem indul, vagy helytelenül érzékeli a behelyezett memóriamodul méretét, helyezze át a modult a DDR2_1 vagy a DDR2_3 jelölésű foglalatba.
valszleg ez vmi gyári hiba, a foglalatokat végigpróbáltad?
itt van linkbe is:[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Üdv. Igaz már kérdezem egyszer, bocs az ismétlésért, de már teljesen tanácstalan vagyok. 2 GB ram van egy gépben. Az Everest látja a 2GB-ot. Ha belemegyek a rendszertulajdonságokba, ott 476 MB-ot ír ki. Már ramokat is cserélgettem. Ha két 1 GB-os van benn, akkor is ezt csinálja. Egy örökkévalóság mire betölt a windows. Kipucoltam a ramok helyét, nem mintha lett volna benn valami kosz, még nincs egy éves az alaplap. Olvastam, hogy lehet nem elég a gépnek a táp. Egy Gigabyte EG41MF-US2H lap, E5400 DualCore proci, 120GB winyó van benn. Videókártya nincs. Alaplapit használja a tulaj. 400W-os Codegen táp van benn, nem egy csúcskategória, de sztem ennek a gépnek bőven elég, szóval nem hiszem hogy áramhiányban szenvedne. Valakinek esetleg van valami épkézláb ötlete? Esetleg valami progi létezik ami megmondja hogy mi szállt el a gépben? Előre is kösz.

Ja meg találtam ezt:
http://www.giga-byte.hu/products/mb/bios/ga-eg41mf-us2h_10.html

Szép piros betűkkel írnak egy hasznos dolgot a ramokról. Kipróbáltam ezt is. Semmi változás.
0
0
0
0
kakas avatar
laci503 írta:

Tényleg nem ajánlom!
0
0
0
0
laci503 avatar
0
0
0
0
cseszka avatar
benee írta:
forestgreen írta:
benee írta:
segitséget szeretnék kérni 😃 power 420 w tápom van és h ez mennyit bir el kb? a gépembe ujj vidikarit akarok

Hali!

Hacsak nem akarsz 2 magos, vagy több VGA-t a gépedbe tenni akkor elbír mindent...

hali

hát kb ilyen vga-t akarok h DDR5 és min 256bit-eset 😀 4 magos proci 500gb vinyó 1,5gb ram (bövités lesz) meg venti meg neoncsövet ezt el birná e 😊

Hát ez már igy kétséges.De egy próbát megér.Viszont a tápod a határokonn fog dolgozni ha elbirja majd.
0
0
0
0
Benee72 avatar
forestgreen írta:
benee írta:
segitséget szeretnék kérni 😃 power 420 w tápom van és h ez mennyit bir el kb? a gépembe ujj vidikarit akarok

Hali!

Hacsak nem akarsz 2 magos, vagy több VGA-t a gépedbe tenni akkor elbír mindent...

hali

hát kb ilyen vga-t akarok h DDR5 és min 256bit-eset 😀 4 magos proci 500gb vinyó 1,5gb ram (bövités lesz) meg venti meg neoncsövet ezt el birná e 😊
0
0
0
0
forestgreen avatar
benee írta:

Hali!

0
0
0
0
Benee72 avatar
0
0
0
0
Feki1991 avatar
DarthRoni írta:
igen asszem ez így van ha húzol, akkor nem működik az energiatakarékos szabályzás, bár ezt szakértő erősítse meg 😀

a GTS 250esem leveszi a frekit de hozzá adja a rá OC-zett +t, más VGA-knál nem tudom mit csinál ha OC-zel de szerintem ugyanezt.
0
0
0
0
laci503 avatar
MSI Afterburnerrel csináltam... catalystal is próbáltam simán mert fesz emelés nélkül viszi a 900/5000 órajelet a VGA-m de sajnos ha nem veszi le az órajelet akk meleg eléggé 50-60 fok alapon...
0
0
0
0
DarthRoni avatar
igen asszem ez így van ha húzol, akkor nem működik az energiatakarékos szabályzás, bár ezt szakértő erősítse meg 😀
0
0
0
0
laci503 avatar
az érdekelne engem hogy ha tuningolom a HD5850et és nem referencia órajelen van miért nem áll energiatakarékosra az órajele? azért mert nem ref órajelen van? mert ha nem áll vissza takarékosra sokkal melegebb...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Az miért van, hogy megint elkezdett kékhalálozni a gépem?Annyit láttam, hogy valami cmaudio volt kiírva meg még egy pár darab 0.Ja és csakis netezés közben kékhalálozik.Ha játszok akkor 100% hogy nem fog kékhalálozni.Ez mitől lehet?Alaplapcsere?
0
0
0
0
pakai93 avatar
jahm megvan... köszi szépen 😀
tudtam h vmi kötetet kell keresnem... de xp-n valahogy máshogy volt anno 😂
köszi mégegyszer 😉
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
pakai93 írta:
lenne egy érdekes kérdésem...
ma vettem egy vinyót (samsung 1tb f3 sata2)
be is raktam mindent bekötöttem, de nem látom sehol, sajátgépben se sehol... egyedül a hard disc sentinel veszi észre, kondició teljesitmény 100% hőmérs jó
valakinek vmi ötlet? 😲
Számítógép-kezelés utána lemezkezelés és ott az 1terrára menny rá jobbal, hogy új kötet.
0
0
0
0
pakai93 avatar
lenne egy érdekes kérdésem...
ma vettem egy vinyót (samsung 1tb f3 sata2)
be is raktam mindent bekötöttem, de nem látom sehol, sajátgépben se sehol... egyedül a hard disc sentinel veszi észre, kondició teljesitmény 100% hőmérs jó
valakinek vmi ötlet? 😲
0
0
0
0
Flash avatar
Cooley írta:
Azzal ne is foglalkozz, amúgy állítsd automatára, és akkor az XMP alapján lesz beállítva. 😀 De 0,01V-tól nem lesz baja semminek. 😃 Ráadásul az még mérési hiba is lehet. Nekem volt, hogy a 12V-os ágra több, mint 14V-ot írt, az 5V-ra meg kevesebb, mint 4-et,ami mondanom sem kel abszolút baromság. 😃

XMP-re van állítva, és így állította be magának az 1,66V-ot...
de tökmindegy mire van állítva, mindig 1,66V. (asszem😆😉
0
0
0
0
toopa avatar
Az i7-es rendszereknél a memória feszültsége alap esetben 1,5V, ez a JEDEC szabvány. A maximális ajánlott fesz 1,65V, ezt nem nagyon érdemes túllépni.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Meglehet hogy nem is ír hülyeséget mivel az 1,65 egy "mágikus szám" a processzorba épített memóriavezérlőnek, az új Phenom-oknál már nem gond ha túllépi az 1,65-öt, viszont Intelnél nem tudom mi a helyzet.

Cooley az ilyen fontos adatok általában mindig pontosak!
0
0
0
0
Cooley avatar
Azzal ne is foglalkozz, amúgy állítsd automatára, és akkor az XMP alapján lesz beállítva. 😀 De 0,01V-tól nem lesz baja semminek. 😃 Ráadásul az még mérési hiba is lehet. Nekem volt, hogy a 12V-os ágra több, mint 14V-ot írt, az 5V-ra meg kevesebb, mint 4-et,ami mondanom sem kel abszolút baromság. 😃
0
0
0
0
Flash avatar
Azért mert több, mint az 1.65, és pirossal mutatja a biosban, meg írkálja, hogy tönkremehet a procim... 😆
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Flash írta:
Az nem gáz, ha az i7-930-am mellett alapból 1,66V-on mennek a ramok?

miért lenne az gáz ? 😊
0
0
0
0
Flash avatar
Az nem gáz, ha az i7-930-am mellett alapból 1,66V-on mennek a ramok?
0
0
0
0
Rapido avatar
Tesla GoD írta:
Rapido írta:
Helló mindenkinek újra!😃
Most olyan kérdésem lenne, hogy igaz-e az, hogy a mostani alaplapomba beleillenek a sAM3-mas processzorok?
Mert itt:[LINK]
azt írja, hogy elfogadja a mostani AMD Phenom II X6 processzorokat, amiknek sAM3 csatlakozásuk van, ahogy néztem.Ezt azért kérdezem, mert nekem most sAM2+ csatlakozású alaplapom van, és nem értem így mi van.
Előre köszi ezt is!😃
igen, az a lap támogatja a Phenom II-ket is, a legfrissebb biossal mindenképp

Köszi!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Rapido írta:
Helló mindenkinek újra!😃
Most olyan kérdésem lenne, hogy igaz-e az, hogy a mostani alaplapomba beleillenek a sAM3-mas processzorok?
azt írja, hogy elfogadja a mostani AMD Phenom II X6 processzorokat, amiknek sAM3 csatlakozásuk van, ahogy néztem.Ezt azért kérdezem, mert nekem most sAM2+ csatlakozású alaplapom van, és nem értem így mi van.
Előre köszi ezt is!😃
igen, az a lap támogatja a Phenom II-ket is, a legfrissebb biossal mindenképp
0
0
0
0
Rapido avatar
Helló mindenkinek újra!😃
Előre köszi ezt is!😃
0
0
0
0
DarthRoni avatar
akos328 írta:
DarthRoni!, Valószínű akor nekem jó szériát sikerült kifognom 😆, elhiszem hogy sz@r, de én azzal az egyel meg voltam elégedve😀. Amúgy az Gigabyte nagyon jó 3.0ás lapkákat csinál.
De nem hiném hogy annyi pénzt ki kéne dobni rá hogy gyorsabb legyen az USB portod

hát akkor az elképzelhető😃

am attól h USB 3.0-s alaplapja van, még nem fog gyorsabban küldeni fájlokat, mert ha a másik USB eszköz (pendrive, telefon, akármi) nem támogatja a 3.0-t, akkot ugyanolyan "lassú" marad
0
0
0
0
Rapido avatar
forestgreen írta:
Rapido írta:
Hello mindenkinek!Lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik az a videokártya, amelyik kompatibilis az én gépemmel, és még jól is működne rajta(jól futtassa a játékokat).
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Előre is köszönöm a választ!További szép napot!😀

Ha neked nem fontos a dx 11 akkor mindenképpen a 4870-et válaszd, sokkal erősebb az 5670-nél...

Oké!Köszi!😀
0
0
0
0
forestgreen avatar
Rapido írta:
Hello mindenkinek!Lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik az a videokártya, amelyik kompatibilis az én gépemmel, és még jól is működne rajta(jól futtassa a játékokat).
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]

Ha neked nem fontos a dx 11 akkor mindenképpen a 4870-et válaszd, sokkal erősebb az 5670-nél...
0
0
0
0
Rapido avatar
Hello mindenkinek!Lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik az a videokártya, amelyik kompatibilis az én gépemmel, és még jól is működne rajta(jól futtassa a játékokat)?
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
akos328 avatar
DarthRoni!, Valószínű akor nekem jó szériát sikerült kifognom 😆, elhiszem hogy sz@r, de én azzal az egyel meg voltam elégedve😀. Amúgy az Gigabyte nagyon jó 3.0ás lapkákat csinál.
De nem hiném hogy annyi pénzt ki kéne dobni rá hogy gyorsabb legyen az USB portod
0
0
0
0
DarthRoni avatar
ja.... 😃 én 160 gigán vagyok kénytelen elférni 😆
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Nmit szivesen ! 😀

Kb. 2-3 honapja mar en is nezegettem, h lehetne kapni PCI-e-es, USB 3.0-as bovito csatit, csak szamomra meg felesleges penzkidobas lenne. Az osszes kulso HDD-em 2.0-as, uj HDD-t meg meg nem tervezek, + semmit sem, amihez szuksegem lenne 3.0-as USB csatira. Egyenlore elferek a 3Tb-omon. ^^
0
0
0
0
DarthRoni avatar
hedzsooo írta:
DarthRoni írta:
az USB 3.0-ba ugyanúgy belemennek azok a csatlakozók, amiket eddig USB 2.0-ban használtam? és azokon is annyival gyorsabban fogja küldeni a dolgokat?

Nem eleg, h a vasadon legyen USB 3.0-as csati, a hardvereknek is kulon-kulon mindnek kell tamogatnia, kulonben csak a szokasos sebesseggel muxik, hiaba a csati maga 3.0-as.

na pont erre voltam kíváncsi, hát akkor nekem valszeg nem fog gyorsulni 😃
köszi a gyors és hasznos választ 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció