Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TripplaXXX avatar
mennyibe kerül egy olyan médiabox amivel lehet felvenni ?de ahoz hogy digitális tévét tudjak nézni ahoz nem kell kábel?
0
0
0
0
tibor560sec avatar
laci503 írta:
alaplapért 3-4 ezret
prociért vagy 3 ezret
ramért 7 ezret
VGA 5ezer mert DDR2es
HDD attol függ hogy 100% os e vagy sem de ha 100% olyan 2 ezret megér
DVD olvasó 1000Ft
Táp 2 ezer
Ház azt passzolom
nyomtató meg ienek pontos típus hiányában nem tudom mennyit érhet

szerintem legjobb esetben 35 ezret (de tényleg ha mázlista vagy) ha kapsz érte hardverapron csak tapasztalataim szerint nem nagyon szeretik 1be vinni a gépeket

Köszi laci503 !
0
0
0
0
laci503 avatar
alaplapért 3-4 ezret
prociért vagy 3 ezret
ramért 7 ezret
VGA 5ezer mert DDR2es
HDD attol függ hogy 100% os e vagy sem de ha 100% olyan 2 ezret megér
DVD olvasó 1000Ft
Táp 2 ezer
Ház azt passzolom
nyomtató meg ienek pontos típus hiányában nem tudom mennyit érhet

szerintem legjobb esetben 35 ezret (de tényleg ha mázlista vagy) ha kapsz érte hardverapron csak tapasztalataim szerint nem nagyon szeretik 1be vinni a gépeket
0
0
0
0
tibor560sec avatar
Szevasztok !
Érdeklődnék , hogy az alábbi konfigurációért mennyi dellát kaphatnék ?

-Alaplap : Gigabyte G31M-ES2L
-CPU : Intel Celeron D420
-RAM : Kingston 1 GB (667) Samsung 1 GB (800) DDR2
-VGA : Inno 3D 8600 GT (DDR2) 256 MB
-HDD : TSST 80 GB (7200rpm)
-Optikai m.haj. : DVD+/-RW Dual Layer
-Táp : 400 Watt
-Ház : Alu 9 Kg (fekete)
-17 col CRT (síkképernyő)
-Billentyűzet + Lézeres egér + Lexmark tintasugaras nyomtató + tápkábelek .
Válaszotokat előre is köszönöm !

Üdv:Tibor
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
mennyibe kerül egy olyan médiabox amivel lehet felvenni ?de ahoz hogy digitális tévét tudjak nézni ahoz nem kell kábel?
0
0
0
0
no avatar
HUNRobee írta:
Hello!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy:
kb. 2-3 hónapja nővéremtől kértem Angliából egy Seagate külső HDD-t, 1terásat
Megjött, tökéletesen működött ideig-darabig, amikor is kölcsönadtam szomszédomnak
nála volt max 2 órát, visszaadta, csatlakoztatnám, erre kiírja hogy I/O eszközhiba... és így semmit nem lehet csinálni rajta :S
mi miatt lehet ez a hiba?
megoldása?

Szomszédom azt mondja semmit nem csinált vele, külső sérülés nem látható rajta, Everest sem ír semmi hibát
Én is azt mondanám😆

TripplaXXX írta:
és mit lehet vele csinálni?
Számítógéppel össze lehet kötni vagy tv-vel?
és lehet rá felvenni műsort?

Felvenni akkor lehet ha olyan a médiabox, létezik többféle. Tv-re köthető. Hogyhogy mit lehet vele csinálni?? Ezen keresztül tudod nézni a digitális kábeltévét.
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
és mit lehet vele csinálni?
Számítógéppel össze lehet kötni vagy tv-vel?
és lehet rá felvenni műsort?
0
0
0
0
no avatar
A médiabox egy digitális vevőkészülék, olyasmi mint régen a parbolák beltéri egysége...
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
Légyszi mondjátok már meg mire való a MÉDIABOX
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
almos írta:
JoshJuve írta:
hali! szeretnék egy windows xp vs. windows 7 öszzehasonlítást ha nem gond
Előnyök hátrányok stb.

link is megteszi vagy valami hasonló!!!!
Előre is köszi szépen😀

Ha 2magos procid van,mellé 2Gb RAM és valami nem intergrált 128mb-s VGA-d,akkor Win7. Minden más esetben XP. Ez az én véleményem, gyenge gépre baromság Win7-et felrakni.
ez így van, de az XP pozitívumai a kis gépigény, és esetleg a régebbi játékok bütykölés nélküli futtatásában ki is merül, amúgy már elavult, ráadásul szívja magába a vírusokat....
0
0
0
0
almos avatar
JoshJuve írta:
Előnyök hátrányok stb.

Előre is köszi szépen😀

Ha 2magos procid van,mellé 2Gb RAM és valami nem intergrált 128mb-s VGA-d,akkor Win7. Minden más esetben XP. Ez az én véleményem, gyenge gépre baromság Win7-et felrakni.
0
0
0
0
no avatar
Előnyök hátrányok stb.

Előre is köszi szépen😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Hali looserking! Nekem is AMD procim és Nvidia Vga-m van nagyon tökéletes!😉
0
0
0
0
Cooley avatar
Én azt gondolom, hogy ez abszolút baromság. 😀 Állítólag AMD chipszetel procival vga-val némi optimalizációban részesülhetünk az alkatrészek között, de ez nem egy bizonyított tény. Az viszont teljesen hülyeség, hogy intel+nV... Ez utóbbi teljesen alaptalan. Annyi az összes, hogy ha AMD chipszetted van, nem lehet SLI rendszered, ha meg nV chipszetted van, nem lehet CF rendszered, ennyi. Én is AMD chipszettet/procit használok nV videokarival, és még eddig nem volt vele semmi gondom. 😀
0
0
0
0
laci503 avatar
én is erre jutottam de nemtom mennyivel lenne erősebb 😃
0
0
0
0
szilvi96 avatar
laci503 írta:
hát nem mondanám hogy kevés de marha jól nézne ki 2 darab belőle 😃 később persze egy cfes lapra lecserélném leeht de végülis csak erősebb 2 HD5850 x8 + x8 ba mint 1 darab X16 ba nem? 😃

De de de de de!😀😀
0
0
0
0
laci503 avatar
hát nem mondanám hogy kevés de marha jól nézne ki 2 darab belőle 😃 később persze egy cfes lapra lecserélném leeht de végülis csak erősebb 2 HD5850 x8 + x8 ba mint 1 darab X16 ba nem? 😃
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Eggyetértek az előttem lévővel kevés egy 5850es!
Én nagyon nagyon örülnék neki ha csak egy ojanom lenne!De ha van elég money akkor mé ne..............!!!!!?😀
0
0
0
0
laci503 avatar
őőőő szerintetek ha veszek még 1 HD5850et a gépembe uyge x8 + x8 ba mennének a VGA-k na és tudom hogy vissza fogja őket de még is gyorsabb lenne a 2 VGA mint 1 nem? 😃
0
0
0
0
Ebort avatar
Hello!
Megjött, tökéletesen működött ideig-darabig, amikor is kölcsönadtam szomszédomnak
nála volt max 2 órát, visszaadta, csatlakoztatnám, erre kiírja hogy I/O eszközhiba... és így semmit nem lehet csinálni rajta :S
megoldása?

Szomszédom azt mondja semmit nem csinált vele, külső sérülés nem látható rajta, Everest sem ír semmi hibát
0
0
0
0
szilvi96 avatar
Sziasztok!
Tik ezt a gépet mennyi értékben becsülnétek fel alig használt!!
thermaltake tsunami dream silver ház
chiftek 400 táp
amd x2 phenom 555 black edition
msi 870A G54 alaplap
OCZ flex 2000 Mhz 8.8.8.30 2V oc ddr3 memo
2xx2gb
thermaltake waterpro 850 vizhütés
hdd sata3 64 mb buffer 1TB wd black
gainward gtx470 1280 MB videokartya
dvd-rw sata floppy ...
minden garancias kiveve a hazat ,tapot meg a memokat habar arra vilag garacia van 10 év elméletileg...
És az ipse aki arulja 800Eu kér érte!ezt nem tudom h meg e éri??
Előre is köszönöm!
Üdv mindenkinekl😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Így van 😉
"Amint az ismert, a processzorok fogyasztása és hőtermelése három paramétertől függ, egyrészt a lapka fizikai kialakításától -- beleértve például a tranzisztorok számát, típusát és elrendezését, a gyorsítótár méretét --, a chip működési feszültségétől, harmadrészt az órajeltől. A fogyasztás és a hőtermelés a feszültség növelésével négyzetes arányban, az órajel növelésével egyenes arányban növekedik."
Forrás: http://www.hwsw.hu
0
0
0
0
Cooley avatar
pomrum írta:
Osynho kedves az előted szolónak van igaza, a kisebb fogyasztást leginkább a teljesítmény csökkentésével lehet elérni (vagyis az órajelek csökkentésével). Ha a feszültséget veszed lejjebb attól csak labilis lesz.

Na ezt észre sem vettem, amíg Osynho nem írt itt előttem. 😀
A feszültségcsökkentés/emelés befolyásolja a legnagyobb mértékben a fogyasztást! Az órajelek állítgatása csak minimálisan. Egyszerű fizika: a teljesítmény(fogyasztás) növekedése egyenesen arányos a hőtermeléssel. Ha egy videokarin csak órajelet emelsz, max néhány fokkal lesz melegebb, míg ha ráadsz csak egy minimális(mondjuk 50mV) feszültséget is, máris akár 10 fokkal is megugorhat a hőmérséklete, ami értelem szerűen a megnövekedett fogyasztás miatt van. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
pomrum kedves, az előttem szóló kérdezett, és nem állított semmit, így érdekesen lehet igaza bármiben is. 😀 Az állításomat tartom, hogy a feszültség csökkentése jobban befolyásolja a fogyasztást, mint az órajelek reduklálása. A stabilitás teljesen más kérdés, nem is értem hogy jön ide, természetesen nem kell addig csökkenteni, hogy hibázzon/fagyjon. Alacsony órajel kell, alacsony fesszel 2D-ben, kártyánként változó, hogy mennyire tolerálja a csökkentett feszt/órajelet. Tesztelni kell.
0
0
0
0
Cooley avatar
A shaderek miért számolnának PhysX-et? 😀 A CUDA magok számolják, és azok órajelei befolyásolják a teljesítményt. Egy GTS250 körül van a csúcs PhysX-ben, afölött már nem lesz különösebb teljesítménynövekedés. Amúgy azt mondják, hogy a legjobb PhysX kártya az a 9800gt green, mert 75W-ot eszik(3D-ben), és azzal a minimális OC-val amit tud, tökéletesen elég a teljesítménye PhysX-ben, ráadásul még van hozzá olyan driver, amivel trükközés nélkül lehet ati kártya mellett is nyomatni. 😀
0
0
0
0
laci503 avatar
de a physxet nem a shaderek számolják? és a shader órajelnek kell lennie nagynak h jobban számolja nem? de ha a GPU órajelet lentébb veszem akkor a shader is megy vele nem?
0
0
0
0
pomrum avatar
laci503 írta:
aha köszi vágom 😃 mondjuk egy ien öregecske kártyát nem biztos hogy érdemes tuningolni mert már tönkremehet könnyen 😃
és vajon physx számításnál mék órajel a legfontosabb? a shader órajele? mert azzal számol physxet nem?
Nem, a GPU órajelét kell lejjebb venni.
0
0
0
0
laci503 avatar
aha köszi vágom 😃 mondjuk egy ien öregecske kártyát nem biztos hogy érdemes tuningolni mert már tönkremehet könnyen 😃
és vajon physx számításnál mék órajel a legfontosabb? a shader órajele? mert azzal számol physxet nem?
0
0
0
0
pomrum avatar
laci503 írta:
van 2D-s órajel csak érdekelt hogy hoygan lehet kevesebb fogyasztást elérni 😃 mert lehet lesz 800GTS-em physxre (mielőtt kérdeznétek mért pont az akkor elmondom cserebereélek és nem fizetek érte) szal hogy kevesebbet fogyasszon... csak ha lentébb veszem az órajeleit akkor physx teljesítmény is csökken :/ 😃

és tuningal mennyire nő a fogyasztása pl. a HD5850emnek?? szal szerintetek mennyivel eszik többet 1000/5200 Mhz-n mint 725/4000Mhz-n?
és ugyan ez 8800 GTS nél? (nem ekkora tunignra értem mert úgy sem bírja)
Egy biztos a 8800gts korának a királya szeret enni így adta a akkori bődületes teljesítményt, és ha húzod a húzás mértékével nő a fogyasztás is kb így: 10% húzás = 12-15% fogysztásnövekedés és így tovább.
0
0
0
0
laci503 avatar
van 2D-s órajel csak érdekelt hogy hoygan lehet kevesebb fogyasztást elérni 😃 mert lehet lesz 800GTS-em physxre (mielőtt kérdeznétek mért pont az akkor elmondom cserebereélek és nem fizetek érte) szal hogy kevesebbet fogyasszon... csak ha lentébb veszem az órajeleit akkor physx teljesítmény is csökken :/ 😃

és tuningal mennyire nő a fogyasztása pl. a HD5850emnek?? szal szerintetek mennyivel eszik többet 1000/5200 Mhz-n mint 725/4000Mhz-n?
és ugyan ez 8800 GTS nél? (nem ekkora tunignra értem mert úgy sem bírja)
0
0
0
0
pomrum avatar
Osynho kedves az előted szolónak van igaza, a kisebb fogyasztást leginkább a teljesítmény csökkentésével lehet elérni (vagyis az órajelek csökkentésével). Ha a feszültséget veszed lejjebb attól csak labilis lesz.
0
0
0
0
Osynho avatar
Inkább a feszültség visszavétele számít a fogyasztásban. Gyárilag nincs 2D-s mód?
0
0
0
0
laci503 avatar
lehet túloztam de én nekem AMD procim nem volt és mikor kerestem intelnél progit semmit nem találtam ami értelmes lett volna 😃 de ha megnézed neki intel procija van

ui. szerintetek pl. egy 8800GTS-nél vagy akár bármék VGA-nál az órajel visszavevés mennyivel csökkenti a fogyasztást?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
laci503 írta:
reqwiem írta:
Valaki tudna mondani egy jó progit amivel a proci órajelét lehet húzni???
Aki tud az pls linkeljen már egyet PM-be.Előre is thx!

azt a biosban kell csinálni nem programmal... programmal nem érsz el semmit...

Azért azt nem mondanám hogy programmal nem érsz el semmit mivel ugyanúgy tudod húzni a procit s sokkalta átláthatóbb/könyebb szal kezdőknek a progit ajánlanám (pölö AMD OverDrive) de igazi vérbeli OC-soknak a BIOS való! 😉
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
köszi közbe rájöttem ; DDD
0
0
0
0
Flash avatar
Bepöttyözöd, hogy 3 mag, jobbra pedig beírod, hogy 3000Mhz.
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
lenne egy olyan kérdésem megnéztem cod6 gépigényét és vmi gondja van a procimmal Cod2nél is és 3ghz-s 3magos hogy kéne ár írnom hogy rendesen lásssam a gépigényt?
0
0
0
0
laci503 avatar
reqwiem írta:

azt a biosban kell csinálni nem programmal... programmal nem érsz el semmit...
0
0
0
0
reqwiem avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
HKC tápot felejtsd el szerintem, vegyél egy 400W-os, minőségi tápot.
2 alaplap alternatíva, ha nem zavar a microATX méret:
[LINK]
[LINK]

A vga kb 15ezerbe kerül, ennyiért én inkább vennék használtan egy 9800GT-t/4830/4850-et. Ezek nagyságrendileg gyorsabbak.
0
0
0
0
no avatar
Osynho írta:
Hy
Először is mennyiért vennéd ezt a vga-t? A CF-et nem erőltetném, ez a vga elég gyengus, még ikertesóval is sztem. Amennyiben kibírod egy darabig, vegyél egy integrált grafikás alaplapot, amit az 5450-re költenél, tedd félre és spórolj valami értelmes karira. A gép többi része hogy néz majd ki?

Lesd meg, az adatok nagy részét már feltettem, de csak jövőhét végén tudok teljes alkatrész listát adni róla
Köszönöm segítséged!
0
0
0
0
Osynho avatar
Hy
Először is mennyiért vennéd ezt a vga-t? A CF-et nem erőltetném, ez a vga elég gyengus, még ikertesóval is sztem. Amennyiben kibírod egy darabig, vegyél egy integrált grafikás alaplapot, amit az 5450-re költenél, tedd félre és spórolj valami értelmes karira. A gép többi része hogy néz majd ki?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Jövőhéten veszek új gépet, de sajnos a kölcségvetésbe csak egy ATI HD5450 fért bele, mint videókártya és az szeretném megtudni, hogy melyik a jobb megoldás:
1. Megtartom a videókártyát és veszek hozzá még egy ugyanilyet és összekötöm crossfire-rel

2. Veszek ha lesz majd rá pénz egy erősebb videókártyát pl. 5750-t vagy 5770-t

Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Fenee
0
0
0
0
Cooley avatar
A DX-nek semmi köze a felbontáshoz... A monitorodon és a videokártyádon múlik. A videokártyád az tuti bírja, szóval nyilván a monitor nem jó hozzá. Azt remélem tudod, hogy az 1920x1080 16:9-es képarányú?! És lemerem fogadni, hogy neked 4:3-as van, szóval azon sosem fogsz tudni beállítani fullhd felbontást.
A DX hibával kapcsolatban: [LINK] ezt töltsd le és telepítsd föl! Ha kész, jöhet ez: [url]http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=2da43d38-db71-4c1b-bc6a-9b6652cd92a3&displaylang=en[/url]
0
0
0
0
TripplaXXX avatar
Hogy lehet a Média boxon internetezni ?
És fel lehet venni a műsorokat?
És meglehet állítani a műsort?
0
0
0
0
gigazte avatar
Nah a végkifejlet az lett, hogy újrahúztam a win7-et. Most olyan kérdésem lenne, hogy felraktam az utorrentet, de csak letölt vissza nem akar seedelni. Valaki nem tud ebben az ügyben segíteni?😀
0
0
0
0
Ebort avatar
Hello!
megoldása?

0
0
0
0
szilvi96 avatar
cey85 írta:
szilvi96 küldök PM-ben egy linket ott szépen le van írva minden a telepítésről és a kommentet is olvasd majd el😉

Nagyon szépen köszönöm!ok!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció