Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
reszler112233 avatar
Evil21: Keret rá? Illetve színes kell legyen vagy jó ha csak fekete fehér nyomtatásra képes.Na meg ha jól olvasom a kérdésedet, neked multifunkciós gép kell.
0
0
0
0
Evil21 avatar
Sziasztok eljött az idő nálunk is amikor rászorultam arra hogy vásárolnom kelljen egy Nyomtatót.Mivel tapasztalatom a nyomtatóknál 0 léci segítsetek nekem a döntésben.Amire használnám.
1. Letöltött könyvek kinyomtatása ! ( ritka )
2. Interneten vásárolt repülőjegy vonalkód kinyomtatása
3.legyen szkennelési lehetőség ha okmányokat kell fénymásolni.
Ne kelljen patronokkal vagy mivel foglalkoznom csak maximum papírt kelljen vennnem
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Már úgy látszik megoldódott.. de ha nem akkor majd még1x nekifutunk 😃 Köszi mindenkinek a segítséget! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
GamerLaci: leszedéshez használd a DDU-t, az a biztos. [LINK]
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Nem szoktam húzni a kártyát most sincs húzva de kösz a tippeket a driver-t szerintem újrarakom 😃
0
0
0
0
zelcsi avatar
GamerLaci: töröld az nvidia összes driver-ét és aztán tedd fel újra, ha húzva van a kártya akkor állítsd vissza teljesen alapértékekre mert az is csinálhatja!
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Más játékoknál nem csinált ilyet még. Eddig semmilyen probléma nem volt a youtube-os is nagyon ritkán de nem zavaróan. Csak most a Witcher-el van gond. Az op. rendszer meg tetszik szóval nem nagyon akarok váltani 😞
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Dono: 40ért van fent hardverapron pl használtan. De magát a célját nem értem, hogy melyiket gyorsítja.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
GamerLaci:Egy tipp, ami lehet bejön, de lehet nem.Én leszedném a legújabb drivert és felteném az az előttit.Már ha az jó ugyanúgy Win 10 hez is.Előző operációs rendszernél nem csinálta ezeket a hibákat? Ha nem akkor újratelepítés és Win 7.Azért írtam a Win 7-et mert az 550 TI nem mai darab és lehet a Win 10 nem szereti.
0
0
0
0
NamelessOne avatar
Sziasztok!
Probléma adódott a GPU-mmal vagy a driverrel, nem tudom. Az a lényeg hogy szoktam kapni olyan hibaüzenetet hogy "Az nVidia driver nem válaszolt de helyreállt" vagy ilyesmi. Na ezt eddig csak néha youtube videók alatt tapasztaltam de akkor kicsit megállt a videó aztán ment tovább. Most Witcher 3-mal játszadozom és pár percenként (változó időközönként) bedobja ezt az üzenetet és ilyenkor a játék ugye lefagy és csak egy Alt+Tab-bal tudom bezárni a hibaüzenetet. Ezután a játék felkerül a bal felső sarokba. Hangokat hallom hogy megy a játék de nem látom. Mi lehet a baj? Valami ötlet? (GTX 550Ti, legfrissebb driver, Win 10 Pro 64 bit)
0
0
0
0
no avatar
A Tesla GPU-gyorsító, professzionális felhasználásra (tudományos, grafikai, nagy számításigényű folyamatokra. Nem azt a célt szolgálja, hogy mindenki pakolja bele otthon a PC-jébe, egyébként is 1,5 millió Ft környékén van az ára. https://kepfeltoltes.hu/160522/nvidia_tesla_server_by_colfax_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Valaki elmagyarázná nekem, hogy a Tesla gyorsítókártyák mire valóak?
Pl: ha fogok egyet, belerakom a gépembe, akkor nekem a processzorom mellé társulva lesz erősebb a gépem, vagy a grafikus erő növekszik?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
manyikati
CL12 vagy CL13-as ramot akarok venni. A 8gb ram mellé meg 1hónapmúlva úgy is vennék még egy 8gb-ot.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Én inkább ezt venném:

[LINK]

Vagy ezt a dual chanel miatt :

[LINK]

De szerintem ez ennyiért ajándék :
[LINK]
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Hálásan köszönöm a gyors és tartalmas választ 😀
Mert ezzel a rammal szemezek már egy ideje de akkor jó lesz 😀 [LINK]
0
0
0
0
Manyik75 avatar
zsoltdeak17

Megelőztél pont azt a cikket kerestem 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
ddkk22: "A teljesen hivatalos adatok szerint az Intel két opciót ajánl a partnereknek. Az egyik a DDR4 DIMM, míg a másik a DDR3L SO-DIMM csatolók használata. Előbbi esetben a maximális feszültség 1,2 V, míg utóbbiban 1,35 V. Ezek a paraméterek garantáltan nem károsítják a processzor memóriavezérlőjét, így érdemes ilyen opciók után kutatni.

Bizonyos alaplapgyártók azonban a specifikációkban 1,5 vagy akár 1,65 V-os feszültséget is feltüntetnek, mint elfogadott érték, de a Tom's Hardware számára az Intel elmondta, hogy ezek a feszültségek károsítják a Skylake-et, és idővel a termék tönkremehet."

Forrás: [LINK]

Remélem ez válasz volt a kérdésedre.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Sziasztok.
Itt az oldalon olvastam valamelyik topikban, hogy a 1,35V ramok, csak a 2011-v3 foglalatú procikhoz ideális, mert a 1155 és a 1151 prociknak rövidítik az élettartalmát, 1151 és 1150 procikhoz a 1,2V ramok valók. Ezt esetleg megtudná-e valaki erősíteni hogy tényleg így van-e 😀
0
0
0
0
visor261 avatar
Arnybiro Tisztázzuk a dolgot:
Bekapcsolod a gépet és nem történik semmi -> baj van a táppal/alaplappal/processzorral
Bekapcsolod és el kezd pittyegni -> a pittyegés megmondja hogy mi a baja
Bekapcsolod 1 pity de még a biost se látod -> gond lehet a videókártyával/kábellel/monitorral/alaplappal
melyik fázisnál akadtál meg?
Spoiler!
a régi kártyával illetve egy másik kártyával próbáltad a rendszert?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
HakuDragon procit nem cseréltem, csak újrapasztáztam, így azon nem tudok cserélni. Amúgy meg visszaraktam a régi HDD-t és RAM-ot is (amiket még cseréltem) és úgy se jó 😞
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Próbáld ki a régi alkatrészekkel is egyszer.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Piero kipróbáltam a bios Resetet, nem jó 😞 Eladásra szántam a gépet, amiről szó van, és mivel nem mostanában volt hűtőpasztázva a proci így gondoltam újrapasztázom. Minden jól ment, de miután visszaraktam nem adott képet. Sérülést nem igazán látok rajta. Remélem nem a proci ment valahogy tönkre, mert akkor nem mostanában lesz eladva a gép :\
0
0
0
0
McFly36 avatar
Gondolkodom Cooler Master Devastator II pakkon, ami billentyűzet+egér kombó és az ára megegyezik egy rival 100-éval.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
SteelSeries el nagoyn mellé nyúlni nem lehet,de így megnézve meg review után nekem jónak tűnik
0
0
0
0
McFly36 avatar
Steelseries Rival 100-ról vélemény? 😀
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Túl sok jó egér nincs ebben az árban de én a GIGABYTE GM-6580X emet tudom ajánlani nekem bevállt és vmi 3-4 ezer volt.

4 Gomb + DPI állító
800/1200/1600 DPI
Lézeres (nem optikai) tehát minden felületen mükszik gond nélkül.
102g
117mm hossz 60mm szélesség 47mm magasság
1,5m USB kábel
2 év gari
Nekem kényelmes is Claw grip ben, görgővel sincs semmi gond.
Spoiler!
https://www.gigabyte.com/fileupload/product/14/4878/9889_big.jpg
0
0
0
0
Athis18 avatar
Sziasztok.

Vásárláshoz kellene segitség, de mivel a topic ja inaktiv ezért itt kérnék segitséget. Behalt az egerem, és szeretnék a helyére vásárolni valami multisat legalább 4-5 gombos legyen. Nyilván játékra kellene. Árban oylan 5-6 ezer környékén gondolkodom.

Köszönöm.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Oké köszi. Megpróbálom 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Arnybiro: Bios reset. Próbáld meg!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
Nem mondanám magam kezdőnek, de ennél jobb topicot nem találtam a problémám leírására.
A probléma a következő:
adott egy gép, amiben videókártyát, HDD-t és RAM-ot cseréltem. Ezek után ha a monitort rádugom a videókátyára, akár HDMI-vel akár DVI kábellel nem ad képet. A monitort természetesen átállítottam a megfelelő bemenetre.
Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nekem semmi sem megy és nem is indul a Windows-al az Advanced SystemCare-ből kivéve a teljesítmény monitorja.(Biztos mert folyamatoknál sem látni.)Általában havonta futtatom le egyszer, de mivel fent van a CCleaner is van amikor csak azt futtatom.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
W10 és W7 bemutatü és W8 am van 😆
am meg ja ez a driver van fent 😆
am meg a PPPoE jól van beálíltva mert ha nem így lenne nem is menen a net meg a router lekéri az adatokat és beállítja magát 😃
Nekem cicicleaner fent van évek óta szte mhasznos kis program 😃
#ALT GR+X
0
0
0
0
Krissz avatar
Véleményem szerint, a Digi-nek a szerverei lehetnek túlterhelve néha, azért dobja vissza a böngésző a hibaüzeneteket.
De, lehetséges lehet Atis által említett LAN Driver, amit itt megtalálsz:
[LINK]
Esetleg:
Digi útmutatók a beállításhoz:
Win10 ([LINK])
Win7([LINK])

Re CCleanner:
Hátsz az nagyon igaz, hogy a ASC oknélkül is fut, ha kell ha nem, ez valóban elég gázos tud lenni, viszont nálam nagyon jól szolgál.
Igazából sztem, egy CCleanner elég.
Nekem az ASC is fennvan, a CCleanner mellet, de nekem így tökéletes, meg számomra hasznos feature benne a RAM használat figyelő, a sarokban, illetve a képernyő mentés, zseniális 😃
Csak nemtudok kettőskeresztet írni 😆
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Hát a windows ráfrissített szal gondlom igen 😃
de lehet pont az a baj visszarakom ami honlapon van hátha jobb lesz bár msotanában valahogy nem csinálta 😂
0
0
0
0
19ati93 avatar
megfelelő lan driver van fent gépen? ehhez hasonló problémám volt régen,aztán a helyes driverrel ezek megszüntek
alaplap weboldalát nézd meg
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Sziasztok 😀

Az lenne a problémám h ügye be lett köttetve a DigiNET 100 (100/50 ADSL PPPoE) és működik (merthát valahogy ezt is írom 😆😉 csak oylat cisnál néha h kiirja a böngésző h nincs internet, nem tudja beazonosítani a proxy servert (opera,chrome,IE minden) és se a böngészőben se a routerben se a windows ban nicns beállítva proxy.
Firmware-t meg frissítettem de nem javult semmit.
na meg az is előfordul h ha max sebesség körül töltök néha ledobja a netet (főleg steam nél) amit szintén nem tudok miért. D-Link GO-RT-N150 ver B1 routerem van 10/100 as WAN portja van. egyáltalán nem meleg a cucc.
Nameg Speedtest is azt hiszi h pesten vok pedig Nyíregyházán.
0
0
0
0
19ati93 avatar
CCleanernek van némi értelme,a többi amivel találkoztam nem sokat hatott.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Az a baj ezekkel a tisztító programokkal, hogy pl. Advanced SystemCare is folyamatosan fut (pedig nagyon szeretem az IObit cuccait, de ezt nem), így pont annyit ráterhel a gépre, amit a tisztítással nyernél vele. Tapasztalatom szerint tisztogatni elég a win beépített tisztítója is havonta, kéthavonta egyszer. Amit fennhagy, az pont el is fér. Ha azt futtatom, utána még a CCleaner sem szokott szinte semmit sem találni. Még azt is leszedtem, mert az a plusz pár KB már nem oszt, nem szoroz.
0
0
0
0
Krissz avatar
Én az AVG-s cucccot, inkább elfelejteném, egy CCleaner -t többre tartok, vagy a kézzel törénő fölösleges fileok, (tmp mappák üritése) törlése, esetleg egy újrarakás.
0
0
0
0
Bronson avatar
ezek a különböző takarító programok nem sokat érnek, placebo hatás amit csinálnak...
0
0
0
0
reszler112233 avatar
gibdj: Ott a pont.Meg se néztem milyen géphez van szükség ilyen programra.De ténylegesen egy SSD nagyot dobna a rendszeren.
0
0
0
0
gibdj avatar
Dooma

Rakj egy SSD-t a gépbe, meg fogsz lepődni, az a masina már megérdemelné.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Advanced SystemCare programot tedd fel. Keress pro verziót és futtasd le.Sokat javít egy gépen, és sok funkciója van.Azt hiszem az is amire neked szükséged van.
0
0
0
0
Dooma avatar
Valaki tudna ingyenes pc teljesítmény javítót ,mint pl ami az AVG-ben van ?
0
0
0
0
NamelessOne avatar
De amúgy a lényegre térve ha még csak tervezed a processzort szerintem azt felejtsd is el. Ahogy írta Bronson a 8xxx széria felé tényleg nem érdemes menni. És szerintem nem sok különbség van a procik közt max. az órajelük 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
ne is gondolkodj a hűtésen, fx 8xxx széráitál feljebb nem érdemes menni.
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Nem vicc, kb ilyesmi kell annak a procinak, ha húzni akarod mindenképp vízhűtés érdemes, vagy valami nagy radiátoros léghűtés. előny, hogy télen lejjebb lehet tekerni a központi fűtést. Kappa

Spoiler!
Milyen menő már, megkérdezi valaki, hogy mivel fűtötök? Hát AMD-vel mivel mással.

Viccelődjünk, de terhelés alatt gyári órajelen 220W+ a fogyasztása
0
0
0
0
Sicu33 avatar
GamerLaci : Köszi,ezen most behaltam 😃
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Hali!
AMD Fx 9590 mellé milyen proci hűtőt ajánlotok?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció