AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
rambustibi78 avatar
bukta2:
itt megtalálod: [url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=126&c_start=300#comments[/url]
Dani46: Nem a világ sz@r, hanem az okoskodó, megamegmondó verebek...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Teljesen igazad van csuz-li én nekem most a pénz relatíve nem számított, egy időtálló configot akartam összeállítani amiben max VGA-t kell cserélni 1-2 év múlva de azt hiszem ez sikerült is.😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Zoli73: Én pont fordítva csináltam. 20 évig csak Intel processzoraim voltak. A legutolsó agy i5-760. MOst AMD-m van és én sem bántam meg a váltást. A nagy igazság az, hogy mindkét gyártónak vannak jó és rossz, meg túlárazott processzorai. Ha az ember vásárlás előtt végig megy három kérdésen:
1. Mennyi pénzem van rá?
2. Milyen célra kell?
3. Az adott árban, adott célra melyik a legjobb vétel épp aktuálisan (akciók és egyebek)?
És ezek után bármelyiket is választja, azzal nem fog igazán mellé nyúlni. Persze lehet itt dobálózni pár százalékos különbségekkel, de ezek napi használatban pont annyira látszanak, mint a skylake számítási hibái.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Rambustibi:Neked gyártottak már olyan alkatrészt amivel elégedett voltál?szar az i7,árulod a vga-t gondolom azis szar,ember miért adná el a legerősebb vga-t,a hippi szuper szerver gép meg nem támogat semmit azis szar,lehet a világgal van bajod nem?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Én meg eddig AMD-s voltam kb 20 éve csak AMD cpu-im voltak de ez az intel ami most van nem lehet egy lapon említeni velük egyszerűen nem egy kategória! Ezzel csak annyit akartam mondani hogy nagyon nem bántam meg a váltást! 😀
0
0
0
0
winrar avatar
yugiohyugiohzebuyug: Volt Intelnél már minden... Viszonylag friss Skylake gyöngyszem: [LINK]
Spóroltak már a kupak és cpu közötti pasztán, magán az anyagon, a gyári hűtőn, kb. mindenen. Piacvezető processzorgyártó az Intel, de annak ellenére a profit a legfontosabb...
Mondjuk én mindig is Inteles voltam, nem is volt igazán AMD procim, nem is tervezek... De azt nem lehet kijelenteni, hogy egyik jobb lenne a másiknál, túl összetett ahhoz a dolog.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Szerintem nem jobb. Vagyis.. nem tudom elképzelni. Azért ennyire nem sz_aroznám az i7-et. Mindenesetre, hogy ha igaz amit írsz, nyomhatsz majd egy beszámolót a profilomra! ( ha nem felejted el ) 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
rambustibi78 Eléggé intel ellenes lettél amióta megvan az inteled, bár mindenki isteníti az intelt, mi baj vele amúgy ha kérdezhetem, lehet leírtad már valahol,de mostanság nem nagyon járok fel az oldalra...
jobb volt az FX9590? Természetesen játékokra gondolok.
És a Zen mikor jön? tudni már valamit?
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
yugiohyugiohzebuyug:
Első ZEN vásárló leszek, ahogy megjelent megy piacra az ótvar gyíkhét.. 😉
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
winrar: Viszont azt is írják, hogy korábban meg az anyaghasználatnál derültek ki nem túl pozitív dolgok. De remélem azért nem vészes, ezt meg ugye javítják. Már csak azért is, mert elképzelhető, hogy részemről váltás lesz Skylake-re. 😀 Rég óta kiszeretném próbálni a kék oldalt. Nem tudom mit fog most lépni a Zennel az AMD, de ettől függetlenül nagyon remélem, hogy bejön nekik. Lehet, hogy szép lassan kapunk újra versenyképes processzorokat, jó árral. Meglátjuk, én drukkolok.
Legutoljára ha jól tudom probléma a Haswellekkel volt, ez se hiszem, hogy annyira vészes... a melegedés, kupaktalanítás dologra gondolok. 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nekem meg Sandy... 😆
0
0
0
0
winrar avatar
rambustibi78: Olvastam a hírt, kommenteltem is alá. Évek óta nem volt semmi gond az Intel procikkal és ez is egy olyan dolog, mint ahogy a cikkben írva is van
jellemzően komplex terhelés mellett valóban hibáznak
, ez átlaghasználat közben nem jön elő, hiszen akkor már a Skylake megjelenésekor lett volna panasz. A Prime95 pedig minden, csak nem átlaghasználat. De valóban hiba, javítani kell, javítani is fogják, ennyi.
HakuDragon: Nekem meg Haswell.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nekem oszt olyan mindegy. Nekem Ivy van.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Hogy pörögjön a topik 😆
A szokásos, csodálatos Intel minőség: [LINK]
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Majd később lesz véve 2. vagy 3. genes i3/5, aztán lesz "öröm ész bódogszág"
0
0
0
0
otfarkas avatar
Üdv, benéztem, gondoltam leírom a sztorimat:
2010 környékén volt egy AMD x4 9600-zal szerelt gépem AMD VGA-val. FSX-eztem szorgosan (FSX szinte csak procit használ grafikára is!), majd le kellett cserélnem a gépet laptopra, amiben Intel i5 x2(!) proci volt Nvidia GPU-val(hangsúlyozom 2010-et írtunk). Kb dupla volt az FPS-em laptopon, fele annyi maggal. Mivel általában olyan programokat használok, ahol nem csak a nyers erő számít, azóta csak Intel-t használok.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Nekem is közel 4-5 évig AMD-s gépem volt, mint processzor, mint VGA területen. Még nincs egy éve, hogy végleg Nvidia kártyára váltottam, processzor terén pedig 2 hete váltottam AMD-ről Intelre. Egy AMD Phenom II X4 965 AM3 3,4GHz cpu tette szorgosan a dolgát egy ASUS M4N68T-M V2 alaplapban. De gondolván a jövőre is, megérett a cserére, kiszolgálta az idejét.
Most pedig egy I5 4590 processzor dolgozik a gépben egy ASUS B85-PRO GAMER alaplap társaságában + egy EVGA GTX 660-as kártya mellett. A teljesítménybeli különbség azért szemmel látható! Processzor terén majdnem dupla, főleg játékok terén. Fogyasztás pedig feleannyi, gyári hűtővel használom, de egyáltalán semmi hangja sincs, órás játékok után sem.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát nekem az első számítógépemtől (1992) egészen 2014 nyaráig kizárólag Intel processzoraim voltak, sőt amióta VGA-m van, azóta Nvidia volt szintén 2014 nyaráig. És tudjátok mi az érdekes? Mindegyikkel nagyon jól lehet játszani.
Fejleszteni meg mindenképpen kell ahogy fejlődnek a játékmotorok. Most ott tartunk, hogy nyolc szálat kér egy játék, hát adtam neki nyolc szálat "az occsóbbikból", és láss csodát, meghálálja és szépen fut, szebben, mint az elő i5-760-on, na de azon meg jobban futott minden, mint az az előtti e8400-on...
Nálam a fejlesztés a CPU-ban mindig csak annyi volt, hogy egy szálról kettőre, majd négyre, most meg nyolcra váltottam; csupán az ár, ami meghatározta, hogy most épp AMD-m van, mivel nyolc szálasat akartam, pénz meg ugye erre volt.
Otthon meg még mindig fut két i5 is, meg egy másik AMD, az irodában is Intel van és mindegyik teszi a dolgát. Őszintén szólva nem nagyon tűnik fel, hogy épp melyik gyártó processzora adja össze az egyeseket és a nullákat, holott játékra két AMD és egy Intel is van használva. A nagy különbség a VGA-kban van és még ott sem az Nvidia-AMD vonalon, hanem azért, mert az egyik erősebb (és drágább), a másik gyengébb (és olcsóbb) eleve.
0
0
0
0
FoLey avatar
Nekem vannak.

Intel Pentium 3 800Mhz
AMD 2400+ és 2500+
AMD A6-5400K
Intel Pentium MMX 200Mhz azthiszem
AMD X4 740x Amit most használok
P4 2000Mhz P4 2530Mhz(használatban)

Ami volt.
AMD 1Ghz
Intel Celeron 366Mhz
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nekem közel 20 évig AMD-m volt a legutolsó egy Phenom II X4 965 be ez majdnem 5 évig szolgált nagyon jó CPU szerintem. Aztán most váltottam Intelre igaz nem az alap kategóriára hanem inkább a felső kategória amit vettem és erre csak azt tudom mondani hogy félelmetesen jó CPU. 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
nekem is volt mindkettő egyikkel sincs baj
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Arnold Schwarzenegger 😊

Most nálam is van mindkettőből.
Egy XP 2000+ meg egy rakat intel. (E5400/E4600 és persze az elmaradhatatlan Celeron D procik)
0
0
0
0
laller88 avatar
Nekem közel 6 évig volt AMD-s processzorom. Nem tudok rá panaszkodni, stabil illetve megbízható volt.
Az idén ősszel tértem át az Intel-re, csak dicsérni tudom.
0
0
0
0
Puffin avatar
G Side Geng: Raiden! 😆
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Liptik:
Korrigállak a tisztán látás végett...Intel cpu-t és AMD cpu-t is használok jelenleg😉
0
0
0
0
Liptik avatar
Mert én nem szidok egy gyártott sem, az Intel drágább viszont keveset fogyaszt, az AMD olcsóbb, viszont többet fogyaszt. Más részt vannak olyan játékok amelyik AMD-re vagy Intelre van jobban optimalizálva, most az van, hogy vannak akik AMD-jük van pl rambustibi78-nak van AMD cpu-ja és szidja az Intelt, és vannak, akik Inteljük van és szidják az AMD-t. Ugyan ez van GPU-nál is. Most ennek mi értelme van? Szerintem mind2 erős, sokon azt mondják, hogy az AMD renderelésnél jobb, az Intel pedig játéknál. Aki normális az szídd senkit sem, sem gyártókat. Ha egy gyártó CPU-nál jobban megy egy játék, az azért van, mert a CPU gyártója fizettek a fejlesztőknek egy nagy összeget és arra a gyártó CPU-jára vagy GPU-jára optimalizálják jobban, és a játék elején a cég fel is van tüntetve. Ezért van az, hogy pl az AC-knál ott van az elején az Nvidia intro, míg az Aliennél ott az AMD intró, a Dirteknél meg ott az Intel intró. Azt hittétek, hogy csak dísznek vannak ezek kirakva? Ezek, azért vannak, hogy a hardver gyártó több pénzt szerezzen, reklám, semmi más.
0
0
0
0
showtekk avatar
Liptik én amúgy csodálom azt benned, hogy minden témában olyan határozottan és részletesen tudod megfogalmazni a hülyeséget.. 😆
0
0
0
0
toopa avatar
Srácok attól tartok nem tudja felfogni a dolgot, és itt a magyarázat hogy miért nem:
[LINK]
És hogy ne csak off legyen, mindenki vegye azt ami neki tetszik és/vagy amit megengedhet magának. 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Liptik Úgy látom,hogy mégegyszer le kell írnom neked. 1kg vas és 1kg tollpihe ugyanannyi!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Liptik

Én a helyedben inkább nem írnák már semmit.... Csak rontasz az amúgy sem rózsás helyzeteden.
0
0
0
0
Liptik avatar
A súly meg a tömeg nem egyforma. Ha esik le egy test, akkor nincs súlya, viszont tömege van. A súly deff: nyomja az alátámasztást és húzza a felfüggesztést. Ez nem matek, hanem fizika. 😆
0
0
0
0
FoLey avatar
Liptik Hanyas voltál matekból? Ugyan annyi a nehézsége az mindegy,hogy mennyi tömegű van rajta ha a súlyuk egyformák!
0
0
0
0
danee23 avatar
Mindig van lejebb, nem kell agódni.
0
0
0
0
Dwayne26 avatar
mindenképpen csak Intel mindig is inteles voltam nem szeretnék váltani 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Ezen logika mentén haladva "1 liter 50es pálinkátú jobban köhögsz, mint 1 liter agancsos kólátú" 😊
https://trollfesz.cc/i_thumb/275868.jpg
0
0
0
0
showtekk avatar
1kg vas nehezebb mint 1kg toll.. van baj basszus
0
0
0
0
toopa avatar
Liptik: Ne már hogy tényleg ezen a szinten vagy te is:
[LINK]
Mert ezzel az egy kiló vas vagy pihe dologgal nagyjából most ezt támasztod alá...
0
0
0
0
Liptik avatar
carl18: A vas a nehezebb alapból, és a tollnak a nehézsége meg attól, függ, hogy mire gondolsz. (írótoll vagy madártoll) De alapból a vas, szerintem akkor is, ha írótollat dobsz cseszkara. De megcsinálhatod a kísérletet.

Én nem szidom semelyik gyártott. Valamibe az Intel a jobb, valamibe az AMD. Én leszarom, hogy melyik gyártótól van, csak a célnak megfeleljen. Ugyan azt tudja mint a két gyártó, nincs az, hogy az egyik gyártó MAC/Ubuntu még a másik gyártó Windows/SteamOS/ChromeOS-t tudd futtatni csak,

Gamelni meg minden gépen lehet, csak más játékkal, más minőségben és más gyorsasággal lehet.
Ez ugyan az, mint a Trabant és a Ferrari között a különbség, menni mindegyikkel lehet, csak más sebességben, szépséggel, meg biztonságban.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Ismét a "csodálatos" intel minőség: [LINK]
Atyaég!!! 😶
0
0
0
0
cseszka avatar
carl:ejtsd mindkettöt a lábadra,és majd megtudod....😆
0
0
0
0
no avatar
Majd liptik megválaszolja! 😆 Én abban biztos vagyok ha kevés keretből kell gépet építeni a E5440/E5450 tökéletes választás, főleg hogy értelmes lapba 4 ghz-ig is tunningolható! 😆
0
0
0
0
no avatar
Liptik. Melyik a nehezebb 1 kg vas vagy 1 kg toll ? 😆
0
0
0
0
Pixx avatar
Kis csiszolóvászon vagy reszelő és már nem is lesz domború xDDDDDDDDDDDD
0
0
0
0
Dani46 avatar
Vérpistiknek 3d markra jó,amugy teljesen felesleges,nem tud annyival többet mint a legolcsóbb i7,főleg 280-290k-val drágábban!!!Vicc
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Pixx:
A gond, hogy az intel nem csak a 100e forintos processzorokat gyártja le "csúcsminőségben", Ajánlom az első kép alatti bekezdést elolvasni: [LINK]
Idézet:
"Időközben kiderült az is, miért nem sikerült valami fényesre a múltkori CPU tuning. Az Intelnél sikerült eléggé bénán feltenni az i7-5960X sapkáját, ami így csúfosan púpos lett, emiatt nem fekszik fel rá megfelelően a folyékony nitrogénes hűtőblokk."

Köszönjük! Intel Inside...390ezerért, "púpos sapkával": [LINK] 😶
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció