Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
madchief avatar
Nem lehet nyisd ki a gépházat és nézd meg.
0
0
0
0
ken7 avatar
tudna valaki mondani egy olyan progit amivel megnézhetem a táp-ot milyen mert nem tudom 😕
0
0
0
0
chDavid avatar
Ken7 írta:
valaki be tud adni egy olyan oldalt ahol olcsón vannak proccesszorok memóriák stb-ik !Smiley

processzor:

[LINK]

memória:

[LINK]

én itt szoktam keresgélni mert itt megtalálhatod mind1ik fajtából a legolcsóbbat valamint ár szerint is sorba tudod őket rendezni de amugy ha beírod a googlbe hogy "processzor/videókártya/memória árukereső" akkor rögtön kihozza az oldalt
0
0
0
0
ken7 avatar
valaki be tud adni egy olyan oldalt ahol olcsón vannak proccesszorok memóriák stb-ik !😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
TripplaXXX írta:
Azt szeretném kérdezni hogy a MÉDIABOX az mire való?

benne van a nevében: Média doboz. Olyan mint egy DVD lejátszó, de annál sokkal többet tud, inkább egy számítógéphez vagy leginkább HTPC-hez lehetne hasonlítani. Rá lehet kötni a TV-re és egyéb szolgáltatásokat nyújt pl.: műsorokat lehet vele felvenni USB-re vagy ha van akkor a beépített merevlemezére, akkor lehet vele internetezni is akár. DVD-t tud lejátszani stb... szóval elég sok mindenre való, de csak a TV keretein belül!
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
Azt szeretném kérdezni hogy a MÉDIABOX az mire való?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
32 bitessel is 3,2GB RAM-mal tudsz dolgozni, szal nem feltétlen kell X64-re váltanod, de manapság egyre jobban megéri. 😉
0
0
0
0
no avatar
kakas: az amit írtál x64 OS az mi?? ha jól tudom és nem írok hülyeséget nekem 32 bites win7 van.ha leírnád az x64 infóit lépéseit megköszönném
0
0
0
0
kakas avatar
matebabaja írta:
Sziasztok!

az lenne a kérdésem hogy van 2 gb ramom a gépben ,és szeretném bővíteni még kettővel.mit kezdjek vele:😂?beleteszem az alaplapba és utána újrakell telepíteni a windowst vagy mit kell simán menni fog??csak beleteszem és ennyi??

profik írjanak

Ha van fenn neked,az x64-es OS,akkor csak simán belerakod.Ha viszont nincs fenn,akkor fel kell rakni mert akkor fogja csak,felismerni azt a 4GB ramot!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
matebabaja írta:
Sziasztok!

az lenne a kérdésem hogy van 2 gb ramom a gépben ,és szeretném bővíteni még kettővel.mit kezdjek vele:😂?beleteszem az alaplapba és utána újrakell telepíteni a windowst vagy mit kell simán menni fog??csak beleteszem és ennyi??

profik írjanak

NEm kell újra telepíteni a gépet, csak belerakod és már mehet is!
Arra ügyelj, hogy hasonlót vegyél az előzőhöz, mind márkában, mind tipusban is!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

profik írjanak
0
0
0
0
Feki1991 avatar
ken7 írta:
Feki1991 írta:
ken7 írta:
azt szeretném tudni hogy az én processzorom kétmagosnak felel-e meg ?.
mert az ismerősöm azt mondta azé felel meg kétmagosnak mert AM3-as és a kétmagosok pedig AM2-ek.
tehát most az én gépemben 1 mag van de van olyan jó mint a 2 mag mert ugye AM3 , azért írom 2 magosnak 😕

Ajánlanám hogy nehalgass informatika terén arra az ismerősödre többet mert oltári nagy hülyeséget mondott! Nem, nincs olyan jó hisz csak egy magja van, ha lenne benne HT (AMD-nél nincs) akkor sem felelne meg egy fizikai 2 magosnak.

elég szemét egy ember akkor
akkor most olyan a procim mint egy sima 1 magos 2700mhz .
és semmit se jelent a AM3 ?😕

Nem biztos hogy szemét, csak félre van informálva vagy magától hadoválta ezt össze, kitudja.
Igen is s nem is, a modern 1 magosok azért jóval jobbak mint a régi 1 magosok, hisz tele vannak új technológiákkal.
De, az alaplapod s a procid tokozását.
0
0
0
0
ken7 avatar
Feki1991 írta:
ken7 írta:
mert az ismerősöm azt mondta azé felel meg kétmagosnak mert AM3-as és a kétmagosok pedig AM2-ek.
tehát most az én gépemben 1 mag van de van olyan jó mint a 2 mag mert ugye AM3 , azért írom 2 magosnak 😕

Ajánlanám hogy nehalgass informatika terén arra az ismerősödre többet mert oltári nagy hülyeséget mondott! Nem, nincs olyan jó hisz csak egy magja van, ha lenne benne HT (AMD-nél nincs) akkor sem felelne meg egy fizikai 2 magosnak.

elég szemét egy ember akkor
akkor most olyan a procim mint egy sima 1 magos 2700mhz .
és semmit se jelent a AM3 ?😕
0
0
0
0
madchief avatar
Help!tudom hogy nem pont idevaló de fontos!
Letöltöttem a CoD:WaW-hoz az összes patchet amik ,,elvileg" tartalmazzák a map packeket.
Meg is van az összes mults map, csak a zombisok nincsenek.
és azt akarom kérdezni,hol lehet őket betölteni, vagy honann lehet letölteni a map packeket, mert sehol nem találom
0
0
0
0
Feki1991 avatar
ken7 írta:

0
0
0
0
ken7 avatar
0
0
0
0
zola1995 avatar
Mit kéne fejleszteni a gépemen hogy az újabb játékok menjenek rajta?
LEírnátok h ez KB mennyibe kerülne
0
0
0
0
laci503 avatar
[quote][b]sanisti írta:[/b]
[quote][b]kakas írta:[/b]
[quote][b]laci503 írta:[/b]
az érdekelne hogy az én alaplapom támogatja az SLI-t? szal lehetne bele tenni 2 Nvidia kártyát??? tudom h csak x8 + x8 ba mennének de lehet?[/quote]
sajna nem mért akarsz sli be kötni ha hd 5850 van az CF[/quote]

ő lehet hozzájutok 2 darab 8800GTS hez és amiatt gondoltam de akkor nem fogom 1ütt használni őket csak kíváncsi lettem volna de ha nem megy akkor nem megy... amúgy physxnek lesz az 1ik lehet
0
0
0
0
no avatar
[quote][b]kakas írta:[/b]
[quote][b]laci503 írta:[/b]
az érdekelne hogy az én alaplapom támogatja az SLI-t? szal lehetne bele tenni 2 Nvidia kártyát??? tudom h csak x8 + x8 ba mennének de lehet?[/quote]
sajna nem mért akarsz sli be kötni ha hd 5850 van az CF
0
0
0
0
kakas avatar
laci503 írta:
azt akkor most ha beteszek 2 darab 8800GTS-t akkor nem fognak menni együtt?

Próbáld ki!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
kisborda írta:
psychosocial írta:
üdv! nemtudnátok mondani 1progit amivel lehetne az asztalt venni? pl.: levideozni h megnyitok 1 mappát, persze nem ezt akarom hanem a puruttya kockazonának csinálni 1 vicces vidit😃

camstudio, az egy jó kis progi! Feltéve, hogy csak az asztalt akarod, de ha játék ill. film akkor a fraps!
filmet miért akarna videófelvevővel felvenni?😊😂😂
0
0
0
0
laci503 avatar
azt akkor most ha beteszek 2 darab 8800GTS-t akkor nem fognak menni együtt?
0
0
0
0
kakas avatar
laci503 írta:
az érdekelne hogy az én alaplapom támogatja az SLI-t? szal lehetne bele tenni 2 Nvidia kártyát??? tudom h csak x8 + x8 ba mennének de lehet?

SLI-t nem,de CFX-et támogatja!
Csak az X58 támogatja,mind a kettőt!
0
0
0
0
laci503 avatar
az érdekelne hogy az én alaplapom támogatja az SLI-t? szal lehetne bele tenni 2 Nvidia kártyát??? tudom h csak x8 + x8 ba mennének de lehet?
0
0
0
0
no avatar
Feki1991 írta:
A gépednél XP-van megadva miközben a Vantage nem fut XP alatt amúgy a beállítást nézted? Milyen módban futtatod? Mert ha növeled a "nehézséget" csökken a pontszám. 😀

az a régi gépem még
egyébként windows 7 van fenn és performance módba futtatom
0
0
0
0
Feki1991 avatar
A gépednél XP-van megadva miközben a Vantage nem fut XP alatt amúgy a beállítást nézted? Milyen módban futtatod? Mert ha növeled a "nehézséget" csökken a pontszám. 😀
0
0
0
0
no avatar
sziasztok
az lenne a problémám hogy eddig 3dmarkvantageba kaptam 5000 pontot most meg ahányszor lefutatom mindig csak 3000 körüli pontokat kapok
felraktam a legujjab drivert a videokártyának akoris ugyan annyit kapok az órajeleit is megnéztem az is alapon volt
valaki tudja mi lehet a hiba?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ata6 írta:
hát max 80-90k
még nincs meg, egy ilyen pontgyüjtős oldalről szedem de nemakarok nevet írni.
pm be légyszi mond el az ötleteid!
Az agp-s vga ha arról a pontgyűjtős oldalról beszélsz.Van még utána egy 5770-es vga?Ha igen akkor még gyűjts egy kis pontot.Énis azt csinálok.😆
0
0
0
0
no avatar
hát max 80-90k
még nincs meg, egy ilyen pontgyüjtős oldalről szedem de nemakarok nevet írni.
pm be légyszi mond el az ötleteid!
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
ÉS mennyi az össz kereted? MEgvan már a vga, mert ha még nincs, ahelyett is van 1-2 jobb ötletem. 😂
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Azvan hogy elméletileg lesz egy ilyen vidikarim: ATI Radeon HD 4650 1GB DDR2
Ehhez alaplapot, processzort és ramot akarok keresni de mivel egyáltalán nemértek az alaplapokhoz tudna valaki segíteni?
0
0
0
0
kisborda avatar
psychosocial írta:
üdv! nemtudnátok mondani 1progit amivel lehetne az asztalt venni? pl.: levideozni h megnyitok 1 mappát, persze nem ezt akarom hanem a puruttya kockazonának csinálni 1 vicces vidit😃

camstudio, az egy jó kis progi! Feltéve, hogy csak az asztalt akarod, de ha játék ill. film akkor a fraps!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
frapsal nem lehet windowst de googleban biztos találsz!
0
0
0
0
psychosocial avatar
0
0
0
0
cseszka avatar
Itt a link,ez 32bites Windows XP hez valo,ez van a géped adatlapjánn.
Link:
http://www.nvidia.com/object/winxp-260.99-whql-driver.html
0
0
0
0
ken7 avatar
valaki elküldené azt a linket ami jó az én videó kártyámhoz (driver-t) mert már 1x letöltöttem egyet ami én azt hittem hogy jó és nem volt az ... 😕
és a régi drivert az le kell törölni és ha igen hogyan ? 😕
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
sziszifiu írta:
bocsi lehet h kicsit off...de megszeretnélek titeket kérni h keressetek nekem magyarországi boltot ahol ezt a gyönyörű fülhallgatót meg tudnám venni [LINK] sehol nem találtam magyar oldalon hátha valaki rutinosabb😀 ha valki találna vmi használhatót legyen szíves küldje el nekem pmbe😀 előre is köszönöm
szerintem ez csak egy átszínezett CX 300-as, de ezt az Adidas-ost én se láttam sehol
itt a CX 300 2 verziója:
[url]http://www.argep.hu/main.asp?suche=Sennheiser+CX+300&x=25&y=9[/url]
0
0
0
0
no avatar
bocsi lehet h kicsit off...de megszeretnélek titeket kérni h keressetek nekem magyarországi boltot ahol ezt a gyönyörű fülhallgatót meg tudnám venni [LINK] sehol nem találtam magyar oldalon hátha valaki rutinosabb😀 ha valki találna vmi használhatót legyen szíves küldje el nekem pmbe😀 előre is köszönöm
0
0
0
0
Osynho avatar
Ne bios-ban nézd, hanem terhelés közben pl Everesttel.
0
0
0
0
tibor560sec avatar
tibor560sec írta:
Az volna a kérdésem , hogy ha Windows 7 ultimate-t telepítek erre a konfigurációra játék közben milyen eredményt érek el Windows XP professionalhoz képest ?

Másképp ezt a konfigot gyorsítani vagy lassítani fogja az új op.rendszer ?

Láttam 3dmark06 eredményeket ahol az xp jobban teljesít a win7 hez képest ilyesmi gyenge konfigokon !?

Köszönöm a tanácsokat mindenkinek

Konfigom : https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=27921

Ha valaki tud segítsen !
Győzzön meg valaki miért jobb , ha Windows XP Pro. marad az operációs rendszerem !
0
0
0
0
Osynho avatar
Mi az, hogy másik tápot eszik? 😃 Az i3-as és az 5770-es is viszonylag kis fogyasztású, a 400-as táp bőven elég.
0
0
0
0
lsklsk avatar
Osynho írta:
Ezekkel a tápokkal, ha szénné húzod ezt a konfigot, akkor is simán menni fog.

Kösz a választ! csak,mert azt mondták nekem,hogy ez a videókari másik tápot eszik, azért kellene bele egy 580-as...hogy ebből mi igaz...?
0
0
0
0
tibor560sec avatar
Az volna a kérdésem , hogy ha Windows 7 ultimate-t telepítek erre a konfigurációra játék közben milyen eredményt érek el Windows XP professionalhoz képest ?

Másképp ezt a konfigot gyorsítani vagy lassítani fogja az új op.rendszer ?

Láttam 3dmark06 eredményeket ahol az xp jobban teljesít a win7 hez képest ilyesmi gyenge konfigokon !?

Köszönöm a tanácsokat mindenkinek

Konfigom : https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=27921
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
looserking írta:
Tesla GoD írta:
solid state drive(magyarul szilárdtest-meghajtó, juj), mozgó alkatrészek nélküli adattároló, jó gyors, gondolom ebből lejött h ugyan úgy adattárolásra való mint a HDD

hát igen csak árához képest gyors viszont kicsi mlretű 😃
va 300 gigás is ha épp mindent azon akarsz tárolni, de pl ha egy 64es SSD-re telepíted a rendszert+gyakran használt cuccokat, játékokat, HDD-re meg a többit, eléggé jó kombinációt kapsz
0
0
0
0
Osynho avatar
Ezekkel a tápokkal, ha szénné húzod ezt a konfigot, akkor is simán menni fog.
0
0
0
0
lsklsk avatar
Akkor...
FSP 400-60APN 400W 80+
vagy
Corsair 400CX 400W

Ezt például?Nem lenne kevés ehhez a konfighoz?
0
0
0
0
almos avatar
HA nem húzol,akkor nyugodtan vehetsz 450-es tápot is,sőt még 400-ast is.
0
0
0
0
lsklsk avatar
Nem akarok én semmit se húzni 😀 A lényeg, hogy ne fogyasszon sokat a konfig...Eredetileg HKC-t akartam bele, de az fos minőségű-már bocsánat-, szóval...
0
0
0
0
almos avatar
Szerintem ha az égbe húzná a procit,meg a VGA-t,akkor sem kellene 500W-nél több,főleg csifiből!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció