Már vagy 3-or meg is tettem.Mindegyiknél ez a helyzet.Azóta kezdődött amikor elment a net és 3-4 napig nem jött vissza.Újratelepítettem utána egy nappal lett és azóta csak kékhalálozik folyton.Alaplapcsere vagy hálókártya kell majd?
gyenesmartin írta:
ezt írta ki a kékhalálnál most kb.
0X000000000 0X00000000 0X000000008 0X000000000
ez mit jelent?Csakis net közben kékhalálozik.Játék közben még soha.
Netezés közbe mien progikat szoktál futtatni?
Mozzilla.De ha megy a windows media player akkorse kékhalálozik.Ja és explorernél még sűrűbben kékhalálozik.
gyenesmartin írta:
laci503 írta:
valaki nem tudja hogy lehet átírni a VGA biosában legkönnyebben az órajeleket? (SAphire HD5850 REF ) valami egyszerű leírást valaki tud adni? mert találtam én de ott már a képek nem voltak meg hogy illusztráljanak szóval valaki help 😃
Én nem ajánlom,hogy átírd az órajeleit!
Meghalhat a kártyád,ha elrontod a biosát!És azt csak egy másik kártyával tudod visszaírni,ha szerencséd van!
Tényleg nem ajánlom!
de viszont így ha nyomok rá kis tuningot nem áll be energiatakarékos órajelre :S
Akkor ne tuningold!
Ha nem jáccol maradhat alapórajelen,ha jáccol akkoris maradhat.
3DMark miatt meg felesleges tuning állapotba hagyni..
laci503 írta:
valaki nem tudja hogy lehet átírni a VGA biosában legkönnyebben az órajeleket? (SAphire HD5850 REF ) valami egyszerű leírást valaki tud adni? mert találtam én de ott már a képek nem voltak meg hogy illusztráljanak szóval valaki help 😃
Meghalhat a kártyád,ha elrontod a biosát!És azt csak egy másik kártyával tudod visszaírni,ha szerencséd van!
Tényleg nem ajánlom!
de viszont így ha nyomok rá kis tuningot nem áll be energiatakarékos órajelre :S
Tesla GoD írta:
idézem a gyártó oldalán a lap profiljánál található szöveget
Ha a rendszer memóriahibára hivatkozva nem indul, vagy helytelenül érzékeli a behelyezett memóriamodul méretét, helyezze át a modult a DDR2_1 vagy a DDR2_3 jelölésű foglalatba.
valszleg ez vmi gyári hiba, a foglalatokat végigpróbáltad?
itt van linkbe is:[LINK]
Ezt írtam is fentebb. Végpróbáltam. Próbáltam 800-as 2 gigás és 1 gigás rammal is, meg próbáltam 667-es ramokkal is. Néha gondol egyet, akkor látja az összeset, akkor semmi gond vele. Aztán ha újraindítom, akkor megint csak 476-ot lát.
Ha a rendszer memóriahibára hivatkozva nem indul, vagy helytelenül érzékeli a behelyezett memóriamodul méretét, helyezze át a modult a DDR2_1 vagy a DDR2_3 jelölésű foglalatba.
valszleg ez vmi gyári hiba, a foglalatokat végigpróbáltad?
Üdv. Igaz már kérdezem egyszer, bocs az ismétlésért, de már teljesen tanácstalan vagyok. 2 GB ram van egy gépben. Az Everest látja a 2GB-ot. Ha belemegyek a rendszertulajdonságokba, ott 476 MB-ot ír ki. Már ramokat is cserélgettem. Ha két 1 GB-os van benn, akkor is ezt csinálja. Egy örökkévalóság mire betölt a windows. Kipucoltam a ramok helyét, nem mintha lett volna benn valami kosz, még nincs egy éves az alaplap. Olvastam, hogy lehet nem elég a gépnek a táp. Egy Gigabyte EG41MF-US2H lap, E5400 DualCore proci, 120GB winyó van benn. Videókártya nincs. Alaplapit használja a tulaj. 400W-os Codegen táp van benn, nem egy csúcskategória, de sztem ennek a gépnek bőven elég, szóval nem hiszem hogy áramhiányban szenvedne. Valakinek esetleg van valami épkézláb ötlete? Esetleg valami progi létezik ami megmondja hogy mi szállt el a gépben? Előre is kösz.
Ja meg találtam ezt:
http://www.giga-byte.hu/products/mb/bios/ga-eg41mf-us2h_10.html
Szép piros betűkkel írnak egy hasznos dolgot a ramokról. Kipróbáltam ezt is. Semmi változás.
laci503 írta:
Tényleg nem ajánlom!
MSI Afterburnerrel csináltam... catalystal is próbáltam simán mert fesz emelés nélkül viszi a 900/5000 órajelet a VGA-m de sajnos ha nem veszi le az órajelet akk meleg eléggé 50-60 fok alapon...
az érdekelne engem hogy ha tuningolom a HD5850et és nem referencia órajelen van miért nem áll energiatakarékosra az órajele? azért mert nem ref órajelen van? mert ha nem áll vissza takarékosra sokkal melegebb...
Az miért van, hogy megint elkezdett kékhalálozni a gépem?Annyit láttam, hogy valami cmaudio volt kiírva meg még egy pár darab 0.Ja és csakis netezés közben kékhalálozik.Ha játszok akkor 100% hogy nem fog kékhalálozni.Ez mitől lehet?Alaplapcsere?
pakai93 írta:
lenne egy érdekes kérdésem...
ma vettem egy vinyót (samsung 1tb f3 sata2)
be is raktam mindent bekötöttem, de nem látom sehol, sajátgépben se sehol... egyedül a hard disc sentinel veszi észre, kondició teljesitmény 100% hőmérs jó
valakinek vmi ötlet? 😲
Számítógép-kezelés utána lemezkezelés és ott az 1terrára menny rá jobbal, hogy új kötet.
be is raktam mindent bekötöttem, de nem látom sehol, sajátgépben se sehol... egyedül a hard disc sentinel veszi észre, kondició teljesitmény 100% hőmérs jó
valakinek vmi ötlet? 😲
Cooley írta:
Azzal ne is foglalkozz, amúgy állítsd automatára, és akkor az XMP alapján lesz beállítva. 😀 De 0,01V-tól nem lesz baja semminek. 😃 Ráadásul az még mérési hiba is lehet. Nekem volt, hogy a 12V-os ágra több, mint 14V-ot írt, az 5V-ra meg kevesebb, mint 4-et,ami mondanom sem kel abszolút baromság. 😃
XMP-re van állítva, és így állította be magának az 1,66V-ot...
de tökmindegy mire van állítva, mindig 1,66V. (asszem😆😉
Meglehet hogy nem is ír hülyeséget mivel az 1,65 egy "mágikus szám" a processzorba épített memóriavezérlőnek, az új Phenom-oknál már nem gond ha túllépi az 1,65-öt, viszont Intelnél nem tudom mi a helyzet.
Cooley az ilyen fontos adatok általában mindig pontosak!
Azzal ne is foglalkozz, amúgy állítsd automatára, és akkor az XMP alapján lesz beállítva. 😀 De 0,01V-tól nem lesz baja semminek. 😃 Ráadásul az még mérési hiba is lehet. Nekem volt, hogy a 12V-os ágra több, mint 14V-ot írt, az 5V-ra meg kevesebb, mint 4-et,ami mondanom sem kel abszolút baromság. 😃
Rapido írta:
Helló mindenkinek újra!😃
Most olyan kérdésem lenne, hogy igaz-e az, hogy a mostani alaplapomba beleillenek a sAM3-mas processzorok?
Mert itt:[LINK]
azt írja, hogy elfogadja a mostani AMD Phenom II X6 processzorokat, amiknek sAM3 csatlakozásuk van, ahogy néztem.Ezt azért kérdezem, mert nekem most sAM2+ csatlakozású alaplapom van, és nem értem így mi van.
Előre köszi ezt is!😃
igen, az a lap támogatja a Phenom II-ket is, a legfrissebb biossal mindenképp
Rapido írta:
Helló mindenkinek újra!😃
Most olyan kérdésem lenne, hogy igaz-e az, hogy a mostani alaplapomba beleillenek a sAM3-mas processzorok?
azt írja, hogy elfogadja a mostani AMD Phenom II X6 processzorokat, amiknek sAM3 csatlakozásuk van, ahogy néztem.Ezt azért kérdezem, mert nekem most sAM2+ csatlakozású alaplapom van, és nem értem így mi van.
Előre köszi ezt is!😃
igen, az a lap támogatja a Phenom II-ket is, a legfrissebb biossal mindenképp
Helló mindenkinek újra!😃
Előre köszi ezt is!😃
akos328 írta:
DarthRoni!, Valószínű akor nekem jó szériát sikerült kifognom 😆, elhiszem hogy sz@r, de én azzal az egyel meg voltam elégedve😀. Amúgy az Gigabyte nagyon jó 3.0ás lapkákat csinál.
De nem hiném hogy annyi pénzt ki kéne dobni rá hogy gyorsabb legyen az USB portod
hát akkor az elképzelhető😃
am attól h USB 3.0-s alaplapja van, még nem fog gyorsabban küldeni fájlokat, mert ha a másik USB eszköz (pendrive, telefon, akármi) nem támogatja a 3.0-t, akkot ugyanolyan "lassú" marad
Rapido írta:
Hello mindenkinek!Lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik az a videokártya, amelyik kompatibilis az én gépemmel, és még jól is működne rajta(jól futtassa a játékokat).
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Előre is köszönöm a választ!További szép napot!😀
Ha neked nem fontos a dx 11 akkor mindenképpen a 4870-et válaszd, sokkal erősebb az 5670-nél...
Rapido írta:
Hello mindenkinek!Lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik az a videokártya, amelyik kompatibilis az én gépemmel, és még jól is működne rajta(jól futtassa a játékokat).
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Ha neked nem fontos a dx 11 akkor mindenképpen a 4870-et válaszd, sokkal erősebb az 5670-nél...
Hello mindenkinek!Lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik az a videokártya, amelyik kompatibilis az én gépemmel, és még jól is működne rajta(jól futtassa a játékokat)?
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
DarthRoni!, Valószínű akor nekem jó szériát sikerült kifognom 😆, elhiszem hogy sz@r, de én azzal az egyel meg voltam elégedve😀. Amúgy az Gigabyte nagyon jó 3.0ás lapkákat csinál.
De nem hiném hogy annyi pénzt ki kéne dobni rá hogy gyorsabb legyen az USB portod
Kb. 2-3 honapja mar en is nezegettem, h lehetne kapni PCI-e-es, USB 3.0-as bovito csatit, csak szamomra meg felesleges penzkidobas lenne. Az osszes kulso HDD-em 2.0-as, uj HDD-t meg meg nem tervezek, + semmit sem, amihez szuksegem lenne 3.0-as USB csatira. Egyenlore elferek a 3Tb-omon. ^^
DarthRoni írta:
az USB 3.0-ba ugyanúgy belemennek azok a csatlakozók, amiket eddig USB 2.0-ban használtam? és azokon is annyival gyorsabban fogja küldeni a dolgokat?
Nem eleg, h a vasadon legyen USB 3.0-as csati, a hardvereknek is kulon-kulon mindnek kell tamogatnia, kulonben csak a szokasos sebesseggel muxik, hiaba a csati maga 3.0-as.
na pont erre voltam kíváncsi, hát akkor nekem valszeg nem fog gyorsulni 😃
köszi a gyors és hasznos választ 😀
alaplapi hálókártyáról nyomod?
Sztem a hálókártyád kezd szarakodni..szal az alaplap lehet a ludas!
Ha kihuzod a netet,akkor nem kékhalálozik?
Sztem a hálókártyád kezd szarakodni..szal az alaplap lehet a ludas!
Ha kihuzod a netet,akkor nem kékhalálozik?
Ajánlom,hogy rakd újra a gépedet!
Tényleg nem ajánlom!
Akkor ne tuningold!
Ha nem jáccol maradhat alapórajelen,ha jáccol akkoris maradhat.
3DMark miatt meg felesleges tuning állapotba hagyni..
Tényleg nem ajánlom!
akkor valószínű hogy a lap rossz, más problémának nem sok esélye van...
Akkor asszem kihasználom hogy még 2 év gar. van rá. Remélem erre kiterjed a gar.
Ezt írtam is fentebb. Végpróbáltam. Próbáltam 800-as 2 gigás és 1 gigás rammal is, meg próbáltam 667-es ramokkal is. Néha gondol egyet, akkor látja az összeset, akkor semmi gond vele. Aztán ha újraindítom, akkor megint csak 476-ot lát.
Ja meg találtam ezt:
http://www.giga-byte.hu/products/mb/bios/ga-eg41mf-us2h_10.html
Szép piros betűkkel írnak egy hasznos dolgot a ramokról. Kipróbáltam ezt is. Semmi változás.
Tényleg nem ajánlom!
segitséget szeretnék kérni 😃 power 420 w tápom van és h ez mennyit bir el kb? a gépembe ujj vidikarit akarok
Hali!
Hacsak nem akarsz 2 magos, vagy több VGA-t a gépedbe tenni akkor elbír mindent...
hali
hát kb ilyen vga-t akarok h DDR5 és min 256bit-eset 😀 4 magos proci 500gb vinyó 1,5gb ram (bövités lesz) meg venti meg neoncsövet ezt el birná e 😊
Hát ez már igy kétséges.De egy próbát megér.Viszont a tápod a határokonn fog dolgozni ha elbirja majd.
segitséget szeretnék kérni 😃 power 420 w tápom van és h ez mennyit bir el kb? a gépembe ujj vidikarit akarok
Hali!
Hacsak nem akarsz 2 magos, vagy több VGA-t a gépedbe tenni akkor elbír mindent...
hali
hát kb ilyen vga-t akarok h DDR5 és min 256bit-eset 😀 4 magos proci 500gb vinyó 1,5gb ram (bövités lesz) meg venti meg neoncsövet ezt el birná e 😊
Hali!
igen asszem ez így van ha húzol, akkor nem működik az energiatakarékos szabályzás, bár ezt szakértő erősítse meg 😀
a GTS 250esem leveszi a frekit de hozzá adja a rá OC-zett +t, más VGA-knál nem tudom mit csinál ha OC-zel de szerintem ugyanezt.
tudtam h vmi kötetet kell keresnem... de xp-n valahogy máshogy volt anno 😂
köszi mégegyszer 😉
valakinek vmi ötlet? 😲
valakinek vmi ötlet? 😲
XMP-re van állítva, és így állította be magának az 1,66V-ot...
de tökmindegy mire van állítva, mindig 1,66V. (asszem😆😉
Cooley az ilyen fontos adatok általában mindig pontosak!
Az nem gáz, ha az i7-930-am mellett alapból 1,66V-on mennek a ramok?
miért lenne az gáz ? 😊
Helló mindenkinek újra!😃
Előre köszi ezt is!😃
Köszi!
Helló mindenkinek újra!😃
Előre köszi ezt is!😃
Előre köszi ezt is!😃
hát akkor az elképzelhető😃
am attól h USB 3.0-s alaplapja van, még nem fog gyorsabban küldeni fájlokat, mert ha a másik USB eszköz (pendrive, telefon, akármi) nem támogatja a 3.0-t, akkot ugyanolyan "lassú" marad
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Oké!Köszi!😀
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Kb. 2-3 honapja mar en is nezegettem, h lehetne kapni PCI-e-es, USB 3.0-as bovito csatit, csak szamomra meg felesleges penzkidobas lenne. Az osszes kulso HDD-em 2.0-as, uj HDD-t meg meg nem tervezek, + semmit sem, amihez szuksegem lenne 3.0-as USB csatira. Egyenlore elferek a 3Tb-omon. ^^
az USB 3.0-ba ugyanúgy belemennek azok a csatlakozók, amiket eddig USB 2.0-ban használtam? és azokon is annyival gyorsabban fogja küldeni a dolgokat?
Nem eleg, h a vasadon legyen USB 3.0-as csati, a hardvereknek is kulon-kulon mindnek kell tamogatnia, kulonben csak a szokasos sebesseggel muxik, hiaba a csati maga 3.0-as.
na pont erre voltam kíváncsi, hát akkor nekem valszeg nem fog gyorsulni 😃
köszi a gyors és hasznos választ 😀