Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GaboC avatar
Nem gyártó specifikus program? Csak az MSI miatt kérdem.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
MSI Afterburner + Ha valamit azzal nem tudsz beállítani akkor Aida64 kell még mellé.
0
0
0
0
GaboC avatar
Játék közben, hogy lehet monitorozni a hőmérsékletet és az órajeleket? Például Omis képén egy kicsit visszább.
0
0
0
0
winrar avatar
Nekem is le van véve az oldallap, a kártya széttuningolva sem megy 80 fok fölé, proci meg tartja a 60 fokot. Igen, a ventik elhelyezése sokat számít.
0
0
0
0
Subaru avatar
nekem most mindkét oldala le van véve a gépnek, úgyhogy így biztos nincs melege 😃
0
0
0
0
Omis avatar
ennyit számít hogy mit hogyan kötsz be😀
0
0
0
0
Subaru avatar
na hát azért így már más a helyzet 😃
0
0
0
0
Omis avatar
nem szoktam,
de ott is van egy 18cm venti,
nézd meg😃 annyi venti van hogy hej.rájöttem hogy a felső 14cm ventit fordítva csavaroztam be így már sokkal jobb
https://kepkezelo.com/images/jkhx2jin1q0y56bfj00.jpg
0
0
0
0
Subaru avatar
Omis
gép oldala le van véve?
0
0
0
0
Omis avatar
az anyukájára fújja rá most vettem felülre egy arctic f14-ventit😃
0
0
0
0
winrar avatar
A gépházban lévő meleg levegőt fújja rá a hűtőbordára, nincs ebben semmi meglepő.
0
0
0
0
Omis avatar
Már megvolt.Méghozzá mx4
lehet vissza cserélem mert tényleg kaka ez a gyári hűtés.xfx fent msi lent.
0
0
0
0
Omis avatar
Dehogy olvad😀ez nem cukor.csak nem értem mért ilyen sok az alatt lévő csak 70
jó persze ez a főnők,meg az alsón sokkalta jobb a hűtés.Ezért tervezem hogy veszek erre is egy twin turbo 3-t
0
0
0
0
Omis avatar
ez a köcsög msi melegszik mint az állat
mondjuk most már 92-95 fok körül marad
ez már elfogadható?
0
0
0
0
norbli01 avatar
Ma reggel megcsináltam és végig tudta nyomni 😜 az más kérdés, hogy a kártya gyenge... de szerdára legkésőbb meg lesz a táp, akkor majd kiderül
0
0
0
0
Bronson avatar
mivel ahogy irtad stress teszt alatt szinte azonnal elvérzett, ezért vagy a vga vag a táp adta meg magát... amig nem cseréled le valamelyiket, nem tudni melyik lehet. de talán csak a táp.
0
0
0
0
norbli01 avatar
Itt most pont nem úgy néz ki, de a GPU core az az előbb 78%-on volt, úgy hogy csak twitch-et néztem, ez az, hogy a VGA mennyire dolgozik? És ez baj? 😜 Még mindig biztos akarok lenni benne, hogy a tápot kell cserélni benne, mert az utóbbi időben tudtam vele játszani 1-1,5 órát úgy, hogy az előző 30 órában nem volt be kapcsolva, de többet nem nagyon akartam kockáztatni, vagy inkább próbáljam meg kihajtani? (és bocs, ha értetlen vagyok)
https://kepfeltoltes.hu/150815/VGA_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
proStarxd avatar
60 fok az a legjobbnak mondható.
Nálam is max 62-63 fok ilyen melegben.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
norbli01:60 fok az nagyon jónak mondható pláne ebben a melegben.NEkem volt ebben a melegben 85 fok is.Szerintem nem az a hiba.
0
0
0
0
norbli01 avatar
Le teszteltem a kártyámat, lehet hogy az az oka, hogy felmelegszik, és ezért kapcsol ki? mert most ment vele a játék, de 2-3 perc alatt 35-ről 60-ra fel ment a hőmérséklete... Viszont akkor miért csinálja ezt netezés közben? Akkor is felmelegedhet, ha sok gif-et nézegetek? 😆
0
0
0
0
Omis avatar
Okés akkor megnézem megcserélve😃
0
0
0
0
Bronson avatar
Van Helsing: akkor valszeg elromlott a hűtő valami úton módon... olyan nincs hogy nem kezeli az alaplap...
0
0
0
0
Subaru avatar
Omis
próbáld megcserélni őket, hátha jobb lesz
0
0
0
0
Omis avatar
hd 6970 twinfrozr-nak sok a 97-fok?
játék közben mikor mind a két vga 95% teker akkor sajnos ennyi a hőfoka max venti mellett.
a másik vga csak 64,köszi.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
a kábel jó azt már nézte a kártya képet ad

nem lehetséges hogy a lap-ja nem kezeli? már ha van ilyen
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Max kiméritek multiméterrel, hogy ad-e le áramot. De ha képet ad, akkor annak jónak kell lenni.
0
0
0
0
Bronson avatar
a ventilátorkábel rá van dugva a kártyán, nem lazulhatott ki?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
hali egyik haverom nak van egy gigabyte GA-G31M-S2L és vett egy Sapphire hd 7850 2gb os karit és mikor betette a lappba a ventik nem mennek de a catalyst azt irja 42% kon mennek

ilyenkor mi van ?
0
0
0
0
Angelors avatar
Egy Chieftec CTG-500-80P táp elbírna egy i5 2500+GTX 670 kombót? Köszönöm.
0
0
0
0
danee23 avatar
Bay Trailes Intel grafikusod van!
Itt: [LINK] minden adatot ír róla. Nyilván egy magod van csak, mármint hogy fizikailag 1 kártyád van.
0
0
0
0
no avatar
Asus X553M Laposom van....Írnám adatait...De itt el akadok:
Videókártya adatai:
Memória mérete: MB ?
GPU órajele: MHz ?
Memória órajele: MHz ?
GPU magok száma
(egy kártyán): 1 2 ?
DirectX-verzió:
?
Multi-VGA:
KÉREM VALAKI SEGÍTSEN!! 😀
0
0
0
0
norbli01 avatar
Hát nem biztos, körbe érdeklődhetek, de nem feltétlen találok a többieknél olyat ami jobb mint az enyém..
0
0
0
0
Bronson avatar
EVGA Power Supply 500W - 15k
FSP hexa+ 400 - 12k

amelyikre telik... kölcsön nem tudsz kérni amúgy tápot hogy tutira menj, az a hiba?
0
0
0
0
norbli01 avatar
Frissítem az állás pontomat, most videókat néztem és gif-eket neten, most is le állt, annyi a különbség, hogy itt már fel kellett melegednie, ahogy elnézem.
0
0
0
0
norbli01 avatar
10-15 ezer, ha a fölött van valamennyivel, az sem túl nagy gond
0
0
0
0
Bronson avatar
mennyit szánsz rá...?
0
0
0
0
norbli01 avatar
Bronson: És te is tudnál ajánlani egyet? mert még később fejlesztenék, szóval ha nem probléma akkor valami még jobbat szeretnék, persze nem valami csúcs kategóriásat.
0
0
0
0
winrar avatar
Nagyobb felbontáson csak akkor mennének jobban a játékok, ha most cpu limited lenne. De mivel nincs, ezért kizárt, hogy jobban menne. Egy kicsit kevesebb FPS-t kapsz.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Az igaz, h full hd-ra vannak tervezve ezek a kártyák, de jobban biztos nem mennek a játékok, ahogy az előttem szóló is írta. Köszi, akkor nagy különbség nincsen.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nagyobb felbontásra vált és jobban fognak futni a játékok? Kérlek, mesélj még.

kvio1: Nagyjából 5FPS különbség lesz játéktól függően.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! Monitort kell vennem úgy látszik. Ha egy full hd-at veszek, mennyivel fognak rosszabbul menni a játékok? Hány FPS lesz a különbség? A jelenlegi monitor felbontása 1440*900 a vga egy r9 270x. Köszi a segítséget előre is!
0
0
0
0
Bronson avatar
igen, neked szólt... hát nincs kizárva a táp, de amíg nem szerzel egy másikat (lehetőleg egy jobb félét, tehát ne egy 750wattos codegen/HKC/akyga tápot szerezz be) hogy kipróbáld, addig nem tudni mi lehet a hiba pontos oka...
0
0
0
0
norbli01 avatar
Bronson: nem tudom, hogy nekem szólt e de én megcsináltam, kb. 1 mp-ig bírta, és ugyan úgy kikapcsolt, akkor most már biztos a táppal van a gond? O.o
0
0
0
0
bukta2 avatar
Belenyultam a videokártya ventilátoráb véletlen az egyik ujjamal és azota nem emgy az egyik.Mi lehet a gond?

hát én meg mondom neked!

Az hogy belenyúltál az egyik újjaddal a videokártya ventilátorába. semmi más :'Đ
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció